|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Po epiduralni v Slovenj Gradcu hroma?
29.2.2008 13:26:55   
Anonimen
Pozdravljene!

Prejšnji teden sem bila v bolnišnici Celje in sem slišala, ko so se pogovarjale, da naj bi ena po epiduralni v SG postala hroma???user posted image

Ker razmišljam o epiduralni (v Celju, če bo možno) se samo sprašujem ali se je to res zgodilo, pa mimo medijev?user posted image
(Vem, da je to možno, a se sprašujem, če se je to res zgodilo, da to ni bilo v medijih? To se pa ja ne da potučkati?)

Sedaj si bom najbrž premislila glede epiduralne...

Lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Po epiduralni v Slovenj Gradcu hroma?
29.2.2008 13:28:04   
Volga
(Vem, da je to možno, a se sprašujem, če se je to res zgodilo, da to ni bilo v medijih? To se pa ja ne da potučkati?)

zakaj pa ne? A potem bi morali dati v medije tudi vse neuspele operacije user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.2.2008 13:29:50   
Naja30
Stranski učinek epiduralne naj i bila ohromelost, to sem tudi jaz slišala. Seveda je odstotek in možnost tega zelo majhna, ampak je pa.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.2.2008 13:31:50   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

zakaj pa ne? A potem bi morali dati v medije tudi vse neuspele operacije user posted image

Se popolnoma strinjam.
Kolikor vem, mora anasteziolog v posvetu pred porodom omeniti tudi morebitne zaplete in ohromelost je eden izmed njih. Relativno redek, se pa zgodi. EA je odločitev posameznice in s tem mora vzeti v zakup tudi tveganje za zaplet. Pri nekaterih ni nič, pri drugih glavobol,...

< Sporočilo je popravil N & B -- 29.2.2008 13:32:16 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
29.2.2008 13:35:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.2.2008 13:48:02   
Tejchy
Prejšnji teden sem bila v bolnišnici Celje in sem slišala, ko so se pogovarjale, da naj bi ena po epiduralni v SG postala hroma???

Sama navajaš "da naj bi" ... po moje gre to za kake čveke.. nič drugega.
Možnost takšnih posledic pa vedno obstaja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.2.2008 13:50:28   
Čakajoča
Pozdravljene!

Morala sem se oglasiti, ker to je vsekakor laž! To"spravi" iz sebe nekdo, ki nima pojma!
Tudi sama sem se odločila za epiduralno (MB) in sem bila na sestanku z anesteziologom in je izrecno rekel, da to ni možno, ker TAM KAMOR DAJO EPIDURALNO JE MESTO BREZ HRBTENJAČE! Tako, da zaradi tega ne moreš biti hrom!
Tako, da punce, kar pogumno!
Jaz pa samo upm, da jo bom v MB lahko dobila,ker nimajo 24 urne ekipe! Sploh več ne pomišljam, da ne bi rodila brez EA!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.2.2008 13:54:01   
Naja30
Čakajoča, jaz sem bila tudi na takem predavanju cca leto in pol nazaj, pa so rekli, da stranski učinek je ohromelost user posted image  V bistvu mi je vseeno, ker prvič nisem imela epiduralne in je tudi drugič ne bom imela.
Je pa zanimivo, kako so različne informacije.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.2.2008 14:02:18   
Anonimen
od vseh ki dobijo recimo 100 jih dobi Ea ,od njih mogoče 1 ostane hroma ali pa neuser posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.2.2008 14:03:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

od vseh ki dobijo recimo 100 jih dobi Ea ,od njih mogoče 1 ostane hroma ali pa neuser posted image

Ja seveda, od stotih je ena hroma ja....user posted image .....pa kje jih pobirateuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.2.2008 14:14:36   
N _ B

In kaj je tu smešno? Meni prav nič. Katerakoli je lahko tista 1 na 100.

Tudi Hellp je redek. 1 primer na 200-300 user posted image , pa sem ga imela ravno jaz in še katera tukaj gor. Še bolj neverjetno pa je to, da sem imela že določene znake, ki so kazali na ponovitev tudi v drugi nosečnosti, a je g prej ukrepal in prekinil nosečnost.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.2.2008 14:14:56   
malamalinca
Jaz bom šla rodit tretjič, s tem da je bil prvi porod mukotrpen , 11 ur trajajoč s 6 urnimi na dve minute popadki, brez odpiranja, medtem so se mi počasi potrgale vezi in je šla narazen simfiza, sem padala kar malo v nezavest med popadki od bolečine...

PA NI ŠANS, da bi se odločila za EA, se nisem ne drugič in se ne bom tudi tretjič ne!

Tkole trpiš dan ali dva, hroma si pa lahko celo življenje.

Ampak to je moje mišljenje in se zavedam, da ima vsak človek oz.ženska na to drugačen pogled in prav je tako.

IN JA, res je, da lahko ohromiš!!!

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.2.2008 14:18:09   
Maleal
od vseh ki dobijo recimo 100 jih dobi Ea ,od njih mogoče 1 ostane hroma ali pa ne

user posted image  Od kje ti ta močna informacija??

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.2.2008 14:21:56   
arsha
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča

TAM KAMOR DAJO EPIDURALNO JE MESTO BREZ HRBTENJAČE!

Problem pač nastane, če anesteziolog ne zadene tega prostega medvretenčnega prostora in po nesreči trofi hrbtenjačni živec. Naprej pa je vse odvisno od tega, kako močno je ta prizadet - lahko gre za nekaj-dnevno prehodno ohromelost, možna je tudi trajna, katere incidenca pa po mojem ni 1/100, ker v tem primeru lumbalnih punkcij in EA ne bi delali rutinsko. My guess: max 1/1000

LPA

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.2.2008 14:21:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Čakajoča
in sem bila na sestanku z anesteziologom in je izrecno rekel, da to ni možno, ker TAM KAMOR DAJO EPIDURALNO JE MESTO BREZ HRBTENJAČE! Tako, da zaradi tega ne moreš biti hrom!

Če se prav spomnim, je tudi LARA, ki je 2-krat rodila z epiduralno, tako rekla. Oz. seveda so ji zdravniki tako rekli.

(odgovor članu Čakajoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.2.2008 14:26:40   
smigli

Joj ta je pa močna, če bi to držalo, bi EA ukinili, prepovedali!

Sama sem rodila z EA v Postojni. Pri njih se moraš obvezno udeležiti predavanja, kjer ti povejo + in -, nato podpišeš izjavo in to je to.
Epiduralno dobiš v hrbtenjačo direktno, zato je tudi nevarno, da pride do poškodbe le te in posledično do ohromelosti, razlaga mojega anestezista. Dobiš jo tik pred porodom, med samim vstavljanjem pa moraš biti pri miru kot kip. Odstotek ohromelosti je izredno nizek, v nasprotnem primeru bi epiduralne ne izvajali.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.2.2008 14:28:09   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: smigli

Joj ta je pa močna, če bi to držalo, bi EA ukinili, prepovedali!

Sama sem rodila z EA v Postojni. Pri njih se moraš obvezno udeležiti predavanja, kjer ti povejo + in -, nato podpišeš izjavo in to je to.
Epiduralno dobiš v hrbtenjačo direktno, zato je tudi nevarno, da pride do poškodbe le te in posledično do ohromelosti, razlaga mojega anestezista. Dobiš jo tik pred porodom, med samim vstavljanjem pa moraš biti pri miru kot kip. Odstotek ohromelosti je izredno nizek, v nasprotnem primeru bi epiduralne ne izvajali.

lp

se popravljam, ne direktno v hrbtenjačo, ampak v medvretenčni prostor!

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.2.2008 14:29:01   
malamalinca
ja, saj mora dati anestezist EA na mesto kjer ni hrbtenjače, ampak kakor je moja predhodnica napisala....ali so anestezisti nezmotljivi?
V tem je problem.

Da pa bi ohromela 1 na 100, ta je pa res močna, jaz pravim bolj ena na 10 ali 100 tisoč.

Je pa možnost....

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.2.2008 14:32:50   
Anonimen
Na isti način kot epiduralno izvajajo tudi operacije na nogah, kolenih ipd.. In teh operacij je ogromno. Če bi bilo 1/100 možnosti za ohromelost jih pač nebi delali. Kolikor jst vem je možnosti izredno majhna. 1/100 pa ni majhno, to je en odstotek! Možnost seveda obstaja, samo nikakor 1%.

(odgovor članu malamalinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
29.2.2008 14:33:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Čakajoča, jaz sem bila tudi na takem predavanju cca leto in pol nazaj, pa so rekli, da stranski učinek je ohromelost user posted image

Po mojem to piše za tisto začasno ohromelost, ko menda porodnica lahko zaradi anestetika začasno ima malo mravljinčaste noge ali kako že.

Tukaj en članek o tem:

http://www.pozitivke.net/article.php/Epiduralna_Analgezija_Porod_Tabu 

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
29.2.2008 14:36:15   
Šarki
čao! mene pa zanima zakaj se sploh odločate za epiduralno?? ali vas je strah bolečine ali imate druge razloge??

Neposredna povezava do sporočila: 21
29.2.2008 14:41:49   
Anonimen
čao! mene pa zanima zakaj se sploh odločate za epiduralno??

Jaz recimo se bom iz istega razloga k se odločim za inekcijo k mi zob puljo. Ne razumem čist poante trpljenja po nepotrebnem.

(odgovor članu Šarki)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.2.2008 14:42:43   
Neli1
Ohromelost je lahko možen stranski učinek EA in se pojavlja verjetno v vsaki porodnišnici.
Osebno sem slišala za dva primera v Celjski porodnišnici.

Zakaj pa bi to objavljali?! Saj ob odločitvi podpišeš en kup papirjev s katerim
prevzameš vso odgovornost nase.

Jaz sem jo pri prvem porodu imela in glede na zaplete ne vem kako bi "preživela"
brez nje. Za drugič pa se bom še odločila...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 23
29.2.2008 14:44:44   
Neli1
IZVIRNO SPOROČILO: tanchi

čao! mene pa zanima zakaj se sploh odločate za epiduralno?? ali vas je strah bolečine ali imate druge razloge??
Odločitve za EA so različne... ljudje si nismo enaki in eni imajo večji, drugi manjši prag bolečine.

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.2.2008 15:33:13   
blue sky
Jaz sem imela EA v Slovenj Gradcu in HB nisem hroma user posted image user posted image . No, šalo na stran, to so očitno samo čenče.

(odgovor članu Neli1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?