Nogavica
|
Živa spi že eno uro. Je bila tudi tako zaspana, da je kar ležala na tleh na blazini, jaz pa sem jo božala. To je pri nas prava redkost, ker Živa običajno ne zna biti na miru niti minuto. Ko je bilo konec Telebajskov, je pa tako jokala, da sem porabila 15min, da sem jo umirila . Včeraj in danes, ko je bilo tako lepo vreme, sva šli popoldan ven na dvorišče in tam se dogaja polno zanimivih stvari - nabira marjetice in jih daje "ajat" na betonsko ploščo, nabira kamenčke in jih polaga na stopnišče pred vhodna vrata, pometa (s taveliko metlo) in pada z metlo, pozdravi in pocarta sosedove pse, nadleguje in za rep vlači Luca (ki pa mu to očitno paše, ker ji je nonstop za petami - BTW, Luc je že čisto o.k. po nesrečni dodgodivčini), naokoli prenaša raznorazne vrtičkarske pripomočke ... Če bo tako nadaljevala, bo kar hitro izgubila trebušček, ker je kar razlika premagovati zunanji razgiban teren ali pa divjanje po sobi. Problem je edino, ker se vsakič kregava, ko hoče na cesto, jaz ji pa ne dovolim, če ne da roke. Se raje užaljena obrne in gre nazaj not, kot da bi dala roko. Komaj čakam, da dokončajo ograjo, da jo bom lahko pustila prosto laufat. Jo pa kar vidim, ko postane utrujena, ker vedno bolj pogosto pada in seda na tla, tu in tam se spozabi, da je zunaj in kar leže v tavo .