|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke II. - 2008
27.2.2008 10:02:06   
glugluglu
Soncica hvala za inf., sva se o tem (da velja samo 28 dni prej) včeraj s prijateljico pogovarjali, ki ima sept. rok, pa je še rekla, da ni čisto ziher. No sedaj vem, samo še čakam odgovor iz Socialne, ali mi priprada 1 mesec podaljšanje nege za varstvo otroka, ali ne.

ilatic, meni se je to zgodilo v 2. nosečnosti, začela sem z 49 kg, kar je bilo zame kar malo, v 5 mesecu sem imela že 59 kg (v enem mesecu je šlo gor za 4 kg),  še vedno se mi toliko ni poznalo, G. pa me je dala na dieto (kao nič sladkarij, sladoleda, redilnega sadja: grozdje, banane, potem paštet,...) in je spremljala kile, vsak teden sem se morala hoditi tehtat, pa še za sladkorno me je dala potem testirat. Rekla je, da če se bom še tako redila, potem je dieta tudi brez testenin, riža. Doma so rekli, če se je moji G malo zmešalo. Nisem imela sladkorne, pa tudi na koncu je bilo vse ok.

Imam še vedno isto G, in mi je sedaj nazadnje rekla samo naj se malo pazim, ker mi gredo kile kar gor, ampak ni še take panike naredila, do sedaj sem pridobila 7 kg (22. teden). Sicer pa po eni strani lepo, da jih skrbi za naše kile, je potem po porodu lažje priti nazaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 626
27.2.2008 10:32:16   
netki
a se men sam zdi ali je res danes tako zatišje tukaj?

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 627
27.2.2008 10:34:09   
Anonimen
ka pa vem...
res je neki švoh udeležba user posted image user posted image

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 628
27.2.2008 11:09:49   
tims
Dobro jutro vsem,

jest sem se šele zdaj zbudila. Prav grozna sem. Lahko bi spala tud do treh popoldne. Pa je bila ura nekaj čez deset zvečer, ko sem šla spat. Tok sem utrujena in bi kar spala in spala. Zdaj moram pa nekaj pojest, ker user posted image  kar brca in je po moje tudi že lačen user posted image .

Meni se zdi bedarija, da ti G. v nosečnosti prepoveduje in daje ene diete. Ok, ne rečem sladkarije, to se kar strinjam, da mormo pazit (to je fajn v vsakem primeru ne samo če smo noseče), ampak da mi pa prepove testenine, pa kruh user posted image , mislim da grem isti trenutek k drugem G. Baje tudi lažje rodiš, če se ne zrediš ful veliko, ampak jest pravim, ven bo šel v vsakem primeru, pa če se bom zredila za 10 kg al pa 20. Notr ne bo ostal user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 629
27.2.2008 11:16:17   
netki
lex.....eno vprašanje imam glede gradbene dokumentacije, pa ne bom tuki spraševala....a ti lahk pošljem zs?

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 630
27.2.2008 11:18:05   
netki
punce dejte mi neki povedat....

ko pravijo da moremo veliko tekočine pit, kaj ve pijete???

jaz sem na začetku spila veliko vode, zdaj pa se mi je uprla in imam raje kak okus. Sem si začela mešat neki podobnega kot cedevita, ampak ne pretiravam, ravno tolk dam da je en okus.
kaj pa ve?

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 631
27.2.2008 11:28:09   
tims
Netki, jaz pijem samo vodo. Mogoče si enkrat na dan naredim cedevito al pa razredčim jabolčni sok z vodo (pol, pol), ampak jest ogromno količino vode popijem tudi ko nisem noseča (min.3 l na dan). Sem se navadila in zdaj telo kar potrebuje. Če ti voda res ne leži, si pa omisli kakšen čaj, seveda ne preveč sladkan, ali pa si naredi naravno limonado. Stisni si kakšno limono, dolij vodo, kakšno žličko medu.... njami. Pa naravni pomarančni sok tudi ne bo škodoval, sam ga tudi razredči z veliko količino vode.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 632
27.2.2008 11:33:24   
netki
joj, čaja ne morem pit, ne da bi ga sladkala.
Pomaranče si tud kdaj stisnem sam za te potrebe bi rabla tono pomaranč na dan.user posted image user posted image user posted image

A ta kao cedevita je pa preveč kalorična, al kaj?

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 633
27.2.2008 11:50:06   
glugluglu
Ja se strinjam, da imaš take diete v nosečnosti kot je nič testenin, riža, kruha, je res malo čudno, ja - sej smo noseči!, lahko pa to najbrž ješ po Montignacovo. Ampak, če se pa zrediš za 20 kg ali več in ješ polno sladk. pa ti G. nič ne reče je pa tud malo čudno. Poznam take primere, potem je bilo tudi težko nazaj prit (oz. sploh ne). 
Jaz se drugač sladicam ful težko uprem, jem nutello na žličko, najraje zvečer, ne morem se upreti kremšnitam, princes krofkom, sedaj poskušam to nadomestiti s sadnimi kupami, ki si jih naredim doma, ampak problem je še vedno smetana in sladoled. In tako sladkosnedna sem že od nekdaj in to je grozno. Moja hči pa isto: "mami ali lahko še malo po žlički nutelle vzamem?"
Pa ne vem od kje to, moja oba starša nista sladkosnedna.

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 634
27.2.2008 11:55:33   
glugluglu
Imam enake problem, ta voda mi res že preseda, kdaj pijem cedevito (rahlo), včasih kakšen bolj naraven sok zmešan z vodo, najraje pa vodo z limono, seveda poskušam še vedno piti tudi samo vodo, ampak mi je voda z naravno limono dober nadomestek.

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 635
27.2.2008 12:24:17   
tims
Vsaka user posted image  mora pri sebi vedet, kaj lahko in kaj ne. Glugluglu če že od nekdaj ješ rada sladkarije, se jim je potem res težko odrečt, ampak če tebi to odgovarja, potem o.k. in seveda če je to v mejah normale. Če bi meni zdaj kdo reku, da ne smem pit kakava...... adijo pamet. Men je nekaj najboljšega zjutraj zajtrk in 3 dcl kakava. Pa če so kalorije al pa ne. Briga me. Men to paše. S kilogrami, ki mi bojo ostal, se bom pa potem obremenjevala in ne zdaj. Sicer pa smo spet pri vodi. Z vodo lahko gre ogromno kg dol, pa še čistiš telo. Je pa fajn se že zdaj navadit na vodo, ker je pomembna tudi potem, ko se doji. Predno sem se navadila na take količine tekočine, sem si kupila eno 1/2 l vodo in iz tiste plastenke pila. Mi je znatno bolš, pa še več sem jo popila kot pa iz kozarca. Sicer ne zgleda glih lepo user posted image  Na hladilniku pa sem imela listek, na katerem sem si delala črtice, kok flašk sem že popila. Mogoče malo butasto, se je pa obrestovalo user posted image  .

Netki s cedevito je pa tako: mislim, da na njej piše koliko je pripročena dnevna količina in dokler jo piješ v taki količini, kot vitaminski dodatek po moje ne more biti nič narobe, če pa bi pretiravala, je pa spet isto kot pri ostalih stvareh...

Neposredna povezava do sporočila: 636
27.2.2008 12:25:27   
ilatic
gluglu - zanimiv nick. Ja hvala res. Meni pri prvih dveh niso nikoli delali težav glede kg, pa sem se zredila od 20-25 kg. Res da sem zdaj jih že do 5m dobila 10 samo ji nisem mogla dopovedati, da sem po 15 letih strasnega kajenja nehala kaditi in bi itak šla ene 5 kg gor. Res da več in veliko jem, samo spet pa vem da se ne nažiram. Mene je tudi ustrašila s to sladkorno in bom malo bilj pazljiva! Nisem več rosno mlada.

Imam še eno vprašanje. Ena je omenila, da ji je železo padel na 108 in je dobila neke tablete a ne? Jaz ga imam 103 pa mi ni nič rekla. A je to tudi premalo?

Neposredna povezava do sporočila: 637
27.2.2008 12:34:23   
tims
Ilatic jaz sem imela na prvem pregledu 115, normalno pa mislim da je okoli 123, pa mi je dala sirup Legofer za en mesec, zdaj pa čakam na naslednjo kontrolo krvi kako bo.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 638
27.2.2008 12:45:45   
ilatic
Tims hvala za odgovor. Kaj naj pa jaz naredim, ker mi ni nič dala? A se da v lekarni kaj kupit brez recepta?

(odgovor članu tims)
Neposredna povezava do sporočila: 639
27.2.2008 12:55:38   
tims
Ne, pusti. Lahko si sama izboljšaš kri (rdeče meso, predvsem konjsko, suhe slive, rdeča pesa, jetrca, pa ne preveč, češnje (no, te so še mal drageuser posted image )....). Meni je mogoče dala, ker sem bila tako utrujena non stop. Sem mislila da bom kar pri njej zaspala, pa še ful nizek pritisk imam. Če boš videla, da se slabo počutiš, pa jo še vedno lahko prosiš za ponovni pregled in jo potem tudi vprašaš, kako je s tvojim hemoglobinom. Sicer boš pa pri naslednjem pregledu po vsej verjetnosti dobila železo za pit. Vsaj večina G. ga da, ker takrat user posted image  že ogromno porabi tvojega železa in potrebuješ nadomestke.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 640
27.2.2008 13:06:15   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca

Zimska mal svoje noge poglej in s palcem potipaj na notranji strani meč (ne ob kosti, ampak bolj proti notranjosti). meni se kar dolgo pozna belo od palca, preden koža dobi nazaj svojo barvo... Zdaj še ni tako očitno, sčasoma ti bodo pa običajni čevlji postali tesni, pa tudi na uč boš videla, da imaš zatečene gležnje in vse navzdol.

Zimska, pa saj ti verjetno g. pregleda noge, če zatekaš, ko prideš na pregled, ne? Mene vedno stisne nad gležnjem, ko se uležem na mizo in preveri zatekanje. Jaz sem do sedaj pridelala + 1,5 kg.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 641
27.2.2008 13:21:07   
Katharina
Blacky30: hvala za obrazložitev morfoloških pregledov in odgovora na mojo zaskrbljenost glede velikosti trebuščka. Seveda si vas bom ogledala v albumih! :) Hvala, še enkrat in best of luck!

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 642
27.2.2008 13:25:24   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: netki

punce dejte mi neki povedat....

ko pravijo da moremo veliko tekočine pit, kaj ve pijete???

jaz sem na začetku spila veliko vode, zdaj pa se mi je uprla in imam raje kak okus. Sem si začela mešat neki podobnega kot cedevita, ampak ne pretiravam, ravno tolk dam da je en okus.
kaj pa ve?

Jaz pijem navadno vodo ali vode z okusi, včasih pa ledeni čaj, pa tudi kakšna coca-cola kdaj pade.user posted image

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 643
27.2.2008 14:02:52   
Katharina
SOncIca: mi štirje mamo na isti dan rok! user posted image  Js t.i. mehurčkov/metuljčkov nisem občutila! Zdej ne vem al sem jih zgrešila al nisem bla pozorna al kaj .. A je možno, da jih sploh ni?? Ker v te nežne premike sem zdej kr prepričana, čeprou se mi je sprva zdel, da je možno, da je to samo prebava .. pa ni. Ker potem bi to že prej kdaj občutila - ha! Sem si hotla pogeldat tvoj buši, pa vidm da maš na privat .. Bi poslala fotko na ZS? Da vidm kje semuser posted image  .. Če želiš, seveda ..
Glede pijače: meni se je voda prve 4 mesece naravnost gnusila! In je nisem mogla pit niti pod razno. Takrat sem pila v glavnem sadne sokove, ktere sem vseen razredčila. Zdej sem pa spet na vodi plus nesladkanih čajih, sadnih šejkih brez dodatkov (kvečjemu mleko kadar se mi zalušta sladko al pa voda, ko stiskam agrume) .. Aha, pa magnezijeve tabletke zadnje čase raztapljam v vodi: mi zvečer/ponoči/zjutraj večkrat otrdi trebušček, kar naj bi bil znak pomanjkanja magnezija ..

Neposredna povezava do sporočila: 644
27.2.2008 14:12:43   
netki
no evo, zdej pa pijem vodo oz. se silim......user posted image user posted image

pa jem medenjake user posted image user posted image user posted image  priznam

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 645
   [Brisano sporočilo]
27.2.2008 14:13:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 646
27.2.2008 14:14:17   
Katharina
Pridna! user posted image  Itak, medenjaki so nagrada, ker se trudiš dol spravt neki, kar ti ne gre ..

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 647
27.2.2008 14:18:09   
netki
IZVIRNO SPOROČILO: Katharina

Pridna! user posted image  Itak, medenjaki so nagrada, ker se trudiš dol spravt neki, kar ti ne gre ..

ja s tem se tud jst tolažim.

Neposredna povezava do sporočila: 648
   [Brisano sporočilo]
27.2.2008 14:22:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 649
27.2.2008 14:30:18   
lex
Evo kosilo se kuha, mis spi, princ gleda risanko (za počitek), ati pride čez cca 1 uro in tako mam malo časa k vam skočit.
Netki - ti samo vprašaj ti ni treba tu spraševat, zato pa so ZS. Kar se tiče tekočine jaz pijem sok, ker voda pa jaz .... se ne odžejamuser posted image , ker sem od nekdaj navajena sok pit. Kar ta sirup iz trgovine. Pa ene 3 pomaranče si stisnem na dan.

Ilatic - meni je moja G rekla, da tiste G, ki se v nosečnosti niso zredila ali moški G ful radi težijo. Ona pa se je ful zredila in zato ve, da se ni težko zredit. Te da pa naprej za sladkorno kakor malo posumi na kaj. Ti pač hormončki tolk nagajajo, da ti vse vzamenjo gor, saj če si se prej 2 lahko spravla nazaj v stare tire, bi se potem tudi sedaj mogla.
Pa tole z železom je mini ful čudno. Aleksu je zadnjič kar dala kapljice (iz Avstrije, ki so boljše ko ta naš drek) pa je imel 115 HB, pa jaz tud ne smem past pod 110 pa mi jih kar da (meni jih da G). Tako, da meni bo ziher naslednjič preverjala in verjetno jih bom morala jest, ker še nikoli ni blo drugač. Če pa hočeš grem verjetno ta teden v Avstrijo in ti tam kupim železove tabletke s folno kislino. Moja kolegica se je zadnjič zaj.... in mi jih je prinesla za mala dva, ker jima nisem znala zdozirat sem šla k dohtarci pa je rekla, da je to super stvar. Pač poješ 1 na dan. drugač se pač da z prehrano dvignit.
mojcej - super, da nimaš več vrtoglaviceuser posted image user posted image user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?