Zofy
|
IZVIRNO SPOROČILO: avak Dekleta, ali ima katera kakšno domačo žival? Jaz imam mucko in psička oz. sem ju imela. Začasno sem ju oddala našima, pa se bojim, da bosta v prehudo breme. Boste ve obdržale živali? Avak, jaz imam mačka, ki hodi čez dan ven, le spi doma. Sem ga navadila, da ne hodi več v spalnico in tudi v dnevno ga ponoči ne pustim, ker nočem da mi skače po kavčih. To predvsem zaradi dlak. Se pa bojim, da mi bo pa potem z veseljem zahajal na previjalno mizo, ker bo tako pripravno mehka. To pa ne vem kako bom uredila, ker v kopalnici ima on svoj wc in res ne vem kam drugam bi mu ga prestavila. No, bomo vidli takrat, zaenkrat kaže dobro... Mi je pa rekla soseda, da je ona imela skozi doma mačke in da so bile mačke ful obzirne in jo celo prišle v dnevno poklicat, če je dojenček v spalnici jokal. Samo jaz take svobode svojemu mačku vsaj do 6. meseca ne mislim pustit. Vem, da mačka ni agresivna, je pa zelo komot in če se ji bo zdelo, da je na dojenčku tako fino toplo in mehko ležat, se bo brez slabe vesti nanj ulegla. Zato pa sem našega navadila, da v spalnico ni vstopa in ne vstopi niti, če so vrata odprta (ok, ma sem porabila ful živcev in energije, da sem mu to dopovedala, ampak je na koncu skapiral). Za psa pa ne vem. Sem slišala, da zna bit ljubosumen in zna tudi ugriznit dojenčka. Znanci so ga imeli kar nekaj časa doma, pa so potem, ko je bil mali star malo manj kot 1 leto ugotovili, da zna biti nevarno in ga dali staršem v oskrbo. Ok, samo uni pes je bil res malo nor...
|