JABOLKO3
|
Pozdravljene! Ste bile spet nadvse pridne tale teden, kar me ni bilo. Še dobro, da ponoči ne morem spati in sem vas tri ure brala, tako da sem spet na tekočem. Na počitnicah je bilo super, sem mislila, da se nam bo na koncu že vleklo teh 6 dni v istih toplicah, pa je še prehitro minilo. Otroka sta sploh najbolj uživala, tavečji se je naučil prav lepo plavati žabico, pravo presenečenje pa je bil naš štiriletnik, ki je kar naenkrat odvrgel rokavčke in začel plavati pod vodo - sedaj brez težav preplava kakšnih 7 - 8 m, tako da vmes nekajkrat na površju zajame zrak, pa plava dalje pod vodo. Je strašno ponosen, tako da smo ga mogli kar naprej snemat, da bo nesel CD v vrtec pokazat. Jaz sem se tudi kopala, v vodi je bilo prav fino, mi je pa vedno, ko sem šla iz vode, otrdel trebuh - najbrž zaradi sile težnosti, ki je v vodi drugačna, kot na zraku - tako da sem šla dnevno največ dvakrat v vodo, pa se vsakič stuširala in preoblekla, pa je bilo. Pravo presenečenje pa nas je pričakalo doma, ko smo stopili v hišo, ki je bila ledeno hladna - sicer smo res znižali gretje na minimum, pa je bila vseeno ledenica. Ko sem hotela peč naštimat na večjo jakost, pa ugotovim, da je povsem izključena in se je sploh ne da zalaufat, skratka, medtem ko nas ni bilo, je crknila peč za centralno. Na srečo imamo v dnevnem prostoru našo Lokaterm peč, ki jo tudi sicer veliko kurimo, tako da smo vsaj ta prostor hitro za silo segreli, potem smo pa vsi spali v dnevni sobi (še dobro, da je tako velika) - midva na raztegnjeni sedežni, za otroke pa je mož prinesel njune jogije in smo jih dali na tepih - sta bila prav navdušena. Sedaj pa čakam serviserja, upam, da mu bo uspelo čimprej popraviti, ker smo tudi brez tople vode. Pa da še malo vas pokomentiram - nehajte ga lomiti s težavami, če smo aprilčice, se ne spodobi, da bi rojevale že februarja. Tako, da želim vsem, ki imate tovrstne probleme, da se vse lepo umiri in še malo zdržite. Če odteče plodovnica - meni je obakrat, prvič na full - se mi je kar ulilo po nogah, na srečo sem bila doma, 1 dan pred rokom, tako da sem mirno pobrala stvari za v porodnišnico in me je mož brez panike odpeljal s svojim avtom. Drugič je bil curek malo šibkejši, sem pa prav slišala 'plenk', ko je počil mehur - spet sem bila doma, tri tedne pred rokom, pa sem poklicala moža, naj pride iz službe, taščo, da je prišla čuvat starejšega otroka, se stuširala, spakirala vse za v porodnišnico, potem sva pa krenila. Pa mi nikoli ni tam nihče nič rekel, tako kot je že ena napisala, te potem še kakšno uro na nogah pošiljajo sem in tja. Je pa res, da v nobenem primeru ob razpoku še nisem imela popadkov - če bi imela prej konkretne popadke, bi verjetno raje šla z rešilcem (ker si v tem primeru lahko že precej odprta in lahko izpade popkovnica). Albumi - Lepa posadka - tudi jaz imam pri prvih dveh tega kot ti in si zelo želim, da bi ga dobila še za tretjega, vendar ga nisem še nikjer zasledila - če ga kje najdeš, lepo prosim, če mi sporočiš. Sicer bi bilo pa morda najbolje klicati kar na založbo - si ti že kaj spraševala? Poleg tega albumčka / slikanice sem jaz kupovala še navadne albume za slike, ki imajo pri vsaki sliki prostor za opis - in sem k slikicam pisala šaljive komentarje, kot da pripoveduje otrok - kar na računalnik, potem pa printala na nalepke in lepila v album - nekako do dveh let. Se velikokrat od srca nasmejimo, ko jih sedaj beremo. Ena je pisala, da bo njen dojenček spal v zibki, v kateri je spala tudi sama - mi imamo košarico, ki je bila kupljena pred 45 leti za moževo sestro, v njej pa je potem spala še cela truma otrok - mož, njegov brat, dva bratranca, sestrična, potem štirje otroci od svakinje, pa nekaj otrok od njenih prijateljic, pa naša dva, pa od moje sestre, pa dva od naših prijateljev, sedaj bo pa še naš tretji. Je pa tista pletena, z lesenimi kolesi. Pri taprvem sem kupila novo vzmetnico in posteljnino, ki bo sedaj spet v uporabi. Je pa super, ker lahko otroka vozim po stanovanju, ga malo zazibam, če joka.... Pa prav fora se mi zdi, ta košarica, ker je tako neuničljiva. Kozmetika - tu se tudi strinjam, da je najbolje čim manj. Jaz sem za kopanje uporabljala tekoče milo od Bubchen - kakšno kaplico v vodo, pa še to ne vedno, in pa njihovo kremo za ritko - sem mazala le, če je bil pokakan. Vsake toliko sem ju po kopanju cela namazala z olivnim oljem - ker sta malo nagnjena k alergijam, to olje pa pomirja kožo. In to je vse. Tako, sem se razpisala, sicer pa moram nadoknadit ves teden osotnosti.
|