|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007 (2.del)
11.2.2008 8:30:05   
KT
Moram še to napisat - Alina je ugotovila, če močno z ritjo miga se njena prenosna posteljica oz kasneje bo to stajca full zaziba in zdaj ne počne drugega kot, v ležečem položaju seveda, z ritjo miga, da se ziba sem in tja user posted image  

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
11.2.2008 8:39:45   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Moram še to napisat - Alina je ugotovila, če močno z ritjo miga se njena prenosna posteljica oz kasneje bo to stajca full zaziba in zdaj ne počne drugega kot, v ležečem položaju seveda, z ritjo miga, da se ziba sem in tja user posted image  

user posted image user posted image user posted image  Alina. Mami pa pravi, da si lenobica. Ti že veš, kaj ti paše. Ampak pazi, da ne narediš kakšnega giba več. user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
11.2.2008 8:49:24   
n€na
SARA user posted image   
ZA 8-ko

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
11.2.2008 8:50:18   
januška78
Žan tudi tebi user posted image user posted image user posted image user posted image , da se hitro pozdraviš.

Alina user posted image user posted image user posted image  za miganje

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
11.2.2008 8:56:48   
Anya22
Sem klicala P in je rekla, naj nemudoma pridemo dol se pokazat.

Imam eno vprašanje, Žan je vsakih 14 dni prehlajen, dobi antibiotik in pol je v redu. Moj mož ima astmo! Ko je bil dojenček je bil prav tako, kakor Žan non stop buban. Najprej je bil alergičen na pršico in nato pa zbolel za astmo! Zanima me, a je možno, da je podedoval kaj takega po njemu??? Namreč bi predlagala P naj ga da na testiranje za alergijo. Naj povem, da tudi kar precej čiha!

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu januška78)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
11.2.2008 9:05:53   
n€na
ti kr povej vse to tudi P, mogoče je Žan kaj podedoval po očku.

ŽAN hitro se pozdravi

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
11.2.2008 9:09:00   
*ANA*
Ja je čisto možno da je kaj podedoval po očku.
Pri nas je Pia po meni dedovala user posted image , zgleda pa da Svit tudi tako da kar reči za alergologa user posted image .
Jaz bom tudi danes rekla če nas ne pošlje v bolnico za alergologa

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
11.2.2008 11:04:38   
ŠpelaP
Vsem pikecom, ki so v teh dneh praznovali obmesečnice s Saro pošiljava en velik objemček in moker poljubček!
  user posted image

Vsem bolančkom pa pošiljava eno dobro vilo, da čimprej odženete vse mogoče bacile, ki vas strašijo, daleč proč!
  user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
11.2.2008 11:11:51   
ŠpelaP
Anya22 - glede zdravja tvojega pikeca kar bodi vztrajna in gnjavi zdravnike.  

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
11.2.2008 11:19:18   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Moram še to napisat - Alina je ugotovila, če močno z ritjo miga se njena prenosna posteljica oz kasneje bo to stajca full zaziba in zdaj ne počne drugega kot, v ležečem položaju seveda, z ritjo miga, da se ziba sem in tja  

KT - a ima Alina kaj koroške krvi v sebi?! user posted image
Saj veš, kaj pravijo za nas Korošice?! Da ko nam rečejo, da se naj usedemo, se mi kar vležemo!
Zakaj bi pa morala sedeti, če se manj utrudi leže, a ne?! user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
11.2.2008 11:29:12   
ŠpelaP
Mi imamo v sredo posvetovalnico. Pa sploh ne vem, kaj naj rečem zdravnici, ko me bo vprašala glede plazenja. Ker Sara se noče plaziti - klati kot riba na suhem. Ona bi kar samo stala in hopsala ter "hodila" po dveh. Samo da čuti oporo, se že potegne v stojo. Ampak to hoče ona sama, jaz je v nič ne silim. Upam, da me ne bodo kaj kregali pri zdravniku.
Včeraj sem jo dala v en tak stolček, ki ima dva nastavka - sedež ali pa kahlico. Pa sploh ni hotela sedeti. Je kar vstala in to brez, da bi se česarkoli oprijemala. Seveda, če je potem jaz ne bi prijela, bi čofnila na nos, ker toliko še pa ni močna. Samo res, ona hoče biti kar na dveh, po štirih pa sploh ne. user posted image

Jaz sem pa ugotovila, da me je Sara začela klicati - NANA (mama). user posted image Če je v posteljici, stajici... pa mene ni zraven, začne klicati NA-NA, NA-NA. Potem ko se ji oglasim ali pridem zraven, se pa ful veselo smeji. Pa nobenega drugega in za nobeno drugo stvar ne reče NANA.
Pa našo kuziko Žužo oponaša HOHO, pa dedija, kako kašlja. Ful je smešna!

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 11.2.2008 11:33:06 >

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
11.2.2008 11:44:20   
Anya22
Ojla, mi smo prišli nazaj domov. Žan ima rdeče uhce, gnojno žrelo ter močan kašelj! Dobil je antibiotik Hiconcil ter napotnico za alergologa. Tudi P sumi, da je alergičen, kot očka! DObil je pa tudi inhalacijo! Je prav revček! user posted image user posted image

Zdaj pa moram poklicati, da dobimo datum za preiskavo pri alergologu!

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
11.2.2008 12:02:55   
*ANA*
No Anya dobro da si šla .Tako je dobil antibiotik in sedaj bo hitro prijel- nam je prijel po drugi dozi user posted image

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
11.2.2008 12:27:38   
Anya22
Ana, sem klicala v Šempetersko bolnišnico in ne moreš verjet, kdaj sem dobila datum za alergologa 9. aprila. Ma jaz ne morem razumet zakaj so take čakalne dobe!user posted image A mogoče veš, kako to testirajo?? A vzamejo kri takim majhnim otrokom? 

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
11.2.2008 12:38:24   
*ANA*
Anya saj si še sorazmerno hitro dobila user posted image .Osnovna živila testirajo po Pricku- kožni testi, za pršice in ostalo pa kri vzamejo user posted image .
Ma nč bat , ni kake večje panike.

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
11.2.2008 12:43:59   
Anya22
Ana, ma Svit - a boš tudi peljala h alergologu? A Pia je tud alergična na kaj? Vaš Svit je prav revček!user posted image A je kaj boljše z njim?

Tej naši sončki so prav bogi!user posted image

Se bojim, da ni alergičen na pršico kot očka, kar je popolnoma možno! Srčno upam, da ni, ampak če je, pa naj bo tako, bomo že! Edino kar me sekira, da ne bi zbolel še za astmo!

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
11.2.2008 12:51:37   
*ANA*
Anya Pia je bila kot dojenček alergična na kravje mleko in jajca, sedaj je pa astmatik user posted image

Za Svita bom pa danes vprašala- če nas ne da v bolnico, drugače bom pa tam Dr. Bizjaka zasačila in ga vprašala user posted image

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
11.2.2008 14:17:49   
Anonimen
Ojla

Moja Tara se je pa v soboto odklopila od mene user posted image . Noče več jest pri meni, tako da bom najbrž morala nehat. Sem jo silila in ji kar naprej ponujala, ona pa se samo stran obrača in ko sem že preveč sitna s ponujanjem me je prav fino ugriznila. Si je mislila, mami dej mi že mir no. Pa tako sem si želela dojit vsaj do enega leta, toda če ne gre ne gre.

Zdaj pa ne vem koliko mleka naj ji dam in kdaj. Ja se vidi, da se nisem nikoli ukvarjala s tem. Če ji ga dam zjutraj in zvečer a bo to dovolj ali še kaj vmes? Pa koliko količinsko naj ji ga pripravim. Do sedaj sem ji ga samo parkrat dala zvečer po rižolinu 100-120 ml. POMOČ PROSIM!!!

Za vse bolne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da čimprej ozdravite.

Midve greva pa jutri k P, ker je Tara že en mesec vsa smrkasta. Sem poklicala, da vprašam kaj naj ji še dam v nosek pa je rekla naj se prideva jutri pokazat in bo dala antibiotike, da se ne bi to razvilo v še kaj več. Ja te bolezni se kar ne nehajo.

(odgovor članu Anya22)
  Neposredna povezava do sporočila: 3318
11.2.2008 15:41:03   
mentos
lep pozdrav,

tudi mi smo preživeli podaljšanj vikend ful lepo. Smo začeli že v četrtek s praznovanjem roj. dneva od mami. V petek sva šla z našim v Avstrijo, malo zapravljat in seveda Hani kupit roza konjička, je ful rada na njem, prav fajn jo guga in malo za obleč. V soboto je ati šel malo smučat v Avstrijo, jaz in Hana sva pa cel dan lepo na sončku vozičkale in  zvečer šle v Ljubljana k teti na obisk. V nedeljo smo pa šli v Kranjo Goro malo vozičkat, je bilo ful lepo. Tako da je bilo družinsko, Hana je bila zelo pridna, kar precej je popapcala, drugače pa ji manjka le še malo in se bo sama usedla. Najraje se igra na blazini, v pojstelji noče biti več na hrbtu, se takoj prevali na trebušček in puza gor in dol user posted image . Da bi kaj povedala, se ji ne da, tudi na nogice se noče postavljat. Drugače pa smo še vedno na goveji juhici z gresom, jemo samo to, vse ostalo leti v smetnjak, mogoče zjutraj malo sadja. Tako, da imamo le 1 obrok gh na dan, tudi jogurta več ne maramo, ampak sej bo. Smo pa ratali kar precej flekasti okoli ust, brade, pa ne vem od česa. Zobkov nimamo, sline vam pa lahko malo posodimo, če katera želi.

nogica: ti, kar hitro v trgovino po prilagojeno mleko, Aptamil ali Novalac, itd, in vsa navodila imaš na škatli. Berem iz Aptamil škatle: po 5 mesecu 4 obroki na DAN in sicer daš 210 ml vode, 7 meric Aptamila in pride 230ml. Mi imamo 5 obrokov vendar 150 ml vode in 5 meric.

Anya22: mi imamo potrjeno alergijo na mleko in jajce. Drugače pa je to malo dedno, saj ima naš alergijo na ful velik zelenjave, na cvetni prah, pršice... ter je asmatik.  Testiranje pa poteka tako,NAJPEJ KOŽNI TESTI: da otroku na rokice dajo neko tekočino po pikicah in sicer za vsako stvar posebej, nap: pri nas so ji delali na jajčni beljak, jajčni rumenjak, mleko, korenje, krompir, cvetačo... Malo spremljaj doma, če se vam pojavijo kaki čudni flekci in ko vas bodo testirali jih prosi za stvari, za katere misliš da vam delajo težave. Nato bodo še vzeli kri,(iz rokice) in čez 14 dni boste prejeli izvid, kajti na krvi se najbolje pozna.

Svit & Nikolaja & Sara čestitke za obmesečnico!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
11.2.2008 15:49:56   
mentos
to pa je slikica na konjičku za pusta, pri dediju in babici , zdaj ga že imamo tudi mi(konjička)

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
12.2.2008 6:17:53   
*ANA*
No dobro jutro.
user posted image je kuhana, če se mi katera pridruži user posted image , ampak ste verjetno še vse pod kovtrom user posted image .
Bili včeraj pri P, nas je poslala na RTG pljuč in potem smo šli s sliko nazaj.
Nima pljučnice, je pa verjetno vse astmatskega izvora user posted image , tako da gremo danes v bolnico, kjer bo Alergolog pregledal sliko in mi dal več navodil user posted image .
Ima pa rahlo povečan TIMUS(žleza v prsnem košu) in je možno da mu na sapnik pritiska in zato hrope user posted image .Bomo videli.
Poročam pozneje.

Sicer pa je danes full lepo spančkal- od 8 ure pa do 1 ko je pil čajčka, zdaj ob 6 je popil mleko in sedaj spi naprej user posted image user posted image , pa nič več ne hrope user posted image .

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
12.2.2008 7:08:44   
nky 23
jutro!

ANA lepo da je z Svitom za spoznanje bolje!!!

NOGICA ja ne se sekirat preveč glede dojenja, z mlekom pa mislim da je dovolj da ji daš zjutraj in zvečer, količino pa ji pripravi takšno kot je na škatli za njeno starost predpisana, pa boš videla koliko bo pojedla, vmes pša ji daj kak jogurt, skutko...

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
12.2.2008 7:20:35   
Padme
Jutro!

ANA hvala za user posted image . Drugače pa jaz ponavadi takle čas nisem več pod kovtrom. Ko Jaka poje svoj "zajtrk", nekje med pol sedmo in sedmo, jaz vstanem in imam še kakšno urico čas zase - kava, računalnik, likalnik, krpa za prah, Ajax, .....

(odgovor članu nky 23)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
12.2.2008 9:11:07   
N _ B
Dobro jutro.

Jaz sem že s terena. Sem ob pol osmih odrinila od doma. najprej v lekarno po zdravila za Niko, pa k šivilji sem nesla ene hlače popravit in spotoma še po meso za juho, ki se že kuha.

Jaka počiva, Nika tamlev kuhinji riše, jaz pa upam, da bom v miru popila svoj kafe.

(odgovor članu Padme)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
12.2.2008 9:21:05   
KT
N & B evo se ti pridružim pri kofetku! Pridna kaj si že vse obredla user posted image . Mi smo pa danes malo podaljšali spanje in moja dva se še vedno crkljata v postelji.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

RAZGLED
10ka

Kakšen razgled bi najraje imele iz svojega bivališča?

Na morje (72%)

Na gore (23%)

Na staro mestno jedro (4%)

Na avtocesto (1%)

Število vseh glasov: 566

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!