Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 21:24:02
|
|
|
|
Joe
|
Uvodni nasvet: izkopite samodejno žigosanje datuma svojih fotografij! Slike z njim so GRDE! Datum je možno ugotoviti preko t.i. EXIF podatkov ali spomina vaših staršev. Dvoje navodil: 1) KAKO UGOTOVITI DATUM NASTANKA FOTOGRAFIJE V XPjih? Z Raziskovalcem (Windows Explorerjem) se dokopljite do mape s fotografijami in jo odprite. Z desnim miškinim gumbom kliknite na ikono slike ali njeno ime. Odpre se okno. Okno ima tri kartončke, ki so zgoraj označeni z zavihki, na njih so imena: Splošno (General), Varnost (Security) in ?Povzetek? (Summary). Kliknite na zadnji zavihek. Če na kartončku ne piše skoraj nič oz. se začne s polji Naslov (Title), Zadeva (Subject) itd., kliknite na spodnji gumb Napredno>>?/Dodatno>>? (Advanced>>). Izpisal se bo seznam lastnosti in njihovih vrednosti. Glejte prvi odstavek Slika (Image), zadnjo lastnost Datum nastanka slike (Date Picture Taken) in njeno vrednost. Pa je! 2) KAKO RAZVRSTITI FOTOGRAFIJE PO DATUMU NASTANKA V XPjih? V XP vgrajenem Raziskovalcu (Windows Explorer) odprite mapo s slikami, kliknite v z desnim miškinim gumbom v prostor, kjer so izpisana njiheva imena oz. izrisane njihove slike, vendar tako, da NE KLIKNETE na ime oz. ikono, ampak na prazen prostor med njimi. Odpre se meni, izberite "Uredi ikone po..." ("Arrange Icons By" ) in nato ukaz "Slika posneta dne" ("Picture Taken On" ). Fotografije se bodo razvrstile po datumu, možno pa je, da bodo ob naslednjem odpiranju te mape spet pomešane. To je odvisno od tega, če imate nastavljeno samodejno in posebno shranjevanje prikaza datotek v mapi ali ne. Obstaja še možnost, da po razvrstitvi fotografij le-te preimenujete in tako še bolj očitno razvrstite (npr. kot Vasja 0000001.... Vasja 9999999; ali kot 001 Vasjino rojstvo, 043 Vasja kihne itd.) Posebej priročen je program ACDSee 7, ki omogoča uvoz slik iz najrazličnejših digitalnih kamer, lahkotno razvščanje in skupinsko preimenovanje, obdelavo in popravke fotografij itd. Tolpo ga priporočam kljub malo višji ceni.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 25.1.2005 21:26:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 21:31:38
|
|
|
|
niki5
|
uf.. Joe zdajle sem prebrala tvoj opis pri sliki in opazila, da imamo skupnega v družini zmaja, tigra in opico ;)
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 21:41:54
|
|
|
|
mehurčica
|
Ej! HVALA!!! Jaz pa že 2 meseca odlašam razvrščevanje že izdelanih fotografij.:)- Ampak ene slike pa imam na žalost drugače poimenovane-bom jih pač po spominu razvrstila. (BTW, pri nas smo pa tako:jaz sem konj, ati je tiger, David pa opica.:))
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 21:48:14
|
|
|
|
Joe
|
Če imajo slike že drugo ime, to ni pomembno. Vedno jih lahko najprej razvrstiš po datumu, nato pa uporabiš samodejno poimenovanje večih datotek naenkrat z določenimi parametri (npr. vključiš obstoječe ime: 001 Vasja pri dediju). Najboljše je, da si za vsak slučaj prej narediš kopijo mape oz. jo posnameš na CD ali DVD.
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 21:55:01
|
|
|
|
frutka_
|
Joe zrihtala!!!!Thanx!!!Zdaj pa še eno tehnčno. Kako si na digitalnem ali kje pač si naj naredim da bodo slike ČB?
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:07:20
|
|
|
|
Joe
|
Sonyja imaš. V fotkiču gre takole: greš nekam na nastavitve fotografije (malo je odvisno od položaja koleščka, ki omogoča izbiro načina fotografiranja), sprehodi se malo po možnostih in glej nekaj takega kot Effects ali Mode ali Filter. Pod takšnim imenom bodo možnosti BW in Sephia (sephia je krasna rjavkasta paleta, meni ljubša kot ČB, jaz ji rečem Foto Pelikan po starem celjskem fotografu). Vklopi, pa bo, a glej, da kasneje izklopiš. Morda je boljša druga možnost: obdelaj slike s ČB filtrom v računalniku. Tako boš imela obe različici (in ČB različice iz fotoaparata ne pobarvaš več, pa če poješ tri krofe!). Kako? Odvisno od programa, načeloma pa zelo hitro: Effects .... Black&White ali Greypalette ali kaj podobnega. Napiši, kaj uporabljaš.
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:08:07
|
|
|
|
Joe
|
Vem, da na Sonyju to gre, ker ga ima prijatelj. Natančno kako, pa se ne spomnim.
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:08:10
|
|
|
|
willma
|
Lep snežni pozdravček vsem! Mi pa smo kr z fotoaparatom dobili en programčič od Cannona, ko sam fotoaparat priključim in programček sam lepo po datumih itd. razporedi slikice v Moje slike :bravo: Mehurčica...... David ni opica:( David je koza:bravo: Opičje leto se je začelo z 22.01.2004 in se konča z 08.02.2005. lp :angel:Kolenci:hudicek:
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:16:54
|
|
|
|
frutka_
|
Joe glede krofov samo to, da sem ravnokar morala 2 pojesti, ker svinje niso dale v enega marmelade pa sem morala še drugega pojest, da sem prišla do nje!!!Hahaha!!! Willmajaz sem konj (ti tudi?) Filip je opica, kaj pa moj Iztok, ki je rojen 18.6.1976? Kje sta bila dnaes. Baje sta staknila nekega :hudicek:. Moj Filip je že boljše, v bistvu čisto po starem. Se vidimo v četrtek, če bo Žani boljše!
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:19:26
|
|
|
|
Joe
|
Izok je zmaj!!!
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:25:41
|
|
|
|
willma
|
Jaz pa ti.... konjička dva.... :)-:)-:)- domače pesmi so najboljše, vedno se jih derem v avtu:ups::)- Ja...kot ti je že Joe napisal je tvoj Iztok zmajček;) Žan je res hudi zgledal:(....no da ne bom vse še enkrat pisala, na koncu sem vse razrložla;)..... http://ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=27755&msg=242162&idk=101 lp :angel:Kolenci:hudicek:
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 22:59:29
|
|
|
|
frutka_
|
Willma nisem vedela da je tako. Hudič je, ko imam računalnik le popoldan prižgem ga komaj zvečer in potem kakšen postič zamudim! Upam, da ste boljše! Kaj pomeni to za nas, da je Iztok zmaj...?Se še skriva v njem kašen zmaj ali pa mu bo zraslo še sedem glav?
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:02:23
|
|
|
|
Joe
|
Če ga boš dobro razkurila, ti jih bo odsekal vseh sedem!
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:03:50
|
|
|
|
frutka_
|
Joe upoabljam picture manager...
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:05:12
|
|
|
|
Joe
|
Kje si ga dobila? Od kod je?
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:07:35
|
|
|
|
frutka_
|
Kaj?Zmaj?Ali picture manager?:zmeden:
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:08:51
|
|
|
|
Joe
|
Čuj, če izgledam neumen, videz vara! Picture managerja, zaboga!! :)
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:08:58
|
|
|
|
Jančika_
|
Mene bolj zanima, od kod je zmaj!
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:09:58
|
|
|
|
Jančika_
|
Pa zdej ne moreš zgledat neumen, ker maš mene pa Basija na sliki! Ste vidle, punce, kako lepo sliko ma moj mož:love:!
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:10:27
|
|
|
|
Anonimen
|
:bravo::bravo::bravo: Joe... haha.... koooooook se mi ne da it učit:((
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:10:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Jančika, sem, sem mu že pisala. Sm mogla trikrat debto odpret, da sem pokapirsala, da je to Joe in ne ti:)-
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:11:03
|
|
|
|
Joe
|
Vidiš, Frutka, moja žena vedno pazi, da me do kraja ne razkuri. :love:
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:11:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja, če si boš pa ti dala Joeja in Vasjo, bo pa sploh zmeda:)-
|
|
|
|
Ugotovite datum fotk ali jih razvrstite po da... 25.1.2005 23:15:12
|
|
|
|
Jančika_
|
Oj, pol še pa jaz ne bi vedla, kdo je kdo:)-. Bom kar pri Basiju ostala!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?