srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya Srki (že ime dosti pove, ne), hecno, a zdi se mi da je zate 'čistunka' žalitev. No, zame ni, če to pomeni, da se ne vklapljam v slovensko folkloro pitja in kajenja (pa vrag vzemi vse, ki si upajo trditi da s tem komu škodujem), so be it, raje sem čistunka kot prikrit pivec. Dala sem konkreten primer glede kajenja in nisem posploševala. Nosečnost je bila zame čas ko sem z veseljem pazila na to kaj jem in kako jem, ne zaradi strahu, telo mi je samo 'povedalo'. A na tej temi se točno vidi, kako ene ne zmorejo priznati, da so ali na poti ali pa že imajo problem s pitjem. In zato veselo udrihajo pa nas, čistunkah, ki jim ne držimo štange kot jim jo ve, ki nedvomno živite v pivsko ekstra tolerantnem okolju, in ena drugi ploskate. Včasih so tudi otrokom, tudi danes je na vinorodnih območjih to še star dober običaj, dude namakali v vino, šmarnico itd - so pol otroci bolje spali. A ne vidite kako je toleranca do alkohola tko globoko zasajena v slovensko zavest, da njenih posledic sploh ne (nočemo) videti? Ruglja ne zagovarjam, a vsakemu, ki se je mal poglobil v nejgovo pisanje je jasno da so njegove izjave, ki jih večina najbolj pozna, namerno provokativne, da bi vsaj koga 'zbudil'. Preberi si predvsem moj prvi ali drugi stavek: Zaradi mene, če ukinejo alkohol. In ne, čistunka zame ni žalitev, sem pač ta izraz pobrala od ex Kerense oz. sedanje Darje Kos, pa se m fajn zdi, ja srki sem pa zato, ker sem kronična pijanka, že ene petkrat zdravljena, tudi pri Ruglju, vendar neuspešno. Sicer pa, če imaš ti ljudi, ki spijejo kozarček vina po kosilu ali pa kozarček vina 3-krat na leto, pa tudi prav. In brigajo mene drugi, če otrokom močijo ali so mičili dudo v alkohol, zato še ne pomeni, da jo tudi tisti, ki občasno, oz. zelo redko spijemo kakšen deci. Sploh pa, vse kar sem napisala, ni konkretno nate letelo, ampak na splošno, tale post pa leti nate. Pa na zdrvje od Srki (ki pomeni pijanec, ja vem to). To pa vem šele kratko obdobje, ko sem enkrat v križanki to zasledila. Ah, neumnica jaz. Moram soseda, ki mi je ta vzdevek nadel pred cca 20 leti vprašat, če je on takrat vedel, kaj pomeni "srki" oz. "srka".
|