Arabela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy Evo prekopiran moj seznam: a. Dokumenti - potrjena zdravstvena izkaznica
- materinska knjižica z vsemi izvidi (predvsem krvna skupina!)
- napotnica za porod
- potrdilo o opravljeni materinski šoli za očeta
- poročni list
b. Osebna nega - toaletna torbica: zobna ščetka, zobna pasta, tekoče milo, šampon, labelo, pilica, glavnik, deodorant za pod pazduho, krema za obraz, krema za telo
- modrc za dojenje, bepanthen, blazinice za prsi - jaz v bolnici nisem uporabljala modrca, ni še bilo takšnega navala mleka, kremo sem dobila pa od sester ko so mi malce popokale bradavice
- vložki Vir 80 (baje so oni iz porodnišnice slabši, bolj plastični)- so bili čisto dobri tisti iz porodnišnice, nikoli jih ni zmanjkalo
- nogavice
- copati (fly flot z debelim podplatom. Mogoče bom vzela še japonke za pod tuš)
- spodnje hlače za domov (kupila bom pralne v lekarni, ker baje bolje držijo gor Virf vložke) - v bolnici dobiš takšne mrežaste za 1xuporabo, meni so bile dobre in sem si jih nato kupila tudi za domov..
c. Ostalo - denarnica in DROBIŽ (nakup kakih drobnarij ali pijače na avtomatih)
- polnilec za GSM
- GSM
- Fotoaparat, rezervne baterije
- Piškoti in kaka energetska ploščica, če bo porod dolg, ker v porodnišnici ne pustijo jest
- Pijača za med porodom, ker ti v porodnišnici dajo le malo čaja...
- kaj za branje (po moje bom to kar naknadno dragemu naročila, da mi kako Lady ali kaj drugega nezahtevnega kupi) - za brat ni bilo časa, niti energije...
To naj bi bilo to. Upam, da nisem kaj vitalnega pozabila . Bom pa doma pripravila še eno torbo z oblekcami in vsem potrebnim za za odhod iz porodnišnice. Nič ne kritiziram seznama, je dober jaz pač nisem toliko potrebovala v bolnici... sem imela spakiran mali kovček, pa je še ta bil prevelik so dejali... tako da s seboj vzemite najnujnejše, oblekice za otroka in zate za domov naj vam pač naknadno prinese ati... Pri nas v Mb. porodnišnici je bilo pač tako da si dobil vse kar si potreboval, ni bilo problema... upam da bo tako tudi sedaj..