|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI - februar/marec
6.2.2008 21:39:42   
Amelia
Anime pri nama je bilo takole...

Ko sem se začela špikat, sem enkrat Reša vprašala koliko zarodkov se vstavi ponavadi in mi je rekel: No, no, ne prehitevajte dogodkov, ko bomo do tja prišli bomo razmišljali o temu...in potem sem bila seveda tiho do ET, ko mi pove da sta se od 6 celic oplodili 2 (IVF postopek), potem me vpraša kaj bomo naredili in mu jez rečem, ja ne vem, kaj priporočate, kakšna je pa praksa in mi reče: jah, kar oba dejmo, kaj pa čmo, in res...smo vstavili 2, potem pa midva prideva ven sva se samo spogledala in začela smejat: kaj pa če se oba primeta?

No, na žalost se ni nobeden prijel, sem imela pa ET 3. dan ina oba sta bila zelo lepa, mi je rekel, da tisti dan najlepša.

Potem je sledil 2 postopek, tokrat ICSI, od 11 celic se jih je oplodilo 9 in od tega jih je bilo 7 ful kakovostnih blastocist. Tokrat na 5. dan - ET mi pa ni rekel, da priporoča kar 2, ampak naju je vpraša kaj bomo naredili? Midva mal začudena ker sploh nisva pomislila, da je opcija eden glede na 1. postopek in sva rekla 2 (5 so jih zamrznili) in res sta se oba vgnezdila, s tem da se je eden nehal razvijati, t drugi pa upam, da je vse OK, 12.2. imam nuhalno in že trepetam. Nazadnje mu je že veselo tiktakal user posted image  in je bilo vse OK, ampak mene še vedno srbi, zat drugega je Reš rekel, da se bo kar sam razgradil in da ne ogroža t prvega.

Bralasem tudi eno raziskavo na internetu s katero so dokazali, da v primeru, da imamo kakovostne blastociste in ET 5 dan, da ni bistvene razlike v uspešnosti postopka, če vstavimo enega al pa dva, pri obeh je bila verjetnost zanostitve več kot 40%!

Skratka Anime, vem kaj razmišljaš, tudi jaz sem se s tem ukvarjala in če nama tokrat uspe priti do zdravega otročička ne vem kaj bom naredila za drugo nosečnost - vstaviti 1 ali 2?

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 751
6.2.2008 22:20:36   
netka34
amelia, valda 2 naslednjič. Pa se bo spet prijel 1 al pa kr 2 in potem.......hepi femili, valda!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Seveda držimo najprej pesti za tega user posted image , da se čez par mescou pride pokazat, kako je cartek!!user posted image

Lp, D

.....V tebi se nov dan začne, kakor majhno upanje.
Vse bo prav le nasmehni se....

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 752
6.2.2008 23:07:07   
gold fish
mismis - držim pesti za jutri ....user posted image user posted image

(odgovor članu netka34)
Neposredna povezava do sporočila: 753
6.2.2008 23:18:53   
gloria
Mismis srečno juter na et....držim pesti za oba pingvinčka
Sulfinija super za nov postopek...pa se bo začelo...želim ti user posted image  da bo pika na i letos pri vam
Kajsica gospa Anka, naša šlogarca iz kk je žau umrla in to že nekje v jesen...vse kaj ste napisala o njej je res...povedala ti je tolk stvari da te je včasih ratal strah od kod pa vse to ve.Bila je pa že res stara 97 let.Vse je pa šlogala za kavo ali pa za čist mali denar
Netka 34 zdej zastopim... pol se ne rabim nič bat da bi ta senca lahk škodovala plodu...probam pa res mislit pozitivnouser posted image
Dobrovoljčica dobri znaki za ++++
Dodi ti si mi pa res polepšala večer...hvala za lepe želje
Gita 14 hvala ti...bolniško še mam čeprav mi je povedal da če bodo še naprej dobri rezultati da grem lahk v službo...sam veš kaj jaz mislim da bom pol pa že preokroglauser posted image
Lara,Lejla kako otrociuser posted image ?
Dajamaja hvala da misliš na mene
Ribica jaz grem juter lepo ob 6 pokonc,in lepo dat kri.Počakat morem izvide pol pa do gin.Za ns sem klicala ampak ob nepravi uri pokličem še enkrat juter...če ne bom spet prepozna.
Lepe sanje vam želimuser posted image .....

(odgovor članu netka34)
Neposredna povezava do sporočila: 754
7.2.2008 0:31:02   
pikovit
http://kofetek.com/index.php?option=com_womancalendar&action=render&josDate=2008-01-29&josMP=28&josML=4

evo en link da se bomo lahko malo kratkočasileuser posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 755
7.2.2008 6:25:17   
dodi
Sulfinija-srečno danes na pogovoruuser posted image v mislih sem s teboj!

Sonček75-enako tudi tebi in vsem ostalim!

Čiščenje hiše,medtem,ko otroci odraščajo,je podobno kidanju snega,medtem ko sneži...

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 756
7.2.2008 6:39:22   
pikovit
dobro jutro

ravno od Reškota.Danes stop v soboto punkcija.Pridelava je bolj slaba.3 celice ma L strani in ena še večja cista na desni.
Bila je pa taka gužva da sem prišla pred 5:30 tja na vrsto pa ob 6:00user posted image

se beremo kasneje

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 757
7.2.2008 6:40:40   
pikovit
Uuuuuu Dejzi še 7 postov pa bom dobila novo zvezdicouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 758
7.2.2008 6:41:23   
pikovit
Kajsica dobro jutro tudi tebiuser posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 759
7.2.2008 7:24:41   
Sulfinija
Jutro!

Preden odrinem za lj še vam še enkrat javim,ker bom nazaj ziher malček pozna.
Še dober,da mam tokrat šoferja in imam en milijon vprašanj v glavi bom kar doma vzela list in si celo pot dol pisala kaj vse vprašam mojega zdravnika.

Punce moje hvala vam,da ste z mano v mislih se vam takoj javim,ko pridem domov.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 760
7.2.2008 7:32:55   
mandarinca
Ojla;
Sulfinija
, držim pesti za danes, pa user posted image ti pošiljam!

LP vsem ostalim!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 761
7.2.2008 7:55:52   
Sulfinija
Mandarinca,tudi tebi hvala.Ko pridem malo na zeleno vejo se najdema na user posted image ,velja?Kdaj greš ti po pingvine v MB?

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu mandarinca)
Neposredna povezava do sporočila: 762
7.2.2008 9:16:09   
pf
Dobro jutro punce. Vidim, da ste ene začele s postopki, ene ste že pri koncu. Superca, da se vam le vse dobro konča, za to pa držim pesti.

Gold fish a tebi je rekel ginekolog, da imaš PDP 3.9.? Jaz imam pa datum 4.9. zaenkrat, pa je bila moja pikica 18 mm velika takrat pri 8. tednih in dveh dneh. Ne vem kak to računajo, računalniški izračun med. sestre pa je 2.9. in od takrat nazaj 28 dni se mi v bistvu šteje za porodniški dopust. Najbolj mi je bil všeč Rešev izračun 31.8. No pa saj vseeno, dan gor ali dol, glavno da bo. Ful mi ni fino, da sem doma. Do 23.3. imam bolniško sedaj, potem pa če bo vse vredu, ne vem če ne bom šla malo v službo tam aprila, pa dopust bi še rada izkoristila. Imam cel nov dopust in 5 dni starega. Bila sem tudi na zgodnji materinski šoli, je bilo fino, mislim da dosti poučno, sploh če si prvič noseč. Drugi petek pa imamo še nuhalno, samo da še to prebrodimo, potem pa bo že.

Lepo se imejte.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 763
7.2.2008 9:40:42   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: mismis

Lara, tebe imam jaz kar na sumu, da si naša srečka user posted image , naj ti Abra kaj v kuglo pogleda, to ji je šlo včasih kar dobro od rok in oči...

Abra, lepo prosim v kuglo poglej, se ji toplo nasmej, da kej lepga pokaže, da se ne zlažeuser posted image

Pikovit, so že 4? Zelo pohvalnouser posted image  Tri je srečna številka ze stoletjauser posted image user posted image user posted image  Gužva praviš? Kaj to pomeni, da bom tam ob 5h, če hočem bit prva? Sploh spat ne bom šla...2 filma, pa na potuser posted image

Pf, še nuhalna, potem pa uživancija, kaj...sej zdej bo lepše vreme in bo čas hitreje mineval...lepo lepo se imej!user posted image

Jaz sedaj? No signsuser posted image
Mismis, Sulfinija, Mihi...čakamo novice!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 764
7.2.2008 9:46:44   
Anonimen
Bom še tu zalepila vprašanje in vas lepo prosim za pomoč, ker vem, da ste dobre punceuser posted image .
A je katera tu, ki je imela IVF/ICSI in je prejela inekcije (gonal, menopur) šele 3, 4 ali 5 dan ciklusa? Zanima me kako je potem potekal naprej postopek, koliko časa ste se špikale in kateri dan je bila punkcija.
Do zdaj sem vedno začela z inekcijami 2 dan menstruacije in imela punkcijo 12-13 dan ciklusa, tokrat bi pa naj začela šele 5 dan ciklusa z gonalom. Pa ne vem kdaj naj računam punkcijo . A enako 12-13 dan ciklusa ali se prestavi za 3-4 dni. Prosim lepo za pomoč

Vsem hrabrim borkam ena velika pikapoka za srečouser posted image pri user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lara light)
  Neposredna povezava do sporočila: 765
7.2.2008 10:38:51   
Mijavček
Ojla miške!

pikovit, kar stopka že, bomo stiskal zate v soboto!

Anonimna, jaz sem ti že odgovorila na uni temi; no na kratko... kdaj bo punkcija ni odvisno od dneva ciklusa ampak kdaj so folikli zreli, to pa je lahko različno. Logično bi bilo, da prišteješ te tri dni, lahko pa je tudi kasneje, kdaj pa imaš UZ?

Lara, lejla, in vse ostale trepetalke.... držte se!user posted image

Tudi vsem ostalim lep pozdravček!
Jaz grem zdej mal na sončka, sem si kar fraj vzela danes..., kok je fino bit doma user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 766
7.2.2008 11:01:32   
konina
Gita, jaz jo pričakujem tam okrog 14. 2. Prav na valentinovo. Mogoče je pa ne bo?! No, nimam veliko upanja, se mi že sedaj nekaj pretaka po trebuhu. Lahko, da bo kakšen dan prej, saj sem imela prejšnji mesec 8 dnevno zamudo. Tudi če ne bova skupaj, bova pa blizu.user posted image

mismis, upam, da si že srečka user posted image  in je vse potekalo v redu.user posted image

Lp, Nina

23. 1. 2002 sva postala najsrečnejša človeka na svetu. Dobila sva Nevo.
10.11. 2008 sta za nas posijala dva sončka. Erazem in Gašper sta se nam pridružila.

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 767
7.2.2008 11:16:41   
gold fish
pf - meni je ta datum tudi malo čuden, no zdaj mi moj gin. ni delal UZ, tako da ne vem koliko je velika pikica... sem pa bila v LJ na UZ 29.1 in je bil 7 teden pa je bila velika 11m... Jaz imam naslednji UZ 29.2 in takrat mi bodo tudi pogledali nuhalno svetlino. So mi reki v porodnišnici tam ko imam gin. da se ne rabim posebej naročat, da tako pogledajo glede na leta (v kratkem 34), pa če kaj v redu pošljejo naprej....
Jaz sem tudi doma na bolniški do 29.2,  pa moram v naslednjih dneh do moje zdravnice da da vlogo za podaljšanje.... Meni je tudi mao dolgčas doma, sploh zdaj ko je še tako vreme.... samo ko se pa pogovarjam s kom iz službe, pa mi vsi rečejo naj ne hodim, ker je preveč stresno...to vem tudi sama....pa vem, da pol ne bom v službi 8 ur ampak po potrebi.... pa cel dan na riti za računalnikom.....
Kaj ti imaš zdaj že 2 podaljšano bolniško? Za kako obdobje dobiš?

Jaz sem si zračunala, da če je PDP 3.9 in grem 28 dni prej na porodiško , pa  letošnji dopust - 26 dni, pa stari dopust - 20 dni ...bi bila v bolniški do 5.6. .... se pravi še marec, april, maj in 5 dni junija... 
Bo pa že lepše vreme...pa nam ne bo tako hudo biti doma.....
Pa saj lahko greš kam ali ne? Meni je moja os.zdravnica napisala v kartoteko izhodi dovoljeni......

Lp, Ribica

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 768
7.2.2008 11:24:57   
Anonimen
Mijavček, ne vem še kdaj bo UZ. Menstruacija mi namreč zamuja zaradi ciste, ko dobim M, začnem jemat KT in 5 dan ciklusa imam UZ, če ciste ne bo več, dobim gonal in nadaljujem s postopkom, če pa cista ne izgine, pa me čaka punkcija ciste. S cisto me G ne spusti v postopek. Zaradi zamujanja M, pa so se nama vsi plani podrli, saj vmes mora mož na nujno potovanje in če bi punkcija bila običajno (11-12 dan ciklusa), bi lahko zamudil punkcijo in oddajo semena. Zdaj močno upam, da bo M še vsaj kak dan ali 2 zamudila, da potem ne bo več problem, četudi bo punkcija 11 dan. Punce držite pestiuser posted image

(odgovor članu gold fish)
  Neposredna povezava do sporočila: 769
7.2.2008 11:28:17   
mismis
evo mene,...mi dva sva doma in sem srečka user posted image
sicer so mi vstavili samo enega, ker drugi ni preživel odmrznitve, ampak bolje eden kot nobeden.

je imel pa Drobnič, kar malo težav, da mi ga je vstavil, nekako ni mogel priti zraven in mi je še prej UZ delal.
Čudno, ker prvič ko mi je vstavljal zarodke pa ni imel nobenih problemov. Tako zdej se izležavam na kavču in jem kremšnito, ki mi jih je moj dragi naredil. Potem, ko pride domov, mi bo pa še kalamare na žaru naredil. Ni kaj, življenje je res krasno.
Za evidenco pa, TEST imam 22.02., tokrat pa vem da bo ratal. Sem optimist a ne...

Vse skupaj lepo pozdravljam in vam želim lep dan, pa seveda vas še berem

Neposredna povezava do sporočila: 770
7.2.2008 11:39:33   
gold fish
mismis - čestitke....zdaj pa lepo grej svojo pikico.....

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 771
7.2.2008 11:42:25   
gold fish
Gloria -kuku....

Neposredna povezava do sporočila: 772
7.2.2008 11:50:06   
gloria
Pikovit ti pa že stopko...čestitam
Mismis user posted image user posted image  za user posted image ...lepo da si optimista takve rabimo...želim ti da 22.2.zagledaš velik +++++

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 773
7.2.2008 11:52:46   
gloria
Ribica danes sem pa bolj zgodnauser posted image ...mal sem že pohajala dopolde.Šla sem si uredit za potne stroške ter kupit kune ker greva juter z mojim v Tuheljske toplice...jaz bom seveda na suhem,sam komi čakam da se mal odmaknem od te okoliceuser posted image ...zdej grem pa klicat za ns.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 774
7.2.2008 12:10:25   
pf
Gold fish ja drugič imam zdaj podaljšano, sem na bolniški od 3.12.2007. A si se zmenila, da  boš lahko dopust pokoristila pred porodniško? Mene zanima, če lahko kar tako prekineš bolniško, pa potem kar na dopust, to tudi ne gre verjetno. Po mojem se moreš malo zmeniti na šihtu, no bom videla. Vem samo, da mi po treh mesecih obračunane bolniške pripada neka solidarnostna pomoč in mi jo v službi kar sami nakažejo, tako da jo dobim 3.5.

Gloria zakaj boš pa ti na suhem, če greta v Terme Tuhelj? V torek sem bila na zgodnji materinski in ful priporočajo plavanje in če ni težav v zgodnji nosečnosti tudi druge športne aktivnosti s katerimi si se ukvarjala pred zanositvijo. Tako, da le pogumno. Midva se greva v nedeljo tudi kopat. Grem pa v lekarno vprašat, če imajo tiste tampone proti okužbi z bakterijami in glivicami v nosečnosti. Pol jih bom kupila, drugače pa bom kar brez. Kopalke si lepo preoblečeš, pa namakaš se ne, ampak ko si v bazenu res plavaj, drugače pa lepo bereš in opazuješ otročke kako se kopajo.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?