Amelia
|
Anime pri nama je bilo takole... Ko sem se začela špikat, sem enkrat Reša vprašala koliko zarodkov se vstavi ponavadi in mi je rekel: No, no, ne prehitevajte dogodkov, ko bomo do tja prišli bomo razmišljali o temu...in potem sem bila seveda tiho do ET, ko mi pove da sta se od 6 celic oplodili 2 (IVF postopek), potem me vpraša kaj bomo naredili in mu jez rečem, ja ne vem, kaj priporočate, kakšna je pa praksa in mi reče: jah, kar oba dejmo, kaj pa čmo, in res...smo vstavili 2, potem pa midva prideva ven sva se samo spogledala in začela smejat: kaj pa če se oba primeta? No, na žalost se ni nobeden prijel, sem imela pa ET 3. dan ina oba sta bila zelo lepa, mi je rekel, da tisti dan najlepša. Potem je sledil 2 postopek, tokrat ICSI, od 11 celic se jih je oplodilo 9 in od tega jih je bilo 7 ful kakovostnih blastocist. Tokrat na 5. dan - ET mi pa ni rekel, da priporoča kar 2, ampak naju je vpraša kaj bomo naredili? Midva mal začudena ker sploh nisva pomislila, da je opcija eden glede na 1. postopek in sva rekla 2 (5 so jih zamrznili) in res sta se oba vgnezdila, s tem da se je eden nehal razvijati, t drugi pa upam, da je vse OK, 12.2. imam nuhalno in že trepetam. Nazadnje mu je že veselo tiktakal in je bilo vse OK, ampak mene še vedno srbi, zat drugega je Reš rekel, da se bo kar sam razgradil in da ne ogroža t prvega. Bralasem tudi eno raziskavo na internetu s katero so dokazali, da v primeru, da imamo kakovostne blastociste in ET 5 dan, da ni bistvene razlike v uspešnosti postopka, če vstavimo enega al pa dva, pri obeh je bila verjetnost zanostitve več kot 40%! Skratka Anime, vem kaj razmišljaš, tudi jaz sem se s tem ukvarjala in če nama tokrat uspe priti do zdravega otročička ne vem kaj bom naredila za drugo nosečnost - vstaviti 1 ali 2?
|