rumba
|
Mi je všeč, da razpravljamo še o čem drugem kot o neprespanih nočeh in gh. Ulla, po moje madejka ni mislila, da imaš čredni nagon, ravno obratno, da si ena tistih, ki imaš zelo lepo izoblikovano svoje mnenje in tudi meni se zdi to super in te je ravo zato fajn prebrati. Čeprav imava o tej temi različna mnenja, mi je fino brebrati tvojega. Zame osebno pa ima krst veliko vezo z vero. Pa tudi vsi ostali zakramenti. Ena hecna primerjava: sem tudi planinka. Rada imam gore, uživam na svežem zraku, v naravi, rad spim v gorskih kočah.... Ko prvič osvojim en vrh, pričakujem, da jih bom dobila po riti. Sicer mi nekaj manjka. Pa je tudi to samo en običaj, en obred,... Ampak paše zraven. S tem se počutim, da sem postala član planincev, ki goro že poznajo......... neki takega no. Pa tudi moji tamali jih dobijo po riti. Nikoli pa nisem mislila, da bi bilo nekomu kasneje hudo, ker je bil kot otrok krščen. Sej konec koncev se potem sam odloči, ali bo nadalje tako živel ali ne. Popolnoma svobodno. Lahko bo sperjel drugo vero, lahko nič. Po želji. Ja verjamam, da si Vetikan s krstom povečuje število vernikov. Ma, se z Vatikanom ne ukvarjam. Mi je predaleč. Pa še to, prihajam iz neverne družine, čisto samoiniciativno sem začela obiskovati maše. Ko so doma za to izvedeli, sem bila kaznovana. Vedno. Mogoče tudi zato drugače gledam, ker sem vero čisto sama sprejela. Bila pa sem žalostna, da mi starši tega niso prej omogočili. Vedno sem se počutila, da sem nekje zadaj, da sem veliko zamudila. Ja, ja.... saj vem, da sem čudna. Nikakor pa ne mislim, da je tisti, ki redno čipi v cerkvi, kakorkoli boljši od nekoga, ki ni tam. Sploh ne! Vrednote, ki si jih naštela (dober, pošten, da ima rad soljudi in jim ne želi hudega, da goji ljubezen do živali, da zna bit sočuten in da ljudem ne povzroča bolečine) ima lahko super privzgojene in jih spoštuje vsak, neglede na vero, raso.... Eh, zdaj sem se pa čisto izgubila, mi Julija cvili, pa nisem zbrana.....
|