|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
25.1.2008 8:16:43   
arneja
Mismis, kateri mleček pa ješ: v ampulcah, fiolcah ali tistega čisto pravega? Si faca, da te EP v rokometu gane user posted image . To je tvoj moški vesel, kaj? Jaz včasih samo zraven svojega ležim, pa se delam, da kao zraven gledam, v bistvu se pa samo crkljam user posted image . Po mojem mu sploh ne potegne, da  me rokomet ne zanima user posted image . Mismis, je pa luštno tudi, ko ti samo še slončkanje ostane user posted image . Naj ti gre na izpitu dobro danes, vsaj za eno šestko user posted image .

Je Dejzi (ki obvlada desce provocirat user posted image ) napisala, da naj Lara na Reškota pazi. Si predstavljate, punce, da se mu res kaj zgodi - kdo bi potem za nas poskrbel user posted image ? Uf, šc, šc, slabe misli.

Lejla, pet celic je čisto lepa številka user posted image . Koliko je bilo pa foliklov? Si vzela kakšno tabletko?

Dajamaja, nekaj moram početi, da mi tale čas do postopka mine user posted image . Se vam zdi, da sem jaz najbolj neučakana user posted image ? Sem že spet računala, da bi okoli prvega pomladnega dne lahko testek naredila user posted image . Če pridemo do tja user posted image . Rešu pa res ne bi bilo slabo reči, naj vsa navodila na nek A4 papir spravi. Ali jih vsaj na njihovo spletno stran da. Samo jaz mu ne bom rekla, bi rada še malo živela user posted image .

Lara, ti tudi obvladaš desce provocirat user posted image . Moramo res paziti, ker so moški občutljivi  na to temo o plavalčkih user posted image . Haha, veš, da smo ga me v mlajših letih tudi tako žurale, da smo se kje zaparkirala pa flašo vina s sabo, pa se potem režale kot krave user posted image . Kje so že ti časi user posted image

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 4751
25.1.2008 8:32:00   
arneja
Amelia, ti kar bodi na off, če ti tako bolj paše user posted image . Komaj čakam, da bomo vse mamice user posted image . In hvala za čisto posebne pozdravčke user posted image . Neučakana sem pa čisto že, ja user posted image .

Kajsica, jaz tudi ne vem, če ne bom kar sadne sokove z malo zelenjave pila. Ker tile so mi res katastrofa. Jaz sem bila pa včeraj pri osebnem zdravniku in sem mu pokazala, kakšno municijo user posted image  vse sem si nabavila in ga vprašala, če se lahko predoziram. Pa je rekel, da je edino za -e vitamin treba paziti, ker je topen v vodi, pri ostalih se pa višek izloči z vodo, tako da ni panike. Bom pa itak jedla samo Tifol, E-vitol in B-kompleks. Centramed-a ne več. Prebavne težave so morale biti pa posledica kakšne virozice, ker sem zdaj zdrava kot ptička na veji user posted image . Diplomca tvoja bo itak še letos padla user posted image . Tistih študentskih časov pa jaz tudi ne bi zamenjala za nič, četudi sem kakšen dan po kakšni ornk žurki bruhala kot vidra cel dan user posted image .

Uf, Mismis, kužeka je treba ob 10-h zvečer še ven peljati? Takrat jaz navadno že spim user posted image . Tvoji pingvinčki pa sigurno komaj čakajo, da prideš ponje user posted image .

Zdaj pa dosti mojih monologov user posted image . Kaj šele bo, ko se bo zame zares začelouser posted image .

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 4752
25.1.2008 9:22:49   
Darja*
Dobro jutro punce,

madoniša, en sam dan me ni sem, pa imam tolko za prebrat, da je kar joj user posted image user posted image , ampak saj sem v službi in imam čas user posted image , u ko bi me zdaj šefica slišala. No malo na hiro, uspelo mi dobit še pravi čas user posted image , da sem ujela skupino v kateri predvidevajo punkcijo v začetku marca user posted image user posted image
Se pravi, da se začnem pikat 7.2., bomo videli kak odmerek bom sedaj dobila.

Arneja, spraševala si me kako je bilo na prvem IVF-u, foliklov je bilo, tistih malo večjih,.....mislim da 5. Ampak niso dozoreli, niso počili,...in če bi še čakali,..bi celice zastarela in ne bi bilo nič iz njih, zato ni bilo pomena, da bi se punkcija izvajala. Rejlič in Vlasaljevič sta rekla, da je bolje ne delat punkcije, ker že vesta iz ultrazvoka, da celic ne bo, in bi bilo škoda postopka, tako da se mi 1.IVF ni štel kot postopek, kjub vsem špikanju, ker ni bilo punkcije. Tako, da sta mi ˝prišparala ˝ postopek, user posted image user posted image  za njiju. Imela pa sem odmerek 150 enot. Gonal in Dipherline
V drugem IVF-u, pa so bili 3 folikli in 3 celice, amapk potem samo ena oplojena user posted image  niti nobenega zamrzjenčka. Enot pa je bilo 250. Menopur in Diperline.

Lepo se imejte, user posted image  in danes je petek dan za zadetek in metek,..user posted image user posted image user posted image

Darja

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4753
25.1.2008 9:41:01   
pf
Dobro jutro punce.

Lejla tako kot si rekla dovolj je pet celic, potrebuješ itak samo eno tapravo.

Lara light držim pesti zate, da ti hitro mine in da bo dosti jajčk.

Amelia PDP imam po Reševo 31.8.2008, ginekologinja pa mi je rekla 4.9.2008, računalniški izračun pa je 2.9.2008, tak da so mi rekli, da bo pač tam nekje, pa to se  sploh ne sekiram, glavno da bo. En ginekološki pregled sem že imela 22.1. pri svoji ginekologinji, ki me je pregledala, dala materinsko knjižico, prijavila v materinsko začetno šolo, dala kup napotnic za kri in vodo, da vidijo če dojenček dobi to kar potrebuje, ali je potrebno še kaj dodati, par nasvetov mi je povedala.  Nuhalno imam drugače 15.2., drugi pregled pri ginekologinji pa imam 20.2., takrat bomo izvide krvne slike in vode pregledali, pa teste za toksoplazmo, pa srček poslušali, tako mi je rekla. Vmes imam še 6.2. že zgodnjo materinsko šolo.  Ti imaš pa pozno ginekološki pregled. Kako to? Idi raje prej, kaj jaz vem, pa lahko te teste prej opraviš do 12.3., ker takrat boš tri mesece in pol noseča pa prvi ginekološki pregled. No, ne vem odloči se sama, meni kar paše, da imam redno preglede, ker nikoli ne veš.

(odgovor članu Darja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4754
25.1.2008 10:22:31   
pikovit
Lara user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4755
25.1.2008 10:27:04   
lara light
Lepotičke, sem že nazaj! Bila v Po, bila v Italiji po prometrium, na kavici in seveda panin (op. sendvičuser posted image ) s pršutom je padu...
Vse ok. 4 so. Ni veliko.user posted image Upam na najboljše. Upam, da bo...
V ponedeljek imam ET. user posted image  28.1.2008

Je šlo hitro... hvala bogu, sem bila mal v krču tik pred osmo, pol pa kar šibne in res sem mislila, da tole bolj, res bolj boli. Nič injekcije, ni pomirjeval, en nalgesin 250 preden se šla od doma, 10 pred sedmo.  
Reš dobre vojle, poklical je za punkcijo naprej, čeprav je bil en par pred nama, tako, da sva bila prva na vrsti, takoj ob 8h. Čedo- faca, res simpatičen in zelo prijeten. Pokazal celice, pokazal nama je tudi zelo aktivne plavalčke, sem bila kar vesela...pa sva šla.
In dr je reku počivat, zdaj pa skoristim gužvo, naj se vtapljamo v prahu in nezlikanih cunjah, še mar mi ni...
stari naj mi kuha in me mazi,
naj mi nosi lepa darila,
naj pazi, da bom dovolj pila,
naj skrbi, da mi kaj ne fali,
naj prenaša sitne ideje,
naj prestavi svoje maxi tolerance mejeuser posted image

HVALA VAM ZA VSO POPORO IN NE POPUŠČAJTE, VAŠ SE DOLGOOOO RABIM, no ne prav dolgo, še enih 60 let onlyuser posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4756
25.1.2008 11:31:36   
Shuka
Lara - mislim nate in držim pesti, da bi se vsi oplodili in se v naslednjem tednu tudi vgnezdili.user posted image user posted image user posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4757
25.1.2008 12:17:52   
lara light
Hvala, srce!user posted image

Coelho

(odgovor članu Shuka)
Neposredna povezava do sporočila: 4758
25.1.2008 12:24:46   
lejla007
Lara - JUPIIIII!!!!!!! Ne morm verjet, kolk sva v podobni situaciji user posted image Obe z endometriomi, obe s skoraj enakim številom celic, pa še transfer imava samo en dan razlike!

Torej, jaz molim za obe, držim pesti, se premetavam v postelji in upam, da se otročki lepo razvijajo user posted image

Uživaj!

Neposredna povezava do sporočila: 4759
25.1.2008 12:28:31   
lara light
Ojla, lejla, kako si? Počivaš? Te kaj boli?
Ja, tudi jaz molim in upam, da nama uspe. Sva pa res skupaj in v tako podobni situaciji, da ne morem verjet.user posted image  In lepo je, da sva se našil! PIŠI!user posted image

Coelho

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 4760
25.1.2008 13:12:50   
ANIME
Bravo Lara in Lejla ... vidve imata ta hudo že za seboj!

Mene pa nekaj zanima. Danes sem drugi dan na obeh (1 doza Diphereline in 2 dozi Menopur) in sem že cel dan razdražljiva, pa glava me hoče nekaj bolet, čeprav me načeloma nikoli ne boli.
Pa v jajčnikih me vsake toliko palo špikne (kar me načeloma tudi nikoli).

A mislite, da je to lahko posledica tega "coctaila"?

Pa še nekaj me zanima. Vedno sem mislila, da imam kar visok prag bolečine, ampak tele injekcije meni niso ravno nedolžne. No saj se da preživet ampak vseeno ko si jih stiskam me prav zoprno skeli (peče). Zanima me, če je to ok, ali jaz mogoče kaj narobe delam.

LP

Kot pravi pregovor: Be careful what you wish for.
03.10.08 sva dobila kar dva razgrajača.

Neposredna povezava do sporočila: 4761
25.1.2008 13:23:05   
lara light
DaisyE, upam, da ne bo nič narobe če še 1x predstavimo odličen in tvoj skrbno pripravljen seznam za vse v postopku. Bravo, DaisyE in vse, ki ste pomagale z nasvetiuser posted image

PRED PUNKCIJO:

Priporočeno:

- pivo
- ananas
- vitamini C,E, Q – encim, Mg, Ca, Fe, Se, Zn, matični mleček
- zelenjavni sok (zelena, pesa, korenček, kumara in ingver)
- proteini (meso, jajca,...) - za rast celic
- oreški (razen arašidov),
- laneno seme, laneno olje, sončnična semena
- refleksna masaža stopal
- LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
- polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki
niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
- jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- čaj krvomočnice
- ingver in cimet (čaj)
- soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
- avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, šparglji, špinača,
melone,lubenice
- B kompleks
- čaj iz malinovih listov
- optimizem in fotostimulacija (user posted image user posted image user posted image )

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- kava (kofein)
- prazni OH (belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli)
- sladkor
- sladke gazirane pijače
- alpsko mleko in mlečni izdelki
- sladko sadje, saj je sadje OH
- paradižnik

PO ET:

Priporočeno:

- grozdje, maline, marelice, melone, lubenice, banane, ribez,
- šipek,
- bučke, korenje,
- orehova jedrca,
- lignji,
- optimizem
- baby aspirin od punkcije naprej

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- ananas
- zelena

- tuširanje z vročo vodo in kopanje v vroči vodi (dviga TT)
- kopanje in plavanje naslednjih 48 ur po ET
- izpiranje nožnice
- tamponi
- spolni odnosi ali orgazem do testa,
- jogging, aerobika, tenis, smučanje, hoja v gore, ipd. (You get the idea)
- Ne začenjajte z novo fizično aktivnostjo
- Zdravila samov primeru, da se prej posvetujete z IVF zdravnikom
- dvigovanje težkih stvari
- ribe, ki lahko vsebujejo metilni Mercury (mečarica,morski pes,zrezki tune) - jedi z surovimi jajci (salmonela)
- nepasterizirani mlečni izdelki (nepasterizirano mleko, mehki sir)
- surovo meso oz. neobdelano meso (vključuje salame, suši, pateje, hot dog
, školjke, premalo kuhan/pečen piščanec oz. meso),
- ingver, bazilika, rožmarin, majaron, žafranika,... (za te piše, da niso nevarne, če se uporabljajo v normalnih količinah
)

If you are unsure whether or not to do something, take the "path of least regret". Ask yourself - if I don't get pregnant, will I blame myself for doing this ? And if the answer is yes, don't do it !

Pa še Mišek bom na tem mestu citirala (upam, da ne bi imela nič proti):
Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo. ( to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Pravtako, bi vse novinke oz tiste ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse aribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo

Coelho

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4762
25.1.2008 13:29:12   
lara light
ANIME, po mojem je prav fajn,da imaš te stranske učinke, v smislu, da stvar pr tebi deluje. Jaz sem jih imela zelo malo. Samo malo špikanja v zadnjih dneh in napihnjen trebuh, pa vidiš, Reš pravi, da telo ni najbolje odreagiralo in da bi rabila več te stimulacije. Upam, da se ti bodo bolečine obrestovaleuser posted image

Sicer pa injekcije itak, da bolijo, jaz sem si počasi stisnila, saj ni treba v trenutku, pa je manj boleče. Če počasi stiskaš, se tekočina že razprosti v podkožje in bo boljše. Poskušaj.user posted image  Verjemi, da še nobenega nisem srečala, ki bi ob injekcijah užival, a saj veš, moramo potrpet. Drži seuser posted image  

Coelho

Neposredna povezava do sporočila: 4763
25.1.2008 13:54:57   
banga
Lejla in Lara, čestitke za prestalo punkcijo in pridelane celiceuser posted image user posted image user posted image
Mismis in gold fish, hvala za pojasnila, sem se odločila, da bom na GK že na začetku povedala, da imam zelo nizek prag bolečine, in da naj me zafiksajo pred punkcijo z vsem živim kar mi pač lahko dajouser posted image  Moj najdržaji itak pravi, da kompliciram in se skiram na zalogo, da se sploh šikat nisem še začela, pa že razmišljam o bolečinah med in po punkciji. Pa kaj čem, taka sem, moram vse vedeti še preden se spustim v zadevo. Sicer pa Mismis jaz imam tudi pasjo mrcino, in sicer bernskega planšarja, ki je bil v sredo star 8 mesecev in je itak največji sonček. Pa itak sem tudi pri nas jaz vodja krrdelauser posted image user posted image  Moram pa reč, da meni zelo pašejo ti najini sprehodi, samo zjutraj bi med vikendi rada malo dlje poležala, pa me mrcina pasja ne pustiuser posted image

lep pozdrav vsem

Neposredna povezava do sporočila: 4764
25.1.2008 14:18:44   
lara light
Banga, saj mislim,da smo si tuki zelo podobne, vse se bojimo nepoznanega. In meni se zdi super, da imamo možnost vprašat, izmenjevat, delit. Res je,da vsaka drugače doživlja te bolečine, lahko ti rečem, da je stvar veliko manj boleča kot sem si jo predstavljala. Jaz sem skakala takoj po punkciji in gledala kje je moj, ker si je vzel cajt dans, da sva z Rešem hmal sprožila iskalno akcijo..res, hitro mine in ni iglasta bolečina, ampak bolj pritisk, tako da brez skrbi.Jaz sem zgrabila za mizo in čakala kdaj bo usekalo, pa ni. Solz nič, pa verjemi,da jokam že ko vidim ordinacijo od zobozdravnika.
Moje M so vse precej, precej bolj boleče, sploh ni primerjave, takoj menjam, častna...upam,da sem ti kaj pomagala. user posted image

Tvojmu pa ne preveč razlagat, saj ne morejo razumet, kaj pomeni, če ti nekdo po notranjosti šari...moški so.

Danes vse hitite dokončevat v službi...se vidi, nikjer nobene...seveda, ko pa cel teden tu, z mano vred, visiteuser posted image  in premal nardite!

Kužoti so the best! Moj, dokler je še bil z nama, je bil glavni v mestu!user posted image

Coelho

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 4765
25.1.2008 14:29:03   
pikovit
Lara bravo za tvoje celiceuser posted image user posted image user posted image user posted image  in nebolečo punkcijo.

Neposredna povezava do sporočila: 4766
25.1.2008 14:34:19   
lara light
Pikovitek, hvala in lep vikend ti voščim!user posted image

Coelho

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4767
25.1.2008 14:55:03   
banga
Lara, uf zdaj si me pa res pošteno pomirila, jaz sem ista ko ti, al pa še hujša, pri zobarju se že na vratih derem, da brez inekcije ne bom ust odprlauser posted image user posted image Glede tega, da moškim pa itak ni pametno kaj preveč razlagat, sem pa tudi sama že ugotovila. Ko sem mojga vprašala, če mi bo on špike dajal, je začel iskat toplomer, da mi bo vročino zmeruuser posted image
Zdaj pa šibam domov, da grem po sončku še z mojo mrcinco na sprehod, zvečer greva pa mal žurat, da iskoristim še teh nekaj dni, ko še lahko kakšen cigaret brez slabe vesti prižgem

Mismis, so pomagale naše pestke pri izpitu?

Neposredna povezava do sporočila: 4768
25.1.2008 15:04:19   
lara light
Banga, uživaj, veš,da bi tudi jaz zdej eno kavico in dva dima...ja, vem nisem zgledna! Sej ne bom, no, sem rekla samo da biuser posted image !

Coelho

(odgovor članu banga)
Neposredna povezava do sporočila: 4769
25.1.2008 15:12:31   
pikovit
Lara lep vikend tudi tebi.A veš da imam jst sestrično iz Gorice.

Neposredna povezava do sporočila: 4770
25.1.2008 15:16:09   
lara light
Res? No, ko prideš kej na obisk dol, se javi! Pošlji zs, lahko, da jo poznam?user posted image

Coelho

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4771
25.1.2008 15:42:52   
pf
Evo Lara light pa si rešena. Vidiš kako hitro mine in sploh ni tak kunšt. Ker če bi se nam to zdelo najhujše, kako bomo pa rodile potem, to bi se človek vprašal. Čestitke za jajčka, pa počivaj lepo, da ne boš kaj krvavela.

Neposredna povezava do sporočila: 4772
25.1.2008 16:16:10   
lejla007
Anime - to, da si razdražljiva, je čist normaln - mene drugač inekcije niso čisto nič dajale, ampak občutje se mi je pa menjalo na vsakih 10 minut (bogi moj srček user posted image ). Da te bo pa manj skelelo, pa res poskusi čisto počasi ven iztisnit - meni je pomagalo!

Lara - HVALA, da si še enkrat prilimala seznamček, kaj mi je priporočeno počet... Kakšna kava in dimček?!? Te bom za ušesa user posted image user posted image user posted image Povej mi, a morš aspirin jemat?

Banga - naj ti povem, kako na GK LJ poteka punkcija. Ko prideš tja, se preoblečeš v njihovo srajčko ter v svoj kopalni plašč ter štumfke in copate. Greš k sestri, ki ti da ketonal inekcijo ali pa tabletko (sama poveš kaj - boljša je inekcija, ker menda bolš drži). Dobiš še dve tableti (nek antibiotik, ki ga prav tako vzameš še preden G s punkcijo začne) in tri tabletke ketonala za domov, če bi jih slučajno rabila. Ko pa prideš na stol resnice, te pa G najprej malo umije, ti da še dve inekciji - na levo in desno stran v maternični vrat, počaka pol minutke, da prime in potem se začne. Pa verjemi, da bolj boš sproščena, manj te bo bolelo.

Jaz se sicer počutim dobr, ampak me malo hoče bolet v predelu jajčnikov. Verjetno se predobro počutim in hočm bit kr pokonci, namesto da bi počivala...

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4773
25.1.2008 16:41:03   
lara light
Lejla, oj, sem šla na kratek sprehod in malo na sonček! Nič aspirina nimam, pa ti? Šla sem kupit prometrium, doza 2x dan.

Lepo si opisala potek, je pa punkcija pri Rešu precej drugačna...nič se preoblečt, samo slečtuser posted image , nič tablet, nič injekcij ali antibiotikov..je pa res profi, same pohvale njemu in magistru!user posted image

In ti že skačeš okrog?user posted image   V pon ET???

Coelho

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 4774
25.1.2008 17:33:56   
lejla007
Ne Lara, v torek imam ET. Dan za tabo...

Mal razmišljam, da bi na lastno pest jemala aspirin - kaj mislite punce?

Neposredna povezava do sporočila: 4775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  189 190 [191] 192 193   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......