![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 9:55:22
|
|
|
|
Naty 76
|
Dobro jutro (sicer malo pozno) še z naše strani. Branje teh dogodivščin me je pa spravilo v smeh. Zanimivo dojenje in kopanje. Si kar predstavljam možeka kako je bil vesel, ker je naš isti. Pri nas je bila pa poplava v soboto. Jana so zanimale tipke na vlažilcu zraka, kaj pa vem kaj si je sprogramiral. Ati ga je dal spat, zadevo vklopil in šel še na drinko s frendi. Ko je prišel nazaj je pogledal še Jana če je pokrit (ker ponavadi vse zbrca s sebe) in ko je vstopil v sobo ni videl nič. V sobi je bila taka megla kot je bila te dni zunaj. In ja, na tleh je bila prav lepa luža. No se je saj malo razmigal pred spanjem . Sandra za zobek lahko napišeš kar včerajšnji dan. Žan je skoraj celo popoldne prejokal. Sem mu mazala s Calgelom pa ni kaj dosti pomagalo. Zdaj čakam kaj bo s Tio, ker jo je včeraj zvečer zakuhalo. Pestro ni kaj. Šibam, ker sta se mišeka zbudila in bomo zdaj papcali banano. Včeraj smo probali krompijevo kašico. Kakšne grimase. Počasi bo že. Danes bo dan hitro minil, ker prideta na obisk dve kolegici. Ob kavici in klepetu bo dapoldan minil prehitro. Potem pa kuhanje, pa po Jana v vrtec, pa kaj zlikat in bo še dneva konec. Uživajte in poljubček malim pikicam in pikcem.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 10:00:44
|
|
|
|
jst86
|
dobro jutro še od naju! tud leon se boji "tujcev".sestrinega fanta samo vidi in že je jok .mi je prov bogi,ker bi ga rad malo pocartal pa ga "ne sme". nana sem že zadnjič hotla napisat pa mi je ušlo .velka punca,je pa tud precej težka . lemavrica hvala da si me naučila kako pomanjšat fotko. midva z malim se cartava,sedi v naročju in se pogovarja z računalnikom in tolče po mizi. dons sem po dveh mesecih vidla kako zgleda normalen kakec-končno je kakal rumeno-rjavkasto
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 10:03:32
|
|
|
|
LINA31
|
Dobro jutro, noč je bila super...razen našega konstantnega bedenja med 00.00 in 2.00 uro. Danes vsaj ni sitnaril in je v stolčku sedel in se ogral. Zdajle je malo čebljal pod igralnim centrom, ampak je že imel dovolj. Greva mal do meje sestre na kavico, pa se javim, ko Žan zaspi. bumbo....mi ga imamo. Zaenkrat ga še ne uporabljam.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:01:07
|
|
|
|
škorpion
|
Vsem en lep pozdrav! Najprej se moram pohvaliti, da nam raste že drugi zobek- včerj je prilezel na plano. jsr86: jaz sem brala, da otroku do 6 meseca naj nebi dajal krompirja, sem tudi sama razmišljala o tej kašici pa mislim da bom še malo počakala. Mi smo sedaj na banani pa korenčku. annie; moja Neja je pa ful sramežljiva, še sama sebe jo je sram ko se gleda v ogledalo naty; za zobek, a ni to nekaj tako lepega. celjanke: če ne bo kaj prišlo vmes jaz zagotovo pridem, upam da ne bo grdo vreme
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:14:32
|
|
|
|
december06
|
Pozdravljene, danes je dopoldne zopet sam zaspal Sem mu onega kužeka raje stran dala in se je začel z dekico pokrivat in učke mencat, pa sem mu dala še pleničko, pa se je z njo malo tolažil, jo dal stran in zopet dekica... ampak je po 45 min. sam zaspal. Zdaj ga je ati zbudil, ko je hotel zraven njega spat. Pa naj ga še on malo uspava. Včeraj sem se pa smučala. Joj, kako je pasalo. Če bo vreme se grem še jutri. Saj res da ni bogvekako snega, vendar za amaterje, ki se enkrat ali dvakrat na leto smučamo je blo super, pa še vreme je bilo včeraj božansko. Na Kopah sem se smučala, so tam na počitnicah sestra z družino in moji starši, pa še iz Velenje je urca vožnje in smo se odločli it na en izlet popoldne. Pridne ko že uvajate GH. Men je pa P in še sestra tam rekla, da pre 5. mesecem res ne rabi drugega in naj mu ne dajem nič in to je dvakrat ponovila. Me že mika, da bi mu kaj dala. Sem že nabavila od Novalaca prvo žitno kašico. Kaj menite, da mu to vseeno lahko dam zvečer. Kaj bo potem še lačen mleka, ker je bolj špurav in itak ne je preveč mleka. Me je strah, da se ne bo žitne kašice preveč najedel in pol sploh mleka ne bo hotel. Punce, ki dojite, vam kar zavidam tele dogodivščine z vašimi . Mogoče, bo pri drugem pri nas tudi kaj več mleka in bom imela to izkušnjo. Prav nasmejale ste me s temi dogodki. Jst86, Leon je prav posrečen v stolčku. Lepe slikice. Sonce, zdaj boste pač kopali v kopalnici. Si kar predstavljam tvojega kako je norel. Kdo je pa potem vse spucal? Grem kuhat in malega pogledat, če še misli kaj spančkat. Za ven it pa ravno ni, je tako čudno vreme. Mogoče gremo po kosilu za pol urce okrog parka.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:23:19
|
|
|
|
PBJ
|
Berem, kako vaše pridno hranite z Gh... Mene še nič ne mika, ker je dojenje še vedno najbolj praktično ... Ko ste spraševale, kaj obstaja za dlesni pri izraščanju zob.... Obstaja calgel, ki sem ga, mislim da 2x pri Juretu preizkusila. Ampak se ne spomnim, kakšen je bil učinek , ker on ni imel večjih težav pri izraščanju. Ima Ana več problemov. za zobke, tistim, ki jih že imajo... Maja, za lepe mere. Evo, vse o CALGELU, ki se dobi v lekarnah:
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:27:12
|
|
|
|
Rožica*
|
Živjo! Ste me kaj pogrešale? Kar nekaj časa me ni bilo sem gor, zato sem slabih 20strani v zaostanku in sploh nimam pojma o čem teče beseda. Se bom potrudila in skušala preleteti. Vidim pa da se veliko pogovarjate o Gh in da vas je kar veliko že poizkusilo jesti. Nama gre že zelo dobro, zelo se zanima in bi poizkusil (cvili, prosi) vsakokrat ko vidi koga jest. Škorpion v paparici piše da je krompir od 4/5 meseca dalje. Midva ga že veselo jeva. Pripravim mu pire z mojim mlekom. Poizkusila sva že jabolko, ki je po priljubljenosti na prvem mestu, korenček, cvetačo, krompir. in mešanice jabolko -korenček - rižolino; cvetača - krompir; jabolko - rižolino, včasih dodam tudi malo mojega mleka. Zaenkrat je navdušen, čeprav smaga korenčka tudi ne mara najbolj, ga pa je. Zanimivo pa je da rad pije korenčkov sok. Kako se spopadate z madeži? mene bo korenček pokopal. sirena tuli ,....papa
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:27:27
|
|
|
|
jst86
|
škorpion lahko je krompirček.P mi je celo svetovala naj bo to prvo kar poskusi.seveda pa ne smeš solit,pa masla dat,moraš ga zmešat z adaptiranim mlekom in fino premečkat-jst ga kar premiksam in pride čist gladek.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:27:38
|
|
|
|
guppy
|
Včeraj je ena spraševala za stolček bumbo. Nam so ga v razvojni strogo odsvetovali. Mi se pa počasi spravljamo k nakupu stajice / ograjica za malčka. Zdaj se že sama prekotalita na trebuh in se začneta odrivati po podlagi, tako da sta hitro na parketu (kjer tresneta z utrujeno glavo dol) ali na tepihu (mnjami mnjami)... :)) Najraje bi imela kar leseno ograjico z vrati, da samo ogradim tole Airex blazino... upam, da ne bomo bankrotirali :)))
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:30:09
|
|
|
|
jst86
|
rožica ravno iščem kdaj se lahko cvetačo da. kako si jo pripravila? tudi razmišljam da bi mu čez kak teden dala.mogoče veš kako je s špinačo? madeži pa....ne gre ven.jst sm z vanishom čistila pa ne gre . guppy kakšno ograjico to misliš? sliši se fino...
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:31:29
|
|
|
|
nena80
|
IZVIRNO SPOROČILO: lumpa6 sm carica ane lumpa6, res vse čestitke ti moram povedati, da sem jaz 5-ta od 6-tih otrok in sem velikokrat razmišljala, da vsaka čast moji mami, da nas je vsek 6 do kruha spravila!!! pa taki vražički smo bili no grem sedaj malo za nazaj brat, zaostajam
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:51:37
|
|
|
|
škorpion
|
rožica: pa še prav imaš sem malo površno prebrala. Tudi jaz imam paparico doma in res piše od 4-6 mesecev. Moja napaka. Se pravi krompir skuhate in ga pretlačite skupaj z svojim mlekom. In koliko ga potem date . Se vidi da sem še začetnica Kar se pa tiče madežev, to temo smo že tudi predelale, tko da si lahko prebereš mislim, da je nekje med 15 in 20 stranjo, da pa ne boš iskala ti pa lahko povem da jaz čistim z meglo in gre vse fino dol imam pa še sprej od amwaya prewash, z tem pa gre res vse stran, mislim pa da so omenjale tudi venish. Upam da sem ti kaj pomagala.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 11:54:08
|
|
|
|
guppy
|
Ma najraje bi imela kar neko "navadno" ograjico z vrati, tako da jo lahko postavimo okrog te zelene airex blazine. Ta blazina je ravno prav velika, da se imata oba kje plazit in kotalit, tiste klasične stajice se mi zdijo premajhne za dva otročka. Primer "vrat" ?
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:01:01
|
|
|
|
lemavrica
|
Ojla, mi smo imeli spet pestro noč, 3x je jedel pa še vmes je skoz neki jamral oz. bil tik pred jokom. Sploh ne vem kaj mu je . Upam da je samo luna in da bo jutri že bolje, kar pa dvomim ker dobimo 2 pikico in bo pol od tega tečko. Midva sva pa že totalno fuč, zvečer ko je najbolj živahen se midva premikava ko megle po stanovanju in samo čakava kermu bo odneslo pokrovko ker ratava tečna za znoret. Ne vem več kaj narest da ga nebi bilo treba nosit okol, ker ne morem bit primeru in ga držatz, ampak on se hoče premikat
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:02:18
|
|
|
|
jst86
|
škorpion naš poje 2 manjša krompirčka. guppy tale vrata so pa super.bi tud nam prav prišle! se zbuja....greva na banano
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:07:29
|
|
|
|
lemavrica
|
jst mislim da si se zmotila, nisem ti jaz pomagala zmanjšati slike.
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:07:41
|
|
|
|
LINA31
|
Fajn je imet toliko prostora, da se lahko prosto gibljejo . No, mi te možnosti nimamo. Jaz imam puzzle na tleh in zaenkrat na vsaki strani povštre, da se Žan ne udari v kakšno omaro oz. predal. za bumbota sem tud jaz slišala, da ga v razvojni odsvetujejo. Ma, jaz mislim, da nič ne škoduje, če ga uporabljaš zmerno oziroma takrat, ko se začne vsedat. Imam kar nekaj kolegic, ki so ga uporabljale in je vse ok. Moj Žan še vedno ne kaže interesa za kotaljenje in obračanje. Bravo guppy za tvoja dva M/M Zdaj so naši že full zrasli in so radovedni. Kako jih zdaj nosite v naročju? Pri nas je ležei položaj že čist out. PBJ...tudi mi se bomo še kar nekaj časa le dojili. To je res luksuz, čeprav naš Žan bolj pogosto je.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:17:23
|
|
|
|
guppy
|
Evo, tole sem našla in se zaljubila PRVI LINK DRUGI LINK
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:39:58
|
|
|
|
mamica80
|
Pozdravljene drage mamice! Ceprav ne pisem prevec redno, malo bolj redno berem. Tudi mi pridno rastemo, malo manj pridno spimo podnevi in ponoci, saj ni da bi cul, samo jesti hoce potem pa zaspi nazaj. Glede bumbo stolcka sem tudi jst mnenja da je cisto o.k. ce je zmerno uporabljan, recmo pri obrokih pa da ga malo zamotis ce res ni nic drugega dobro. Dodajanje: pri ta prvem sem zacela pri 4m in 3t, zdaj gremo pa 10. februarja na krajse pocitnice in bom pocakala da nazaj pridemo. Bo star ravno 5m, pa mislim da bo ravno tako v redu, ceprav se tudi mi kar velikokrat dojimo... Za obracanje tudi se ne kaze zanimanja, dela pa trebusnjake, namrec ze zelo glavico dviguje sploh v polsede. Kako se pa kaj vasi, tiste, ki jih imate, prvorojenci razumejo z ? Nas se npr. vleze zraven na tla, vzame knjigico in mu zacne govoriti in kazati stveri v knjigici. Pa imamo mir 15-20min. Pa ko joka rece: mami daj zanu zizo, je lacen. Kaj pa ste ze dobile, tiste, ki polno dojite (se opravicujem, ce ste temo ze predelale...) Zdaj je pa sirena ze prehuda, tako da grem. Pridni bodite pa radi se imejte!
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:40:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Lina, nosim ga z glavico na ramo naslonjeno, tudi samo tako ga lahko uspavam. Dnevi ko se je leže nosil so že daleč za nami, ker je preveč radoveden in če leži ne vidi nič. Madeži od korenčka gredo z rumenim Megliom ven. So mi tukaj svetovale in je res. Pa tudi z Vanish trdim milom gre pri 40 stopinjah ven.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 12:49:29
|
|
|
|
jst86
|
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica jst mislim da si se zmotila, nisem ti jaz pomagala zmanjšati slike. ups.... sory-hvala ker si me opozorila,nefretiti hvala
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 13:21:18
|
|
|
|
Rožica*
|
Cvetačo sem prekuhala in z vilico zmečkala, dolila sem tudi nekaj svojega mleka. Najprej pa sem mu jo dala poizkusiti brez mleka, zaliješ pa lahko z vodo v kateri se je kuhala, da je bolj tekoče. Sem pa tudi sama že opazila da je meglio zakon. Tudi jaz korenček pred pranjem skušam na roke spraviti ven. Sem pa preden sem ugotovila, da je meglio zakon tudi za takšne madeže pokupila vse proizvode za madeže v trgovini. nič ni pomagalo. Guppy tudi jaz si želim, da bi lahko ogradila blazino, pa je že za samo blazino premalo prostora . Je pa super ta ograja.
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 15:20:49
|
|
|
|
LINA31
|
Midva sva pa ravno iz sprehoda. pri nas se malo sonček kaže. Prav pasalo je iti malo na svež zrak. Začuda je Žan takoj zaspal in še sedaj v košari spi. Jaz bom zdajle ene stvari zašila, na hitro dala en stroj prat, pol bo pa najbrž že Žan buden, pa se bova spet igrala. Očka je popoldne v službi, tako da sva bolj sama. Tale ograjica je full fajn, ampak kot sem že napisala...ni prostora . mamica80....jaz še nisem dobila. neznanci... Žan je zaenkrat full smejko, tako da se smeji skor vsakemu, le glas nameni izbranim .
|
|
|
|
RE: septembrke 2007, 2.krog 22.1.2008 17:43:59
|
|
|
|
sandra85
|
pozdravljene! mi smo imeli danes obisk. nas je obiskala patronažna se je prej najavila. malo se je prišla pomenit glede uvajanja GH in mi priporočala, nej počakam še malo, lahko pa mu čez kak teden probam dat sokec od korenčka ali jabolčka... in tako bomo tudi začeli. čez 2-3 tedne pa kako čežano. priporočljivo je začet dopoldan dala mi je SUPER razpredelnico, kjer piše nekaj nasvetov, s čim, kdaj in kako začet...od 5. pa vse do 8. meseca-super stvar, res! pohvalila je eneja in mamico, ker tako pridno napreduje, ker še vedno dojim, ker imamo lepo zrihtano za njega, ker ima polno vsega in ker se mu vidi, da mu je nudeno veliko ljubezni rekla je, da bo kmalu že plazil, ker ga je malo poizkušala... ogledala si je vse sliki in enejev album in lepo prosila, če lahko dobi eno slikico pa sem ji dala še koledar in je zelo zadovoljna in navdušena odšla. ona ima doma trojčke (10 let stare) škorpion za oba zobka. nisem kej dosti brala za nazaj, zato nevem, kaj se dogaja in JA, sem se malo pohvalila! saj je vsaka mamica vesela, če lahko svojega malčka pohvali in js ne vidim nič groznega pri tem zaj pa grem...papa
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTo so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.