Maja T.
|
Jutro vsem ! Hvala punce za vzpodbudne besede. Sem včeraj zvečer na ginekologijo poklicala in so rekli, da moram takoj prit noter. Sva šla cca ob 21.30 v UKC MB, ker me je dobesedno že "štihalo" Naredila mi je zelooo temeljit UZ in je vse OK . Pregledala mi je od , jajčnikov, placente, materničnega vratu, plodovnice... ni kaj ni, 20 min je vse skupaj trajalo. je bil, vse je v najlepšem redu. Sem bila tako vesela Sem potem dala še kri in vodo. Na koncu smo se še hecali . Lana sem še enkrat vprašala G. kako je to z , ki ima manj tednov, kot kaže od zadnje menstruacije, pa me je prvo vprašala, če imama cikel na 28 dni. Sem rekla, da ne in je na to rekla, da potem pa to SPLOH ni kazalec za velikost , ampak samo UZ. Tako, da res se ne sekirat. Erin spet so mi prestavili PDP in sicer na 08.08.2008 (super datum ). Sem vprašala kako to, da imam zdaj že tretji datum, pa je rekla, da bo vedno drugače kazalo +- 1. teden, tako da to je normalno. Zdaj pa PDP ne bom več spreminjala tudi, če mi na morfologiji reče drugače Mi smo torej stari 11.t 2d. in smo bili včeraj veliki 43 mm Spet sem dobila slikico, joj smo cart. m_m si me spraševala, koliko bi stala umetna oploditev. Če ti po enem letu ne uspe in se prijaviš v postopek IVF, ti 3x oz. mogoče celo 5x pripada zastonj oploditev z zdravili in obravnavami vred. Je pa zelo mučno, ker so to hormonske terapije, je dokaj boleče, pa še čakalna lista je noro dolga - 1 leto vsakič. Tako lahko traja recimo, da ti v tretjo uspe, tudi 3 leta - dolgo kaj? Pri nas pa partner nič ne plača, da je zraven ob porodu. Hoditi mora samo v MŠ, da dobi potrdilo, pa še to ene pravijo, da jih potem nobeden ne vpraša po tem potrdilu. To je res čudno, da so takšne razlike v tej naši mali SLO