Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 19:24:29
|
|
|
|
anit28
|
Pozdravljene novembrske levinje. Ob prebiranju vaših postov sem zasledila, da organizirate skupino za plavanje malčkov. Če se strinjate, bi se vam z mojim Urbanom tudi pridružila. Zaenkrat uživa v kopanju in upam, da bo tudi takrat. Mirno noč želim vsem. http://tinamohoric.blogspot.com
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 19:26:16
|
|
|
|
rozika12
|
Ojla. Vetrovne kapljice z malo mleka na žličko in v usta. Jaz dam kar med dojenjem. Mi lepo pogoltne. Tinitin, otroci, če so le zdravi, prav nič kaj preveč ne komplicirajo. Midva sva najbolj na poti uživala, ko je bila hči 2 meseca stara. Pri 6 mesecih, pa je postajala bolj težavna: bedenje, jokanje ...., ampak to se ti dogaja tako doma kot na drugem kraju, tako, da ni kaj. NICOLINA vse najboljše
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 19:59:32
|
|
|
|
barika
|
NICOLINA VSE NAJBOLJŠE (za 30+ ) Ajtak, ja res je pasal čvek Naš mali je pa danes začel delati balončke, pa tud mu slina teče, sma z mojim to pri kosilu vidla (al se mu je luštal riža in zrezkov, al pa mu zobeki rastejo...mnde ja že ne ) Zdej se pa z igračkami na vrtiljaku pogovarja ga grem mal od daleč gledat
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 20:06:54
|
|
|
|
gruška
|
Anit28 sem te dodala na seznam...... torej: Gruška, Jooly, Nayya, Scuba, Mama11, NanaLiza, Mamathea, Anit28 .... Še 4 ........ Btw, Anit28, midve sva pa imeli u bistvu hkrati rok, pa sva potem obe rodili 30.10.! Tiste, ki ste spraševale o starosti otrok na plavanju...... otrok naj bi sicer dopolnil 4 mesece, ampak v naši skupini so bili obakrat otroci stari tudi "šele" 3,5 mes., ampak so že držali sami glavico in ni bilo problema..... Grem kopat otroke pol pa mal pred tv.... Nočko!
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 20:09:21
|
|
|
|
naraščaj
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak Narascaj fajn je bilo spet mal poklepetat!!! Skoda da je bla Taja slabe volje sem jo hotla mal pocartat, no saj moj lenuh je tud sam spal . A ves, da sem te sanjala danes... Smo sedel tako kot vceraj v romansi in se neki menmo, ti pa poves, da si spet NOSECA !!! Sej sem sam sanjala, ne? ma ne se hecat. drugač, pa res te je blo fajn videt. po najinem srečanju smo šli še na obisk k babici in dediju in smo prišli domov ob pol 9 sva jo skopala nahranla in je spala do jutra, brez futranja. včeri pa sva mela 2x obiske, vmes kosilo in sprehod in pol kpopanje zvečer in j nato spala od 10,30 do 6ih. kr ne morm verjet. prej ga je pa dva dni rala in se zbujala na 2h nikolina, vse najboljše za rd. ileje, sam da ste dobr in da ste doma no tolk za enkrat, ker tamala visi na men - podira pa nič ne podere. ko preberem naprej še kaj napišem. ste ful naklofale v teh dneh, ko se nisem nč javla - gužvsa.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 20:27:47
|
|
|
|
naraščaj
|
sem preletela do kona, pa se itak nčč kaj ne spomnem kaj bi mogla odgovoet. Midve sva bili tut danes zunaj 2h, je bil lep dan. Mi gremo ven tut če je mal megle, še ko je rahlo rosilo smo šli. POLIVANJE; naša poliva od rijsva dalje. Zdaj se pa še slini zraven. komi ji menjavam slinče in perem plenice . Ma pa od tega kr mal rdečo pod bradico in mal mozolčkov, tak da zaj res pazim, da ji čimprej zamenjam slinček, ker ji mokrata draži kožo.. Zdaj se je prebudla, šibam jo kopat. Se beremo. nočko.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 21:17:08
|
|
|
|
ajtak
|
Vse najboljse vsem ki danes praznujete!!! IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj Ma pa od tega kr mal rdečo pod bradico in mal mozolčkov, tak da zaj res pazim, da ji čimprej zamenjam slinček, ker ji mokrata draži kožo.. sem nekje brala, da ko se fajn slinijo (recimo ko izrascajo zobje) da je fajn brado z lanolinom namazat, da je koza zascitena pred stalno mokroto... morda lahko poizkusis, sam sigurno pa to pore zapre, tko da Tjas ze od 8h pridno pancka in se mu grem pridruzit, sem neki full zaspana danes tako da vam vsem zelim lahko noc in lepe sanje .
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 22:22:35
|
|
|
|
mama11
|
Super Gruška, jaz sem definitivno za plavanje, upam tudi, da bo takrat Tamara že trdno držala sama glavico. Ponedeljek je čisto ok. Tudi uro - 10-11h bova prenesli, čeprav bi bilo od 11-12 še bolje, ker se zjutraj bolj počasi sestavljava skupaj. Ali je pod neoprensko obleko potrebno imeti tudi kopalne plenice? Več drugič, Tamara že pol ure spi in do predvidenega naslednjega hranjenja (verjetno okoli 2h) mora še mamica dobiti kaj spanja...
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 14.1.2008 22:37:16
|
|
|
|
nicolina
|
Drage moje levinje, še enkrat vsem hvala za čestitke. Zlate ste. Loj, kok vam je fajn, ko boste hodile skupaj na plavanje. Škoda, da nisem bližje LJ. Jaz grem tudi počasi spat, Tin spi že od 20, upam da bo čimdlje potegnil. Debeluška, pozdravljena. Upam, da se čimprej porihta tvoje zdravje. Lahko noč...
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 0:23:47
|
|
|
|
martita
|
Pozdravljene, vidim, da je kar nekaj plavalnih navdušencev. Jaz sem sicer mela namen mojega poslat s ta malo na tečaj, pa me je zdej zamikalo, da bi vseeno jaz šla zraven. Ura je sicer mal huda za nas, saj vstanemo komaj okrog 11h (lahko še kasneje), saj naša še vedno ne zaspi pred polnočjo...pa še pol urce vožnje mam do LJ...a kasneje ne bi šlo? No, sej mogoče se do marca naše spalne navade spremenijo...vsaj upam... A si lahko za vsak slučaj rezerviram mesto, za 100% pa še ne morem reč? Sonchek, medve k sva skor sosedi, povej mi prosim, kam hodiš ti vozičkat, ker jaz se bolj ali manj v krogu vrtim tle po našem hribu! Poznam že vsako travco na poti! A vaši se pa že slinijo?! Naša še ne...samo rokce si tlači v usta, včasih kar obe naenkrat. Danes smo malo pohajali po LJ, nakupila sem še nekaj znižanih bodijev za pomlad in poletje, oblekic mam pa tud zdej že ogromno...sem preskrbljena skor do enga leta! Nekaj prinesejo obiski, nekaj sem nakupila v HMju...ma jst se prav ne morem zadržat ko vidim te lepe cotke v trgovini... Nič, grem jst tud mal spat, ker drgač je že pol dneva mimo preden se "zjutraj" spravim pokonci. Mejte se.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 8:21:12
|
|
|
|
ajtak
|
Dobro jutro, bom danes spet jaz kuhala kavico in se bom potrudla, da stisnem potrdi Tako, zdaj pa loh zacnem pisat . A veste s cem me je dans prebudil moj mozek? Pogleda na telefon, ko mu je zvonila budilka in rece:"petnajsti- dons je pa placa!" in to s takim veselim tonom, da sem se mogla kar smejat... Kako vreme mate, pri nas se kaze jasno tako da jo bova z malim verjetno kar kmalu ven mahnila, no okol 11h, da se se naje. Jaz mam pa prej se pranje perila, kromper za musako morm skuhat in glavo si morm oprat, upam sam da mi bo pustil vse to narest... ad3 sem se odlocla da jih ne bom vec dajala (zaenkrat), je mel revcek full tezave s kakanjem zarad njih. Pa saj kot zalivancek itak dobi polovicno dozo v mleku. plavanje- celjanke in okolica- nemrak je rekla da sta s Taso hodli na dobrno na plavanje, tako da se tudi me lahko zorganiziramo in hodimo skupaj. IZVIRNO SPOROČILO: mama11 Ali je pod neoprensko obleko potrebno imeti tudi kopalne plenice? neoprenska obleka??? verjetno spet cesa nisem prebrala sam a za tako rekreacijo je treba tlacit v neopren? Kako pa to zgleda? nic, mali je zadremal jaz pa mam full ambicije za tele 3 urce in moram kr startat
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 8:42:43
|
|
|
|
BrinaS
|
Dobro jutro novemberske levinje, tudi sama sem kandidatka s Tino za plavanje dojenčkov, seveda če naju sprejmete medse. Tina je rojena 1.12., vendar sem imela rok 25.11., tako da jo se vedno štejem med novemberske otročke . Na plavanju dojenčkov sem bila že s sinom 2,5 let nazaj in res je bilo super. Lep dan naklonjem sprehodom.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 9:52:03
|
|
|
|
sonchek
|
Dobro jutro... Kateri mesec pa greste na plavanje..oziroma kdaj se začne..a že v februarju??? ..to je kr mal prekmal za nas, saj bomo stari šele dobre dva meseca... Martita..jaz grem tlele od Kneja proti stopam, pa še naprej... ..če si za sprehod me kr kontaktiraj na ZS...pa se bova probale uskladiti... No mi smo včeraj bili na slikanju kolkov in imamo 1a, 1a..ampak nam so v Postojni rekli da se kolki razvijajo do 3-ega meseca in do takrat se lahko še pokvari ali popravi, zato nam priporočajo še vedno široko povijanje s eno pleničko... kaj mislite ve na to??? Pediatrinja mi je pa rekla da se razvijajo do 6-ega tedna...haloooo Pa kokr vem v LJ ne rabiš nič povijat...me nič več jasno Danes imam pa jaz prvi G. pregled...hm..prov zanimivo..moj pa že komaj čaka ..ker misli da bo pol kr takoj akcija...hihiii Punce kdaj ste pa ve kaj začele z slončkanjem??? kako pa je blo "prvič"??? ..mene je kr mal groza...hahahahah No naša šjora že spet spi...grem mal pospravt.. lep dan vsem.. Mi mamo pa že sonček!!!!! papa
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 10:12:13
|
|
|
|
Oranža
|
Dobro jutro, Ajtak hvala za kavico.... No naš mali junak še spančka...čakam da se prebudi pa da se pol uštimava pa greva mal ven, čeprav tuki sončka ni . Ti ste k ga imate a ga mal pošljete . Plavanje tiste k smo iz Kranja ali bližnje okolice bi se tud lohk zmenile pa skupi v kranj hodile na plavanje? A ste morda za? Sonchek mislim da je Gruška napisala da je konec marca oz. začetek aprila. Mi se še nismo , čakamo na pregled pri G. ki g imam naslednji teden . Jutri gremo pa v 1 posvetovalnico - samo upam da bom tega mojga zaspanca uspela do 10h v luft spravit. Porodniška - je že nakazana , lahko gremo zapravljat. Zdej grem pa mal pospravit, pa v hladilnik pogledat kaj bomo kuhali....po moje bo bolj švoh k je skor pozen
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 10:20:34
|
|
|
|
sonchek
|
Punce.. a je v ljubljanskem BTC-ju..sploh še kaj robe za naše malčke..al je že vse porazgrabljeno? ..sem mislila dons it mal v šoping, pa ne vem, če je sploh smisu, če ni nič več... letim..
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 11:03:54
|
|
|
|
naraščaj
|
dobro jutro še od naju. spali dobro, zdaj pa sem jaz že pomila posodo, si oprala lase, taja pa me je ves čas opazovala iz ležalnika, zdaj pa je na rokah, ker je ful zaspana, a zaspat pa ne pri nasje tut že sonček, si morm posušit lase in pol tamalo zrihtat, da šibneva ven. dans še kuhat ne rabim, nas je povabla mami smo ene 2x, sam mene še zmer mal boli, čeprav pa kr sede. blazina za dojenje, tiste, ki jih mate kakšne mate, kje ste nabavle in al ste zadovolne. čedalje bolj razmišljam o nabavi, saj mi bodo drugače roke in hrbtenica odpadle. ja, vsak dan je taja težja. v P so mi jo dal pa je bla ful trda in mi je tamala kr polzela, zato pol nisem razmišljla o nakupu, ampak zdaj bo pa treba neki ukrent.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 11:45:13
|
|
|
|
Ilije
|
Ojla! Kako ste kaj danes? Če ima katera kaj odveč sončka naj ga pošlje še v našo dolino. hvala ajtak za idejo za kosilo. se tudi pri nas peče musaka slikanje kolkov ... midve bi mogle it že pred novim letom na ponovno slikanje, ampak nama zarad praznikov ni zneslo, tako da računam, da bojo jutri delal in da gremo jutri. Sem pa opustila široko povijanje prejšnji teden, ko smo bile v bolnici. Sedaj ko smo doma jo včasih povijem široko, včasih pa kr mal pozabim, ker je Ajda velik bolj vesela, če lahka vsaj mal pobrca z nogicam. blazina za dojenje jaz jo imam doma, a je ne uporabljam. mi je najboljš dojit leže al pa v kotu sedežne, tko da pokrčim nogo in sem s stranjo na kateri dojim naslonjena na hrbtišče. Me zaenkrat še nič ne boli, pa čeprav imamo včasih pred spanjem maratonsko crkljanje po pol urce ali več. Sem pa v bolnici ugotovila, da je ful več pojedla, če sem jo dojila leže kot pa če sem jo imela na rokah (sva se mogli pred in po vsakem hranjenju tehtat). Lep dan
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 12:50:13
|
|
|
|
ajtak
|
IZVIRNO SPOROČILO: naraščaj blazina za dojenje, tiste, ki jih mate kakšne mate, kje ste nabavle in al ste zadovolne. čedalje bolj razmišljam o nabavi, saj mi bodo drugače roke in hrbtenica odpadle. ja, vsak dan je taja težja. v P so mi jo dal pa je bla ful trda in mi je tamala kr polzela, zato pol nisem razmišljla o nakupu, ampak zdaj bo pa treba neki ukrent. POSODIM!!! Kot ves ne dojim in je ne rabim tako da ti ni treba kupovat... - tudi mi 2×- kar pase sam me se boli in vlage primanjkuje
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:10:00
|
|
|
|
Nana Liza
|
Ilije - kako je kaj Ajda? Midva sva bila včeraj pri P. Je hudo prehlajenen, vendar še vse v mejah noramle. Sedaj ga doma ful pazim, nič ven, nič kopanja in negujem s fiziološko, z materino dušico mažempo stopalih. Upam, da ta prehlad čimprej mine. Se že tako vleče... Gruška - Kdaj naj bi se točno začelo plavanje? Pri prvi sem hodila pri 3,5 mesecih, ampak kakšen mesec kasneje bi bilo bolje. Zanima me še to, če slučajno manjkaš ali pa zboli, ali lahko nadomestiš tisto manjkajočo uro kdaj drugič? Sem pa slišala ful pohvala tukaj na DIF-u. S prvo sem hodila v Atlantis. Ura je nama ok, če bi bilo pa uro kasneje, se pa tudi ne bi pritoževala. slikanje kolkov - imamo pri 3 mesecih kontrolo. Je bilo pa že v P 1a 1a in tudi široko ne povijamo. To je samo kontrola, če je vse bp. Blazina za dojenje - pri prvi je jest nisem uporabljala, dojim sede. Ampak je enkratna za dojenčke, da ga daš ležat nanjo, tako imajo svojo firbčno glavco malo dvignjeno, ampak še vedno ležijjo. Ko pa že za silo sedijo je enkratna, da sedečega otroka objameš z blazino in tudi če pade, pade na mehko. Jest sem imela ta prvo z blazino kar na tleh, če me slučajno ni bilo tisti trenutek zraven in ji je zmankalo ravnotežja, se tako lahko izogneš marsikateri buški.
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:11:43
|
|
|
|
murencek
|
živjo! scubadiver, vanja v. - menstro definitivno mam. Mi že 2 dni fejst lije. Sam d je trebuh fajn! Kolegica je polno dojila, no še zdej občasno kdaj podoji svojega 15m sinka. Menstro je dobila 2m po porodu. Tudi jst polno dojim, pa jo že imam. Zgleda je čist odvisno od ženske, ena jo bo dobila prej, druga kasneje. sonchek - jst sm nehala povijat to nedeljo. Se pravi, ko je imel Staš 3m in 12dni. Ne vem, kolegici je tudi patronaža (področje Domžal) rekla, čeprav so kolki fajn, naj še povija do 2-3m. Pa je naredila tako. Žal pa ne vem, kaj ti reči. Če Stašu ne bi blo treba povijat, bi ga jst vseeno preventivno 2m (sam ga je blo treba). sprehodi - komaj čakam, da se vreme zrihta. Dons sm imela namen iti, pa se je okol 11h stemnilo. Zdej je pa oblačno. Res ne vem, kako in kaj. Imam namen hoditi skoraj vsak dan redno (razen ob megli in dežju), sam zdej me bega, da ima Staš komaj 3m . In ne upam ven (pediatrije se bojim kot hudič križa), če ni sončka. No, sej bi šla tudi, če bi blo oblačno - svetlo, sam dons je blo tko čudno zuni. Morm res nagruntat to Postojno (Domžale imam tko nagruntane). zirafa, kako si kej? Imaš svojega angelčka blizu? Res hudo vse skupi. Midva Staša še nisva peljala k babici in dedku na grob. In vedno me stisne ob misli na vse skupi (ko bo vreme dalo, bomo čim prej šli v avto in na pot). LP
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:20:34
|
|
|
|
tintin
|
Hoj še od mene na hitro, preden se naš zbudi... spi že od 10.30 odkar sva šla na sprehod. Kranj - plavanje: lahko bi se zmenile ja. Jaz sem iz Kr, živim 3 minute od OŠ Jakoba Aljaža, kjer je plavanje. Sprehodi: midva hodiva skoraj vsak dan. Razen če je zelo megleno. Če samo malo rosi, dam gor dežno plahto. Šli smo tudi v soboto, ko je sicer bolj padalo, ampak saj pravim s plahto ni problem. Blazina za dojenje: imam čisto navadno od Odeje in je super. Toliko za zdaj. Mali se že oglaša! LP
|
|
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:21:56
|
|
|
|
Mamathea
|
Pozdravček Glede plavanja nama s Tijanom ustreza ponedeljek med 11-12 uro. Upam, da se ne bo preveč tulil, me je kr zelo strah glede na to, da pri kopanju tuli kot zmešan, sam po mojem bo takrat že odkril čare vode, saj jaz nadvse obožujem plavanje, pa ati tudi tak, da ne bi smelo biti problema. V Lj je sonček sijal samo zjutraj in jaz sem bila že ob 9.35 zunaj, pa vse do 10.20, ko je nehal sijat sonček, zdaj je zelo oblačno, sem mislila it še enkrat mal ven, sam je preveč oblačno. Je pa prav pasalo mal sončka tudi tukaj v lj kjer imamo letos res pravo pomanjakanje sončne svetlobe. Včeraj popoldne so imeli pri nas veselico, saj so bili krčki tako moči, da še nošenje p rokah ni pomagalo. Na žličko sem mu potem dala enih 8 vetrovnih kapljic in mel prekuhane vodice zraven, pol sem ga pa slekla in nesla na previjalno mizo pa mal razgibavala nogice in je bilo boljše. Po kapljicah je začel ful prdet in pol se je orng pokakal, tak, da smo hvala bogu imeli mirno noč, ker dan je bil pa res precej anporen. Upam, da bo dnes kaj boljše, čeprav ne kaže na to, saj se tudi danes kr nekaj zvoja in zvija... Jaz sem že čist vso "napenjajočo" hrano izločila pa še kr ga matra, tk da js nisem kriva. Evo ga se že oglaša mali korejak zato hitim k njemu. Lepo se imejte in uživajte.
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:25:32
|
|
|
|
Mamathea
|
Aja balzino za dojenje imam pa jaz tako: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170512 in je res super. Lp
|
|
RE: Novembrske levinje 2007 15.1.2008 13:28:38
|
|
|
|
murencek
|
No, vendar mi je ratalo dati Staša v profil !
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?