Anonimen
|
Citat: ****, si mi kar popestrila branje z utrinki iz Egipta - oh kako bi ............. ležala na plaži, šla na potovanje........ Če boš imela še kaj volje pa nas malo seznani z razmerami v Egiptu - me prav zanima kako se tam živi - iz prve roke nekoga, ki pozna tudi Slovenijo. Moram reči, da si pogumna, da si se podala v svet, kjer veljajo drugačna pravila in običajo, kot smo jih Evropejci navajeni, še posebno, ker v tem okolju tudi živiš. Tvoje pisanje mi daje občutek, da imaš dobrega moža, ki bolj ustreza navadam po evropskih kriterijih. Upam, da se nisem zmotila in da tak tudi ostane. Prav vesela sem, da ga skrbi zate in ne komplicira, če si želiš biti v Sloveniji v času poroda. Če imaš težave in če čutiš, da se boš bolj varno počutila v SLO, se kmalu vsedi na avion in se nam tudi fizično pridruži. Sicer smo se pa že menile, da bi se dobile na kakšni čajanki. Pa lepo te prosim v kufer zapakiraj tudi malo sonca. Egipčanom se ne bo poznalo, če ga bo malo manj, nam pa bo zelo prav prišlo - v Ljubljani je sonce v januarju sijalo le pol ure , ni čudno, da nas napadajo kakšne paranoje in depre. Drugače bi bila pa še jaz malo firbčna - jaz v Kairu sicer še nisem bila, pravijo pa da je mesto izredo umazano in da tudi ozračje ni ravno prosojno - če ne drugega se nad mestom dviga drobni puščavski pesek. kako bi ga ti opisala ? kako je v Egiptu poskrbljeno za vrtce in šole. Kakšne so tam navade? Naše seveda poznaš - s tem mislim na to, da gre večina mamic po porodniški nazaj v službo. Nekaj o zdravstvu smo že prebrale - kako pa je poskrbljeno na področju pediatrije - ali se vsaj v tem primeru lahko obračaš na državne bolnice, ali je tudi ta del bolj ali manj samoplačniški? Punce full hvala vam vsem za dobrodoslico... full bom vesela ce bom kaksno tudi osebno spoznala... Saj sem precej zmedena, namrec nisem nameraval priti sploh se kdaj nazaj v Slovenijo... In zelo malo stikov se ko si tako dalec ohrani... no eno zelo dobro prijateljico se imam hvala Bogu in sva skoz na vezi.. Ah... hocem povedat da se pocutim ne kot da prihajam domov ampak kot da grem v tujino... Bolj blizu ko je februar bolj me stiska pri srcu... Verjetno se je v Slo. vse spremenilo in kako se bom navadila spet na meglo in dez??? Moja Samia je satar 19 mesecev in ni se imela vrocine ali prehlada ali kaj podobnega... Verjetno bo skoz bolna... Vse me skrbi... in grozno mi je, pocutim se tako... sploh ne znam opisat.. Prosim oprostite mi ta moj custveni izliv... Drugace pa o zivljenju v Egiptu...in o meni..pa vseskupaj no... pisem blog, ce katero zanima pa naj tam prebere...bom dala na koncu link. Samo glede moza. V Sloveniji je precej napacno mnenje o muslimanih.. tako da vam mirno povem da moj se ni najboljsi. So veliko bolji ampoak jaz sem zadovoljna in srecna ker sem pac vzgojena tako da znam delati doma.. Arabke so namrec najbolj lene zenske kar sem jih kdaj videla.. Moski delajo zunaj, moski pomivajo okna, moski hodi v trgovino ce se njej ne da ...in skratka one cel dan sedijo in cvekajo , malo na hitro pospravijo in pa skuhajo.. Cunje sicer operejo in obesijo toda likat odnese zopet moski v likalnico... Skratka lene do konca... Jaz delam vse sama , razen 1x na mesec mi pripelje eno gospo ki mi generalno scisti kopalnice in okna ter omarice v kuhinji... Pa se to je zacel uvajati sele v nosecnosti in zakaj pa ne? Gospa vsaj nekaj zasluzi in jaz imam zadosti casa zavse ostalo brez da se pretegnem... Tudi drugace sem delalapri mozu, urejala papirje- skratka piosarnisko delo, toda sedaj me spara... Skratka zenske muslimanke so na dsopustu cel zivljenje... Najbolj pa cenim na svojem mozu glede na to da imam vso zlahto tam po dolenjskem raztresceno in so vecina od njeh skoz nacvickani..in to se mi gabi.. Torej najbolj cenim na svojem mozu da se nikoli v zivljenju ni drzal alkohola v rokah kaj sele pil... To je res nekaj kar obozujem... Odpadejo vse tiste pijacke s kolegi in pa razni problemi ki jih alkohol povzroca... No skratka... glede solstva imam spisan blog... Glede mamic pa... vecina srednje situiranih in bolj premoznih imajo zaposleno varusko( kitajke, indijke. indonezijke) in ta jim pomaga rihtat otroke... no se to povrh vsega... vidite kako so razvajene... Mene je vprasal ce bi zaposlila eno pa sem se samo smejala... mi ne pade na pamet... saj sem vendar doma kaj bom pa delala cele dnece pol??? No mislim da sem prevec razpisala in da tega tkop noben ne bo bral... sorry Moj blog: http://www.rtvslo.si/blog/bata
|