|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
14.1.2008 10:11:33   
sonchek
Dajica...
sem pogledala tvoj album...kakšen cukrček je vaša Kaja!!!!
..hm..kr za pojest user posted image user posted image user posted image

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
14.1.2008 10:15:04   
rozika12
Dobro jutro.

Sem malo bolj tako - tako.

Dajica, sem si kar oddahnila, da nisem edina, ki bi si morala zapiske delatiuser posted image user posted image

Pozdrav.

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
14.1.2008 10:29:06   
Tanayya29
Hej.

Pri nas je že dober dan.Smo bli že pri pediatruuser posted image .Zrasel za 4 cm in zredil za 1100g..je bil pohvaljenuser posted image user posted image .
Murenček meni je svetovala P. vsak dan ven,če je le možno,to z meglo je rekla,da je samo kompliciranjeuser posted image user posted image .Edin,če je full megla....

draga nicolinauser posted image user posted image user posted image user posted image
VSE NAJLEPŠE,VSE NAJBOLJŠE,ZDRAVJA,SREČE,VELIKO LEPIH TRENUTKOV Z DRUŽINICO....

user posted image

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu rozika12)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
14.1.2008 11:00:56   
potepinka
Dan
nicolina-vse najboljše

nayya-user posted image user posted image user posted image  za napredek
sonchek-super da si se vrnila nazaj med čveke

Menstra-jaz tudi čakam kdaj bo priteklo,glede na to da že 1 mesec ne dojim,samo upam da ne bo ko bom šla na operacijo,sicer bom morala prestavit operacijo.

Če rabite žabice so od danes naprej v Hooferju po 1,79€,in so ful lepe
no se še kasneje javim

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
14.1.2008 11:10:15   
Tanayya29
Ojla.

Sem mislila,da bom s Tajem nazaj zaspala,pa ne morem.Oči in Taj sta zaspala,jaz pa ne morem.Sta oba zmatrana od pregleda.No,tudi drugič imamo uro že ob 8h zjutraj.
Je pa rekla,da super da spi celo noč.Danes npr. je spal od enajstih do 7.20,pa še to sem ga zbudila,zaradi pediatra.
Menstruacija čakam tudi jaz!

Ojoj alarm kliče,pa sem mislila,da bo bolj dolg spal?

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
14.1.2008 11:19:06   
Tanayya29
Še neki sem pozabla napisati..Če katera rabi prsno črpalko od aventa,jaz imam sedaj kar dveuser posted image ,ali pa če koga poznate,da jo rabi(ve jo najbrž vse imate).Je nova,stara en mesec,prodam pa za polovično ceno,30 e.Jaz sem si jo kupla,potem mi jo je pa še tašča zrihtala,ker ni vedla,da jo že mam...

Torej,če kdo potrebuje....

lp.

Neposredna povezava do sporočila: 1506
14.1.2008 11:25:04   
scubadiver
dobro jutro, dober dan!!

Draga Nicolina hvala ti za dobrote!! Želim ti vse najlepše, zdravja sreče in vsaj eno v kosu prespano noč user posted image

user posted image

Murencek a potem si ti naslednja žrtev menstruacije? Upam da se ti kmalu umiri. Men se zdej je tok, da vsaj lahko pravočasno menjam vložke user posted image . Ampak kako pa to, da si jo ti ze dobila? Ti dojiš verjetno?
Nayya super za pregled. Priden fant tale tvoj Taj user posted image

Sonchek drzim pesti za slikanje. Upam da se znebite širokega povijanja.

Rozika, ja kadim. Sem nekaj malega že tudi med nosečnostjo, potem ko sem dojila nisem, sedaj ko sem nehala dojit me je pa spet premamilo. Tudi fant kadi, potem je pa težje bit karakter. No pa sej ne da je on kriv. Krivo je pomanjkanje volje pr meni user posted image

MI smo lepo pančkali. Od osmih do treh zjutraj, pa potem do pol sedmih in do desetih user posted image .

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

Neposredna povezava do sporočila: 1507
14.1.2008 11:54:23   
nicolina
Ojla, punce hvala vam za čestitke user posted image  ( se pa opravičujem, ker mi ni prileplo slikice od kave).
Nisem še glih najbolje, zato bom imela mirno praznovanje doma. Mi  je user posted image  obljubil, takoj ko bom bolje masažo (izbrala bom sama) in večerjo.
Imam pa itak najlepše darilo za ta RD, moj sonček Tin.

user posted image user posted image  Taj, zelo priden.
Sonchek, tud jaz držim pestke za slikanje.
Scuba, jaz sem si tudi včasih prižgala kakšnega, ko sem bila noseča, nisem nič. Zadnjič mi je pa ful zadišalo user posted image , ampak ne bom dokler dojim. Ko bom pa nehala dojit, si bom ziher kakšnega. user posted image
A že kar dobivate menstruacije? Jaz imam v sredo G, bomo vidli, če ja že kaj na vidiku. Upam, da ne.

Mi tudi že lepo spančkamo 2 noči od 20 do 3, in potem še do 8.30. Ko bi vsaj tako ostalo.user posted image

Se oglaša alarm...

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
14.1.2008 12:22:14   
scubadiver
Ojla punce,

zdele me je klicala Gruška v zvezi s plavanjem.
Je govorila s  svojo kolegico ki vodi plavanje.. Plavanje se začne konec marca-začetek aprila. V skupini mora biti najmanj 10 in največ 12 dojenčkov. Ure so od 9h-12h. Zmenit bi se morale do konec februarja kdaj bi hodile, da nam rezervirajo skupino. Gruška iz lastnih izkušenj predlaga ponedeljek, ker po vikendu zamenjajo vodo v bazenu in je v ponedeljek najbolj čista.
Pred začetkom je uvodni sestanek kamor pridejo mamice same, da še vprašajo vse kar jih/nas zanima in da se zmenimo za kopalke. Je treba kupit neoprenske kopalke, ki se dobijo pri njih. Plavanje je na DIF-u v Ljubljani. Kaj več si lahko preberete na tem linku: http://www.plavanje-dojenckov.com/ 

Upam da nisem še česa pozabila napisat?

Gruška pa vse lepo pozdravlja user posted image

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
14.1.2008 12:59:23   
Mamathea
Lepo pozdravljene

Naš sonček Tijan je zdaj mal zadremal, da lahko mamica mal posurfa po internetu in pogleda kaj je novega. Je danes bil buden kar cel dopoldan ni niti mal zadremal, mal je vmes tud jokcal, ko pa se je polkakal, najedel, podrl kupčka pa še kolcalo se mu je  je pa po vseh opravilih zaspal. Zdaj tako lepo mirno aja, da ga je kr veselje gledat, sam dolgo najbrž ne bo tak pridno ajčkal, saj bo spet hotel akcijouser posted image user posted image user posted image . Ta naš otroček je ful živahen in prav skoz je treba met akcijo, pa zelo hitro se naveliča ene igračke, enega položaja, še sreča, da sem dokaj iznajdljiva in se igrava na 1001 način.user posted image user posted image user posted image
Glede plavanja bi pa jaz tudi zelo, zelo rada hodila, sam ne vem, če bo našemu Tijanu to všeč, saj že v banjici, kjer ga kopamo tuli kot zverinca in ne vem, kaj bo šele v velikem bazenu. Drugače pa sem az 100% za, sej probat ni greh in glede na to, da sem bila v nosečnosti zelo veliko v morju, v vodi na plavanju bi mu moralo bit to všeč. No sej bomo videli.
Nicolina in vsi, ki karkoli praznujete vse najboljše.user posted image user posted image user posted image
Zdaj grem pa mal pospravit po stanovanju saj je tako, kot da bi bomba not vsekala.
Lepo se imejte.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

Neposredna povezava do sporočila: 1510
14.1.2008 13:46:38   
sonchek
hojla...
..mi smo iz sprehoda..smo imeli celo eno urico lepega in toplega sončka...in sedaj naša pridno pana..še malo pa se gremo oblečt, podojit in na pregled...

..sicer je ful pridna v avtu ponavadi spi, ampak jutri greva same v Lj., ker imam prvi pregled pri G., tako jo bom pustila pri svoji mami, jaz pa ta čas odletela na pregled...bomo videli, kako nam bo ratala ta prva vožnja...drugače zmeraj vozi ata..
Kako se pa ve vozite, a ste čist brez strahu?
no grem še mal pospravit...l.p.

Aja..zakaj pa je to plavanje uredu..tega res nič ne poznam???

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
14.1.2008 13:58:04   
Oranža
ojla

Nicolina
user posted image

Pa hvala za tortico in kavico. Jst se ti marca pridružim user posted image user posted image .
Taj Tristan vaaaauuu kakšen jedecuser posted image user posted image .
Menstruacija: hej punce tiste k polno dojite jo po moje še nekej časa ne boste dobile, jst sem jo v prvo po 9 mesecih dobilauser posted image , s tem da sem že enkrat vmes mal krvavela 2 dniuser posted image .
Kakanje: baje da je za dojene otroke tud čist normalno da se pokakajo na 3-4 dni, in pač takrat mal več. Ne vem pa kako je z zalivančkiuser posted image
Dajica ful maš pridno punčkouser posted image .

No mi2 sva pa dons bla kr zunaj. Deževalo ni, megle tud ni blo tko da sva jo kar ven špricnila in fant še zdej spi. Jst pa tuki gor visim pa kuham zravenuser posted image . Spali smo tud kar ok, od 23h do 4.15 pa pol od 4.30 do 8.30, pa pol še do 10huser posted image user posted image . Jst pa tud kr z njimuser posted image . Je pa včerej zvečer tud mal krčkov imel samo ni blo tako hudo kot prejšnje dniuser posted image .
Plavanje mene tud mika, samo ne vem če se mi bo dalo v Lj vozit? Čeprav če je 1x tedensko, no ja kaj pa vem....se še odločim....
Nč...tolk sem hotla napisat, zdej je pa vse nekam izpuhtelouser posted image ......bom ko se spomnim....čau

Sm si ogledala tisti link za plavanje...tiste k ste iz Kranja in bližnje okolice... je tud organizirano v Kranju to plavanje, s tem da pa morajo biti stari najmanj 4 mesece....tko da jst marca definitivno ven pademuser posted image .

< Sporočilo je popravil vanja.v -- 14.1.2008 14:13:05 >

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
14.1.2008 14:23:05   
Ilije
Ojla!

Vse najboljše nicolina!

user posted image

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
14.1.2008 14:32:41   
sonchek
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

Ojla punce,

zdele me je klicala Gruška v zvezi s plavanjem.
Je govorila s  svojo kolegico ki vodi plavanje.. Plavanje se začne konec marca-začetek aprila. V skupini mora biti najmanj 10 in največ 12 dojenčkov. Ure so od 9h-12h. Zmenit bi se morale do konec februarja kdaj bi hodile, da nam rezervirajo skupino. Gruška iz lastnih izkušenj predlaga ponedeljek, ker po vikendu zamenjajo vodo v bazenu in je v ponedeljek najbolj čista.
Pred začetkom je uvodni sestanek kamor pridejo mamice same, da še vprašajo vse kar jih/nas zanima in da se zmenimo za kopalke. Je treba kupit neoprenske kopalke, ki se dobijo pri njih. Plavanje je na DIF-u v Ljubljani. Kaj več si lahko preberete na tem linku: http://www.plavanje-dojenckov.com/ 

Upam da nisem še česa pozabila napisat?

Gruška pa vse lepo pozdravlja user posted image

A to je od 4-ih mesecev naprej, kok je pa cena tečaja?user posted image

ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
str. U-84

Neposredna povezava do sporočila: 1514
14.1.2008 14:51:23   
DEBELUŠKA30
NICOLINA:
user posted image
Končno sem spet za računalnikom, samo, da vas pozdravim in vam povem, da vas spremljam, kolikor le lahko, res da malo! Najprej res HVALA ZA DOBRODOŠLICO (še od zadnjič). žal mi ni uspelo, da se prej javim in zahvalim!
Bi pa prosila, če mi lahko katera pove, kako se da slka pod svoje "ime" ?!

Ja pa še nekaj, kako ve dajete kapljice proti krčem (vetrovne kapljice) otroku?

Se beremo, upam, da mi bo končno uspelo priti na zeleno vejo!

P.S. Z zdravjem še nisem čisto O.K.

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
14.1.2008 14:58:21   
scubadiver
Sonchek ja, plavanje je od cca. 4h mesecev naprej. Zakaj je koristno? Malčki načeloma ful uživajo, se razmigajo, verjetno pa pripomore tudi k boljšemu razvoju. Pa še mamica se nasmeje, sprosti in gre po plavanju z ostalimi mamicami na kavo user posted image . Cena 10h ur je okoli 100 EUR. Ni poceni, vem.

Debeluška kako lepo, da se vsaj vsake toliko javiš (kolikor pač čas in zdravje dopuščata) da vidimo da nisi pozabila na nas. Za slikco.. Slikco ki jo želiš imeti moraš zelo zelo pomanjšat, potem pa greš v svoj profil in dodaš avatar. Zbereš katero slikco želiš. Če še ni dovolj pomanjšana pa te bo opozorilo da je prevelika.

Midve z Lano sva se sprehajali eno urco zunaj. Končno tudi v Ljubljani ni megla do tal. Je sicer oblačno s koščki modrega neba in prav prijetno toplo. Super je blo na sprehodu user posted image

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
14.1.2008 15:20:40   
jooly
Evo, jst in Kim sva definitivno kandidatki za plavanje. Glede na to, da sem iz Domžal, se mi ni problem prilagajat kar se tiče terminov, verjetno je pa res v ponedeljek kar dobra izbira.

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

Neposredna povezava do sporočila: 1517
14.1.2008 15:53:02   
Nana Liza
Plavanje - mene pa zanima, kako je s parkiranjem pred DIF-om? Pred 2-mi leti sem tja hodila na nosečniško aerobikopopoldne in je bilo vedno vse tako zabezecano. Kako pa je dopoldan, ima katera kaj izkušenj? BI pa tudi midva z veseljem hodila.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
14.1.2008 16:28:09   
ajtak
Dobro jutro drage moje!!

Ena [link=http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.imperial-invest.com/images/capuccino.jpg&imgrefurl=http://ninaa.blog.siol.net/2007/09/30/&h=800&w=800&sz=216&hl=sl&start=2&um=1&tbnid=nvXvpWQXHCAIZM:&tbnh=143&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dkava%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dsl%26sa%3DN][/link] za vse nas user posted image .

sem full dobre volje ker sem vidla, da so mi koncno nakazali starsevskega in otroske user posted image , sem bila namrec dva meseca cist brez dohodkov...

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Makica, glede na to, da smo a flaši (spi celo noč) mu dam 1 merio (al pa pol merice) več "instant" mleka v čaj, pa zgleda da to pomagauser posted image
glede zapppa, ja tale naklon manjka, pa mogoče še varovalo, se še odločam

grem gledat J.Louser posted image

lahko noč

Ne vem a si kej cudn napisala al das mleko v cajuser posted image user posted image  malo bolj razlozi tole formulo ker mi bi tud spali celo noc...user posted image

No, pa saj spimo krasno!! Se ne morem pritozevat! od 20h-2h,od2h-5h,5-8h. in vedno poje in takoj spi naprej!! (pa ga ne hvalim, da se ne bo spet kaj obrnilo user posted image ).

Vidim, da bo spet en driskast dan user posted image , no jaz moram vseeno na teren ker nama bo hrane zmanjkal (Tjasu).

Alarm...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
14.1.2008 16:29:26   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Dobro jutro drage moje!!

Ena [link=http://images.google.si/imgres?imgurl=http://www.imperial-invest.com/images/capuccino.jpg&imgrefurl=http://ninaa.blog.siol.net/2007/09/30/&h=800&w=800&sz=216&hl=sl&start=2&um=1&tbnid=nvXvpWQXHCAIZM:&tbnh=143&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dkava%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dsl%26sa%3DN][/link] za vse nas user posted image .

sem full dobre volje ker sem vidla, da so mi koncno nakazali starsevskega in otroske user posted image , sem bila namrec dva meseca cist brez dohodkov...

IZVIRNO SPOROČILO: barika

Makica, glede na to, da smo a flaši (spi celo noč) mu dam 1 merio (al pa pol merice) več "instant" mleka v čaj, pa zgleda da to pomagauser posted image
glede zapppa, ja tale naklon manjka, pa mogoče še varovalo, se še odločam

grem gledat J.Louser posted image

lahko noč

Ne vem a si kej cudn napisala al das mleko v cajuser posted image user posted image  malo bolj razlozi tole formulo ker mi bi tud spali celo noc...user posted image

No, pa saj spimo krasno!! Se ne morem pritozevat! od 20h-2h,od2h-5h,5-8h. in vedno poje in takoj spi naprej!! (pa ga ne hvalim, da se ne bo spet kaj obrnilo user posted image ).

Vidim, da bo spet en driskast dan user posted image , no jaz moram vseeno na teren ker nama bo hrane zmanjkal (Tjasu).

Alarm...

HA,HATOLE SEM PISALA OB 8H ZJUTRAJ IN SEM POZABLA KLIKNT POTRDI...user posted image user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
14.1.2008 16:36:43   
ajtak
nO, VMES SEM BILA Z BARIKO NA KAVI -ups, velike tiskane....
in je bilo prov fajn mal poklepetat! Naslednjic mors pridt do mene pa greva pes do jezera ce bo takle soncek!!! to ste seveda vse vabljene!!!

Ce se vam zdi da cudnio tipkam je to zato, k mam eno seronjo v roki, ki ga bo treba previt user posted image user posted image

nio, lp...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
14.1.2008 16:48:50   
tintin
Nicolina: vse najboljše in da bo Tin priden!
Spali dobro, bila sva zunaj skoraj 2 uri. Mamica je končno kupila nekaj tudi sebi (1 majčko in 1 spodnjo majčko). Zdaj pa kuhava oz. kuham jaz, Vasja pa drema.
Čez vikend smo imeli nekaj obiskov, spet dobili plenice, obleke...bilo luštno.
V soboto smo bili kljub dežju zunaj - sem dala plahto čez, midva pa z dežnikom.
Menstra - sočustvujem z vsemi, ki ste jo dobile in hkrati sama upam, da je še dolgo ne bo.
Že katera kaj razmišlja o poletnem dopustu? Takrat bodo naši že kar veliki. Midva sva se odločila, da gremo septembra na Sardinijo (šotor).Upam, da je Vasja vsaj toliko popotnika kot očka in mama. No, mamica mora prej magistrirat, sicer za kazen ne gre na dopust
Čestitke tudi vsem ostalim za obmesečnice:)

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
14.1.2008 18:26:49   
zirafa76
SAMO na hitro..pozdrav, user posted image , z Izabelo v narocju, se me drzi kot klop danes....
smo vredu, vceraj smo sli angelcku svecke prizgatuser posted image , pa okol pohajat, danes je pa ze slabo vreme....user posted image

Izabela je postala pravi tv maniak, zjutraj obvezno gleda Barneya..roza dinozavra in se ful paci zraven in krici....user posted image ful je hecna..

A se vasi tud slinijo???Jaz jo ze klicem slinko, polz..ful ji tece...

NIKOLINA............VSE NAJBOLJSE.......user posted image user posted image user posted image user posted image ..nekaj malega zate....

saj se se javim kaj...ko bom samauser posted image

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
14.1.2008 18:27:29   
gruška
Evo me na hitro, Scuba hvala, da si obvestila v zvezi s plavanjem......

Če sem prav sledila smo zaenkrat naslednje kandidatke za PLAVANJE:

Gruška, Jooly, Nayya, Scuba, Mama11, NanaLiza, Mamathea ....... sem katero pozabila? Še največ 5 jih lahko sprejmejo v skupino...

NanaLiza, tudi dopoldne je pred DIF-om kar gužva za parkirat, ampak še vedno sem dobila mesto, če ne drugje pa na parkingu za difom. Kakšnih 10 minut je pa res fino bit prej tam, prav zaradi tega......

Jolly se strinja s ponedeljkom, kaj pa ostale? Ponedeljek od 10:00 - 11:00?
Če katero karkoli zanima s plavanjem me komot vprašate, drugače pa je u glavnem vse napisano na njihovi spletni strani - vam je Scuba napisala link ....

Evo, sem kar kopirala, da si lahko preberete o pomenu zgodnjega plavanja:

Plavanje sodi med gibanja, ki jih ne pridobimo z drugimi vsakodnevnimi gibalnimi izkušnjami, kot so: hoja, tek, lazenje, plazenje… Premikanja v vodi se človek nauči relativno hitro; proces učenja pravilne tehnike, ki omogoča, da se premikamo v vodi dlje časa, pa je sorazmerno dolg. Zato je treba z učenjem plavanja začeti dovolj zgodaj, vendar šele takrat, ko je otrokov organizem optimalno razvit za obvladovanje zahtevanih gibov. Za osvojitev nekega motoričnega giba ali sklopa gibov je potrebno veliko število ponavljanj (v izjemnih primerih tudi do osem tisoč) (Tušak, 1994). Ko je gibanje osvojeno, je praviloma tudi avtomatizirano, zato je pozabljanje majhno, kar pomeni, da je znanje plavanja razmeroma trajno.

Smiselno je dojenčka “učiti plavati”, da spozna kot novo okolje vodo, s katero se lahko igra, jo pretaka, se z njo umiva, jo pije, se poliva, v njej lebdi in uživa. Zgodnji začetek "plavanja" je pomemben za celoten bio–psiho-socialen razvoj dojenčka.

Če mu omogočimo gibanje v vodi preden shodi, se bo premikal v vodi s sonožnimi odrivi (kasneje so podobni prsnemu udarcu). V kolikor šele po dvanajstem mesecu starosti začnejo s »plavanjem«, se bodo po vodi premikali z gibi hoje, torej izmenično. Otroke bo potrebno ponovno učiti prsnega udarca z nogami, vendar so sposobni učenja šele po tretjem letu starosti.

Redna in sistematična vadba v vodi zagotavlja razvojni skok v primerjavi z vrstniki, ki ne hodijo na plavanje!

Do konca februarja moramo sestaviti seznam, da potem rezerviram skupino!

LP

Vpliv plavanja na telesni razvoj:

user posted image na dihanje
Pritisk vode skrbi za močnejši izdih. Dojenček je prisiljen proti temu pritisku močneje vdihniti. S tem se krepi dihalno mišičje, v prvem letu diafragmalno mišičje, kasneje pa medrebrno mišičje. Otroci, mlajši od šest mesecev, imajo včasih hitro frekvenco dihanja, ker diafragmalno mišičje še ni zadosti razvito. Zaradi hitre frekvence dihanja naj bi starši v prvih urah plavanja otroka večkrat dvignili iz vode, da bi omogočili mirnejše dihanje. Zaradi okrepljenega dihanja prihaja do povečanja števila pljučnih alveol. S tem se za skoraj 20% poveča vitalna kapaciteta. Večja kapaciteta vpliva na mirnejše dihanje.

user posted image na srčno-žilni sistem
Vodni pritisk pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem. Pritisk deluje na dele telesa, ki so potopljeni v vodo in prek kože na vene. Pod vplivom pritiska priteka približno 20% več krvi v desni del srca in prek pljuč v levi del srca. S tem se poveča in krepi srčno mišičje. Redna vadba dojenčkov v vodi znižuje frekvenco srca in zviša njegovo zmogljivost. Otrok se po naporu hitreje opomore in kaže povečano vzdržljivost. Pomembna je redna vadba, ki omogoča krepitev srčno-žilnega sistema. Raziskave kažejo, da je temperatura vode med 32°C  in 33°C dober dražljaj za otrokovo aktivnost.

user posted image na skelet
Na razvoj skeleta vpliva otrokovo intenzivno gibanje v vodi. Kot posledica tega gibanja pride do intenzivne rasti kosti in dobrega oblikovanja kolčnega sklepa. Prej se začne hrbtenica otroka spreminjati iz okrogle v dvojno S obliko, za razliko od otroka, ki ne hodi na vadbo.

user posted image na mišičje
Gibanje v vodi pripelje do enakomernega oblikovanja celotnega skeletnega mišičja. Ortopedi vidijo v tem osnovo za zdrav razvoj otrok brez slabe drže. V prsnem položaju v vodi se krepi hrbtno mišičje in mišičje ramenskega obroča ter ostalo.

user posted image na termoregulacijo
Razlika med telesno temperaturo in temperaturo vode (med 32 – 37°C) je zadosten dražljaj za izboljšanje termoregulacije in odpornosti telesa, ne da bi otroku to škodovalo. Ob redni vadbi se izboljša: reakcija otrokove kože na hladno, sposobnost termoregulacije, okrepi se imunski sistem.

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
14.1.2008 18:28:54   
gruška
Tisto z rdečo napisano bi moralo biti čisto na koncu user posted image user posted image user posted image  .......

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu gruška)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?