|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke 2005- 2. del
10.1.2008 21:10:30   
ada2
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Teni 10 dni dopusta ti bo/je propadnlo, ker ga nisi koristila v tekočem letu user posted image . Drugače pa, če me spomin ne vara, je zakonsko določeno minimalno število dni dopusta - 20 dni user posted image

pri nas pa nič ne propadeuser posted image , jaz imam tudi še starega dopusta 16 dni, pa je bilo rečeno, da ga je treba do junija skoristit v nasledjem letu. no, pri nas je to itak praksa, ker ves dopust, ki ga izkoristiš je tisti letni, ko si 2 tedna skupaj fraj zaradi morja, ostalo pa nam pišejo ko sem ji zdi, potem ga pa imaš pisanega, ko pa bi moral začeti pa te itak pokličejo, ker ugotovijo, da je premalo delavcevuser posted image . edino poleti gre skozi, ko imamo študente za pomočuser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3601
10.1.2008 21:13:38   
ada2
Sharpy čestitke za službo user posted image user posted image user posted image !

Petardito hitro se pozdraviuser posted image user posted image !

slinavko pa je imel tudi Anej od Nej.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 3602
10.1.2008 21:18:27   
ada2
drugače pa pri nas:

včeraj je zbolela Nuša. je zvečer ob pol 10 pobruhala celo sobo, tako da sem potem eno uro in pol pucala, dobila je še vročino, ampak danes je bila že brez vročine, ampak žal tudi brez apetita. jutri bo še preventivno doma. razsaja nek virus po šoli, traja pa samo 1 ali 2 dni.

Adam je ok, malo ga matra megla, ampak gre, skozi, kašlja minimalno, diha pa tudi zadovoljivo.

Moj ati pa je v torek praznoval svoj 80 rojstni danuser posted image user posted image user posted image , v nedeljo pa imamo še veliko žurko za njegov RD.

pa lahko noč!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 3603
10.1.2008 21:26:04   
amy26
danes sva bili z Elo na pediatrični kliniki, imela termin za testiranje na alergološkem oddelku, na ta termin čakala 3m, vmes sem šla privat ker se je tukaj tok čakalo.
Pol me pa dr. skor nadere, zakaj sem prišla če sem bila pred 1,5m, pa ji povem da sem vseeno prišla ker sem imela pač termin in bi rada da še testirajo par stvari katere sumim da je alergična. Pa ji rečem da sumim sojo, banano, hruško, krompir,..pač te stvari ki mi zavrača
in bi rada vedela ali mi zavrača ker jih telo ne prenaša ali zavrača ker ji niso všeč.

No po prigovarjanju mi končno uspe jo prepričat da naredi vsaj kožne teste na krompir in banano. Kožni testi pokazali močno alergijo na mleko, jajca, krompir in malo manj na pšenico, torej na vsa osnovna živila.

Ko je videla da je bila na skoraj vse alergična na kar so testirali je bila samo tiho in rekla da bodo vzeli kri in testirali še sojo ter vsa žita.

Je pa zanimivo, če Eli ponudim nekaj na kar je alergična (torej krompir) sploh ne bo odprla ust da ji dam, kot da bi vedela da ji to ne bo odgovarjalo, če pa imam juho ali pa sadno kašico ki ji ustreza mi pa že vnaprej odpira ustka.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3604
10.1.2008 21:29:05   
amy26
pa lahko noč!

lahko noč, bo treba spat se Ela kar naprej zbuja

pa za Nušo en kup pikapokuser posted image , da bi čimprej ozdravela

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3605
10.1.2008 21:52:35   
nincy
a kera ve kdaj se oddaja vloga za vrtec, ponavadi je bilo 31.03. kaj pa če hočeš med letom dati otroka v vrtec npr. če moraš začeti delati ko je otrok star 11m
vem da mi itak odpademo na celi črti, vendar bi vseeno rada oddala vlogo za oba

Mislim, da v začetku aprila. Ampak jaz sem tud oddala med letom (konec avgusta), in sem decembra dobila, da L ni sprejeta v vrtec, in sem potem vlogo podaljšala. In zdaj lahko samo upam, da jo septembra sprejmejo...čeprav bo težko, ker pri nas je 150 otrok preveč vpisanih  user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3606
10.1.2008 22:02:58   
nincy
Hoj, hoj kje ste vse? Na orbitreku, izvajate pilates????? user posted image

Ne eno, ne drugo...sem zdele že vso energijo in kalorije porabila, ker sem skor 2 uri L spravljala spat user posted image  user posted image   Zarad tega spanja bom en dan še diplomirala user posted image . Je treba zraven nje ležat, pol hoče roko, pol bi pila, pol ne bi več ležala, pol se že zmišljuje, da je pokakana... user posted image  user posted image  user posted image  
A je L še edina, ki ima plenice in dudo? To tud ne vem katerega leta se bomo odvadil... dudo zdaj hoče imet že čez dan skoz, za spanje pa itak obvezno. Plenice so pa itak zakon, pove, da je lulala al pa kakala, ko je že vse mokro.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3607
10.1.2008 23:07:33   
Urša
A je L še edina, ki ima plenice in dudo?

Še Jaka se pofočka, da ji bo delal družbo!user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 3608
11.1.2008 7:57:04   
nincy
Dobro jutro user posted image

Bom danes jaz za vse skuhala user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3609
11.1.2008 7:59:55   
nincy
Še Jaka se pofočka, da ji bo delal družbo!user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  
Jaz že vidim, kakšne boje bova imeli pri odvajanju. Ena je bolj trmasta kot druga user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3610
11.1.2008 8:19:33   
petarda

Petardito ima tudi še plenice...verjetno jih bo imel do poletja.

Drgač pa dobro jutrouser posted image

Pa user posted image user posted image user posted image user posted image  za Nušo in Elo. Jaz kar ne morem verjeti, da je potrebno tako dolgo čakati, da ti nareditjo teste za alergijo...in to pri tako majhnih dojenčkih, ko potem sploh ne veš kaj mu lahko uvajaš, kaj ne....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 3611
11.1.2008 8:21:44   
petarda
Hoj, hoj kje ste vse? Na orbitreku, izvajate pilates?????

Ukvarjali smo se z vistouser posted image user posted image ...pa inštalirali nov printer, pa presnemavali iz kamere na DVD...in itak skor diplomirali, pa skor nič narediliuser posted image  Še dobro, da je vikend pred namiuser posted image

Orbitrek pa pride danes na vrsto...komaj čakamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 3612
11.1.2008 9:19:32   
Teni_
Nika ima tudi še plenice. Nima pa dude, ker ima prstuser posted image . A mislite, da bi kaj pomagalo, če nabavim tisti grenki lak za nohte. Za Tejo, ker grize nohte in za Niko, da ne bi več prsta vlekla?

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 3613
11.1.2008 9:42:23   
petarda
A mislite, da bi kaj pomagalo, če nabavim tisti grenki lak za nohte

Jaz mislim, da biuser posted image

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 3614
11.1.2008 10:28:19   
NinaŠ
Ojla!

Tina je tudi še pleničar, ostalega smo se na srečo že rešili user posted image .
A mislite, da bi kaj pomagalo, če nabavim tisti grenki lak za nohte

Ne vem, jaz bom poskusila ob prvi priliki (ko se ga spomnim kupit), saj si Tina grize nohte.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 3615
11.1.2008 10:56:30   
ŽELJA2
Ojla.

user posted image user posted image user posted image  za Nušo in Elo.

Naš Andraž je tudi še v pleničkah. Pa tut ne kaže kakšnega interesa, da jih ne bi imel. Dude že dolgo- dolgo nima več, flašo pa ima, ampak zato ker meni ni v interesu, da je ne bi imel. Pomoje bomo poleti počasi vzeli oboje. Zdele je ful neprimeren čas za to, ker prihaja dojenček v hišo, da ne omenjam spet vrtca, tko da bo dovolj sprememb za ta čas. Ko pa se bodo stvari normalizirale iz teh dveh vidikov pa novim spremembam naproti!user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3616
11.1.2008 11:11:27   
ŽELJA2
Aja, kar se pa tiče telih izvornih celic, sva se z možem odločila zanje preprosto iz enega razloga. Da si ne bova nekoč kaj očitala. Sedaj so te stvari res še v povojih, ampak v času 20 let pri vsej tej znanosti, lahko računamo, da bodo te svari postale pomembna pomoč pri zdravljenu. Pri Andražu sploh nisva vedela za to, tko, da itak nimava kaj. Za nazaj ne moreva nič rešiti. Tokrat pa vevauser posted image , zato enostavno ne moreva da ne bi. Kljub visoki ceni. Cena celotne storitve je od 1.700 do  1.800 EUR z DDV. Seveda ti denar povrnejo, če postopek odvzema kasneje ni mogoč, oz shramba ni mogoča. Nekaj malega izgubiš. V ceni pa je odvzem celic, paket, ki ga moraš imeti s seboj v porodnišnici ob porodu, transport, testiranja in shramba 20 let.

Saj itak greva v to z upanjem, da bo to (upam, da me boste prav razumele)stran vržen denar,user posted image ker če ne bo, to pomeni, da bo najin otrok hudo bolan, glede na vrsto bolezni, ki se trenutno zdravijo na ta način. Pa dam takoj še enkrat tokuser posted image , samo da ne pride do tega.

To bo samo še eno dodatno varovalo, ki nam je pač trenutno dano. Se popolnoma zavedava, da se lahko zgodi tudi to, da pride huda bolezen, pa si s tem ne bomo mogli nič pomagati. Ampak, kaj pa če?

Sicer pa 1.800 EUR? Je veliko, ni veliko?user posted image  

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 3617
11.1.2008 12:23:36   
*bubi*
a kera ve kdaj se oddaja vloga za vrtec, ponavadi je bilo 31.03. kaj pa če hočeš med letom dati otroka v vrtec

To je odvisno od občine. Naša ima v maju, lani je bilo sicer že aprila. Nekatere v februarju, druge spet v marcu,....

Če pa želiš dat med letom, pa od vrat do vrat in spraševat, če imajo kaj fraj. Nekateri vrtci sredi leta odprejo nov oddelek, ko se nabere dovolj otrok.

Aja, pa v nekaterih vrtcih že ful v naprej pobirajo predvpise in sestavljajo čakalne vrste.... V LJ baje hodijo po vrtcih že mamice s trebuščki in iščejo prostor user posted image

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 3618
11.1.2008 12:24:58   
petarda
Jaz sem tudi že razmišljala o tem...pa potem opustila razmišljanje...najprej bo treba user posted image  nardit, potem se bomo pa temu posvetiliuser posted image ...

Jaz bi se tudi verjetno odločila zauser posted image

(odgovor članu ŽELJA2)
Neposredna povezava do sporočila: 3619
11.1.2008 12:25:32   
petarda
Saj itak greva v to z upanjem, da bo to (upam, da me boste prav razumele)stran vržen denar

te razumem. Tudi jaz upamuser posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 3620
11.1.2008 12:31:35   
*bubi*

Ah, kje..... user posted image  

Pri nas se duda pokvari, če se jo cel dan cuza user posted image  V vrtcu jo dobi izključno za spanje, doma pa si sam postreže bolj pogosto, ampak ve, da se lahko pokvari in malo bremza user posted image

Za lulat pa vedno pogosteje pove, da bi šel na kahlico. Zjutraj in zvečer je itak obvezno, čez dan pa odvisno....

Vzgojiteljica v vrtcu mi je svetovala, da počakam z odvajanjem od dude in plenic do pomladi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 3621
11.1.2008 20:30:38   
Urša
Jaka pa v vrtcu dude nima, samo doma in čedalje bolj izsiljuje...če nima vsak treh komadov za v posteljo, je jooooj! Samo zdaj bo čedalje težje odvadit se...sem se odločila, da mu jo dam striktno samo še za v posteljo, ker po novem teži že čez dan!user posted image  In s tem začnemo jutri.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3622
11.1.2008 20:33:18   
Urša
Se mi zdi dobra zadeva glede teh izvornih celic...samo, če se bi za to odločila, bi mogla defenitivno kredit vzet...pa ga mi nikjer več ne bi dali.user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3623
11.1.2008 20:46:40   
nincy
In kje ste vse user posted image  

Jaz sem dala že skoz orbitrek user posted image , pa L tud že spi user posted image

Bom pa verjetno kar kmalu šla za njo, ker jutri delam.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3624
11.1.2008 21:13:14   
amy26
In kje ste vse

dala Elo spat, upam da bo spala ker spet je začela kašljat, Aleks pa spančka že eno uro

Duda, pelenice še vedno oboje, včasih je dudo uporabljal samo za spanje zdej jo ima pa po cel dan pa še ninico (tetra pelenico) vlači po sobi pa tudi ko gre v varstvo

(odgovor članu nincy)
Neposredna povezava do sporočila: 3625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  143 144 [145] 146 147   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?