Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:44:55
|
|
|
|
tejči77
|
Kaj sem radovedna!
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:48:37
|
|
|
|
tejči77
|
Zvesta, komarčkovega čaja moja sploh ne mara. Ga ni mogla tri mesece nazaj in tudi danes ga ne spravi dol. Ji dam kar vodo za pit če je žejna. Za odžejat je še najboljš in kar je pomembneje, pije jo. Sem probala tudi z enim sadnim čajem na filter vrečke od Alette, prav za dojenčke, pa tudi nima najraje. Pri njej samo voda pali. Ima verjetno po meni, ker jaz tudi samo vodo pijem za žejo.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:48:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči77 Kaj pa je s kapico in njenim možekom? Kaj sem pa zamudila. kapica, upam, da ne boš jezna, če tejči razložim. Kapica in njen možek sta zašla v veliko krizo v zakonu in sta po nekaj mesecih truda sklenila, da gresta narazen. Skupaj sta prišla v Slovenijo, Kapica je za nekaj tednov ostala tukaj, mož se je vrnil gor. In sta po dveh tednih ugotovila, da se zelo pogrešata in bosta spet poskusila. In jaz sem tako vesela, da bolj ne bi mogla bit.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:51:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Naš vodo samo špuka.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:53:25
|
|
|
|
madejka
|
Zvesta jaz mu dajem samo kuminov in janežev čaj, ki ga sama skuham. Pa kar pije. Sicer pa tud prekuhano vodo.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:53:39
|
|
|
|
Freycha
|
joj, danes je Dita tečna, da bi jo lažje nosila, kot prenašala..... samo mi je mama povedala, da je menda danes tak dan... upam da res in da bo jutri že boljše. Trenutno leži ko mala carica v atejevem naročju in spi tejči nisi firbčna samo ti bo najbolje kar sama povedala, glede na to, da je pogosto tu Se mi ne zdi primerno, da bi me to razlagale.... Zvesta pije samo komarčkov čaj, pa še to zelo zelo slabo. Do sedaj ji je samo enkrat v celem dnevu uspelo spiti skoraj 100ml. Sicer pa spije mogoče 30ml v celem dnevu, če ima dober dan..... Meni osebno je še prezgodaj za sokove in sploh ne razmišljam o tem, da bi ji dajala to za pit. Predvsem za to, ker sem se o tekočini pozanimala na kaaaarrr na nekaj koncih in so bili vsi enakega mnenja, da že čaj otroci pijejo zaradi okusa in sladkobe (btw menda so cukrani čeprav piše, da so brez dodanega sladkorja), kaj šele sokove. Ker pa Dita še vedno full poliva, mi pa ni,da se naceja nekih tekočin, ker potem samo še bolj teče iz nje, zato pije le toliko, kolikor pokaže zanimanja...... ampak to je pač moje mnenje....
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:55:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Evo, to mu dajem za pit: Fenchel-Tee Milupa Fenchel-Tee für Babys beruhigt und tut gut. Mit Extrakten sorgsam ausgewählter Fenchelfrüchte, die von altersher für eine beruhigende und wohltuende Wirkung bekannt sind. ein milder und bekömmlicher Tee ab der 1. Woche bis ins Kleinkindalter ausschließlich aus babygerechtem Fenchelsamen gewonnen. hergestellt ohne Zucker-Zusatz und anderen Kohlenhydraten milch- und glutenfrei Öko-Test "sehr gut" (Ratgeber Kleinkinder 5/2003)
< Sporočilo je popravil zvesta -- 11.1.2008 20:01:15 >
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 19:57:02
|
|
|
|
Freycha
|
aja ups nisem videla, da je zvesta že odgovorila na vprašanje Kapice
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:07:57
|
|
|
|
tinispela
|
pupi nisem še vidla teh gatik, sporoči če boš kaj zvedla. Jaz tak še ne vem kaj ji bom gor dala - neopren al pleničko? Zvesta jaz ji trenutno dajem komarčkov al pa janežev čaj, vodo, kdaj pa kdaj pa tudi kompot kjer kuham jabolka
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:10:21
|
|
|
|
poldy
|
čaj, tudi jaz ji dajem, ampak se kar boriva da kaj spije. Do zdaj sem ji sama kuhala kumino janež in komarčka, sedaj pa sem ji kupila od hippa instant enega za prebavo in enega za lahko noč, mi je všeč ker se lahko bolj hladnega naredi. pa ji ne gre kaj preveč. katere dude in cuclje uporabljate a že od 6mesecev dalje? pišem samo z eno roko ker se dojiva zraven in je brez vejic....
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:11:20
|
|
|
|
poldy
|
punce hvala za tolažbo , saj je že malo bolje
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:12:52
|
|
|
|
Freycha
|
poldy dude imava še enke, cuclje pa že štrike - torej od 6m naprej...... morva dude tut zamenjat, pa mi je še škoda teh, ker so ene praktično še nove...... počasi bom pa zamenjala vse......
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:17:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva uporabljava še dvojko cuclje. Freycha... jaz dudk ne bi menjavala... Zobozdravniki in pediatri priporočajo, da dudice ostanejo čimmanjše, saj so primernejše za razvoj čeljusti in zob.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:21:23
|
|
|
|
Freycha
|
a dvojko od Aventa al od Tommy Tippi? aja, tega pa še nisem čula; za dude namreč hvala za info!
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:24:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Tommee Tippee Sem zdaj malo iskala glede velikosti dud: Klik Čeprav sem pa našla tudi nasprotna mnenja: Klik
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:40:26
|
|
|
|
Freycha
|
se mi je zdelo ja, ker ima Tommee Tippee drugačno klasificiranje kot Avent... mi smo pri Aventu na štirki...
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:47:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Tommee Tippee ima samo 3 velikosti... Čaj pijemo še na enko, na trojki ga pa mleko kar zaliva.... Sem pa poskusila dati v flaško malo kosmičev, pa tudi skozi trojko ne grejo.
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:53:23
|
|
|
|
tejči77
|
Uh, mi je žal da se je to zgodilo, pa srečna da bosta poskusila znova. Sem pa čisto šokirana. Babike, eno vprašanje glede dojenja. A vam tud grabjo otročki po joškah in jih stiskajo in ščipajo. Moja tako dela, ko se doji, da včasih vse šprica naokoli. Mam počasi tega dost. Dopovedat tako malemu otročku se pa tako še nič ne da. Cuclje od Tomee-ja ima naša dvojko, sva jih začele uporabljati šele pri petih mesecih, pa mi je bilo potem žal, ker je postala tečna pri dojenju.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:55:15
|
|
|
|
tejči77
|
Zvesta, sem brala na škatli od milupinih riževih kosmičev, da se lahko pripravi tudi za flaško. Nisem pa še poskusila, ker sem se špraševala kako bo to šlo skoti cucelj. No, zdaj ne bom probala.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:59:12
|
|
|
|
pupi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta Punce... kaj dajete za pit otročkom? Naša pije Instan čaj malino šipek in pol komarčke, ker mi samega ne pije in požlempama dober deci čez dan. Pri cuclih sma še midve na 3 Avent (mleko), 2 (čaj) bom pa menjala počasi 3 za čaj pa 4 za mleko. Je pa res da pri Aventovih kašic ne moreš dat ker se pač število luknjic poveča, ne pa velikost luknjice. Mam pa jaz še eni Mam-ovo flaško in bom večji cucelj kupla in bo ta kar OK za kašice na flašo. Kaj dude naj ne bi imeli večje al kaj, jaz sem ji kupla nove Aventove(6-18) pa niso nekaj večje, sma pa jih že potrebne ker mama eno še od začetka, par pa malo kasneje. Ne vem če ste mi zadnjič odgovorile, pa saj vem, da smo neke jedilnike pisale, ampak kolko mate obrikov na dan, ker naša tamala se vedno bolj nagiba k 4 obrokom. Me je p strah da no boma priporočene količine mleka not dobile
|
|
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 20:59:46
|
|
|
|
tejči77
|
Dudke imamo pa tudi mi od Nuka še vse enke. Pa zaenkrat niti ne mislim menjat, sem jih ravno pred kratkim kupila. Saj so že te tako velike. Problem bi bil samo če bi držalo ratalo premajhno, da jih otrok ne bi stlačil cele v usta. Pa zdi se mi smešno če ima otrok čez pol obraza dudko. Naša mala se je tako navadla dude, da začne ponoči jokat ko ji ven pade. Sem sklenila, da ji vsaj čez dan dam čim manj dudo. Naj se s čim drugim zamoti. Bo z mano več pela.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 21:05:28
|
|
|
|
tejči77
|
pupi, midve sva čudežno začele jesti ob urah odkar uvajamo GH, prej pa kakor je bila lačna. Zdaj jemo tako: ob 9 se dojiva + dodatek če je potrebno ob 12 obrok GH (zelenjava9 ob 15 se spet dojiva ob 18 obrok GH (sadno mlečna kašica) okoli 20 se še enkrat dojiva + dodatek ponoči pa ni pravila, kakor kdaj včasih je dvakrat, včasih trikrat, poskušam zadnje čase, da bi jedla tam med 12 in tretjo enkrat in še okoli četrte do šeste ure zjutrj enkrat.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 21:07:42
|
|
|
|
tejči77
|
Ampak, moja je taka, se ravnam po njej. Ona pač hoče tako in tolikokrat jest, ker je malo. Mleka spije okoli 90ml na obrok, včasih zvečer tudi 120. Ponoči zadnje čase spije le za vzorec. Kašice pa poje okoli 80-90g.
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 21:08:40
|
|
|
|
tejči77
|
Koliko pa sploh je priporočena količina mleka?
|
|
RE: Julijke 2007 (3. del) 11.1.2008 21:16:46
|
|
|
|
baja*
|
danes sem bila pa pridna sem spucala stanovanje, pod pomila, zavese oprala, okne spucala... Sam še vedno nisem fertik - najbolj bedna dela sem si pustla za jutri , wc pa to:( Danes sem malemu prvič čisto dvignila naklon na vozičku. Čisto se je posedel in se naprej sklonil, tak da mi ni preostalo drugega . pupi kero japko ji pa daš? Naš ima najraje zlati delišes, pri drugi sorti se kar strese, ker mu je prekisla . Kaj pa če malo banane vmešaš v japko, pol pa postopoma vedno manj? yudit fajn za selitev Kdaj pa je veliki dan? kapica čestitke za obletnico. poldy en objemček zate Pa držim pesti, da čim prej dobite avto! tejči mene Rene ne grabi za joške,me pa non stop šlata po roki, za prste me grabi, za majco me vleče, če nimam čopa me cuka za lase Gaj in Taja čestitke za obmesečnico Rene nima dude, edino včasih na sprehodu jo vzame pa še to vedno bolj poredko. Za pit (največkrat vodo) mu dajem po žlički. Večkrat mu dam tudi iz magičnega lončka, sam ne zna pit iz njega , samo par požirkov naredi pa še to se mu pomojem vserje. On misli, da je to grizalo in veselo gloda nastavek . Punce, kaj navadni čaji (filter vrečke) niso ok za ? Jaz sem mu parkrat dala planinskega, ampak ful redkega - glih tolk da sem pomočla filter not. A to ni ok?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?