Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 20:52:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz tiole tako razumem, da bo otrok dopoldne v vrtcu, popoldne pa pri kakšni varuški ali kako?
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:02:55
|
|
|
|
hugolina24
|
ja do septembra bo tamali pri varuški od septembra naprej bota pa oba dopolne v vrtcu kadar bom mela pa popolne šolo naj bi šla pa oba k varuški sam...........
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:12:30
|
|
|
|
Lara28
|
Ne skrbi, otroci so prilagodljivi, starši kompliciramo. Včasih pač ne gre drugače, kot da jih nekomu zaupamo. Ti le poskrbi da bo varuška zanesljiva in poskrbi, da čimprej končaš šolo, kar bo verjetno za vso družino pozitivno.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:20:48
|
|
|
|
lex
|
če si uspela prebroditi vrtec pri starejši boš pa tudi tukaj, verjetno obstaja kje kakšna agencija za varuške ali pa pre ŠS najameš kakšno študentko. A maš akšno sosedo, ki bi bila mogoče absolventka?
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:25:04
|
|
|
|
hugolina24
|
ja z vrtcem mam ful pozitivne izkušnje ni blo nikol kakih težav na zasebno varstvo pa gledam kar mal drgač nevem kr nemorm zaupat enmu ko ga ne poznam pa je z mojim otrokom sam. sosedov takih pa nimam.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:28:13
|
|
|
|
bskrle
|
Pravijo,da tako majhen otrok ne bi smel biti v varstvu več kot 9 ur. A je res nujno,da greš že jeseni v šolo? Otork je le enkrat majhen, pa precej obolevajo pri tej starosti.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 21:37:38
|
|
|
|
hugolina24
|
šola je 3 do 4 krat na teden po 3 ure nevem no men se to nezdi lih taka kriza glede na to da ene mamice delajo do poznih popoldanskih ur. pa tud to nebi blo vsak teden ampak tist teden ko bo fant popoldne delal in jih nebo mogu on imet.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 22:09:27
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
šola je 3 do 4 krat na teden po 3 ure nevem no men se to nezdi lih taka kriza glede na to da ene mamice delajo do poznih popoldanskih ur. pa tud to nebi blo vsak teden ampak tist teden ko bo fant popoldne delal in jih nebo mogu on imet. Uf, meni se pa zdi to veliko. Kot ti je že ena napisala, jaz bi raje šolo za kakšno leto odložila, če se pa ne da in si res prepričana, da je to zate in tvojo družinico najboljše, bi pa poskušala poiskati kakšno res zanesljivo osebo. Sa ma pa si res ne znam predstavljati, da bi dva majhna otroka tolikokrat na teden pustila v tujih rokah
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 9.1.2008 12:25:22 >
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 22:23:54
|
|
|
|
hugolina24
|
no ja poznam dost mamic ko hodjo v šolo oz pa še k raznoraznim drugim aktivnostim sam če maš okol sebe 2 babici al pa vsaj eno pol to nepride tok do izraza!!oz se marsikdo sploh nezaveda kok ur otroka nima sam! midva mava oba otroka skoz sama razn vrtca dan in noč odkar sta se rodila brez kakršne kol pomoči in jih do dans tud še nism pustila komu. sam pač pride taka situacija ko drgač ne morš!
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 22:39:20
|
|
|
|
hugolina24
|
pa na to bi lah tud to dodala kaj pa pol tisti starši ko delata oba na več izmen pa pride tak teden da sta oba popolne pa ni babic otrok gre dopolne v vrtec kaj pa polne ga boš vzel v službo al boš pustu službo no saj zdej sem že zašla sam neumno se mi zdi da kdo napiše neki tazga brez da prej pomisle da vsi nimamo enake situacije
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 23:00:28
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
nevem kako naj otroka zaupam tujcu.kako naj vem da jima nebo hudo uglavnem saj nevem a preveč kompliciram sam mam občutek da tega nebom mogla spelat ma kera podobne izkušnje? IZVIRNO SPOROČILO: hugolina24 Ti si vprašala, jaz sem pa ti odgovorila. Če ti moj odgovor ne paše, ga preskoči. Odgovorila pa sem ti iz lastnih izkušenj. Sama sem študij začela pri enoletnem otroku in ga po dveh letih prekinila, ker več ni šlo. Ponovno začela sem ga veliko kasneje in ga tudi dokončala. Pa je bilo tudi takrat težko. Seveda so situacije različne, ti pa naredi tako, kot se zdi tebi najbolje.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.1.2008 23:09:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.1.2008 23:11:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 8.1.2008 23:42:27
|
|
|
|
hugolina24
|
hvala za mal spodbude sej če bi misenna da bo šlo vse gladko pol se tak nebi javla sam tud js sm mnenja da kjer je volja je pot sam smo se z pi-kica1 oddaljile od teme ker tema ni bla dat otroka al ne ampak kako zaupat tujcu. in kako da si se ti živka odločila da gre tok hitr nazaj u šolo?pa kako ti znese?kdo teb takrat pazi otroka/e
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.1.2008 23:46:41
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 9.1.2008 10:51:52
|
|
|
|
Lara28
|
Mene je v času ko sem začela podiplomski študij tudi presenetila nosečnost, moj je pa takrat končeval zadnji letnik faksa. Oba sva študirala ob delu. No jaz sem v času nosečnosti in potem porodniške pridno in redno delala izpite, pa še potem sem bila že skoraj 5 mesecev spet v službi, ko sem končala! V času porodniške se mi je zdelo še najlažje, saj mi je prav pasalo, da sem malo odklopila še s čim drugim 3x tedensko. Ko sem šla nazaj v službo je bila pa kar težko in ker je moj mož tudi delal včasih popldan, smo k varuški pošiljali babico, mojo sestro, včasih je malo dalje ostal... pa je šlo. In sva oba končala študij, mali mišek pa tudi ni bil nič prikrajšan, še več: nikoli ga ni problem kje pustit v varstvu, ker je navajen tudi drugih ljudi in ni samo na naju navezan. Pa še nekaj: pomembna je kvaliteta časa ki ga preživimo z otrokom! Tako da kar pogumno v šolo, le resno zagrabi in končaj tako kot treba!
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 9.1.2008 20:52:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Sploh ne razumem dileme. Ne znam si predstavljat, da bi pustila svojega dojenčka in se šla neko kariero, izobraževanje, iskanje ciljev. A ne bi ti malo resetirala svojih prioritet? No pa še kakšno ločilo poskusi uporabit, mogoče sem pa kaj narobe razumela v tvoji zmešnjavi.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 9.1.2008 23:50:07
|
|
|
|
hugolina24
|
Meta če ti ni kaj všeč ti pač ni treba brat te nism js vabila sem!!če te pa že lih kaj zanima se pa negrem nobene kariere sem še zlo mlada punca 24 let ki hoče nardit prekvalifikacijo oz glede na to da sem na zavodu nimam druge izbire!!!sploh ker mam takrat možnost da mi zavod to plača.če se neuklučiš te dajo dol! saj tok kokr si pametna mi boš zdaj rekla zakaj pol maš otroke predvidevam. sam sej niti ne mislim več kaj komentirat vrjetno nism postavla vprašanja zato ker bi rada kao neko kariero še manj pa zato da bojo določene osebe pluvale po men. sam saj važno da ste eni tok fajn!
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 10.1.2008 0:06:12
|
|
|
|
shooo
|
iskanje varuske:ker sem predvidevala da bom delala v dveh izmenah (vmes sem ostala brez sluzbe) in ker se se dodotno izobrazujem in ker nisem mogla racunati na pomoc babic in dedkov, sva ze dolgo predno je bilo potrebno zacela iskati varusko. prek poznanstev, priporocil in tudi preko oglasa.. nabrala sem preko 20 potencialnih. od tega sem se z petimi dobila. v ozji krog so prisle dve. prvo smo se dobivali 3-4 krat na kavi da sem jih malce "otipala" nato je ena izpadla iz igre. druga je ostal na preizkusanju se nasenjih mesec dni. prvo smo bili skupaj po urco- dve. potem je prisla 3x na teden za 4 ure.nato sem jih po dveh mesecih pustila same za 4 ure.postopma smo uvedli 6 urni delavnik. sem zelo zadovoljna in ji popolnoma zaupam (Saj drugace ne gre , a ne). spoznala sem tudi njeno druzino (to me dokoncno prepricalo) in vsi so cist zaljubljeni v nase dete. punca pride k nam in vcasih gresta na obisk k nejni mami. neza jo obozuje in vcasih je rece "mami M." (seveda me malo ljubosumje najeda ). in se to: niti najmanj nimam slabe vesti ker se pride z mojim otrokom igrat takrat ko imam jaz predavanja ali pred kak izpit ko se jaz grem ucit v knjiznico. lp
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 10.1.2008 9:36:51
|
|
|
|
Lianna
|
Otroku pri varuški ne bo nič hudega. Samo malo uvajanja bo potrbno. No odvisno od otroka. Jaz imam srečo da pazim takšne otroke, ki ne komplicirajo. Smo se ene 2x dobili pa je bilo vse ok. Prvič sem bila z otrokom sama 2h, potem pa vedno več. Ni pa noben za mano lezel, me nadziral itd. Sej se takoj vidi a je otroku fajn ali ne. Seveda preveri izkušnje, da varuška ne kadi...itd. Aja se mi je že zgodilo, da sem pazila otroke 5 minut po tistem ko smo se spoznali=) In smo se odlično ujeli. Seveda sem dobila delo po priporočilu, ampak vseeno.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 10.1.2008 10:17:31
|
|
|
|
Pajaca
|
Ok da vidim dilemo. Ti boš imela 3x tedensko predavanja, tvoj pa dela na izmene. Torej to varstvo sploh ne bi potrebovala vsak teden, ampak le ko on dela popoldan in si ti v šoli. Tu jaz ne vidim problema. Se mi pa zdi,da dosti druge izbira nimaš. Edino kar je lahko prosiš tisto babico ki dela da mogoče kdaj pride na obisk popoldan ko bosta pri varuški ali ju pač ima ona če uspe priti po njiju v vrtec. Da se jima malo dogaja.
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 10.1.2008 10:32:04
|
|
|
|
marjetka
|
Jaz imam zelo podoben primer, moja bo marca stara 1leto in isto iščem varstvo zanjo, saj otrok preko leta ne sprejemajo (hvala lepa, da vem za naslednič, ga bom načrtvala točno za 1 septembra), no in nama z možem je tudi važno, da bi bil še kakšen otrok v varstvu, drugače pa se tudi sama težko sprijaznim z mislijo, da gre moj otrok k neznancu, lp
|
|
|
|
RE: kako zaupati otroka tujcu?? 10.1.2008 13:42:11
|
|
|
|
hugolina24
|
ja pajaca nebi rabila z avsak teden hvala da se vsaj ti nisi oddaljila od teme in me takoj napadla. Rabla bom takrat ko bo fant popoldan v službi seveda bo vmes tud njegova mama pomagala kokr bo lahko ker tud sama še redno dela in varuška bo tu sam kombinacija. Sam vseeno jo bomo rabl. Sam sj kot sm že včeraj napisala ene tu so zdej vse narobe obrnle ker vprašanje je blo kako ostale lahko zaupate otroka tujcu ne pa a naj grem v šolo pa a naj pustim otroka varuški približno 6-8 krat na mesec po 3 ure,ker izbire itak nimam. Ja no pa do septembra jo bom mogla imet ker kot je napisala Marjetka nism si izračunala da bi rodila tk da bi otrok bil lih septembra star 11mesecev!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Ime za punčkopathraZa najino starejšo hčerko nisva imela problemov in sva dala ime Sofija, sedaj pa iščemo ime za najino drugo punčko in bi rada da pašeta skupaj.Klara (
35%)
Olivia (
40%)
Serena (
7%)
Sabrina (
19%)
Število vseh glasov: 168Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!