|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
6.1.2008 21:44:49   
zirafa76
pozdrav se od mene....user posted image

no, kaj naj recem..nekako se je zadeva uredila..da ne recem prehitro..user posted image , cez dan se ji maksimalno kolker se da posvecam in je cela srecnauser posted image , zadnjic sem jo res pustila v lezalniku dret..sem pospravla na hitro, pa zlikala...se je drla kot kaj, ampak pol je nehala, zaspala za pol ure, se je zbudila, sem jo nahranla in pol je cel dan bila full pridna v lezalniku, da sem celo skuhala celo kosilouser posted image ..in niti enega glasu ni bilo od nje..kot da je bila uzaljena in je kuhala mulo...user posted image ..no, ampak to je bilo izjemoma..sedaj pac cez dan nekako preguramo, zvecer pa jo uspavam z tem, da ji ob 20.00 po steklenici dam zadnji obrok 120 ali 140ml mojega mleka nacrpanega ali dodatek, pol pa samo v spalnico z njo, sem zraven, da zaspi in pol imam mir do 1.00 ali 3.00 odvisno pa se na hitro najema v temi in spi do 6-7 se enkrat je, pol pa se potegnema do 9 ali 10.zjutraj..
ZAENKRAT funkcionira..no, najbolj sem vesela ponoci, da lahko spim malo....ampak pravim ZAENKRAT...user posted image user posted image

MAMUSKA...res je vse kar si zapisala...
saj poskusam po najboljsih moceh, ampak vcasih je kr hudo..se posebej ker je moj zdele delal cel teden in prihajal domov ob 4.00 zjutraj ter odsel spet ob 10.00..ampak sedaj je cel teden doma in koncno malo izprezem....
Je pa zanimivo, ko si sam si prisiljen si ustvarit nek red in ritem, da vse uredis...ker ko sta oba, se clovek navadi in pol kr ni casa....user posted image

No, zdaj pa se ostalo..

PLANICE..jaz sem kupila 2 Activ Baby v Avstriji..zacnem jutri,ker do sedaj sem imela Newborn 2,za 3 je se mal casa..do sedaj Pampers mega...o.k.saj ima kdaj taksno torpedo, da jo grem kar preoblecit takoj, ko prismrdiuser posted image Smo pa v porodnisnici dobivali Fixies..pa je bilo tudi kul, mogoce bom probala...

SPANJE..moja ze od meseca naprej spi samo na hrbtu..ker se je vedno po bocnem polozaju zrinala na hrbet,,sedaj tako spi, vse stiri od sebe..in tudi ko jo dojim leze, se mi iz boka prestavlja na hrbet....Scuba..jaz sem v knjigi prebrala, da ce otrok poliva, naj spi na hrbtu, ker ima manj moznosti se zadusit...user posted image user posted image ne vem no..tle z tehnikam spanj...bomo vidli kaj bo cez leta..lebdenje????user posted image imam pa tudi jaz angel care...in sem vesela, da sem go kupila....

KASICE...hocem kuhat sama...seveda tu in tam kupit kaksno z sadjem in skuto ja, druge pa ne..tud jaz se zdaj kupim vcasih sebi frutekuser posted image ..tukaj ga imamo skupaj z Radensko ter Fruktalovimi sokoviuser posted image user posted image

KRCI..mislim, da jih moja nima vec..sem pa tukaj kupila Bebe caj, cist po naklucju zame....je boljsi kot vse kapljice..ker caj, kava ter alkohol pride v mleko po pol urah, sem caj spila in pol sem dojila..joj, skor jo je razgnalo..se je naprdela, nas....user posted image v petih minutah in je bil mir cel dan....user posted image ..zdaj spijem samo en filter na dan, ker drugace bi jo raztrgalouser posted image user posted image ..v glavnem, nisem imela pojma, da ima tak ucinek....user posted image

SHOPING...jaz grem z njo med ljudi ze od tretjega tedna pocasi naprej...itak se mora navadit in s tem utrdi organizem..mislim, da tudi ni dobro bit skoz doma, ko pa gres ven po treh mesecih ali vec prvic pa takoj zboli..na zalost zivimo v onesnazeni, polni ljudi druzbi in se temu ne moremo izognat...itak imajo se imuniteto po nas, preko dojenja, pa svojo si gradijo..nam je zdravnica rekla, da je cist vredu it ven, cimvec cimmbolje....no, pa jo vzamem v trgovino vedno ko grem..ok. v full shoping ne, ker ne bi zdrzala...tako da no..do sedaj je kul...user posted image

Drugace pa nasa gruli, cvili, se smeji, se posebej zjutraj ko vstanem, se smeji celo dopoldne, pa se igram z njo, pa spusca res vse zive glasove...jaz skoz z fotoaparatom lazim okol nje in klikam, kot japonski turist..mojmu se ze mesa...user posted image .tak so lepi..pozabim na vso jokanje...user posted image in se nekaj..zacela si je tiscat roke v usta in cuzat, oblizovat, cmokat..pa sem prebrala, da s tem odkrivajo razlicne okuse in da se je zacelo ze obdobje, ko bodo vse devali v usta, da se s tem razvijajo...tako, da nic narobe...no, seveda to napisano velja, ce vemo, da so siti..moja je sita, ampak si se kr tlaci roke not....je tak smesna....user posted image
Drugace pa sem mogla ze eno dudo stran vrzit, je znucana, pa ji dam drugo, isto,no, kar je povrh cuclja manjkal en hrapav del..ta nova je cist gladka..in jo noce....in sedaj moram ugotovit katero..Sem pa vesela, da jo pljuva ven pred spanjem,zaspi mi skoraj vedno brez dude....user posted image DO SEDAJ..

no, ker sem se ful razpisal, pa se nekaj za konec..CUDNEGA..Danes cel dan se mi dogajajo cudne stvari v stanovanju..user posted image user posted image najprej sem hodla ful gledat na balkon, kaj prestavlja moj ceber, pa je skoz bil na istem polozajo,ampak hrup je bil pa skoz kot da ga kdo prestavlaj..nato se mi 2x zaprejo vrata..no, naj bi se, po zvoku sodec, pa so bila skoz zapahnjena..in sedaj se hrup spet na balkonu..kot da bi nekdo odprl balkonska vrata..pa so zaprta...sem sama doma, vetra nimamo,tako da res ne vem....duhovi..no, ne vem..mogoce je kaj povezano z Tremi Kralji?????
V glavnem zelo cudne stvari......user posted image user posted image

nic, lep pozdrav iz moje strani...se moram prebrat za nazaj.....user posted image

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
6.1.2008 21:50:58   
zirafa76
AJA..PA SE VSE NAJBOLJSE VSEM OBLETNICAM...TEDENSKIM, MESECNIM, LETNIM..user posted image mi bomo cez 2 tedna imeli 3 mesece..user posted image .KAM CAS BEZI?????

pa termometri..jaz imam digitalnega od Chiccota...zadovoljna..ima nastavitve za merjenje vsepovsod..v usesu,ustah,ter rektalno in pazduho...

no, zdaj pa res

papa

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
6.1.2008 22:00:49   
Laubica
ŽIrafa-mi je kar dlake dvignilo ko sem te brala o duhovih-ker jaz kar verjamem v te reči -pa ne se mi smejatuser posted image

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
6.1.2008 22:26:15   
zirafa76
aja..se nekaj...user posted image

CE KDO PRAZNUJE BOZIC DANES OZ.JUTRI..LEPE PRAZNICNE DNIuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
6.1.2008 22:31:21   
zirafa76
PARDON..PONDELJEK..se opravicujem..amapk namen je glavni...da tudi ostali dozivijo lepoto bozica v krogu druzine....

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
6.1.2008 22:38:48   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak

Mamuska, kateri ti spije 180ml?? A nisi ti pisala da je za 1mesec starega 120ml veliko, ja kok je pa tvoj star da spije 180ml??

Moj škrat ima jutri točno 3 mesece!

Zalaganje -- po novem se za zdrav razvoj otroka zalaganje prepoveduje. Otroka se da na bok in pusti. EVoo, najnovejša navodila iz RA. Jaz sem bila drugače naučena pri prvem zdaj pa spet drugače učijo. V glavnem, gane zalagam.

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
6.1.2008 22:52:43   
ninocka
Se mal pa bom vse prebrala user posted image user posted image
Najprej, da odgovorim na par stvari, ker jih bom drugac xiher pozabila, ko pa vse preberem, pa se porocam, kako smo se meli cez praznike.

Moski - men se zdijo vsi isti, vsi majo isti nacin razmisljanja, samo da se eni mal bolj nam podredijo in pol kao delajo po nase, drugi pa ne. J**** ga user posted image . Moj mi kar dost pomaga, ga moram kar pohvalit, pa velik se zdej z Evanom ukvarja in tud med nosecnostjo  je bil super. Na zivce mi gre edino, ko nikol tamalih ne slisi ponoci, pa zjutri ne budilke in ga moram po 10x brcnt, da se zbudi. Pa cele dneve je ful utrujen (pa ponoci spi) in ko pride domov, pol se zadrema pred TVjem. PA mi ni cist jasno od cesa je tolk utrujen user posted image user posted image PA njegovo pospravljanje je tud tako - tam ko se vidi alpa men namence stvari po omarha, da jih pol se 3 dni iscem user posted image user posted image   Vem pa, da je ful navezan name, ker ko sem bla v porodnisnici je bil cist zgubljen, sploh ni vedu, kaj bi delal user posted image
Tasce - mojej je OK, se kar dobr razumemo. Mi ne pametuje prevec glede vzgoje, ce mi kaj ne pase preslisim, ker s tastom pomagata na 100in en drug nacin. In se zarad enga dobronamernega nasveta z njene strani, ki pac meni ne pase, ne mislim kregat. MA  itak vec dela s svojo hcerjo, ki za vsako stvar rabi njen nasvet in jo poklice tud, kaj naj oblec svoji 4 letni hceri (stara je pa 35 let).
Ilije - moja mami je tud taka,  ko sta cuvala Evana, je v 2 urah porabla 10 plenic, ker se je polula in bil moker user posted image Te cist razumem user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Oranža)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
6.1.2008 23:02:11   
zirafa76
se vidi, da imam dost casa..user posted image user posted image

Samo da se dodam tasce..zdaj sem komaj vse prebrala za nazaj...user posted image

TASCE..MOJA JE NAJBOLJSA....Ker se komaj razumema, ker je druge nacionalnosti..tako da...jaz njo sicer kar dosti razumem, ona pa mene skoraj nicceprav slovasko in slovensko ni tak hudo razlicno..pa je to to....se ne rabimo pogovarjat in so nasi obiski polno nasmeskov, prikimavanja itd.user posted image user posted image Moj se pogovarja in debatira, jaz pa veselo pijem kavico, grizljam kolace ter cuvam Izabelo.....user posted image user posted image
Je pa drugace vredu, vedno pece pecivo zame, pa naredi mi ozimnico, pa tako..nimam kaj rect...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
7.1.2008 0:50:40   
ninocka
Sem mogla prej na hitrco koncat, ker se je bubi zbudu in smo se sli kopat.

Evo, pa sem prebrala vse user posted image user posted image user posted image , jutri pa koncam prejsnji post in porocam o praznikih in kaj se nam kaj dogaja.

Mirno in naspano noc vsem

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
7.1.2008 8:18:07   
zirafa76
DA SEM PRVA ZA SPREMEMBO....user posted image user posted image

DOBRO JUTRO VSEM...user posted image user posted image user posted image ..

Posiljam vam soncne zarke, ki so nas danes presenetliuser posted image ...ne vem kako je v SLO vreme, ampak tukaj je prelep soncen dan..Kako lepo za spremembo, po teh turobnih dneh.....user posted image

moremo kar ven danes...uzivajte...papa

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
7.1.2008 8:43:07   
Anonimen
Dobro jutro tud od mene. Se vidi, da so moje princese šle v šolo, pa so računalnik mi sprostile. Moj še pančka, da ne bom prehitro rekla.

Gruška lepo da si se javila, ampak za tvoje kg mi pa še zdaj ni jasno in mišični masi. Maš vse čist ok,že po enem mesecu nobenih sledi o temu da si bila noseča, pa sta minila že dvauser posted image

Mamuška moj se obrača, pa ga dam tako kot si napisala, vse stegnjeno z jamicami v ritki, vendar je ful močan. Glede na to da sem imela prej same punce me on izredno preseneča v vseh stvareh.                                       Trenutno stanje s kg je pa tudi tam okoli 6 kg, spet smo pridobili mal več kot kilo. Je kar mali bajsiuser posted image user posted image . Mi je pa mami včeraj povedala, da sama nisem bila nič boljša, da sem pri treh mesecih imela celih 7 kg... No jabolko ne pade daleč od drevesa.user posted image

Plenice imamo 4-9kg

Moški: moj skoz dela, pa itak ima več dela s ta večjimi sploh z pubertetnikoma, tko da jaz sem postala samo še opazovalecuser posted image , imam preveč drugega dela

Žirafa user posted image user posted image user posted image  sam da se je uredilo, sem zelo vesela

Spimo na hrbtu, tudi če ga dam spat na bok se prekucne na hrbet, kakor mu paše.

Mamuška tvojemu Dominiku ČESTITKE  ZA 3mesece user posted image  Naya in tvojemu Taju za 2  meseca in vse ostalim, ki praznujeteuser posted image user posted image

Vreme: megla

Se prebuja grem, se še kaj oglasim

.

(odgovor članu zirafa76)
  Neposredna povezava do sporočila: 1311
7.1.2008 9:06:00   
pikapikica
IZVIRNO SPOROČILO: scubadiver

jaz sem gledala Titanik  - že 100tič in sem prav presenečena kako jim vsakič znova rata zadeti tisto isto ledeno goro user posted image .

za crknit user posted image

Mamathea - te čist razumem, glede na to, da sem bila s Klaro že enkrat v bolnici, sem vsa na trnih kar se zdravja tiče... ampak mislim, da če samo dojiš, dobi od tebe protitelesca in težje zboli... te pa razumem, jaz stalno, ko smo virusni skačem okoli z razkužilom...

Spanje na trebuhu - tudi jaz sem malo na trnih, ampak pri meni nič kaj drugega sploh ne uspeva... sem poskusila na boku in hrbtu, ampak se mi potem pikica stalno zbuja. Na trebuhu pa spi enkratno... no res je, da ima glavico že strašno močno in , da jaz celo noč pazim kot ris... a vsaj ona se naspi in to mi je glavno (spi pa npr. danes - od 21.30 - 5ih zjutraj... Bi me pa bilo bolj strah, če bi spala na hrbtu, ker vidim, če kdaj bljucne, kar težko pride do sape... tako, da res ne vem, kaj je bolje...

hej mamuška kaj si ti nor... kako ti uspe poleg vsega še merit koliko ti poje... uf dobra si... jaz samo hranim in upam, da je dovolj... ker pa mi čez noč lepo spi (za enkrat) se čez dan hraniva... hm... uf...
Sicer pa na kaj pa je tvoj prvi alergičen (saj verjetno si o tem že napisala, ampak oprosti, ker nisem sledila... ste bile prehitre user posted image  in sem komaj tekoče prebirala, kaj šele za nazaj)

kašice jaz sem samo za domače... no, če smo kam šli in nisem mogla kuhati - recimo na trajektu, potem sem jih kupila, ampak če se je le dalo čim manj... do 8 meseca pa mislim, da sploh nič drugega kot doma narejeno...

Joj, me je kr strah ze, ko bom mogla nazaj v sluzbo pa vstajat ob sestih zjutraj, ne pa ob enajstih.
IZVIRNO SPOROČILO: Dajica
joj Dajica, daj nas ne straši... me je kar zmrazilo...user posted image  user posted image  Aja pa še glede toplomerjev.... sem imela podobne pomisleke, pa mi je gospa v trgovini svetovala, da naj ostanem kar na navadnem digitalnem... ti za ušeska namreč niso najbolj zanesljivi... ušeska so najbolj uf kako naj rečem... Če prideš iz hladnega na toplo, so useska najbolj na udaru in najbolj hladna, tako da moraš počakati predno meriš temperaturo... ali pa, če otroček leži na ušesku potem je spet toplejše kot sicer... No upam, da sem bila razumljiva... uf... kaj pa vem... sem pa drugače bila tudi jaz navdušena nad njimi...

barika kako nora gugalnica za otročke... juhuhu... Scubadiver... meni je tudi ta všeč : )))

žirafa...joj dolgčas ti ni... te popolnoma razumem... pri meni je en dan tako, drugi drugače... je pa res iz dneva v dan lepše ko se že grulijo in se smejijo...

uf sem dolga...
sedaj pa šibam k moji pikici...
cau

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
7.1.2008 9:08:39   
ninocka
Dobro jutro!!! A danes pa jst kuham kavice in cajcke in pecem rogljicke user posted image

Grem kr pisat, Ruben se spi, men pa ni nazaj v pojstlo za hodit, ker sem pol samo se bolj zmatrana.
Kje sem ze ostala?

vecerni ritual in uspavanje
- mi se gremo okrog 10h skopat, v vodo mu dam oljno kopel oz. zadnje dni od Johnsona vecerna kopel s sivko, potem ga v spalnici oblecem, nardim temo (luc je prizgana na hodniku) in v temi pojeva. Potem ga dam v njegovo posteljico, vcasih zaspi brez problema, vcasih ga je treba pa se mal poujckat. Polozim ga na bok, zadi mu dam pa en povstrcek. Ampak je zdej ze tolk mocen, da se obrne na hrbet, glavo pa obrne na stran.
kasice - pri Evanu sem probla cimvec stvari narest doma, je pa pojedel kr dost frutkov, sploh tistih z sadnimi okusi, ki mu jih jst nisem pripravljala al pa tiste, ki so mesani s skuticami oz. jogurti (jih je obozeval). Unih kasic s kaksnimi krompirji in meskom - sem parkrat kupila in vse vrgla stran, ker tud polizat ni hotu zlice.
Sling- ga mam, pa si ga ne znam namontirat. Sem si tud navodila sprintala z neta (s slikicami), pa mi se zmeri ne gre. Ce ga dam not, je ves skrivljen, kot pri kaksni jogi...user posted image
handling - dobro je razlozeno na DVDju od vzajemne, tuki je pa se en link, kjer je tud kar dobr prikazano pravilno ravnanje z dojenckom: http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm
telovadba: sem si kupila blazino za telovadbo in pa razmisljam o tem, da bi pobrisala prah z DVDjev (pilates). Napredujem, pocasi, ampak ziher user posted image user posted image
mazilo - hladilno mazilo iz lekarne, drugace mam pa doma se prasko pasto, ene kremo iz lekarne, pa ne vem kako se ji rece in pa canesten in daktarin (se od Evana). Ampak zaenkrat pri Rubnu ni tezav z ritko, jih ima pa Evan - samo v vrtec gre in pride domov takoj z glivicami - ne vem, a sparajo na plenicah in ga ne previjejo, ko se pokaka (ritka se mu vedno vname, ce je predolg casa v pokakani plenicki)
Hrana - jem prakticno vse, edino strocnic ne jem, ampak to zato, ker jih jaz ne maram
krcki - mi jih nimamo oz. ne v taki obliki. Se mi zdi, da ga vcasih samo kaj napenja. JE bil pa cez praznike zelo jokav in edino, kar mu je pasalo, je bilo nosenje na trebuscku. Sem mu pa lih zacela dajat AD3 
kapljice (prisli smo do 3 od predpisanih 7), pa je moj zacel, da ga verjetno tolk zvija od kapljic (ceprav najbolj ga je pa neki matral tist dan, ko sem mu jih pozabila dat), tko da sem pol v avstriji kupila olevitin mu dajam te. Se je pa res bolj umiril, ne vem pa je zgolj slucaj, al pa mu res niso kapljice odgovarjale. Sem pa kupila  v avstriji se tiste kapljice proti krcem (antiflat), preventivno mu pa zjutraj in zvecer dam koroske kapljice. Sej skodijo ne, kvecjemu mu mal prabavo urejajo.
Skuba - probi Lani mleko narest na komarckovem caju al pa v vodi prekuhi kumino in ji iz tega delaj potem mleko. Tko sem jst delala pri Evanu, pa nismo mel problemov. Smo meli pa probleme z samim Aptamilom, ker ga ni najboljs prenasal - njaprej je bil cist OK, pol ga je pa neki napenjal, pa zaprl, tko da ni mogu kakat. Zato smo zaceli mesat aptamil in comformil (odpira), pa je blo se slabs, ker je tko grdo zeleno kakal in tolk smrdece, da si rabu skor gas masko. Pol sem za probo kupila Hipp mleko in je blo v 2 dneh dobr. Smo ostali potem na Hippu in bli z njim zelo zadovoljni. Tko da probi dat Lani kaksen drug mlek, mogoce ji res samo aptamil ne dogovarja. Sej bos vidla po parih dneh.
pikapikica - upam, da si ze OK. Pri meni je Evan dopoldne v vrtcu, popoldan pa je doma in se mu probam max posvecat. Je pa zelo priden otrok in ni neki ful naporen, vse se mu da dopovedat. Tud problema z ljubosumjem nimamo (zaenkrat), bratca ma rad in ga ful boza. KO sem bla bolana, je blo kr kriza met obadva doma, ampak mi je na pomoc priskocila tadca. Pa moj mi seveda tud ful pomaga. Mi je pa tko grozno vcasih, ko bi se rada igrala z Evanom, pa me Ruben rabi, pol pa odlozim Rubna in se grem igrat z Evanom, se mi pa tamali smili, ker se mi zdi, da se noben z njim ne ukvarja in da samo lezi in buli v strop user posted image user posted image user posted image Komi cakam, da bo star ene 6 mesecev, da se bo lahko ze mal udelezeval pri igrcah lapa vsaj sedel zraven.
nasmehi - pri nam jih veselo tala ze nkaj casa, tud odgovarja (gggg, krici, vriska), ampak pol se pa v sekundi neki namisli in nardi najbolj uzaljeno faco na svetu in v jok, da ge ne mors potolazit user posted image
rokice - v petek je odkril, da ima rokice in jih zdaj veselo nosi v usta in lize in cuza. Se mu rata s tem zamotit tud po 15 min, zdej cakam, da jih bo se opazil in si jih zacel ogledovat user posted image
Nosenje- mi se tud kar dost prenosimo, pri Evanu tega ni blo. On je po 10 min narocja zacel spodvijat rit in si ga mogu odlozit, ker bi drugac se raj na tla vrgu user posted image Ruben je pac drugacen, rabi vec blizine in ga pac zato vec nosimo. Jst se nic ne sekiram, se raje prilagodim otroku, pa sva oba srecna. Ga pa seveda tud odlozim, ce mam kaj za narest in pustim, da tud mal pojoka - se mora pa tud navadit, da ne morem bit cist skoz njemu na razpolago.

Upam, da sem bolj ali manj vse odgovorila, zdej pa se nasi prazniki:
25. smo bli na kosilu pri tasci in smo tam odpirali darila, Ruben je vec ali manj vse prespal, se fotosuting user posted image
30. smo sli na Korosko k mojim, smo sli vsak dan mal ven na soncek, Evan se je sankal, Ruben je pa spal v vozicku. Popoldne je bil pa ful jokav (krcki al kaj) in sem ga skoz nosila, pa nic ni hotu spat. Mal je zadremal, pol se je pa takoj zbudu in spet jok. Najbolj mu je pasalo nosenje na trebuscku.
NL smo preziveli doma, Evan je spal, Ruben je visel na moji joski do 20 do 12 (prejsnji dan sem se pa hecala, da upam, da ne bom docakala NL priklopljena na Rubna user posted image ), pol smo pa na hitrco pojedli narezek, spili sampanjec, si voscli, in gledali ognjemet (na vsakmu koncu bajte je bil eden)user posted image . Spat sem sla ob 1:30, se prej sem pa pomila in pospravila kuhinjo. V glavnem nic posebnega.
Se je pa potem Ruben zbudil ob 5:30 in zacel ful jokat, tko da sem ga nosila po sobi, na koncu sva zaspala tko, da mi je lezal s trebusckom na roki, jst sme pa roko v zrak drzala user posted image user posted image Mi ni jasno, od kod sem mela moc. Ko sem se zbudila, sem ga polozila na pojstlo tko kot je bil na roki, samo roko semo dmaknila in je potem lepo spal pri meni do ene 8ih.
Ugotovila sem tudi, da mu bolj odgovarja dojenje leze, ker ima vec miru, zato tud manjkrat spusti josko. Ce sedim in se kaj premaknem, ga takoj zmotim in ruknem in potem spusti, pol pa hlasta za njo. Drugo, kar sem pogruntala pa je, da mora bit ful zadekan in pokrit cez obraz in potem spi kot polh. Smo ga potem zavijali v eno deko, da se ga ven ni vidlo, spal je pa lepo 3 ure in se dlje. Sicer mi je grozno, ker se bojim, da se bo zadusu in ga potem hodim skoz preverjat, ne sme mu pa prevec odpret, ker se takoj zbudi, al se pa obrne in nos se bolj v deko zarije.
Darila: dobil je ninico zabico, dost stvari za oblect, sanjsko knjigico od Chiccota, ene mehke kocke, ropotuljice, kravico, v katero das pizamico al pa termoforcek, prvega medvedka in pa ene mehke knjigice. Evan je pa dobil veliko zeleznico od Legota, pa smetarja in bagerja od legota, avtocka na daljicna, en velik kamion, obleke, sladkarije, puzzle, kocke, barvice, pobarvanko...
Jst sem pa dobila en komplet sexy perila (men je zdej ze vse, kar ni modrc za dojenje sexy user posted image ) od mojga, sam ne vem kdaj naj ga oblecem user posted image user posted image user posted image
aja, pa da se "pohvalim" - nam je zadnjic user posted image ratalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

UH, zdej je pa ziher ze ena druga kavo dala na mizo, k jst tolk dolgovezim user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
7.1.2008 9:11:48   
ninocka
Sem vas pozabila vprasat (tiste, ki dojite):
user posted image Kolk modrckov za dojenje imate in kako ste z njimi zadovoljne?
Jst mam 2, pa mi gre ful na zivce, ker ko ga odpnem in ko mali pije, mi ziher kaj mleka stece po tistmu trikotnicku, ki se odpre in je pol takoj umazan. Mam pa se 2 topa iz mikrofibre in sta mi boljsa, ker samo dvignem in pol jih nic ne umazem (edino kadar mi tko tece mleko).

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
7.1.2008 9:23:32   
manca
dobro jutro po dolgem časuuser posted image

Spanje: zvečer je zaspala ob 22:10, zbudila se je ob 3:30, nato pa še okrog pol šestih. Je imela pa zamašen nosek in sem ji ga šla čistit kar po dojenju sredi noči.
Mi je pa v tem tednu eno noč prespala kar celih osem ur, pa še čez cel dan mi je potem neverjetno veliko spala...verjetno je bilo krivo vremeuser posted image

Sprehodi: gremo ven vsak dan. Včeraj se je sonček pokazal šele popoldne in smo šli ven šele ob pol štirih...pa sploh ni bilo tako mrzlo, kot prejšnje dni.

Plenice: uporabljamo sedaj Aktiv baby od Pampersa 5-9 kg.
Vedno, ko ji dam dol pleničko, jo pustim nekaj časa brez nje in ji to tako zelo paše. Včeraj sem jo ravno tako pustila, pa se začne nekaj smejati...jo gledam in se začnem zgovarjati z njo. Še vedno se kar smeji, nato pa ugotovim zakajuser posted image ...se je namreč zelo polulala na previjalno podlogo in še po bodiju, pa čeprav sem ga dala malo višje, da ga ja nebi zmočila. Punca očitno uživa, da jo mami kar naprej preoblači v druga oblačilca...včasih se mi zdi, da imamo kar malo modne revijeuser posted image

Termometer: gremo ga danes iskat v Ljubljano...(http://www.vicks.si/vicks_termometri.htm).

Tašča: živi spodaj pod nama in mi je čisto ok. Je namreč medicinska sestra na otroškem oddelku v zdravstvenem domu. Vedno dobim kakšen pameten nasvet.user posted image Če pa pogledam mojo mami...uh, nasvetov kolikor hočeš, samo niso ravno pametni in jih imam že dovolj..kot da sama ne vem kaj in kako. Še dobro, da imam mami v Lj, saj drugače bi jo res kar naprej lahko poslušala in se razburjala zraven.

Kašice:
bom delala kar sama...imam od Aventa tiste plastične kozarčke z pokrovčki, kar bo res super za uporabo. Nekje sem zasledila debato o steklenem ribežnu v obliki ribice...kje se ga dobi?

Kopanje: uporabljamo oljno kopel Linola Fett, ki se jo dobi v lekarni. Mi jo je priporočila sestra od moža in res tako zelo dobro diši.

Tudi naša Maja je začela dajati rokice v usta in to včeraj. Pa je bila sita, ampak je morala zvečer dudo frcnit stran in je raje rokice dajala v usta, potem pa je po nekajminutnem cmokanju zaspančkala.
Mleka imam pa dovolj, pa skos mi nekaj teče ven, tako da moram imeti blazinice v modrčku. Najboljše so mi od Chiccota, ki res ne premočijo, z ostalimi pa nisem bila zadovoljna.

Tiste pumpice pri Riji nisem naročila, sem pa v Baby centru vzela nekaj podobnega tisti pumpici, s tem, da je razlika v tem, da ne priklopiš na sesalec, pač pa imaš en del ti v ustih. Je pa od firme Rotho, imenuje se Nosefrida. Gre pa njen smrkelj res zelo lepo ven.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
7.1.2008 9:32:31   
Tanayya29
Dobro jutro,

evo hvala za kavice.
Mi smo spal od 11-8h ,jaz ne vem kako mi to rata,sedaj je to že 4 noč zapored.No,sem full zadovoljna.Hvalila pa ne bom,ker se mi ponavadi vse podre.Bom ostala samo vesela!!

modrčki imam 4...s tem,da mi je eden premajhen ....user posted image

mhm,alarm bom potem nadaljevala.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
7.1.2008 10:32:58   
Oranža
Dobro jutro,

da se še jst na hitrco javim. Spali smo kar fino od 23h do 3h pa pol do 7h no pa zdej tud še spi. Se mi je dons zjutri prevalil na trebuh, mater sem se ustršla ko user posted image . sem ga hitr kr ven vzela pa k seb dala. No včeraj smo kar fajn dan preživel, smo šli mal na sprehod, pa tud krčki ga niso tolk matral. Sem mu pa včeri dala 2x kapljice, mogoče je pa pomagalo?user posted image
Mamuška - a zdej se nč ne zalaga. Jah no polbomo panehal, al kako.
Marinci - jst mislim da imaš mleka dovolj, ko se podojite, si probaj še iztisnit, boš vidla da se še kar neki najde not. Po moje so kakšni krčki.
Modrci - mam 3 , pa kar shajam.
Šibam, se je zbudil.
Se beremo...

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
7.1.2008 10:39:38   
zirafa76
Ninocka...jaz sem imela enako tezavo..no, vedno se je rada tiscala ob blazino,ali vzglavnik..zjutraj sem jo vedno najdla z glavo cist nabito v obrobno peno na postelji..pa sem mal pogledla po knjigi..hmm dobro, da jo imam..user posted image , kjer pise, da otroci iscejo svoj prostor in se neznansko radi stiskajo ob nekaj..in sem mu kupila od Nattou malega zajcka, plisastega, ki je narejen tako kot da bi bil mali vzglavnik..20x20cm in ima roke in noge raztegnjene do te mere, da pase noter oblika glave..upam, da razumes....user posted image ..V glavnem, ful ga ima rad, se tisci ob njega, spi z njim in je varen, ker je majhen, ampak dovolj velik, da uziva....

Tako da ti svetujem, da mu nabavis nekaj podobnega, da se tisci in se izogni strahu, da se zadusi pod kaj vecjim,ker je res nevarnost..moja si je zadnjic na kavcu navlekla na sebe povster..me je skor kap...tako da pazi.....

papa

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
7.1.2008 11:11:22   
scubadiver
Dobro jutro punce,
kako sem danes fouš vsem tistim ki pišete kako vaši otročki spijo. Lana je imela spet svoj šov. Spala je od osmih do polnoči, potem pa do 4h ni hotela spat. En kup enega jamranja, pa smejanja, pa mahanja z rokicami. Nisem imela občutka da bi jo dajali krčki, ampak se mi je zdelo samo kot da se ji ne ljubi spat. Sva se izselili iz spalnice, da je lahko vsaj moj spal, glede na to, da mora v službo. No ob 4h mi je v dnevni sobi zaspala. Jo prenesem kar v najino posteljo in je spala cele pol ure, ko se je šov nadeljeval. Tko da sva se izselili še skoraj do šestih zjutraj. V bistvu nisem spala celo noč.
Sem zdele klicala mojega da mu potožim in sem ga V HECU (da ne bo katera narobe razumela) vprašala kakšen je postopek da dam otroka v rejo. Pa pravi moj: edina varianta je da ubiješ očeta (ker drugače tega ne bi pustil), potem pa tebe zaprejo, otrok gre pa v rejo. No ja, ta postopek mi pa ni všeč, tko da bo Lana ostala doma user posted image .

Ninocka hvala za nasvet o mleku. Bom probala še tko skuhat al pa zamenjat mleko. Sam hec je, ker nimam občutka da bi jo dajali krči. Vsaj joka ne, ampak je vseeno tko glasna da se morava umaknit iz spalnice. Pa tud čez dan spi normalno in je nič ne daje. Mah kaj pa vem...

Upam da bom uspela vsaj čez dan kaj spanja nadoknadit, drugač se mi bo res zmešalo od zaspanosti.

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
7.1.2008 11:51:32   
nicolina
Dobro jutro,
hvala za kavice.
Mi smo spali kar dobro, zbujanje dvakrat. user posted image  
Je pa tudi men danes kar nekam zlezel po posteljici dol, sm ima mal dvignjeno vzglavje, ker je bil prehlajen. No, danes mu ga bom spet spustila, ker je dobro.

Modrcev imam jaz tri,pa tudi kar shajam.

Zdej pa šibamo ven, je sonček, pa treba izkoristit... se pol še kaj javim

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
7.1.2008 12:13:02   
Oranža
no še 1x pozdravljene,

mi2 sva se zrihtala pa nahranila, zdej pa pančka. Aja sem se pa hotla mal pohvalit no, ker sem dons zjutraj na previjalni take nasmeške dobivala, da je že kar teklo od meneuser posted image user posted image ..
Na sem se že hvalila da spi, se že neki oglašauser posted image .
Nicolina, dej še nam pošlji mal sončka, ga nimamouser posted image , ampak bova pol šla vseen mal ven, ker kaže 6,5 stopinj.
Sling - tud jst razmišljam o nakupu, k se mi zdi ful fajn tud za sprehode, p za v kako štacuno pa tko...Barika a se tam notri otroka kej zapne, ker jst mam občutek k sem jih gledala da bi lohk še ven paduuser posted image
Scuba, vajina Lana je pa žurerka.user posted image  Se mi kar smilišuser posted image .
Punce kako za user posted image  jih več naenkrat citirašuser posted image . Dejte mi povedat prosim, drugač bom še doktorat naredila iz tegauser posted image .
Že jokcamo....

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
7.1.2008 12:17:11   
tintin
Hoj še od mene,
spali dobro (20.30-3.15, 3.25-5.15 in nato še do 8.15), včeraj zvečer smo imeli pa sireno. Drl se je kot user posted image zaradi zaspanosti, saj ima težave s spanjem podnevi. Čez teden ko sva sama čez dan je še kar ok- znosen no, si parkrat po pol ure, čez vikend je pa  zgleda preveč šundra in noče spati...in včeraj je spal čez dan le trikrat po pol ure in je bil zvečer orto utrujen. Ni hotel ne jesti, ne dude, ne nič....in potem je zaspal (se umiril v naročju) za ene 45 min., potem sem ga pa nahranila, dala  spalko in dudo ter je zaspal. Res ne vem, kaj lahko naredim za boljše dnevno spanje...user posted image Včeraj zvečer sem se najprej zasekirala, da nimam dosti mleka in da je lačen, pa zgleda ni bilo to...
Manca: če bi bila moja tašča med.sestra se ne bi pritoževalauser posted image nad nasveti, tako ima pa same user posted image
Modrci imam jih v resnici 5 (3 komade 85c in 2 komada 80d, ki sta malo tesna, ker jih je moj v sušilca vrgel in jih nosim samo v skrajni sili). Imam Mullerjeve in sem zadovoljna.
Blazinice: tudi Chicco najboljše. So sicer drage, ampak so vredne. Zjutraj imam pa itak vso pižamo mokro...
Hrana in počutje: Danes sem pojedla 1. mandarino odkar sem mama (sicer jem od sadja jabolka, mango). Upam, da ga ne bo zvijalo. Sem ugotovila, da moram začeti malo več vitaminov jesti, ker se počutim in izgledam izčrpano (kljub relativno dosti spanja). Imam zelo nizek pritisk, večinoma 95/55 ali max. 105/65 in se počutim precej slabo. Kar pomeni, da se mi velikokrat zgodi, da sem omotična (se mi vrti, imam mehka kolena), sploh ko pridem iz sprehoda, tudi izgledam zelo bleda. S kilami sem že nekaj časa na svoji teži, čeprav jem precej, res pa da sem zelo malo med nosečnostjo gor dobila (10). Ima katera kakšen nasvet, kako si izboljšat počutje?Železo sem imela na 3.dan po porodu 120, to menda naj bi bilo ok.
Plenice: no 4-7kg so zdaj ok. Na 4-9 bomo šli čez kaka 2 tedna.
Sling:  imam Maya Wrap (kupila na Moj škratek) in mi je ok, saj res razbremenim hrbet, mali pa uživa ko ven firbca. Samo ga nosim, tako da je notri pokonci (tummy to tummy pozicija) in ne v položaju zibke, ker je ful velik in je notri potem ves stlačen....
Ninočka: Dobra navodila za sling so na: http://www.pixiekid.com/shop/index.php?main_page=page&id=30&chapter=0 greš na Upute.
No, danes sem tudi jaz jezna na mojega. Včeraj je pucal sušilec (kondenzator) in je ponesreči staknil tipalo vlage. No, zdaj čakamo servis, ki pride šele v četrtek. In jaz sem dotakrat obsojena na likanje ter sušenje na stojalu, kar je v enosobnem stanovanju kriza.
Lp vsem!

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
7.1.2008 14:24:05   
mamuška
Sam vmes nabrzino, sem leteča:

modrci . imam jih 5, od tega so 4 premajhni (90E user posted image ), edini, ki mi je za silo prav je 100 Fuser posted image user posted image , pa še ta me ponoči tišči in me zbudi, da si grem izčrpat. Samo upam, da jih ne bom po končanem dojenju pri kolenih iskalauser posted image user posted image Če jih bom našla pri popku, bom čist srečnauser posted image .

Drugače je pri nas ena pešta od vremena, jaz pa skačem po uradih in štacunah. Bljak, sovražim take dneve!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
7.1.2008 15:04:30   
martita
Pozdravljene,

a je ktera že bla kaj po razprodajah? A veste kaka so kaj znižanja v HMju v LJ? Jaz mam v planu it jutri pogledat. Rada bi nabavila par stvari za 4-6m, pa še kako cunjico za naslednjo zimo.

Scuba, v Leclercu nisem kuoila ECO plenic, ker mi jih je prodajalka odsvetovala, ampak Mots d'enfants. Cena je mislim da o,16 na komad, ma mi niso prav ljube. Sem vzela št. 2, pa se m zdijo mal manjše od Pampersk. Premočile mi še niso, so pa na otip malce trše od Pampersk, pa vonj mi ni všeč. Sem pa za foro odprla paket od Fixis, ki me čaka doma, da prešaltamo na št. 3 in morem rečt, da so pleničke takooo mehke! Bomo vidli.

Lep dan.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
7.1.2008 15:17:09   
Tanayya29
OJLA.

Prejle nisem mogla naprej napisat,bom pa sedaj.

Torej modrci sem odgovorila.
Tintin jaz imam tudi nizek pritisk(zadnjič pri G. mi ga je namerila 110/60,pa sigurno se mi je tam še mal povišal),sem tudi jaz kdaj,kot bi bila pijana.Recepta za nizek pritisk ni,meni se skoz neki vrti v glavi,če ne jem sem itak full čudna,tko da moram zjutraj najprej fajn jest,pa mogoče pomaga kava!!!No,bolje,kot da imam visokega,tut tega sem imela v P.user posted image .
vanja v. knjiga je fajna,še mal pa bom dokončalauser posted image .No,jst jo berem,pa piše,da če bi otrok spal celo noč,najbrž te knjige ne bi braliuser posted image user posted image .
spanje podnevi pri nas,ga je tudi zelo malo.Je pa tko,danes,ko sva bila ven,v vozičku skoz spi,in sedaj sem ga prinesla not in še kr spi...drugače je pa pri nas tko,da je približno 1,5-2 ure buden,potem zadrema za pol ure in pol spet isto...dokler ne gremo spat...
pa mi je kar fajn tako.
razprodaje nisem šla...sem full jezna!Moj bi mogu danes delat do enih in ju3 ter v sredo bit prost...ja pa porkaduš,ani un ta drug zbolel,in sedaj dela cel dan in še jutri .......na srečo imam vsaj avto in sva ga šla prej s Tajem obiskat,od same moje jeze...no,saj ni on kriv,ampak,sem si že vse splanirala kam bomo šli....no pa sva spet sama domauser posted image .
plenice ma jst ne zaznam nobene razlike med nemškimi,poljskimi..pa če so ameriške pamperskeuser posted image user posted image .....ne vem,kako vsi tok hvaljo nemške?men je vse isto.a je katera sprobala lumpijeve p.?moj je tok neobčutljiv zaenkrat da je vseen kaj ma gor.
robčke mam pa tut pampres,al pa miler,kar pač je.
kopam ga vsak večer,zarad ene take rutine....da se navad,da gre pol spančkat.Pa ga ne vsak dan z žajfo....vsak 2-3 dan,drugače pa samo z vodo.Naš full uživa.Uporabljam pa Niveo za kopanje.Je fajn.
Scubauser posted image user posted image user posted image ,he he,si faca!!!
Tiste,ki ste mele CR,a mi lahko odgovorite kok časa je mrtva koža tam?sj ne,da bi me full motil,ampak sem pozabla vprašat G.user posted image

Taščauser posted image ,men gre res na živce,ampak res!!!!!!!!!men niti ne pametuje,ampak so druge finte tukaj...
mami moja zlata jupiuser posted image .Čeprav,če sem za več časa doma,se tut dost hitr skregava.
ninočka ma bravo,fajn si analizirala desce...isto je pri nas,ure nkol ne sliši,ponoč tamalga nikol ne sliš(ko pa kdaj rečem,da je ponoč tamal cvilu,pa odg..ja,sm slišal jauser posted image user posted image ,in ko pride iz službe je tut ves zmatran....user posted image user posted image ),pri enih stvareh jih ne premakneš,pa če se na glavo postavljaš.Me zanima,kaj bi oni komentiral o nasuser posted image user posted image ......

a sem kaj pozable,no sigurno da sem!

LP.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?