ninocka
|
Dobro jutro!!! A danes pa jst kuham kavice in cajcke in pecem rogljicke Grem kr pisat, Ruben se spi, men pa ni nazaj v pojstlo za hodit, ker sem pol samo se bolj zmatrana. Kje sem ze ostala? vecerni ritual in uspavanje - mi se gremo okrog 10h skopat, v vodo mu dam oljno kopel oz. zadnje dni od Johnsona vecerna kopel s sivko, potem ga v spalnici oblecem, nardim temo (luc je prizgana na hodniku) in v temi pojeva. Potem ga dam v njegovo posteljico, vcasih zaspi brez problema, vcasih ga je treba pa se mal poujckat. Polozim ga na bok, zadi mu dam pa en povstrcek. Ampak je zdej ze tolk mocen, da se obrne na hrbet, glavo pa obrne na stran. kasice - pri Evanu sem probla cimvec stvari narest doma, je pa pojedel kr dost frutkov, sploh tistih z sadnimi okusi, ki mu jih jst nisem pripravljala al pa tiste, ki so mesani s skuticami oz. jogurti (jih je obozeval). Unih kasic s kaksnimi krompirji in meskom - sem parkrat kupila in vse vrgla stran, ker tud polizat ni hotu zlice. Sling- ga mam, pa si ga ne znam namontirat. Sem si tud navodila sprintala z neta (s slikicami), pa mi se zmeri ne gre. Ce ga dam not, je ves skrivljen, kot pri kaksni jogi... handling - dobro je razlozeno na DVDju od vzajemne, tuki je pa se en link, kjer je tud kar dobr prikazano pravilno ravnanje z dojenckom: http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm telovadba: sem si kupila blazino za telovadbo in pa razmisljam o tem, da bi pobrisala prah z DVDjev (pilates). Napredujem, pocasi, ampak ziher mazilo - hladilno mazilo iz lekarne, drugace mam pa doma se prasko pasto, ene kremo iz lekarne, pa ne vem kako se ji rece in pa canesten in daktarin (se od Evana). Ampak zaenkrat pri Rubnu ni tezav z ritko, jih ima pa Evan - samo v vrtec gre in pride domov takoj z glivicami - ne vem, a sparajo na plenicah in ga ne previjejo, ko se pokaka (ritka se mu vedno vname, ce je predolg casa v pokakani plenicki) Hrana - jem prakticno vse, edino strocnic ne jem, ampak to zato, ker jih jaz ne maram krcki - mi jih nimamo oz. ne v taki obliki. Se mi zdi, da ga vcasih samo kaj napenja. JE bil pa cez praznike zelo jokav in edino, kar mu je pasalo, je bilo nosenje na trebuscku. Sem mu pa lih zacela dajat AD3 kapljice (prisli smo do 3 od predpisanih 7), pa je moj zacel, da ga verjetno tolk zvija od kapljic (ceprav najbolj ga je pa neki matral tist dan, ko sem mu jih pozabila dat), tko da sem pol v avstriji kupila olevitin mu dajam te. Se je pa res bolj umiril, ne vem pa je zgolj slucaj, al pa mu res niso kapljice odgovarjale. Sem pa kupila v avstriji se tiste kapljice proti krcem (antiflat), preventivno mu pa zjutraj in zvecer dam koroske kapljice. Sej skodijo ne, kvecjemu mu mal prabavo urejajo. Skuba - probi Lani mleko narest na komarckovem caju al pa v vodi prekuhi kumino in ji iz tega delaj potem mleko. Tko sem jst delala pri Evanu, pa nismo mel problemov. Smo meli pa probleme z samim Aptamilom, ker ga ni najboljs prenasal - njaprej je bil cist OK, pol ga je pa neki napenjal, pa zaprl, tko da ni mogu kakat. Zato smo zaceli mesat aptamil in comformil (odpira), pa je blo se slabs, ker je tko grdo zeleno kakal in tolk smrdece, da si rabu skor gas masko. Pol sem za probo kupila Hipp mleko in je blo v 2 dneh dobr. Smo ostali potem na Hippu in bli z njim zelo zadovoljni. Tko da probi dat Lani kaksen drug mlek, mogoce ji res samo aptamil ne dogovarja. Sej bos vidla po parih dneh. pikapikica - upam, da si ze OK. Pri meni je Evan dopoldne v vrtcu, popoldan pa je doma in se mu probam max posvecat. Je pa zelo priden otrok in ni neki ful naporen, vse se mu da dopovedat. Tud problema z ljubosumjem nimamo (zaenkrat), bratca ma rad in ga ful boza. KO sem bla bolana, je blo kr kriza met obadva doma, ampak mi je na pomoc priskocila tadca. Pa moj mi seveda tud ful pomaga. Mi je pa tko grozno vcasih, ko bi se rada igrala z Evanom, pa me Ruben rabi, pol pa odlozim Rubna in se grem igrat z Evanom, se mi pa tamali smili, ker se mi zdi, da se noben z njim ne ukvarja in da samo lezi in buli v strop Komi cakam, da bo star ene 6 mesecev, da se bo lahko ze mal udelezeval pri igrcah lapa vsaj sedel zraven. nasmehi - pri nam jih veselo tala ze nkaj casa, tud odgovarja (gggg, krici, vriska), ampak pol se pa v sekundi neki namisli in nardi najbolj uzaljeno faco na svetu in v jok, da ge ne mors potolazit rokice - v petek je odkril, da ima rokice in jih zdaj veselo nosi v usta in lize in cuza. Se mu rata s tem zamotit tud po 15 min, zdej cakam, da jih bo se opazil in si jih zacel ogledovat Nosenje- mi se tud kar dost prenosimo, pri Evanu tega ni blo. On je po 10 min narocja zacel spodvijat rit in si ga mogu odlozit, ker bi drugac se raj na tla vrgu Ruben je pac drugacen, rabi vec blizine in ga pac zato vec nosimo. Jst se nic ne sekiram, se raje prilagodim otroku, pa sva oba srecna. Ga pa seveda tud odlozim, ce mam kaj za narest in pustim, da tud mal pojoka - se mora pa tud navadit, da ne morem bit cist skoz njemu na razpolago. Upam, da sem bolj ali manj vse odgovorila, zdej pa se nasi prazniki: 25. smo bli na kosilu pri tasci in smo tam odpirali darila, Ruben je vec ali manj vse prespal, se fotosuting 30. smo sli na Korosko k mojim, smo sli vsak dan mal ven na soncek, Evan se je sankal, Ruben je pa spal v vozicku. Popoldne je bil pa ful jokav (krcki al kaj) in sem ga skoz nosila, pa nic ni hotu spat. Mal je zadremal, pol se je pa takoj zbudu in spet jok. Najbolj mu je pasalo nosenje na trebuscku. NL smo preziveli doma, Evan je spal, Ruben je visel na moji joski do 20 do 12 (prejsnji dan sem se pa hecala, da upam, da ne bom docakala NL priklopljena na Rubna ), pol smo pa na hitrco pojedli narezek, spili sampanjec, si voscli, in gledali ognjemet (na vsakmu koncu bajte je bil eden) . Spat sem sla ob 1:30, se prej sem pa pomila in pospravila kuhinjo. V glavnem nic posebnega. Se je pa potem Ruben zbudil ob 5:30 in zacel ful jokat, tko da sem ga nosila po sobi, na koncu sva zaspala tko, da mi je lezal s trebusckom na roki, jst sme pa roko v zrak drzala Mi ni jasno, od kod sem mela moc. Ko sem se zbudila, sem ga polozila na pojstlo tko kot je bil na roki, samo roko semo dmaknila in je potem lepo spal pri meni do ene 8ih. Ugotovila sem tudi, da mu bolj odgovarja dojenje leze, ker ima vec miru, zato tud manjkrat spusti josko. Ce sedim in se kaj premaknem, ga takoj zmotim in ruknem in potem spusti, pol pa hlasta za njo. Drugo, kar sem pogruntala pa je, da mora bit ful zadekan in pokrit cez obraz in potem spi kot polh. Smo ga potem zavijali v eno deko, da se ga ven ni vidlo, spal je pa lepo 3 ure in se dlje. Sicer mi je grozno, ker se bojim, da se bo zadusu in ga potem hodim skoz preverjat, ne sme mu pa prevec odpret, ker se takoj zbudi, al se pa obrne in nos se bolj v deko zarije. Darila: dobil je ninico zabico, dost stvari za oblect, sanjsko knjigico od Chiccota, ene mehke kocke, ropotuljice, kravico, v katero das pizamico al pa termoforcek, prvega medvedka in pa ene mehke knjigice. Evan je pa dobil veliko zeleznico od Legota, pa smetarja in bagerja od legota, avtocka na daljicna, en velik kamion, obleke, sladkarije, puzzle, kocke, barvice, pobarvanko... Jst sem pa dobila en komplet sexy perila (men je zdej ze vse, kar ni modrc za dojenje sexy ) od mojga, sam ne vem kdaj naj ga oblecem aja, pa da se "pohvalim" - nam je zadnjic ratalo UH, zdej je pa ziher ze ena druga kavo dala na mizo, k jst tolk dolgovezim