|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrske levinje 2007
5.1.2008 12:01:00   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: Ilije

Sicer pa še samo tole, kdo rabi tečno taščo, če ima mamo, ki rada 'pametuje'. Moja mami ima namreč zelo grdo razvado, da je Ajdina plenička polna že po 15 minutah in bi jo, ko je na obisku previjala non stop, ker polulana pač ne sme bit. Sploh ne razume principa današnjih pleničk!!! Aja in čiščenje noska z BV je po njenem seveda svojevrstno mučenje dojenčka... Mučenje je seveda tudi to, da Ajdi ne dajem čaja, ker upoštevam strokovna mnenja, da se otrok z dojenjem tako odžeja kot tudi naje... In če Ajda samo zakašlja, bi jo mogla kr prec k zdravniku peljat, da ji da zdravila... pa še bi se kakšna cvetka najdla. Včasih bi ji z veseljem kakšno nazaj rekla, a se potem rajši zadržim, ker v večini primerov je pa seveda zlata mami, ki mi pomaga tako pri likanju, zelo pogosto popazi na Iris in tudi Ajdo seveda brez skrbi prepustim njej v varstvo.

Ja, sej to je pa res... Mislim, ti ne privoscim, sploh ne!!
vidim sama pri sebi... Vsakic ko mi gre tasca full na zivce pomislim, kako bi bilo ce bi zivela doma in se kar boljs pocutim user posted image . hvala bogu imam mamo 80km stran in me mori samo s cca 3-mi telefonskimi pogovori dnevno user posted image . Ko ji omenim, da Tjasa zvija pa ima seveda takoj milijon nasvetov... A ga kdaj malo pustis razvitega in mu zmasiras trebuscek...Poizkusi mu malo nogice migat... A caj mu kaj kuhas?... Sem brala, da bla, bla, bla... In ona je sposobna te nasvete trosit na dan po 2-3× in sploh ne opazi da se ponavlja in da ji nic ne odgovarjam oziroma  samo ja govorim...
Ah brezzveze!

Sej res, Tjas je danes star 7 tednov user posted image .
Smo imeli na obisku fantka ki je 3 tedne starejsi pa sem ga vzela v narocje in je vsaj kako kilo lazji user posted image . Me prav zanima kaj bodo namerilil v torek, ko imava koncno posvetovalnico.

Sibam, alarm...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
5.1.2008 12:48:57   
Mamathea
Vse  najboljše tjašu za 7 tednov in še komu, ki danes praznuje kaj okroglega ali malo manj okroglega. Mi smo imeli srednje dobro noč, se je zbujal na dve uri in hotel jest. Je pa po včerajšnjem zelo jokavem dnevu bil naš Tijan zvečer tako utrujen, da je ob 22 zaspal in ob 24.00, ko naj bi blo na vrsti hranjenje je kar prespal in ni blo šasn, da bi potegnil. Okoli 2 zjutraj se je zbudil, mal pozizal in spal dalje, no nato pa se je zbujal na 2 uri in nadoknadil vse zamujene obroke. Zjutraj je bil spet jokav in ga je blo treba na rokah nosit, mi je skoraj roka odpadla, pa zdaj spet nekaj cmevka v posteljici, bo treba spet na roke vzet. Joj kako se tile malčki hitro navadijo naše bližine in roke. Jaz sploh ne morem listo nič nardir, ker ko končno zaspi je pa treba tud kaj jest, pa na wc it... Jah tako je to materinstvo je ena taka najlepša služba, ki nas zaposluje 24 ur na dan, 7 dnei v tednu in vse tedne v mesecu, mesec za mesecem... pa tako zelo je lepa ta služba. Priznam pa, da kdaj pa kdaj paše kak babji čevk vmes, pa kak šoping.... Žirafa privošči si tudi ti kak šoping saj ko bo mala princeska sama z atijem in te ne bo zaznavala v bližini se bosta onadva čist super razumela.
Razmišljam da bi nabavila sling za nošenje, sej mi bojo drugače še roke odpadle. Kako se vam kaj zdijo te stvari?
Še nekaj vedno hočem vprašat pa pozabim, kaj ste naredile s pojočimi igračkami, ki so od zunaj plišaste, znotraj imajo pa tisto pojočo zadevo?Teh se ne sme oprati saj bi potem mehanizel crknil, sam vem pa, da bo naš malček te igračke spretno tlačil v utsa.
Nič zdj grem pa eno juhco skuhat.
Lep dan želim vsem.Pozdravček.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
5.1.2008 13:45:46   
ninocka
Joj, jst se zdej nisem vse za nazaj prebrala, pa se ful intenzivno trudim user posted image user posted image
PA ko ste tolk pridne, pa vsak dan vsj 2 strani napisete, joj, joj...user posted image user posted image

Se moram pa pohvalit, da je moj bubi danes prespal celo noc, in sicer od 23 - 7:30 user posted image user posted image user posted image user posted image , se previl, nahranil in spal se do 11h, ko sem ga sla dvignt, da smo sli na sprehod zdej pa spet spi, cist zadekan, v kosari od vozicka, v pajacu, pokrit z dekico, zimsko vreco in se prevleko od kosare user posted image user posted image

Ce bo tko kot pri Evanu, ko je enkrat celo noc prespal in smo potem skoz spali, bomo zdej meli tud celonocni spanec, ce ne pa ne. Sej me ne moti, se zjutri ponavadi sploh ne spomnem, da sem se dvignla in ga k seb prestavla za dojit. MI ni take krize, niti ne pogresam spanc.

mah, dost pisanje, grem brat naprej, da vas se do konca vikenda ujamem user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
5.1.2008 14:41:45   
Dajica
Ojla!

Mi smo tudi danes spali super, od polnoci pa do 6ih zjutraj, sem jo podojila, potem pa spet spanje se do 9ih. Potem previjanje in dojenje, pa sta z mojim potegnila se do 12ih.
Je pa bruhnila tako svetlo tekocino, se mi zdi, da ni bilo mleko (mogoce od Daktarina) in ji je slo cez usta in nosek. Ubozica.

Lepo soboto zelim!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
5.1.2008 14:42:41   
nicolina
Dober dan,
da se vam na hitrco javim, ker ga naš sonček že od včeraj zvečer nekaj sračka. Smo imeli kar pestro noč, skos se je zbujal, jaz sem pa zopet kot cunja.user posted image
Kašne srečnice ste tiste, ki vam prespijo celo noč. user posted image  Sej upam, da bo naš tudi enkrat.

Ilije, hvala za odgovor, sem ugotovila da imam dosti mleka, sej men kr teče ven. Ni bil sploh tolko lačen, amapk se je crkljal, ker se mu ni dalo spat, pol je pa malo pvlekel, pa zaspal... itn. Ker če ga ne bi imela dosti, se tud nebi redil (1400g v enem mescu).

Zanima me, katero mazilo uporabljate za ritko? Mal ima rdečo, take pikice in se bojim,da se ne bi še bolj vnelo. Zdej ga mažem s hladilno za ritko. A je možno, da dobi izpuščajčke tudi od plenic? Se kar bojim, da ga to boli in je zato bolj tečen. user posted image

Nayya, a si ti knjigo kupla ali si jo sposodila? Pri nas v knjižnici je nimajo, pa bi so jo morda kar kupila. A se splača?

Šibam, se oglaša...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
5.1.2008 14:47:02   
tago
Mamathea, najlepša hvala za kapljice. Jih pa še nismo uporabljli, ker sab simplex upajmo da pomagajo.
Pa povej koliko so bile, Račun.? Še enkrat hvala.

meni je dolgčas po tebi;Moja hčerka

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
5.1.2008 15:08:42   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: nicolina

Zanima me, katero mazilo uporabljate za ritko? Mal ima rdečo, take pikice in se bojim,da se ne bi še bolj vnelo. Zdej ga mažem s hladilno za ritko. A je možno, da dobi izpuščajčke tudi od plenic? Se kar bojim, da ga to boli in je zato bolj tečen. user posted image

Nayya, a si ti knjigo kupla ali si jo sposodila? Pri nas v knjižnici je nimajo, pa bi so jo morda kar kupila. A se splača?

Jst imam tud hladilno mazilo iz lekarne, je pa možno da se mi je vnela zaradi plenic k sve in svašta losijonov dajejo notri, lohk je pa tud od vlažilnih robčkov, če jih uporabljaš.

Knjiga stane 20 €, ima pa jo založba Didakta, lohk naročiš tud prek neta. Je pa res fajn knjiga, jst si jo bom tud nabavila, sem jo pred 5 leti brala, pa kar pozabiš pol stvari....pa če boste mel še enga dojenčak...no ja po moje se ti splača. Imam pa od te avtorice knjigo Z otrokom lahko sodelujete - je tud fajna, je pa za mal kasneje...

Dojenje - no pri nas pa zdej 2 dni zgleda tko, da zvečer okoli 23h zaspi in spi tam do 3h/4h pol pa 5 min je, pa že spet spi in to do 6h/7h, pa spet 5 min je, pa spet zaspi, do cca.9h/9.30, pol se pa previjeva pa zrihtava, pol pa na jošk ampak 5 min je, pol pa začne jokat oz. dret se pa vmes spet zagrabi pa spusti pa vse mu teče iz ust,k ima polna mleka, pa men teče iz jošk, tko da sva oba čist mokra...pol podirava kupčke, pa soet mal je, pa spet dretje....pol zaspi...pol urce mir in pol here we go againuser posted image ...nimam pojma kaj mu jeuser posted image Se pa zraven mal zvija, mogoče ga tolk krčki dajejo...zdej bom probala še kruha ne jest pa bananuser posted image
A ima katera še kakšno idejo? Kaj za user posted image  mu je?

Bi mogla še v štacuno pa sploh ne upam, k se bojim da se bo tam pol začel dret k jesihar...
Mah bo že...
Čau

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
5.1.2008 15:15:21   
potepinka
dan

no danes je pa Mark star 8 tednov,kako čas beži,vćasih razmišljam kako majčkeni so ti naši otročki pa že kar veliko stvari znajo,smeh,glasove spuščajo.....ah so srčki
no spali odlično od 22-6in potem do 9.30user posted image user posted image user posted image

tašče-je nimam,možu je mama umrla ko je bil star18 let tako da ne morem komentirat

velika britanija-super za napredek

no danes grem na poroko,se soseda ženi,zdajle je mož na poroki potem pa se zamenjama,ne bom Marka tja vozla v dvorano med 60 ljudi se mi še premejčken zdi.Upam da se malo razvedrim

tjaš-čestitke za 7 tednov

Življenje je plamen, ki v lastnem ognju izgoreva, vendar vedno znova vzplamti, ko dete se rodi.
--------------------------------------------------------------------------------
Sara(07.09.1996)Mark(10.11.2007)

(odgovor članu tago)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
5.1.2008 16:53:15   
ajtak
user posted image user posted image user posted image user posted image  dons je pa men vse zbrisalo...

Na kratko:
mazilo za vneto ritko imam od lekarne, kadar ni imam hladilno.

Mark cestitke tudi tebi.

Menstruacija- ni se konec, ne...user posted image

A greste kej na razprodaje? Jaz moram Tjasa oblect, ker sva do sedaj furala 56 (ceprav se je rodil 55user posted image ) in so vsi obiski nosili 68 in vec... Pa nima revez nic za oblect.
No, saj jaz tud nimam, sam moram prej dat se kako kilo dol...

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu potepinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
5.1.2008 17:35:17   
Laubica

Mark -čestitkeuser posted image user posted image user posted image
Mi smo imeli porazno noč-od 3h se je zbujal vsako uro ga je šraufalo -ker sem jaz požrešnica včeraj brez razmišljanja zvečer pojedla sveže skuhan puding-in seveda ko sem pojedla-MLEKOje notuser posted image sem kar vedela kaj bo sledilo-bogica mali kako ga je mučlo-danes pa že cel dan drema ,ker ponoči ni mogel.
Kremo imam ko je malo rdeča ritka-Sudocrem in ful pomaga

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
5.1.2008 18:04:55   
murencek
Pozdravljene!user posted image user posted image user posted image user posted image
Končno sm vas našla. Že nekaj tednov neki surfam, ko mam cajt - sam sm šele zdej zalaufala, k mam več časa.
Bom še prebrala, kaj ste načvekale do zdej. Vas je pa lepo spet brat.

Jst mam še kr ene probleme - tko da sem sita P!!!user posted image user posted image
Do zdej sm imela že 2x vnetje. Glih za božič vnetje maternične sluznice. Ful je hudič k ne morem nosit hlač - takrat se mi zmeri napihne trebuh, notri me žgečka oz. peče oz. kot bi me en z nožem rezal. Pa sveža kri se mi začne vse bolj cediti. Mi je rekla med. sestra, da je prav, da se pridem v P pokazat, k sm mlada in moram vnetja zdravit. Samo meni je že kr pošteno nerodno. Če ne, lohk pride do kroničnega vnetja. Je pa tko menda zarad hormonov - ene ženske trpijo še celo leto, druge so OK že 3t po porodu. A ma še katera te probleme?user posted image
Menstre še nimam, zaradi teh krvavitev - pojavijo se vedno na cca 14 dni - mi gre pa res že vse na jet... Pa glih za praznke je vedno sveža močna kri user posted image
Ta tedn grem pregledat kri, pa urin - da preverim stanje po moji preeklampsiji. Pa še naročim se na UZ trebuha.
Sm pa veselauser posted image user posted image , k mam lohk še user posted image user posted image user posted image . Preeklampsija se ponavlja, menda je z vsakim user posted image  huje (se prej rodi kot predhodnik...). Mene je to skrbelo, sam zdej te menda nafilajo s tableti in te merkajo. No, o tem moram še govoriti z G, ko se spet vidiva.

Aja, a ve že vse jeste? A ste o tem že govorile?
LP

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
5.1.2008 18:30:45   
pikapikica
Hojla punce... vročine nimam več... kašljam pa še kot user posted image  uf, upam, da o pljučnici kmalu ne bo niti sluha niti duha... ker se drugače takoj preselim v Španijo ali nekaj še bolj južno... ampak sem pa še vedno tako slabotna, da me je kar strah sedaj, ko je praznikov konec  - kako mi bo uspelo vse urediti... še posebno, ker Klaro zopet nekaj muči... zopet jokca in to lahko tudi celi dan... tako težko zaspi... Upam, da so krivi samo antibiotiki, ker drugače bo pestro, se mi tako smili, da jo imam potem samo na rokah... Trenutno jo čuva moja mama, da si sama lahko malce sprostim misli. Hvala bogu za zlate mame user posted image !

Ne vem, kako tebi znese Ninočka... mislim, da sva midve na istem... imava enega/o septemberko 2005 (če sem prav brala) in novemberko/čka 2007... Pri nas je trenutno pestro... ugotovili smo namreč, da je naša Ana alergična na muce in potem jo vsak virus ali bakterija še lažje ulovita in še bolj prizadeneta... pa tako rada v vrtec hodi, da mi je kar težko, da bi jo imela doma ali pa v individualnem varstvu, ampak tam pa teh malih zadevic kar mrgoli... no ja bomo sproti reševali probleme... Komaj čakam pomlad, čeprav sem drugače navdušena nad sankanjem in smučanjem in hribi, ampak teh bolezni imam pa že poln kufer, če se lepše izrazim...

Aja Nikolina mislim, da si ti spraševala o rdeči ritki... jaz sem našo Ana mazala s Sudocrem (se dobi v lekarni) in je enkratna... ampak ne vem, če bi upala mazati tako mahnega dojenčka s tem... Lahko vprašaš v lekarno... Pri Klari mi pomaga, da jo umivam samo z navadno vodo in potem namažem s hladilnim mazilom in, da ji pleničke menjavam bolj pogosto kot sicer...

Hoj Murenček, vsaj teh problemom nimam.. Hvala Bogu.... te pa tako razumem...  sam ne obupat... enkrat mora biti konec in bo vse OK... vsaj jaz tako upam...
Glede hrane pa sem sama še vedno malo previdna, posebno, ker je naša Klara trenutno tako nemirna, ampak upam, da bo kmalu ok...

Sicer se moram pa tudi pohvalit... do danes (upam, da bo tako tudi v naprej) ponoči spimo. danes ponoči, celo od 21ih do 6ih zjutraj, smo se podojile in spale do 9ih...user posted image ... Ko se smejimo se smejimo do učes, včasih celo naglas in že govorimo gugu, geee skratka prava čveka ko mami...

no sedaj pa moram šibat, ker moja mami že obupuje user posted image ... ta icena namreč protestira... je pa pametna punca... ve, da se z vztrajnostjo vse dobi!!! user posted image

čau punce...
pozdravček od nas

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
5.1.2008 19:15:32   
murencek
pikapikica, sej vem, da bo nekoč vse dobro.
Si pa srečka!
Moj STAŠ spi na 3h, ob božiču je tako dobro potegnil čez noč 2x po 4-5h. Zdej se pa spet zbuja na 3-4h. Pa skoz joka. Verjetno je krivo obdobje k ima 3m. Veliko poje, a preveč. Potem ga pa napenja in ga nenehno nosimo. No, bo že. Samo da je zdrav!

(odgovor članu pikapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
5.1.2008 19:20:41   
nicolina
Ojla,
Laubica in pikapikica hvala za odgovor. user posted image  Imam Sudocrem doma, sem ga dobila v P v paketu kot darilce. A pol jo lahko uporabljam?
pikapikica, želim ti čimprejšnje okrevanje user posted image
Murenček, dobrodošla.user posted image  Upam, da boš čimprej rešila s temi vnetji, si res boga. user posted image  Jaz jem po malem vse, izogibam se stročnicam, zelju... vse kar napenja in zaenkrat je ok.

Oglaša se, gremo se kopat....

(odgovor članu pikapikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
5.1.2008 19:29:20   
Mamathea
Pozdravljene mamice in bebice

Murenček doborodošla nazaj med nas, sem že ful razmišljala o tebi kje si kaj. Me veseli, da so zopet aktivna članica.
Mi smo imeli danes obisk, pršli so kolegi z osem mesečnim sinkom in sploh ne morem verjet, da je taka razlika v velikosti.... madonca ta deček ima rokico večjo kot naš celo nogico, z bedrco vreduser posted image user posted image Res je neverjetno kako hitro otročki rastejo. Komaj čakam, da se bo tudi naš tijan zaleč malo bolj odzivati in da ga bodo začele zanimati igračke, jaz bi že tako rada slišala gruljenje in gledala nasmeške... pa sej bo, vse ob svojem čas, zdaj se  itak smejčka skoz, ampak še nezavedno, pa tud aktiven je kr fajn, ampak se pa včasih zelo ustrapi kakšne preglasne ropotuljice...Drugače je pa pravi srček.
Moram it počas, saj že kliče in ga bomo mal na roke vzeli pa bo spet zelo zadovoljen. Lepo soboto še naprej, jutri pa krasen nedeljski počitek.

Na prelepi torkov dan 04.12.2007 Tijan pokukal je na plan. Mamica in očka sta zelo vesela, da sta ga končno lahko objela in k sebi vzela.

(odgovor članu murencek)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
5.1.2008 20:12:23   
Tanayya29
Pozdravček še od najuuser posted image .

Danes mi pa ni zneslo priti gor,saj ni nič spal,čez danuser posted image ,tako,da sem čist crknjena...sedaj sem naštimala za kopat,je pa zaspal,tako,da ne vem kako,potem bo verjetno prepozno za kopanje.

murenček pozdravljena,smo se spraševali kje si.Lepo,da si se vrnilauser posted image .Upam,da se čimprej pozdraviš.Staš, ima že 3 mesece?res gre hitro.
Jaz pritiska od P. nimam več.

nicolina jaz uporabljam hladilno mazilo za ritko , iz lekarne.

pikapikica super,da ti gre na bolje.

mamathea jaz tudi komaj čakam,da bojo naši škratki malo starejši...še mal pa bomo iz ta hudega ven..

ohhhh punce bom jutri kaj več napisala in odgovorila,spet me kličeuser posted image ,po 17 minutah....

Bo katera gledala Titanik?

Ma,moram it,ni za zdržat...

Lahko noč vsem!

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
5.1.2008 20:18:02   
tintin
Hoj, pikice po ritki so bojda glivice. Lahko namažeš s Canestenom in nato Bepantenom (izmenično). Sudocrem se mi zdi, da je bolj za rdečico ritke, ker pikce so pa definitivno glivice. Jih je imel tudi moj Vasja, kakšen mesec nazaj.

(odgovor članu Mamathea)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
5.1.2008 20:32:12   
mamuška
O murenček, to je pa smola za znoret. Upam, da bo čimprej minilo, saj tale vnetja znajo hudo zagrenit življenje.

Vneta ritka: jaz prisegam na mazilo Bebival, tist t vleik pisker z roza pokrovom (lekarna), je še boljše kot hladilno. Smotano je samo, ker je rjavo in če kam tacneš, je hitro flekuser posted image . Drugače pa je odlično. sem sprobala vse mustele in aderme in kaj jaz vem, kakšne specialne kreme še vse zdaj ob teh Dominikovih razjedah, stale so po 3x toliko kot ta, pomagale pa čisto nič.

Zvijanje ob dojenju. wellcome to the clubuser posted image Jaz sem svetovalko za dojenje klicala zaradi tega, ker se je zvijal, da je skoraj premet naredil user posted image , tulil, jokal, otepal, pa me je pomirila, da takrat pač prebavni trakt pospešeno deluje, ker otroček sesa. Zaradi pospešene peristaltike pa se dogajajo prdci, krči, zvijanje - določeni otročki kakajo samo ob dojenju. Jaz ga ob zvijanju enostavno odklopim, dam sab simplex, malo počakam in ponovno priklopim. To sem potuhtala, da edino pomaga. Seveda pa potem kapljic ne dam še enkrat po obroku.

pikapikica - bravo, kar tako naprej!

Cot za D. imam za izvoz, se mi zdi, da se prvič v življenju res preseravam s konfekcijo, bo pa treba ta velikemu škorenjce kupit. Pri nas je vse bolno, začela se je že čist ta prava gripa, tako da me je kar groza sploh it v trgovino. Prijateljičina hčerkica, prav tako nedonošenka, je fasala tako hud zaplet, da je pristala na otroški kirurgiji v LJ s tubusom v grlu. Revico so oživljali, ker so ji dihalne poti tako moččno otekle, da enostavno ni mogla dihat. Ker poznam dihalne stiske od blizu pri našem ta velikem, me jih je naravnost grozzzzzza! Mi se tele izolacije res ful držimo, pa še tko danes K. nekaj kihuri, tko da ju imam strogo ločena, vsakega v svoji sobi zaprta, jaz pa z masko in razkužilom skačem med njimauser posted image .

Zej pa šibam!

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
5.1.2008 21:45:29   
gruška
Dober večer mamice, malo pozno a vseeno iz srca SREČNO IN ZDRAVO IN VESELO NOVO LETO ....... (pa še kakšnega dojenčka .......)

Na hitro se vam javim, na hitro sem preletela kaj ste pisale, ker me že od 20.12. ni blo nič na RR ..... A zakaj? Zato ker nas nič ni doma ..... Letamo okol, med prazniki smo bili par dni na Krvavcu, pa mal smo šli na morje (Jooly, če bi vedela da si v Bernardinu, bi se lahko dobile....), nasploh uživamo 100 na uro...... Taja je še vedno zelo pridna, lepo spi, ponoči še vedno spi celo noč (že od pribižno 3, 4 tedna), res pa je, da zaspi šele okol polnoči, kar probam spremenit, pa mi ne ratuje ravno... Jaz bi raje, da bi okol desetih zaspala, tud če se mi pol ob 4ih zbudi za dojit... Ful se že dviguje, bi se rada kar usedla. Ima že dobrih 5,5kg (v torek imava tehtanje pri pediatru)... Joka bolj malo, tudi krčev nima, če jo kaj zašraufa jo moj da "na roko", pa takoj zaspi. Je pa imela krče na Krvavcu en večer pred spanjem....... za znoret je jokala 15 minut, čist je bla v krču, zaripla v obrazek, sploh se ni mogla potolažit. Pol je končno uspel očkov magic touch (njen trebušček na njegovi roki).......Je začela ful prdet, pol je pa zaspala. Zunaj sva kolikor moreva, razen v megli. Včeraj prvič ni kakala, pa je danes fuuuuulllllllllll..... Se samo dojiva, je čez dan na 2-4 ure, odvisno koliko je budna. Je pa res pridna. Smo imeli danes cel popoldne do prejle obiske, pa se je prvič oglasila tik preden so šli. Je pravi smejko, čeprav zna tud tko resno pogledat, da je kajuser posted image !

Čeprav nima krčev še vedno mal pazim pri prehrani (čokolada, solata, zelje, tok z veseljem bi sarme, pa si ne upam.......), mi je pa moj user posted image  kupil Leg Magic in sem že začela mal telovadit. Ja Sliva, sej vem da me boš vprašala zakaj že - zato, ker ni problem v kg, ki jih nimam preveč, ampak v mišični masi, ki jo imam premalo ....

Lepo vas pozdravljam, pa upam, da mi bo zdaj, po veselem decembru večkrat uspelo prit do RR........

Še enga lubčka vsem za srečnga pa zdravga..................

Edina stvar, ki nas poleg zaljubljenosti prižene preko vseh meja, je zavest o lastni minljivosti ...

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
5.1.2008 21:52:37   
mamuška
Aja, še to: igrač nisem nikol prala kej prav zelouser posted image , zastopam tisto strujo, ki zagovarja 2 kili svinjarije letnouser posted image user posted image . Pliškote in podobno šaro dam občasno fajn na sonce, ki je naravno razkužilo, če je kaj res vidno umazano ali da je kdo drug vlačil po ustih pa če se da, operem ali umijem, če se ne da, pa fliknem ali v zamrzovalnik ali pa v sušilec, oboje pomori vso golazen.

Pa še o pasenju kravic. ENa omenja, da se ji dete prekucne na hrbet, ko ga da kravce past (sem iskala, pa ne najdem zdaj na brzino, katera, se pardoniram) . Če se to zgodi, potem dete pase kravice NAROBE in tega ne počenjat, ker mu delate škodo. Redki 3-mesečniki tako dobro obvladajo glavo, da zmorejo prav past krave, da o mlajših niti ne govorimo. Se pa otroček trudi obvladovat svojo velikansko glaico in je zato ves zategnjen. Če ga že dajete na trebušček, potem mu pomagajte tako, da so nogice poravnane in iztegnjene, rokice pa prav tako, komolci morajo biti nekje pod lički, iztegnjeni naprej, nikakor ne porolani pod brado.  Otroček se mora opirat na OBE roki. V taki pozi potem delajo hrbtne, trebušne in ritne mišice (če pogledate ritko, morajo bit v njej jamice, ne sme biti gladka!), in niso zategnjene, zakrčene, pač pa aktivne. A sem zakomplicirala, a ne? user posted image user posted image Mene tolk opozarjajo na to, da sem že čist deformiranauser posted image

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
5.1.2008 22:10:40   
Oranža
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška

Zvijanje ob dojenju. wellcome to the clubuser posted image Jaz sem svetovalko za dojenje klicala zaradi tega, ker se je zvijal, da je skoraj premet naredil user posted image , tulil, jokal, otepal, pa me je pomirila, da takrat pač prebavni trakt pospešeno deluje, ker otroček sesa. Zaradi pospešene peristaltike pa se dogajajo prdci, krči, zvijanje - določeni otročki kakajo samo ob dojenju. Jaz ga ob zvijanju enostavno odklopim, dam sab simplex, malo počakam in ponovno priklopim. To sem potuhtala, da edino pomaga. Seveda pa potem kapljic ne dam še enkrat po obroku.

Mamuška hvalauser posted image . bomo probal še tko. Jst sem že čist obupanauser posted image
Murenček dobrodošlauser posted image .
Bom jutri kaj več napisala, ker tolk tuuulii...šibam

The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.”
(Pablo Casals)

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
5.1.2008 23:16:37   
naraščaj
Oj
Včeri smo se potepal po CE in pol smo šli še v SL. Bistrico v pikapolonico, ker v CE niso meli zimske vreče za vozek. SMo bli pozni pol pa kot vsak večer večerna akcoija, kopanje in DOOLlgo hranjenje s podiranjem kupčkov, bruhanjem jokanjem, krči. Je omagala okol polnoči pri atiju in sta ob pol enih prlezla spat v spalnoco (ztaja v svojo poslco in je potegnla potem do skor šesatih, me je zjutri skor kap), Danes pa smo šli zjutri na kavo k mamci, ker smo šli gledat kužke(stare par tednov), ki jih je nekdo odvrgel pred vrti, pridemo domov, smo dobl obisk, pol kosilo, pranje,... k sosedom (sosednja vrata v bloku) smo šli gledat dojenčka (8dni strga, joj kak je mali, čeprva je sam pol cm manjši od Taje ob rojstvu), se mi je zdela naša prav avelikanka. Bomo vidli v PON kok je kaj zrasla. No zdaj se pa poteka večerni ritual uspavanja, ki kr traja in itraja. Kaj bom od pon dalje, ko gre moj nazaj na šiht user posted image user posted image  Zdaj jo namreč vsak večer on uspava in jaz šibam spat. pol ga pa ne bom mogla tok matrat, saj mora zjutraj vstat pa še zlo velik je za volanom. Mah bo že.

naša je tut zlo rada na rokah, tam vsaj spi, ko se približam zibki al pa jo položim gleda ko čuk user posted image user posted image . Pa kaj čmo. Tut jaz je ne pustim jokat, mi je že itak dovolh hodo ko joče, ko jo zvijajo krči, ne dab jo še drugač puščala jokat. Pač rabi najino pozornost. Še prehitr je ne bodo več hotl.

Žirafa tut naša je taka da bi bla skoz na rokah, pri tvoji pa je to toliko bolj razumlivo. Saj bo probi se mal sprostit. Ker tut ona čto tvojo napetost.

IZVIRNO SPOROČILO: nicolina
Naš ga že cel dan nekaj sračka, mal poje, pa zaspi, pa bi spet jedel. Prej sem ga umila, oblekla v pižamo, je jedel, ga dam v posteljico, čez deset minut si že rorokice tlači v usta. A mislite, da se ne naje dovolj pri meni? 

Nicolina, tak zgleda pri men zvečer. Jo prikolopim tut po 5x ampak zmer vleče ko zmešana pol jo pa še zvija. Sploh ne vem kam da. Jaz mleko mam, ker ko stisnem pri teče. Zvečer je nenasitna in se dere in zvija. Boga

IZVIRNO SPOROČILO: barika

evo me, (da se boste lahko spet malo smejale...pa ne vem, kaj tak smešnega napišemuser posted image user posted image user posted image )
najprej...mamuška in tintin user posted image user posted image user posted image zato da ste pref*** tašče
e podpišem pod tole. Sama sicer teh težav nimam, sam vas pa podpiram.

Velika britanija bravo za Tiaano.user posted image

nč upam, da sem kaj odgovorila, velik sem sprot pozabla (brez zamere, sam berem na obroke). Šibam spat. Mirno nočko vsem

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
5.1.2008 23:21:16   
naraščaj
Mah, sem ugotovila, da zadnje strani sploh nisem prebrala bom probala jutr,

Nočko

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
6.1.2008 9:19:07   
GB
user posted image

user posted image

Dobro jutro cvekice . Vidim ,da sem jest SPET prva pa sem vam skuhala eno dobro tursko kavico in danes sem bila se bolj pridna pa sem na brzino spekla se eno torto.
Ker moj angelcek se spi sem na brzino skocila sem gor ,da vidim kako kej pri vas. Snoci  je bila kar pridna ( ne upam prehitro nic reci ) in sedaj se zmeraj spi user posted image user posted image user posted image user posted image . Upam ,da se je odlocila ,da bo malo vec spala in da se bo mami fajn spocila user posted image user posted image user posted image .

Rada bi vas vprasala , ce ste ze kej razmisljale o kasicah ( vem ,da je prezgodaj ) . Kaj mislite o ze pripravljenih kasicah , saj sem vceraj videla polhno izbiro zelenjavnih in sadnih kasic in ko se brala etiketo se mi zdi ,da vsebujejo vse tisto kar dojencek rabi. A mislite ,da so te v redu ali bote raje delale te kasice doma. Seveda ne bi samo te kasice narejene uporabljala ,ampak ce gres kam na pot ali nimas casa so pa kar prirocne . Kaj vi mislite o teh ze narejenih kasicah ?????

NO grem se kavo spit in torto popapat.

Lep dan vam zelim

(odgovor članu naraščaj)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
6.1.2008 10:19:47   
Oranža
Velika Britanija hvala za kavico in tortico - joj kok bi sedla ena tapravauser posted image , ampak je tud ta dobra.

Kašice - jst jih bom delala sama. Sem jih tud pri Eneju sama delala, pa jih je imel rajši kot tiste kupljene. Tud če smo kam šli sem jih sama naredila, sej jih daš v plastične posodice. Zelenjavno juhico pa sem kar v termosko dalauser posted image . Smešno, vem, ampak je blo prav u redu.

No pri nas je blo včeri zvečer pestrouser posted image , zaspal je šele okoli 1h in spal do 6h, 5min jedel, pa zaspal do 8.30, 5 min jedel in zdej še spi.

Mamuška hvala za nasvetuser posted image . Smo mu dal kapljice kot si napisala, ampak se mi zdi da se je šele čez kako uro, uro in pol tolk pomiril da je lahko v kosu jedel recimo cca. 10 min, preden ga je spet zvijat začeluser posted image .
Ah jst upam da bo tole kmal minilo...mi je prav hudo k v bistvu nč ne morem pomagatuser posted image .
Me pa tolaži to , da vidim da nas je kar nekaj takih z enakimi težavami.user posted image

No jst rešeto, sem pozabila najbrž še kaj napisat ampak bom ko se spomnim...
Se beremo....

(Pablo Casals)

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?