|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   smo se "spucale"
5.1.2008 8:21:59   
buči
Sem zdajle do konca prebrala "porodniško nadomestilo". res smo malo zašle s poti. mene je včeraj od raztburjenja celo popoldne bolela glava, pa še s sosedi in možem smo 3 ure debatirali o tem.

Zakaj odpiram novo temo? Najbrž boste tiste, ki ste malo več in dlje na forumu bolje vedele od mene ... Na misel mi je prišlo, da bi (ne v smislu dobrodelnosti) lahko ena drugi (tiste, ki to potrebujejo) kaj ponudile, dale, podarile. Jaz vem, da ko bom moja bebica rojena in prerasla kakšno stvar, da bi to dala naprej, ker se stvari nabirajo doma, pa tudi škoda je, da pri meni leži, če bi kdo še lahko uporabljal. Ne maram zadeve "podarim", vi le operite s potrdilom, pa dostavite nam (to se je zgodilo, ko sva s kolegivo klicali v materinski dom LJ, če potrebujejo voziček, pa sem ji ni dalo pridet ga iskat, midve pa nisva imeli prevoza ... user posted image ). Da bi pač tisti, ki bi stvari vzel, sam poskrbel, če lahko, za prevoz, poštnino.

A sem mimo udarila? Mislim, ni treba, da smo na robu preživetja, da si šele upaš vzeti kaj od nekoga drugega. Jaz rada vzamem stvari, ki mi jih ponudijo kolegice od svojih otrok, s tem ni nič narobe. Ali pa igrače. Sigurno imamo vsi kaj preveč, pa bi komu drugemu prišlo prav.

user posted image user posted image

TDAT - štirje prestopniki!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: smo se "spucale"
5.1.2008 8:52:57   
Anonimen
Dobra ideja.user posted image

Na RR obstaja že forum dobrodelnost.

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2008 9:11:09   
Anonimen
buči, me pa res zanima, koliko stvari bi prišlo res tja, kjer jih potrebujejo, in ne med preprodajalce, ki potem po raznih forumih prodajajo otroške stvari.
Sem se namreč tudi sama že enkrat "zaletela", hotela pomagati, pa je izpadlo točno tako, kot sem zgoraj napisala. Dobrota je sirota. Sem kasneje ugotovila, da tista mamica veselo prosi po vseh možnih forumih, potem pa preprodaja naprej. Posel ji še naprej cveti, ker se vedno najdejo kakšne dobre dušice... Pa verjetno ni edina.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2008 10:37:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
buči, me pa res zanima, koliko stvari bi prišlo res tja, kjer jih potrebujejo, in ne med preprodajalce, ki potem po raznih forumih prodajajo otroške stvari.
Sem se namreč tudi sama že enkrat "zaletela", hotela pomagati, pa je izpadlo točno tako, kot sem zgoraj napisala. Dobrota je sirota. Sem kasneje ugotovila, da tista mamica veselo prosi po vseh možnih forumih, potem pa preprodaj naprej. Posel ji še naprej cveti, ker se vedno najdejo kakšne dobre dušice... Pa verjetno ni edina.

Sram jo bodi.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2008 13:51:30   
tweetek
Meni se zdi pa lepa idejauser posted image - saj se vedno najde kaka user posted image oseba ki to izkoristi, ampak mislim da lahko še vseeno kaki mamici ki je res v stiski pomagaš. tud sama z veseljem kaj vzamem - sicer me bojo najbrž že sorodniki zasulis stvarmiuser posted image Pri nas je kar ene par velikih družin aql pa mladih parov ki bi jim tovrstna pomoč prav prišla. Kako bi pa to zorganizirale? A boš pod "dobrodelnost" dala? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2008 13:56:56   
tejkaz
Jaz z veseljem podarim kar nekaj oblačilc za dojenčke do enega leta in tudi kar nekaj igrač. Imamo jih veliko preveč, ker smo jih dobili od sorodnikov nekaj pa sem jih tudi sama kupila user posted image Če jih katera zares potrebuje, jih z veseljem dam. 

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2008 14:07:39   
Mia007
Anonimen
Sem se namreč tudi sama že enkrat "zaletela", hotela pomagati, pa je izpadlo točno tako, kot sem zgoraj napisala. Dobrota je sirota. Sem kasneje ugotovila, da tista mamica veselo prosi po vseh možnih forumih, potem pa preprodaja naprej. Posel ji še naprej cveti, ker se vedno najdejo kakšne dobre dušice... Pa verjetno ni edina.

Res jo je lahko ZELO sram!

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2008 14:10:21   
Mia007
buči ti moraš biti res prijazno humanitarno bitje. Sigurno so mamice, ki bi z vsem veseljm sprejele podarjene stvari za svoje otročke, ker živijo v pomanjkanju user posted image , ampak ponavadi te verjetno tudi ne obiskujejo RR in vprašanje, če imajo sploh internet. No jaz osebno, se bom pozanimala za kakšno tako mamico, sploh pa, če mora sama preživljati otročka. user posted image

Skozi bele oblake in tihe korake
občutim, ko se vračaš k nam.
Zaznam v najbolj samotni tišini
novega večera mesečinizvezdo, ki tam le za nas nežno tli.V vetru tvoji dotiki milo božajo nas
vem, da si tu, varuješ nas...

HVALA VSEM..

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2008 14:22:40   
tweetek
Jaz bi se lahko pri nas pozanimala - sem namreč iz Železnikov pa so kakšne družine kar ble v stiski. Je pa res da so veliko pomoči že dobile. Je pa blizu tudi ene par velikih družin ki nimajo veliko denarja (tudi po osem otrok) - pa ne mislit da starši niso pridni, to so v glavnem kmetije in za jest imajo vedno pa dovolj prostora tudi, pri oblekah in igračah pa včasih zmanjka. Vem, da ena družina v Davči je kar hvlaežna za stvari... Če želite lakho vprašam. Jaz sem rekla da bom dala svoje igračke,samo morava z dragim še peljat dol... Škofijska karitas ponavadi kar vejo kdo rabi...

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2008 14:28:21   
buči
Nekaj časa nazaj je bila neka naveza RR in revija Mama. Si lahko v uredništvu pustil stvari, pa so jih potem tisti, ki so bili v stiku z družinami tvja dostavili, da so stvari res tja prišle.

Jaz imam trenutno kar nekaj obutve (fantovske), ki je sicer nošena, ampka zelo lepo ohranjena. Ker imam jaz trenutno enega, ki lahko kaj ponosi, stvari pa dobivam od treh mamic, ni šans, da vse ponosimo, s časom pa stvari pač niso več tako zelo uporabne (material se tudi postara, pa funkcionalnost itd). Moram sicer pregledat številke (mislim, da je od 28 dalje), ampak če katera potrebuje, ali pa ve za koga. Stvari operem, tako da dobite čiste.

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2008 14:28:46   
tweetek
Buči, sem se ravno spomnila da moram tako ali tako "poiskat" eno ogroženo družino ker smo v našem KD-ju zbrali par sto evrov za poplavljence za praznike pa jih bi radi kar direktno izročili, ne preko organizacij, Če bom našla kako družino z majhnimi otroki, ti pišem na zs, če želiš. Sporoči! Pa user posted image za tvojo aktivno dobrodelnost. 

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2008 14:38:33   
buči
Fino! user posted image  Sama žal denarja ne morem darovati, želim pa pač nekako pomagati. Pred letom sem bila prav vesela, ko sem oddala celo škatlo plišasrih igrač v dom za ostarele, ampak saj vsi vemo, da so take pošiljke dobrodošle bolj poredko.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2008 20:42:20   
buči
ja, sem pozabila. Moj PDP se približuje, tako da če me zmanjka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ne mislit, da sem šla na dopust, le nekaj časa bom odsotna in če boste izvedle kakšno akcijo, se pridružim, če kaj zamudim.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2008 20:42:34   
tweetek
Ja, saj sama tud ne morem denarno pomagat - denar pri Kulturnem društvu smo zbral tako da smo priredil predstavo pa pobiral prostovoljne prispevke... Bom ti poslala na zs če najdem kako mami ki bi ji kakšna stvar za dojenčka prav prišla... Pa lep vikend!

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2008 20:43:47   
tweetek
UUUU, super buči! Želim ti lepo izkušnjo poroda user posted image in veliko cartanja s tvojim novim zakladkomuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.1.2008 20:52:12   
buči
ja, haval, saj imam sicer še en mesec, ampak upam, da bo kaj prej. Stvari za dojenčka bom lahko oddala, ko bodo premajhne temu, ki ga čaako, da ne bo pomote, se bi pa našlo kaj drugega. lp

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.1.2008 21:00:33   
tweetek
aja, pardon ,sem narobe zastopila... Sem brala tisto o vozičku pa sem kar sklepala da gre za stvari za user posted image ....  A mi mogoče napišeš kaj bi oddala (npr za kolko stare otroke, fant, punčka, moški ženska) da bom bolj vedla kakšno famikjo iskat (veliki otroci, majhni, fantki, punčke)?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.1.2008 21:05:13   
tweetek
aja, ti bom še razložila kako je s to stvarjo, da ne boš mislila da iščem zase ozr da bom naprej preprodajalauser posted image . Jaz mam kot tajnica našega društva nalogo da najdem "srečnega dobitnika" prispevkov ki smo jih zbrali in v ta namen se dobim z eno gospo ki dlea na občini in z eno ki dela na naši karitas, obe sta ble med poplavami veliko na terenu in vesta kakšna je situacija, pa še podatke o tem kolko so družine že dobile in kdo ma majhne prihodke pa velik otrok imata... Tako da moram v vsakem primeru najt nekoga ki bo dobil naš skromni prispevek pa lahko hkrati povprašam tudi če rabijo (tam ali pa kje drugje) kakšno materialno pomoč. Zato se ponujam, da dam kako stvar naprej. 

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.1.2008 21:56:22   
Pia77
Kar se podarjanja rabljenih oblačil in otroške opreme tiče, je dober naslov Rdeči križ. Sicer ne vem, kako je drugod po Sloveniji, na Dolenjskem enostavno dostaviš robo na območno združenje RK (Rozmanova 30, NM). Podatek, da morajo biti stvari oprane v kemični čistilnici, je DEZINFORMACIJA. Oblačila naj bodo oprana v pralnem stroju, pa je. Enostavno sprazniš prenapolnjene predale in police, ljudem pa polepšaš težaven vsakdan.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.1.2008 22:34:51   
obrigit
Bravo buči user posted image user posted image sem za stvar, če boste odprle kakšno akcijo se vam pridružim.
Bom pa tudi sama poiskala kakšno takšno družinico na štajerskem in oddala stvari,ki jih bo moja dojenčica prerasla.PDP imam 12.2.2008 jupi komaj že čakam.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.1.2008 22:37:35   
obrigit
Pa zopet nas bo zaribala ena anonimna, samo prosim punce bol umirjeno da ne bo katera predčasno rodila.

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.1.2008 8:32:54   
buči
Pri nas v Lj raje nič ne dajemo na RK, ker ne vzamejo prez računa čistilnice. Zdaj imamo Strojane 500 m stran, pa vidimo, kako gredo po stvari, potem pa cunje ležijo za Savo, ko jih preberejo. Žalostno.

Torej jaz imam kar nekaj fantovskih čevljev (28-33 tam nekje), za dojenčka bo kasneje, pa kakšna knjiga bi se našla in igrača. Ko pa pridem k sebi (recimo da aprila / maja) in ko bo malo topleje, se pa spravim na naše podstrešje, ker je tam sigurno še kaj uporabnega, ker smo morali spraznit stanovanje pokojne tete (likalna deska ... ). Pa še kolegicam bom rekla, da naj pregledajo stanovanja, pa se bo nabralo. Saj lahko rečemo, da bi imele "SPOMLADANSKO AKCIJO". Z Obrigit do takrat rodiva user posted image , pa bova spet lahko aktivni, ostale, ki imate "veze" pa do takrat navežete kakšen stik.

Mislim, da je tema taka, da se tudi kakšna Anonimna ne bo mogla upreti in bo sodelovala - pozitivno! user posted image

(odgovor članu obrigit)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.1.2008 14:16:23   
tweetek
Super! Sem koj za spomladansko akcijouser posted image Se bom protrudila in pozanimala če je kaj pomoči potrebnih mamic z našega konca... Ja, lepo je da se iz enga "kreganja" razvija nekaj koristnega in lepega... Za fantovske čevlje lahko pa že zdaj vprašam... Pa lepo čuvajte user posted image !

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.1.2008 14:27:01   
Anonimen
Punce, ni treba tako grdo o "Anonimni"... Sem vam povedala, da sem bila takšen entuzijast, kot ve, željna pomagati. Se nas je tudi takoj nabralo en kupček mamic,  ki bi priškrnile kaj pri svojem otročku, samo da bi tista mamica imela (nobena ni bila tako bogata, da bi darovala denar, ampak res se nam je zasmilila). Zato mi res ni bilo vseeno, ko se je vse skupaj končalo tako, in ko še vedno vidim po različnih forumih, da dobre duše darujejo zanjo.
Sicer pa vam resnično želim eno uspešno akcijo, pa držim pesti, da bi vaša iz srca podarjena pomoč prišla v prave roke ter prižgala iskrice v otroških očeh. user posted image

(odgovor članu tweetek)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
7.1.2008 6:37:20   
Peteršilj
Jaz prerasle stvari od otrok dam kolegicam, pa žlahti, ki majo otroke, tak da se mi malo nabira in stoji doma. 

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?