buči
|
Sem zdajle do konca prebrala "porodniško nadomestilo". res smo malo zašle s poti. mene je včeraj od raztburjenja celo popoldne bolela glava, pa še s sosedi in možem smo 3 ure debatirali o tem. Zakaj odpiram novo temo? Najbrž boste tiste, ki ste malo več in dlje na forumu bolje vedele od mene ... Na misel mi je prišlo, da bi (ne v smislu dobrodelnosti) lahko ena drugi (tiste, ki to potrebujejo) kaj ponudile, dale, podarile. Jaz vem, da ko bom moja bebica rojena in prerasla kakšno stvar, da bi to dala naprej, ker se stvari nabirajo doma, pa tudi škoda je, da pri meni leži, če bi kdo še lahko uporabljal. Ne maram zadeve "podarim", vi le operite s potrdilom, pa dostavite nam (to se je zgodilo, ko sva s kolegivo klicali v materinski dom LJ, če potrebujejo voziček, pa sem ji ni dalo pridet ga iskat, midve pa nisva imeli prevoza ... ). Da bi pač tisti, ki bi stvari vzel, sam poskrbel, če lahko, za prevoz, poštnino. A sem mimo udarila? Mislim, ni treba, da smo na robu preživetja, da si šele upaš vzeti kaj od nekoga drugega. Jaz rada vzamem stvari, ki mi jih ponudijo kolegice od svojih otrok, s tem ni nič narobe. Ali pa igrače. Sigurno imamo vsi kaj preveč, pa bi komu drugemu prišlo prav.