nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: ona zadnji stavek je pa resničen In,če katera od teh anonimnih rabi kakšen evro,ji bom pomagala,samo ko se prepričam,da je vse res In kaj je zate res? Kaj zate pomeni, da je nekdo reven? Da živi v kolibi, brez vode in gretja? Da hodi raztrgan po tri mesece v istih cunjah? Mislim ... Revščina je relativna, draga moja, in ne moraš primerjati revščine po vsem svetu enako. In tudi ljudi ne moreš kar tako označiti, a so revni ali niso. Ker vsak revež ima tudi prioritete, veš. Jaz si bom prej od ust odtrgala, kot se odpovedala čikom - a zato zate ne bom revež? Nekdo si ne bo privoščil nove cunje ali čeveljev, bo pa zato imel internet. Ali pa ne bo šel na morje in si kupil nov mobitel. Vrlo važno - njegov problem, kaj stori s tistimi fičngi, ki jih ima; še vedno je revež in v tem je point - v količini denarja, s katerim razpolaga. Za vaše pojme, torej, si nekdo ne sme privoščiti barve za lase (najcenejša stane cca 3-4€), če se želi na razgovor v službo prikazati kolikor toliko urejen? Očitno je bolje, da pride na razgovor zanemarjen, neopran, v zgonjenih cunjah, shiran, in funkcionalno nepismen (beri brez poznavanja osnov interneta, računalništva, sodobne tehnologije). Verjetno se bodo delodajalci kar tepli zanj, da mu pomagajo iz stiske, kajne In ljudje blazno radi kažejo svojo revščino na tv! Uživajo v tem, da jih snemajo v smrdljivem, zatohlem stanovanju, ob praznih piskrih, iz vode jim teče le mrzla voda in k takemu imiđu seveda spadajo tudi sivi, zanemarjeni lasje! To bo to. Računalnikov je danes kot dreka - folk ti jih meče v hrbet, madonca. In res je danes problem dobiti kakšen star računalnik. Jaz sem svojega podarila s tiskalnikom vred nekomu, ki je sicer imel vsak dan za v pisker, compa pa je bil vseeno blazno vesel. In na net se je tudi priklopil - hvala bogu, še svetovala sem mu najcenejšo varianto. Da bo v stiku s svetom in časom, da ne bo zapadel v krizo,da si bo lahko iskal službo (in si jo je tudi našel), da se ne bo počutil kot marsovec v tem kapitalističnem svetu, ki očitno vidi revščino samo v kartonski škatli v zakotni ulici NY. Aja, saj res - revežev potemtakem pri nas itak ni.
|