|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007 (3. del)
30.12.2007 11:50:38   
baja*
Danes sem dala malemu prvič za jest surovo pretlačeno hruško. Pa mi je malo žal, se mi zdi še prehitro za surove jediuser posted image . Upam, da ga ne bo napenjalo.
Pa malo sem brala recepte za GH in po 6m bi že lahko na olivnem olju prepražili korenček... ter tako kuhali zelenjavne župice. A ni še malo prehitro za to? Al se samo meni tak zdi?
zvesta še vedno me zanima kakšno breskvo si dala Izaku?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
30.12.2007 11:53:56   
SANEK1
Dobro jutro še od nas! user posted image

Z Živo čakama da pride dragi po naju in gremo k tašči na kosilo, tak kot vsako nedeljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
30.12.2007 11:55:32   
Anonimen
aha.. baja* oprosti.. prebrala in pozabla odgovorit...
Izaku sme dala Frutek Breskev z rižem....bi dala iz kompota, a naj ne bi bil cukran, kar so pa vsi...

Hval vsem za Pikepoke, a zgleda, da je zjutraj šlo za obremenitev želodčka po par dnevih neješčosti... naslednji obrok je spet polno požrl in zdaj celo med dvema obrokoma pojedel še 70 ml hruške..

baja, jaz mu ne bi upala dati surove hruške....jabolko ja, hruške pa ne, ker to je pa res sadnje, ki surovo najbolj napenja...

ja, tudi jaz sem brala, da bi lahko dali že žličko olivnega olja, pa čebulo in to... ampak po moje so ti recepti mišljeni, če že s 4  mesci uvajaš GH....jaz mu še ne upam dat olja in čebule... sicer pa še vedno sprobavamo okuse, še nisem nič začela mešat med seboj...

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3403
30.12.2007 12:00:58   
Afnica
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

aha.. baja* oprosti.. prebrala in pozabla odgovorit...
Izaku sme dala Frutek Breskev z rižem....bi dala iz kompota, a naj ne bi bil cukran, kar so pa vsi...

Preberi sestavine na Fruteku- med njimi je tudi sladkor! Sadni delež 50-70%- odvisno od okusa. Jaz sem jima včeraj dala breskev zato, ker sedaj res ni izbire sadja. Pa še omejitev imamo glede alergij. In bi bili obsojeni na samo hruško.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
30.12.2007 12:11:18   
baja*
zvesta hvala za odgovor. Jaz kar pozabim, da fruteki obstajajouser posted image .
ja saj mi je ful žal, da sem mu dala surovo hruškouser posted image , edino kar me tolaži je to, da še nikol ni imel nekih težav z napenjanjem. Upam da tak tudi ostaneuser posted image
Za olje in čebulo pa se meni tudi zdi prehitro....
Pa fajn, da je Izak začel bolj pridno jestuser posted image

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
30.12.2007 12:13:41   
SANEK1
Baja, jaz sem ji dala breskev in marelico kar iz domačega kompota. Je moja mama poleti vložla take dobre kompote, skoraj bre cukra.  Bravo mama!!!user posted image user posted image user posted image
Aja zadnjič je češnjevaga tudi jedla, ji je bil kar všeč, višnje pa nekak ne.user posted image

So pa dokaj naravni in brez cukra kompoti Natureta od Ete.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
30.12.2007 12:24:35   
Anonimen
Zakaj pa ne bi smeli jesti s cukrom? Če imaš v frutekih od 4.meseca dalje, pa s sladkorjem...user posted image Jaz sem mu pa to devala user posted image

(odgovor članu SANEK1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3407
30.12.2007 12:43:31   
Anonimen
Ne da ne bi smeli... Samo prehitro se navadijo na sladko, pol pa nočejo nesladkega. Pa za zobke ni dobro. Tudi če jih še nimajo.

Evi našega šarmera: KLIK

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3408
30.12.2007 13:58:02   
baja*
Čestitke Izaku za pol svečke! user posted image  user posted image  user posted image user posted image  
kak jamra, ko je treba it spatuser posted image  e ti bogiuser posted image

Mi gremo pa zdaj malo na luftuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
30.12.2007 14:29:18   
Anonimen
ja, baja... to zdaj ene 4 dni tak dela... ko zadrema, začne tak jamrat... podnevi, ponoči... vedno... in ko neha jamrat, veš da ga lahko odložiš user posted image

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3410
30.12.2007 15:24:18   
Anonimen
Čestitke Izaku za pol leta user posted image user posted image

Kako jamra user posted image Moj tudi to počne, če ga ne dam pravi čas spat.. Ah, so posrečeni naši dojenčki... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3411
30.12.2007 16:12:35   
Freycha
Dober dan!

Najprej naj povem, da se pridružujem klubu neješčih otrok. V Dito komaj še kaj spravimo, zdrži pa tudi po 4 ali več ur s tisto malo količino hrane user posted image  amak se ne sekiram, ko bo hotela jesti, bo že. Ona je sama sebi najboljši regulator...

Kot sem napisala, je bila danes pri nas na obisku ena pediatrinja, ki je precej priznana, delala je full raziskave kar se tiče uvajanja goste hrane, pa kaj je ok in kaj ne in mi je takoj rekla, da naj se izogibam Hippovim kašicam, ker imajo preveč adetivov, ki škodujejo otrokom. Da naj delam čimveč sama doma in sem dobila od nje mail kjer je nekih 7 strani o uvajanju goste hrane po 6. mesecu. Ko pridem nazaj domov bom pripopala, da boste vse deležne teh receptov.

Sicer pa jo je pregledala in je rekla, da je vse ok, da pa ima malo preveč ven rebra in da če ji dajem AD3 kapljice. Sem rekla, da ne... da dobiva samo D3 od Oleovita in je rekla, da je ena kapljica čisto premalo, da naj grem lepo na AD3, ker zdej ne bo več krčev, čeprav je zagotavljala da tile krči niso zaradi kapljic. Da moram čimprej uvesti 8 kapljic na dan, sicer se zna zgoditi, da bo rahitična. Mi je tudi povedala, da je vitamin D toksičen in ga zato dajejo skupaj z vitaminom A, ki uničuje to toksičnost. In da ona odsvetuje jemanje samo D vitamina. No, glede na to, da so ta rebra mene non stop skrbela in da sem mislila, da je zato, ker je tako suha (se spomnite punce, da sem nekaterim govorila, da je Dita tako suha, da se ji rebra vidijo) ampak je rekla, da je zelo lepo razvita in da ni zavaljena, da so pa rebra taka zaradi pomanjkanja vitamina D.  Sicer pa je rekla, da če hočem podaljšati njeno spanje do 6h zjutraj, da naj jo dam spat, kot jo navadno dam, med 11 in 12 uro zvečer pa naj ji kar v posteljici med spanjem ponudim flaško in kolikor spije, naj spije. Da ko bo začela spati do 6h zjutraj, pa to večerno hranjenje počasi vlečem od 23 ure nazaj proti nekje 8 ali 9 zvečer. Da če bo dobia vzorec, da ob 3h je, da bomo imeli probleme ta vzorec spremeniti..... V glavnem meni se zdi kup predlogov zanimivih, seveda je pa na vsakem posamezniku, da se sam odloči, koliko bo to upošteval.

Punce, sem vas samo malo preletela, zato bom samo parim odgovorila:

baja sem veselauser posted image user posted image user posted image in kar malo fovšuser posted image , da si šla na 5punc.com, ker si to prdstavo želim že nekaj časa ogledati, pa še nisem uspela.

Izaku čestitke za pol leta user posted image user posted image

Zvesta Dita full dolgo časa že jamra, ko se uspava in ko neha jamrat vem, da je zaspala user posted image

Baja tiste recepte, ki jih imam in jih bom posredovala, je v njih tudi že čebula, pa olje itd..... pa meso tudi user posted image

a je še kaj takega? user posted image  Aja, danes je šel dragi v MB, ker sedaj dela dve nočni zaporeduser posted image , 1.1. pa spet pride nazaj na Krvavec in bomo tu do 3.1.

AJA ŠTAJERKE, DA VAS SPOMNIM, DA JE SESTANEK ZA PLAVANJE Z DOJENČKI 3.1.  OB 16.30 URI... Kje pa se sedaj ne spomnem, imate v mailu, ki sem vam ga poslala. Pupi nisi prepozna, samo sem pozabila poslati mail naprej..... bom še danes, če mi uspe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
30.12.2007 16:27:44   
tini6
Hojla! Da se javim iz naših počitnic v LJ. Smo se meli prav fajn, mami se je mal spočila. Drugače pa nič novega. Kaj pa  na RR? Sem kaj zamudla???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
30.12.2007 16:31:15   
Freycha
še to: vprašala sem jo, kako otroka prepričati, da gre spat brez uspavanja in nošenja po rokah itd... in je rekla da je edini sistem tak, ki mi zagotovo ne bo všeč. Pustit zjokat se. Da naj bom ob njej, da jo tolažim in držim za roko, da jo uspavam s trepljanjem po ritki, ampak da bo to kak dan ali dva, mogoče malo več, potem bo jo bom pa lahko dala v posteljo in bo sama zaspala. Da otroci že pri enem mesecu skapirajo kaj njim najbolj paše in potem to malo "izkoriščajo" - v smislu, da je njim pač bolj prijetno v naročju in da se začnejo jokat, če niso uspavani na tak način, ker jim je tako najbolj prijetno.
No, bova videla, če bova ubrala tak pristop, bom pa zagotovo probala vedno bolj pogosto jo dajati v posteljo brez uspavanja, pa da jo probam uspavati, ko bo že ležala v kinderpetu.....

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
30.12.2007 16:40:01   
poldy
freycha, mnenja različnih pediatrov so zeloooo različna. Meni je rekla zdravnica v razvojni ambulanti, naj grem iskat kapljice v Avstrijo, ker so boljše, sem pa tudi sama prebrala, da imajo avstrijske 3x več D vitamina kot slovenske. Je pa ta zdravnica zelo priznana, tudi v tujini. Namreč ona dela z otroki v razvojni ambulanti že več kot 30 let,( je pa ortopedinja) na gorenjskem, predavanja in tečaje pa vodi v zelo veliko državah po celem svetu. Za kosti pa je pomemben samo D vitamin, ker le ta pomaga kalciju, da se pravilno vgrajuje v kosti, ni pa ga mogoče zaužiti v kaki hrani(v gobah ga je baje nekaj malega), zato se ga dodaja, A vitamin pa je prisoten skoraj v vsaki zelenjavi in sadju, tako da če daješ to ni potrebe po AD3 kapljicah.
Jaz mislim da dandanes vsi malo preveč kompliciramo s tem kaj ja in kaj ne dajati dojenčkom. Pa bolj kot bomo komplicirali, bolj bodo naši otroci občutljivi. Če vprašaš kakega starejšega zdravnika, bo povedal kako so včasih delali, pa ni nihče kompliciral, pa manj je bilo bolnih otrok kot danes, če pa vprašaš kakega mlajšega, pa bo zakompliciral tako, da na koncu ne boš vedel kaj dati otroku za jest. 

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
30.12.2007 16:50:08   
Freycha
poldy se strinjam s tabo, ampak ne smemo pozabiti, da so tile otroc veliko bolj degenerirani, kot so bili včasih, zato se tudi tako komplicira.......

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
30.12.2007 16:50:52   
poldy
še nekaj, to kar se kupi v trgovinah, pa je vse z različnimi aditivi, ki podaljšujejo rok trajanja. Kje pa ste že videle sadje ki speštano traja več kot dve leti? Tudi če ne piše, je v vsaki hrani kaj škodljivega. Jaz sem se ravno včeraj pogovarjala s sosedo, ki ima tri otroke, pri taprvi je ful komplicirala, in poslušala ljudi, ki so ji govorili kaj sme in kaj ne sme dajat otroku za jest, in je bla tamala skoz nekej bolna, pri ta drugih dveh pa je delala skoraj ravno nasprotno in sta obe zdravi pa brez alegij, namesto teh kašic pa je dajala domače kravje mleko (razredčeno), pa speštano banano s sladkorjem, pa nobena nima slabih zobuser posted image . Jaz tudi nič ne kompliciram jaz jem čisto vse, tamali pa (zaenkrat )nič ne škoduje. Po frutkih je ful bruhala, ko pa sem ji dalo sveže sadje pa še ni vrgla čez. Za hruško pa pravijo, da naj bi jo začeli uvajati takoj za jabolkom. Samo mora biti pa zelo zrela.

V glavnem mnenj kolikor jih kdo želi, kaj pa je najboljše za vsakega od naših dojenčkov pa bo itak vsaka sam ugotovila, ker vsak je drugačen.  Vas je pa fajn brat kako se vaši dojenčki odzivajo na različno hrano.
Midve sva danes brokoli jedle, pa ji ni bil ravno dober, sicer pa itak pri vsaki novi stvari najprej ven pljune, potem pa že poje.

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3417
30.12.2007 16:52:06   
poldy
freycha, men se sploh ne sanja več koga naj poslušam, tko da je bil to samo komentar.....user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
30.12.2007 17:03:24   
tini6
Jaz tud mislim, da moramo čim več doma pripravljati hrano. Glede D vitamina pa tud jaz ne vem kaj naj naredim. Zaenkrat sva še na Oleovitu, mogoče bova kasneje začele AD3.
Drugače pa naša zaenkrat noče nobene zelenjave. Najbrž ji moram dat večkrat za probat.

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
30.12.2007 17:16:09   
corfu
Punce kot sem že rekla glede GH ne preveč komplicirat. Jaz sem moji že dala govejo juho z zakuhanim grisom, pa skuto je tudi že jedla...več kasneje

Uživaj življenje...

(odgovor članu tini6)
Neposredna povezava do sporočila: 3420
30.12.2007 18:16:05   
Anonimen
Zvesta, super za Izaka! In čestitke za pol leta!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: baja*

A Špela in Jure sta že kaj boljša?

Jure je malo bolje (zaenkrat), Špeli se je pa dans poslabšalo.user posted image Zdej že kr mal mislim, da mamo rota...
To z olivnim oljem in vsem ostalim, kar naj bi lahko po 6. mesecu, si pa jaz razlagam tako, da to velja za tiste, ki so začeli pri 4 mesecih uvajat, tko da po tej logiki je zame to dva meseca po začetku uvajanja. A je razumljivo al sem zakomplicirala?

No evo, kako imava z zvesto isto logiko.user posted image

Včeraj sem pozabila povedat, da se je mali prvič čisto zares in konkretno postavil in nekaj časa bil na vseh štirih!user posted image Se je guncal z rito naprej in nazaj, ves srečen, da mu je uspelo in zdaj to non stop trenira!user posted image

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3421
30.12.2007 18:20:39   
poldy
Midve sva jedle mleko z vodo zmešano, za zmešat kašico z marakujo in breskvo, riževo kašico, gresovo kašico, kašico od alnature z žiti, jabolkom in hruško, že pripravljene hipove kašice vse kar je za 4 mesece razen gozdnihn sadežev in frutke vse za 4 mesece(po breskvi z rižem mi je vse ven zbruhala, pa ji zdaj en lep čas ne bom več dala teh kaši) smetano, piškotek(čisto malo), marmelado slivovo, višnjevo in marelično, jabolko, banano, cvetačo, brokoli, korenje, grah, pire krompir(tudi narejen z mlekom in maslom), kaj dosti drugega pa ne,ampak bova kar kmalu še kaj probale....user posted image Po mojem že jutri govejo juho al pa vsaj zelenjavo iz juhe

Opa, se mi je skobacala čez cel kavč, grem preden mi dol padeuser posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
30.12.2007 18:21:30   
Anonimen
Naš polletnik pa je danes malo čuden.

Poje vse kar mu damo, do konca. Pa zdaj je že 3. odspal 2 uri, s tem, da bi zdaj verjetno še več, pa sva midva namensko začela roštat, ker bi midva pa ponoči rada spala.

Tašonka... bravo za Jureta...je hitro začel seksat user posted image user posted image user posted image user posted image .... naš pa blage veze nima zakaj ima roke in noge user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3423
30.12.2007 18:22:34   
poldy
To z olivnim oljem in vsem ostalim, kar naj bi lahko po 6. mesecu, si pa jaz razlagam tako, da to velja za tiste, ki so začeli pri 4 mesecih uvajat, tko da po tej logiki je zame to dva meseca po začetku uvajanja. A je razumljivo al sem zakomplicirala?
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

jaz sem ji dala olje v kašico od alnature, ker gor piše, da je potrebno dodat, ker tega ne vsebuje, pa sadni sladkor sem ji dala noter, ker čene je čisto brez okusa, pa zelenjavo tudi delam ali na olju ali pa kar raje na maslu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
30.12.2007 18:24:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

je hitro začel seksat user posted image user posted image user posted image user posted image ....

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?