mamuška
|
Ojla! Mi smo dan preživeli na snegu, mali j ebil pri babici, ker vseeno še ni z a 3-4 ure po mrazu ga vlačit, ta velik je pa užival 300 na uro. Bili smo v Planici, peš iz Rateč in vam povem - špica. V dolini -11, gor pa nula, sonce, hodili smo v samih puloverjih, nasankali smo se, jutri gremo pa še mal posmučat, če bo vreme še držalo. Končno sem se ornk zguncala, sem že čist zakrnela. Naš fante je pa tudi užival, ker enkrat nismo bili vezani na 3 ure, pa na plenice, pa na črpat pa na futrat - sicer sem vmes 2 x črpala kar ob poti, eni so skor oči zgubili na meni, pa kaj me briga. Kdor zastopi, pra, kdor pa ne, pa naj preč gleda. Zdaj me čaka vsa šara za razpakirat, pa kosilo moram za jutri vnaprej pripravit, ker si ne upam jest zunaj, saj nikoli ne vem,če je hrana res brez vseh alergeno, ki jih jaz ne smem. Zajtri in večerje: jaz si veliko pomagam z namazi, ki jih najdete pri vegetarijanski prehrani, večkrat jem ribe (sardine, tune, skuše), od namazov pa še vitaquell margarino, ki je brez mlečnih sestavin, poli salama je tudi "trotlzihr", enako puranje prsi v ovitku, včasih samo brezglutenski kruh in kako žlico domače marmelade, za kako spremembo pa konjske ali telečje hrenovke od MDK, ki tudi ne vsebujejo mečnih beljakovin. Redko kako majčkeno porcijo endivje s krompirjem, za zajtrk pa kako sadje v kompotu, riževo mleko ... tko nekak. Za večerjo kdaj tudi puranje čevape, ki jih sama začinim, ajdove žgance, koruzne žgance - to pride v poštev tudi za zajtrk. Šibam. Čaka me goraaaaaa dela, globoko pa sočustvujem z vsemi, ki imate za sabo prebedene noči