Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 20:26:53
|
|
|
|
unika
|
IZVIRNO SPOROČILO: urssyy Mml kaj morda veš kje lahko najdemo kake verze, ki jih me pošljemo prijateljem ob rojstvu naših otrok ? par dni nazaj je ena spraševala isto pa ti kar link pošiljam: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2225392
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 20:28:52
|
|
|
|
Lunca1
|
Vaney v glavnem dobro premisli kaj ti bo najbolj praktično, predal ali polica. Če imaš oba stroja enega ob drugem pa lahko narediš polico čez oba in imaš zraven še fino odlagalno površino za plenice, robčke,... A ja pa ne pozabit na rob, ki ga imava obe tako Sunny kot jaz, da blazina ne more pasti dol. Pa pazi da ne bodo preostri, da se otrok ne poškoduje. Najbolje je malo zaokrožit. Pa pohiti, ker mizarji so zelo razprodani. Aja pa nima veze, a gleda površina 5 ali 10 cm čez stroj. Vse mere prilagodi svojim potrebam.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 20:37:02
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney mene pa že muči nova stvar-sem šla merit sušilni stroj, da dava delat leseno ogrodje za pod previjalno blazino, pa se mi zdi, da je sušilni stroj ful nizek in da me bo križ bolel ob previjanju. imam namreč 174cm. a se da ta problem kako rešit oz. tiste, ki previjate na pralnem oz. sušilnem stroju, a vas je kaj motilo, da je tako nizko, vas je kaj bolel križ. sem rekla dragemu, da bi to leseno ogrodje kako dvignili vsaj za 10 cm, pa pravi, da potem ne bi bilo več stabilno, na steno ga pa noče prišraufat, ker potem bomo imeli preveč lukenj v ploščicah groza... vaney jaz sem visoka 170 cm in se mi moja previjalna na pralnem stroju ne zdi nič prenizka. Se mi zdi, da bi imela veliko večje probleme, če bi bila višja. Se mi pa zdi, da so previjalne komode od Lip Poljčane visoke 85 cm, torej ravno toliko kot pralni ali sušilni stroj.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 20:43:24
|
|
|
|
Sunny Morning
|
Jaz se počasi za danes odjavljam. Želim val lepo noč, čim manj obiskov WC-ja in še manj odhodov v P. Grem, ne vem katerič že, gledat Gospodarja prstanov.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 21:40:17
|
|
|
|
puri
|
Pri meni se je stanje malo umirilo, ti "popadki" niso več tako pogosti, kot prej, tako da bom šla sedaj počasi kar v posteljo,......bom videla kaj bo ponoči,....upam, da nič
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 21:56:33
|
|
|
|
limma
|
Piba, poslala sem ti ZS. lep večer in mirno noč vsem, danes sem vas prebrala, jutri pa kaj napišem.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 21:57:44
|
|
|
|
limma
|
Puri, drži se... lepo preživi praznike doma in počakaj na januar
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 29.12.2007 22:20:59
|
|
|
|
vaney
|
lunca, še enkrat hvala za izčrpen nasvet. bova kar pohitela s tem naročilom, ampak bova naredila samo poličko brez predala. me pa še zanima, če imate vse že doma ležalnike? jaz sem ga dobila za darilo na dekliščini in je bil do sedaj zapakiran, zdaj sem ga pa odprla in sem ugotovila, da se ga ne da čisto položit, ima malo manj kota kot lupinica in zelo mehko dno (samo iz blaga), se mi zdi, da se bo kar pogreznil v njo na sredino. in gor na držalo so namontirane trde plastične igračke. a je to sploh primerno za novorojenčka?? ker meni se zdi, da mora vsaj na začetku imeti trdo in ravno podlago, ki je po celi dolžini malo dvignjena, ne pa samo od ritke navzgor kot pri lupinici. saj vem, zgodaj sem se spomnila it gledat dajte mi povedat, ker drugače moram it drugi ležalnik kupit... drugače pa vam želim lepo in mirno noč...
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 8:12:57
|
|
|
|
klaja
|
Jutro! Celo noč nisem prav spala, sem hodla skoraj vsako uro na WC, zdaj sem pa kot da bi me tramvaj povozil! Včeraj popoldan me je tako matralo, da nisem mogla več zdržat pri sestrični in sem šla kar ležat na sedežno. Nekaj me je čudno gledala, je mogoče imela strahe, da bom kar tam rodila. Zdaj je sicer boljše, samo kako dolgo! Glede popadkov se nima smisla obremenjevat, ker boste kar hitro ugotovile da so pravi. Mene so prvič zbudili ponoči in sem takoj vedela, da niso lažni, ker so bili bolj intenzivni in v časovnem zaporedju. Moram it, ker se Julija joče.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 8:50:30
|
|
|
|
puri
|
Evo,...jaz sem še tukaj So se potem včeraj "lažni popadki" kar umirili,..., tako da sem šla spat in ponoči razen otrdevanja sem in tja, ni bilo nič posebnega. Sem pa že res mislila, da bo šlo zares, ker so bili popadki točno na 4 minute in to kar 2 uri skupaj,......niso bili pa tako močni, kot vem, da morajo biti, zato sem kar čakala lepo doma, kaj bo iz tega in k sreči so se nehali. Se mi je to dogajalo tudi v prejšnji nosečnosti ravno enaki čas, za praznike,....se mi zdi, kot da se zgodba ponavlja. Najhuje je pa to, ko ne veš ali bo šlo zares, ali se bo vse skupaj spet nehalo. Hvala pa vsem, ki ste držale pesti zame ,....zgleda, da je pomagalo .. Za vsak dan sproti sem vesela, da sem še doma,...naj naša pikica še malo počaka!
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 8:59:06
|
|
|
|
Lunca1
|
Dobro jutro, samo tolk da se na hitro javim. No tamala mi zjutraj spet v postelji obuvala copate. Potem je bilo pa treba vstat.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 9:00:04
|
|
|
|
Lunca1
|
Vaney moj ležalnik se precej položi, tako da moram dat samo eno pleničko pod ritko in je praktično naravnost. No čisto 100 % ne.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 9:02:18
|
|
|
|
klaja
|
Puri, predvidevam da imaš porodnišnico zelo blizu!? Glede na to, da bo to tvoj 4 porod, bi jaz bila že ob prvem popadku v porodnišnici. Dobra si, da si ostala doma. Meni so v porodnišnici rekli, da ko bom začutla prvi popadek, da takoj pridem tja, da ne bi bilo kaj prepozno in bi me na poti prehitelo.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 9:11:56
|
|
|
|
puri
|
Klaja,....do porodnišnice imam jaz ponoči približno 15 minut, ker ni nobene gužve na cesti, drugače pa lahko tudi eno uro. Saj mene kar malo skrbi, ker sem prejšnjič res rodila zelo hitro, sem mislila, da bom že kar doma, res ,....ko sem prišla tja, sem šla direkt v porodno in je bilo tudi hitro konec. In vem, da ko bom začutila res tisti pravi močan popadek, da bom takoj šibala v P, samo včeraj sem vedela, da to še ni tisto, kar bi moralo biti,...nikoli pa ne veš, kaj iz tega sledi. So bili pa skoraj že kot pravi popadki, pritiskalo mi je navzdol, trebuh trd kot kamen, bolečine, kot pri menstruacijo, samo tiste prave bolečine pa ni bilo, zato sem ostala doma.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 9:14:55
|
|
|
|
dašabina
|
Dober dan, smo še v enem kosu, glede na to, da imam rok čez dva tedna, pa se je že začelo pravo špikanje tam spodaj, pa mi seveda ta veča hčera ne verjame, pravi, da se mal hecno obrnem in da se hecam!! Drugače pa eno srečno, zdravo in uspešno novo leto vsem RR-jevkam, da bodo naši sončki zdravi in veseli in pridni in .....
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:26:32
|
|
|
|
sani1
|
POZDRAVLJENE ŽENSKE!!! Mi smo doma! Naša Manja se je začela lepo rediti v bolnici in so nas včeraj spustili domov. Hvala vam vsem skupaj za čestitke in moralno podporo mml, katee, klepetka in piškamiška- bile ste mi v pomoč in spodbudo! Hvala res iz srca! Vsega nisem prebrala, sem pa videla, da nas je kar nekaj že rodilo in vsem mamicam želim veliko sreče, ljubezni in cartljanja z svojimi otročički! minka- čestitke za fantka ljubljana- čestitke za Jakoba ( en j ležal z mojo Manjo v B) malamedika- čestitke za Jureta karatina- čestitke za pupo Karin piškamiška- čestitke tudi tukaj za tvoja dva fanta. Ni imen tukaj gor pa ne vem če lahko izdam imena in težo? mala pikica- čudovito ime čestitke za Gašperja nana35- čestitke za Klemna Upam, da nisem katere spustila... Vam pa povem, da je lepo biti mama nekaj neprecenljivega za vse ostalo je tu masterkart ... No toliko, da sem se javila, kaj več pa drugič, ker moram iti pumpat mleko... ja dela pa je. pri meni veliko, ker je moja pupa mala in še ni ravno toliko močna... Če ima pa katera kakšno vprašanje pa sem tukaj, da odgovorim... Danes je dan družine. Ta nedelja bo za nas nekaj posebnega, ker smo to ravno postali. Vsem želimo lepo nedeljo, preživite jo v krogu svojih najdražjih in imejte se radi!!! Sani
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:40:01
|
|
|
|
klepetka
|
jutro ooo sani super da ste že doma.Zdaj pa maksimalno uživajte z Manjo.Kak oje pa s pumpanjem mleka ,te pa popolnoma razumem ,sploh če si dobila tisto porodnišnično črpalko za sabo,ki je bil vsaj zame en nič.Je ročna aventova zakon Po eni strani smo ti kar fovš ,veš ,ko je že za tabo puri,super da je vse umirilo in da ni še čas.Ampak tile lažni boleči so pa ,kajne. mene pa že od včeraj neprestano boli spodnji del trebuha,ni to kot popadek ,čeprav boli glih tako.Če sedim ,je boljše ,tako j ko hodim pa tak oboli in dol tišči.Ne vem ,če me ne bo tole nehalo kaj kmalu ,bom šla jutri kar v P se pokazat.Pa še spala sem zelo slabo,in sem vsa neprespana
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:41:45
|
|
|
|
klaja
|
Sani1 super da so vaju spustili domov, bo sedaj potekalo vse bolj mirno in si bosta lahko ustvarili svoj urnik. Sama še predobro vem kako je in sem pri Juliji tudi komaj čakala, da sva zapusliti pediatrijo. Puri res si dobra ! Pri nas pa je Julija zbolela, se mi je kar zdelo kaj bo, ko se zjutraj nikakor ni mogla zbudit in je kar naprej jokicala. Čisto je medla, samo leži in gleda naokoli. Sem ji dala malo sokeca za pit, pa je vse zbruhala, zdaj je k sreči zaspala. Upam da se bo prebudila kaj boljše volje!
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:48:55
|
|
|
|
mml
|
sani lepo da ste končno doma ,sedaj pa počivat, uživat in se razvajat..saj bo vsak dan boljše in lažje puri super, da se je vse umirilo, držim pesti, da bo tvoja princeska še malo počakala in zrasla klaja upam, da z Julijo ni kaj hujšega klepetka še 2 dneva pa bo januar , lepo počivat in pozitivno mislit lunca dobra je tvoja Pina,da te takole obuva, mene Manca pride vlečt za roko iz postelje, če se ji zdi ,da me že predolgo ni Se grem oblečt, še vedno sem v pižami, smo s kolegi načeloma zmenjeni, da se dobimo na "kuhanem vinu" v mestu
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:55:46
|
|
|
|
puri
|
Sani,...super, da sta že doma ,...sedaj boste pa že prvič skupaj preživeli Novo leto . Če boš imela pa kaj časa, pa prilepi kakšno slikico Klepetka,...ti si pa zdej zdržala že čisto do konca,...sedaj je pa res že čas, da pride ven . Vsako jutro mislim, da si že v P, pa se vsakič oglasiš Ti lažni boleči popadki so pa res ,......ker nikoli ne veš kaj bo iz tega. Moj je dal včeraj že vse baterije za fotoaparat filat, pa mobitel ,....potem se je pa vse umirilo. Klaja,....upam, da bo z Julijo kmalu bolje A ve kaj delate Keglove vaje? Jaz sem čisto pozabila nanje
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:55:59
|
|
|
|
klepetka
|
mml,ja ma tud če grem jutri zvečer v P,sam da bi dočakala 2008.Ampak s tako bolečino ne vem če bo zneslo do jutri zvečer.Upam da se kaj umiri.Tako da mi j e zadnje dni končno čist vseeno ,al ibo letnik 2007 ali pa 2008. Uživajte na kuhanem vinu.Jaz bi ga tuddddd pilaaaa klaja,upam da se Julija čimprej pocajta.
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 10:59:58
|
|
|
|
klepetka
|
puri,ma ne dam se jaz kar tako .Tudi jaz sem včeraj že dala baterije v digitalca in sva bila zvečer že v nizkem štartu. keglove vaje praviš......,do pred časom sem verjela ,da jih bom na koncu redno izvajala.....no ,pa sem pri koncu ,pa jih tud enkrat nisem še
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 11:01:37
|
|
|
|
limma
|
Klaja - upam, da se bo Julija zbudila zdrava in dobre volje... oz. da vsaj ni kaj hujšega urssyy - super, da se ti poškodba tako lepo celi puri - tudi zate sem vesela, da si še doma in da si preživela mirno noč..naj bo takšnih še kar nekaj... sani1 - lepo, da ste doma in da Manja lepo napreduje. lepo preživite dan družine, pa tudi vse druge dni lunca - tvoja Pina pa ima ideje, kako te zbuditi ... suzana - tudi meni se Canesten tabletka vedno zlomi , še najraje na tri ali več delov in potem, je "veselica" ... si imela pa prav glede sončka, pri naj so KRASNI sončni dnevi, ampak zelo zelo mrzli.. včeraj zvečer je bilo -14, čez dan je seveda manj (ok. -5, -7), ampak je vlaga, tako da je res mraz... vsi imajo kape, šale do oči in sončna očala, prav smešno ... počakam še, da se opere perilo, se oblečem kot Eskimček in grem po D vitamin lepo nedeljo vam želim!
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 11:05:46
|
|
|
|
limma
|
jaz se na Keglove vaje spomnim vsako jutro v postelji, stisnem mišice 10 ali 20 krat in potem se spet spomnim naslednje jutro
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 30.12.2007 11:08:28
|
|
|
|
limma
|
mml, lepo se imejte na "kuhančku" res je fajn vzdušje, ko so štanti ob Ljubljanici, srečaš ljudi, ki jih vse leto nisi videl in ko te zazebe, spiješ še eno medico ... no, to bomo me drugo leto prakticirale imate sonček?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?