|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
28.12.2007 18:46:04   
surya
Sandra, naše mere za 4 mesece (doma zmerjene): 68cm in 7200g.

user posted image  Kdaj boste začele z GH? Tianna in Jst86 mislim, da sta vidve napisali, da boste začeli že z 4. meseci. Zakaj, če smem vprašat? Meni je namreč pediater svetoval, naj začnem s 6. meseci. Moj user posted image  ni poskusil niti čaja in se mi zdi, da bo potem vse naenkrat novo. Pa na mamini čvekalnici sem  malo prebirala avgustovke in že skoraj vse dajejo GHuser posted image  Tak, da nič več ne vem...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
28.12.2007 19:15:19   
nana 27
Sandra, tudi jaz se ti zahvaljujem, da tako pridno delaš seznamček user posted image   Surya, delaj po občutku. Jaz sem rekla, da bom po dopolnjenem petem mesecu začela malo z žličkami sokca. Nič ne bom pretiravala, ker bom dala le za pokušanje pa še to je veliko odvisno od Maje. Če ji bo všeč, bom nadaljevala, če ne, bom še počakala. Jaz sem tudi gledala avgustovke in vidim, da vse pridno dodajajo. Najbolj priporočljivo je, sploh če dojiš, da dodajaš po 6 mesecu. Se mi pa zdi, da pa vseeno lahko že prej poskusiš s kakšno žličko sokca, da vidiš, kako bo odreagirala . Nekateri ven porivajo jeziček, kar je jasen znak, da je še prezgodaj za gosto hrano.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
28.12.2007 19:33:06   
jst86
surya jst sm P vprašala čist informativno glede GH.pa mi je rekla da če je otrok dojen,pri dop. 6.mesecu,če pa ne pa pri 4. meni  je rekla naj začneva pri dop. 4. mesecu. predvidevam da zato ker je velik in težak.user posted image začela bom počasi,malo za okus.če mu bo všeč bova nadaljevala,če ne pa imavaa itak še dovolj časa.nana si bom zapomnila tisto z jezičkom,da ga ne bom brezveze sililauser posted image

jst sm pa dons razočarana nad mojim.celo popoldne je spal,se zbudi pa na računalnik-igrice igratuser posted image .user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
28.12.2007 19:50:35   
LINA31
Žan je bil zaspan in sem ga dala spat. Srček še dela, jaz pa sem po internetu malo brskala in gledala tele avtosedeže.

Zdaj sem naredila celo študijouser posted image user posted image , pa sploh ga še ne bomo rabili. Mogoče katero zanima.
Skratka ugotovila sem, da MAXI COSIJEV Priorifix (dober na testih AMZS-ja) je najcenejši na telem linku:http://www.culladelbimbo.it/dettaglio.asp?art=7695, Chiccotov Key1fix pa na ebayu.

Gosta hrana: tudi meni je moja pediatrinja rekla, da bi bilo fajn, da se polno dojimo do dopolnjenega 6 meseca, razen če bi bil tolk velik in težek, da bi imel premalo. Bomo videli. Jaz mu dajem za pit prekuhano vodo ali redek komarčkov čaj, to pa zato, ker je imel vnetje sečil in je fajn, da se navadi piti veliko tekočine.

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 4554
28.12.2007 22:17:32   
Anonimen
Moja mama je ravnokar peljala očeta v bolnišnico in jaz sedim ob telefonu in računalniku kot kup nesreče. Samo naj mu nekaj naredijo.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4555
28.12.2007 22:28:57   
Anonimen
Duska user posted image  Boš videla, da ga bodo poštimali in da bo vse OK. Je pa danes en user posted image  težek dan. Otroci sitni, mi sitni, vreme sitno...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4556
28.12.2007 22:41:47   
nena80
LINA31 res je ugodenuser posted image , je pa cena vse kar razumemuser posted image , tako da, tudi če bi ga hotela naročiti, ga ne bi znalauser posted image , mi je všeč ta sedež, vendar drag kotuser posted image ...

GH sem jaz rekla, da bom začela po dopolnjenem 5. mesecu postopno za okus, kot svetuje nanauser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
28.12.2007 22:43:14   
nena80
Duška    user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
28.12.2007 22:43:52   
PBJ
Duska, uf, ti mora biti grozno, doma čakat.  Saj ga bodo porihtali. user posted image

Naš Jure je zdrav - 3 dni je imel vročino do 37,7. Malo mu iz nosa teče in to je to. verjetno mamino mleko tudi kaj pomagauser posted image . Zdaj si delam zaloge mleka, če bo kdaj ob moji odsotnosti potrebno dati Ani po steklenički. In Jure vedno z lončkom čaka, da mu ga dan za pitiuser posted image user posted image .. okus mu je všeč, navsezadnje pa se je aprila še dojil...

Jaz nameravam polno dojiti do dopolnjenega 6. meseca, tako sem tudi Jureta, šele nato gosta hrana.
Jure je imel pri 6. mesecih 9520g, Ana pa tudi ne bo imela kaj manj, mislim da še več... tako da zaradi teže ne bi prej začela dajati GH. Mleko se itak prilagaja otrokovim potrebam.

Moj prst ni nič boljše, samo gnoji se in  če v ponedeljek ne bo spremembe, grem do svoje zdravnice, da me da na rezanje...

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
28.12.2007 23:21:23   
nana 27
Duska, držim pesti za tvojega očeta, da bi mu na kakršenkoli način lahko pomagali user posted image  user posted image user posted image user posted image  PBJ, uf rezanje user posted image  Masiraj si prst pa tako kot piše Nefretiti si pomagaj še z jodom. Verjetno si že vse poskusila.  Si kaj tehtala Ano? Koliko je težka in do kdaj si imela Jureta v lupinici? Miha je imel pri pol leta 9,3 kg, Maja pa bo tudi blizu user posted image  Ob teh temperaturah je že brez zimskih cunj, stisnjena v lupinici, da jo komaj ven dobim.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
28.12.2007 23:40:10   
sonce78
Čer pupe!

Po dolgem času se malo oglašam. Mi smo ok, malo nenaspana, ker se moj sine doji na 2 uri ponoči. Me pa daje neka ultra utrujenost in glavoboli zadnje 3 dni .... mogoče je prišlo vse za mano user posted image . Se komaj vlečem po stanovanju in vsaka stvar, ki jo moram narediti je velik podvig. Sreča, da je sedaj do 3.1. moj dragi doma in si bom malo odpočila.
....
Nad mojim sončkom sem pa čisto navdušena in "zaljubljena" vanj user posted image . Vsak dan napreduje ..... danes  je ob igri z igračami dobesedno vreščal in kričal zraven .... sem ga morala prav posneti, da bom imela za spomin. Pa tisti "septembrski klobčič" mu je zelo všeč. Sem mu ga napela po domačeuser posted image , predalnik na eni strani, na drugi strani košek, on sedi v stolčku in se tudi po celo uro igra z njim user posted image . Seveda obvezno vse prežvakauser posted image .

duskamb user posted image .... upam s teboj na vse dobrouser posted image

nefretiti, Žabonka, zvezda, naty in vsem, ki imate bolne svoje najbližje .... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vraščanje nohtov  sem mislila, da sem edina s tem problemom, pa vidim, da nas je veliko. Jaz sem sicer imela s tem probleme že prej, vendar ne v takem obsegu. Prej se mi je vraščal samo palec, zdaj pa kar na vseh prstihuser posted image user posted image user posted image . Še tako imam probleme s čevlji, ker se mi je noga v nosečnosti povečala ..... zdaj pa jih niti stisniti v čevelj ne morem, ker boli kot sto user posted image ... najraje bi v japonkah hodila okoli. PBJ enkrat sem si pomagala z Ašičevim nasvetom: za celo noč sem si prst ovila v ilovico in je pomagalo. Probaj, nimaš kaj izgubiti.

GH jaz bom začela pri 6.mesecih, razen, če mi bo P svetovala drugače.

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
29.12.2007 0:03:07   
Anonimen
Oče je ostal v bolnišnici. Zdaj mu bodo sčrpali vodo iz pljuč. To je vse kar vem.user posted image

(odgovor članu sonce78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4562
29.12.2007 0:25:38   
guppy
Duska moja, drži se ... držim pesti za tvojega očeta in za vse septembrske bližnje, ki imajo zdravstvene težave user posted image

Mi smo imeli danes norišnico doma, kričanje na vse strani, dve običajni turi sploh nista želela spat, auuuuh. Ob 20h sta komaj dočakala posteljo, zdaj sva ju spet zbudila in nahranila in ... bomo videli, kdaj bosta želela ustat.

Lahko noč!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
29.12.2007 5:13:21   
ana b
Dobro jutro!
A sem spet prva? Slaba šala - predvsem zame, ker se je naš user posted image  odločil, da več ni zaspan. Očki velikosti pingpong žogice, veselo gode, pa itak nimam kam spat, ker se je tavelik fant odločil, da bo spal pri atiju.

Helenav: user posted image , samo da je tako kot si želela.

Gosta hrana: po dopolnjenem 6. mesecu, pred tem pa kakšna žlička za okus. Mu pa že sedaj dam jabolko za lizat in se kar oblizuje. Mi je zelo hecno, ker tavelik je take grimase delal user posted image . Lepo bi bilo, da bi vsaj jedli, če že spmo ne.

Duskamb, nefretiti, žabonka, naty 76, zvezda 71 user posted image user posted image user posted image user posted image .

Lep dan vsem. Upam, da bomo lahko šli vsaj malo ven. Bjak zima in to drekasto vreme. Hočem vsaj pomlad, še raje pa kar poletje.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
29.12.2007 7:52:12   
nana 27
Duska, joj no user posted image ...mislim nate in na tvojo družino user posted image user posted image user posted image  Ana b, upam, da si lahko kje zaspala user posted image  Ti pa imaš noro noč user posted image  oz. noči.Sonce78, čim več zdravja pa izkoristi čas, ko je še tvoj doma user posted image

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
29.12.2007 7:53:12   
nana 27
Zdaj pa vabim vse na user posted image  Se mi bo še katera pridružila?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4566
29.12.2007 8:03:03   
Anonimen
Dobro jutro!

Nana jaz se ti pridružujem s user posted image . Danes me je Brina osrečila s spanjem od 20h do 2.30 in potem do 5.30, nakar sem jo uspela premamit v spanje še do 7.15. Skratka - noč za v zlato knjigo pribeležituser posted image  Sedaj hoče pa še ona svoj "zajtrk"user posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 4567
29.12.2007 8:35:59   
surya
Evo še mene! Hvala vsem za odgovoreuser posted image . Ma, bom tudi jaz počakala do 6.meseca. Prej mogoče res samo kakšna žlička čaja ali soka za pokušnjo.

Duskamb, držim pesti, da bojo novice iz bolnice dobre user posted image .

Guppy, a ti ju pa zbudiš in še enkrat nahraniš preden greš spat? Do kdaj pa potem spita? Moj user posted image  se ponoči še vedno veliko zbuja (na tri ure ali pa še prej, plus vedno, ko kaka user posted image ), zato grem jaz vedno z njem spat cca ob devetih, da se vsaj malo naspim. Pa bi tudi rada dlje čula in kakšno dobro knjigo prebrala al pa kej popucalauser posted image .
user posted image  je kuhana!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
29.12.2007 10:09:59   
guppy
surya, nama zdaj sama zaspita kot topa okoli 20h, zato sva tudi kopanje prestavila na približno 19h. Ne kopava pa več vsak dan, ker nama ne znese. Potem ju pustiva spat, dokler nama oči pustijo, nekje do 22 ali 23h v glavnem, potem sledi previjanje, pucanje noska in zadnje hranjenje. Zbudita se različno - od 5h do 7h enkrat, kakor kdaj... Danes sta recimo spala do 7h, ker smo imeli nočno budnico okoli polnoči.

Nama osebno je bolje tako, kot da spita od 20h do 3 zjutraj, ker me potem kap zadane, ko moram ponoči igrat zombija. Za zdaj znese, bomo pa videli, kako naprej.

Za kavico sem pa prepozna, a ne?

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
29.12.2007 10:16:56   
Anonimen
Dan!

Hvala vsem za tolažilne besedice.......

Ali ima moja Nežika spet kakšen poskok v rasti ali ka ji je.....ponoči me na uro do uro in pol zbudi, da ji dam malo dode, 3x potegne in zaspi.....

Kdaj boste pa začele avtosedež uporabljat?

Mi smo Nežiko spet posadili v stolček za hranjenje in je takooooo uživala, brcala v mizo, res želi samo sedeti še. Čeprav se mi zdi, da še ni čas.....kaj pravite?

Duška.....drži se!

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4570
29.12.2007 10:41:47   
Anonimen
Da se še jaz malo vmes iz počitnic oglasimuser posted image .

Zadnje dni vedno več premišljujem o uvajanju GH, mi bomo kar kmalu začeli, najverjetneje zvečer z zgostitvijo mleka z rižolinom, ker imam občutek da ga večerni obrok več ne nasiti dovolj in se prehitro zbudi. Pa morda s kakšnim sokom pred dopoldanskim obrokom, ker bo najverjetneje tudi v prihodnje dopoldanski obrok sadje, pa da se malo navadi na okus. Vsekakor pa nameravam začeti z uvajanjem GH pri 4 mesecih, najprej dopoldanski obrok s sadjem in zvečer rižolino ipd. v stekleničko pred spanjem, nato počasi z zelenjavo za kosilo, nato skutica ipd. za popoldansko malico, tako da bo nekako jedilnik tak da je zjutraj še vedno mlečni obrok, dopoldanska malica sadje+piškotek, kosilo zelenjeva, juhica, perutnina, popoldan skutice, jogurt, puding ipd. in zvečer gost mlečni obrok. No, tako nekako je bilo pri meni in sem dobro rastlauser posted image  in ni bilo nič prehitro. Pri 1 letu sem imela 86cmuser posted image , rodila pa sem se z 48.5cm.

Ponoči še vedno pridno pančka z enim zbujanjem in spi nekako od 21-9h v najboljšem primeru. Pa naučil se je tudi sam zaspat, včasih je naenkrat neka čudna tišina, ga grem pogledat in spi v stolčku ali vozičku. Končno.

Vsak dan čakam silvestrovo, ker smo v strogem centru mesta in bodo rakete in petarde direktno zraven naše hiše. Upam, da bo zadeve prespal oz. še bolj pomembno da se nebi prestrašil in nebi hotel več sam spatuser posted image .

Pa to vreme.....jaz bi kar pobegnila.....na Obali smo imeli vsak dan vsaj 10 stopinj in skoz sonček. Tukaj pa sem že 8 dni in samo mraz in megla, nobenega sončka. Jaz sem že čisto depresivna, potlačena, zaspana......Hooooočeeeeem soooooončeeeeek!!!!!!!!!

V sredo sem bila v AT in nakupla tono plenic in hrane na zalogo, pa duška sem si dala na razprodajah in nakupila kup oblačil za do spomladi, pa bundico in jaknico že za naslednjo zimo, imajo že kar lepe razprodaje po 50% v H&M, tako da ko se bodo začele resne posezonske razprodaje bodo kot ponavadi ostale samo še stvari ki ne gredo v prodajo.

Lepo vas vse pozdravljamuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4571
29.12.2007 11:08:43   
Rožica*
Jutro še od mene!

Saj vas berem le klomfat nimam časa.

Želim vam seveda vse naj, naj,  v novem letu veliko otroškega smeha in  iskric sreče v očeh. Naj vas pogled nanje napolni, da bomo z lahkoto premagovale napore.
SREČNO 2008

Mene tudi zanima ketere avtosedeže boste izbrale in zakaj?user posted image
Bi bilo fino če bi malo pokometirale, da bomo bolj opremlene z informacijami ,kupile najboljšo varianto za naše otroke in denarnico user posted image

SEDENJE:
jaz ga še ne posedam, ker sem prebrala veliko mnenj, da ne priporočajo.
Pač moje skromno mnenje, da ga bom posedala, ko bo sam dovolj močan, da bo se pričel sam posedati. Nevem če razmišljam pravilno, vendar bomo tako delali.
Tako nekako kot je bilo opisano v tistem članku zadnjič, ne mislim prehitevati in bom mu dala proste roke, da bo sam osvoljil.
Tudi ga ne mislim postavljati na nogice....

NOČNO SPANJE - NE SPANJE:
Tudi mi se dojimo na dve uri user posted image .
Sem zelo utrujena, glavobol, brezvojnost,...
Sem razmišljala da se ne naje dovolj, pa sem mu zvečer in ponoči dala dotatek, stanje je bilo nespremenjeno, Zbujanje še vedno na 2 uri.
Poje pa 90ml in nikoli ne več kot 120ml user posted image  Če ga prisilim da poje več potem bruha.
Koliko pojejo vaši sončki?user posted image

Guppya ti jiva vedno zbudiš preden greš spat?
Jaz ga nikoli ne zbujam, ker tudi noče prijet dojke, da bi jedel npr. preden bi šla spat....

GH nameravamao počasi začeti naslednji mesec z žličko ali dvema korenčkovega soka, nato jabolko korenček,.... Počasi da spozna še druge okuse, ker zaenkrat ne pije niti čaja, mu ni všeč user posted image
Začetek z sokom mi je svetovala P.

Lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
29.12.2007 11:28:38   
Anonimen
Rožica, Žan poje v povprečju 180ml na obrok, ima pa v 24 urah 6 obrokov, ćez dan na 3 ure, ponoči pa 2x na 6ur.

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4573
29.12.2007 13:12:23   
nana 27
Nefretiti, čisto možno je, da Nežika hitreje raste, ali pa se je navadila zdaj, ko je bila prehlajena. Upam, da ne. Srček, meni se zdi glede hrane tvoj načrt super. Za zgostitev pa ti predlagam Plasmon piškote, ki se v adaptiranem mleku čisto stopijo, primerni so od 4. meseca dalje (imaš tudi od 6. meseca dalje). Stopijo se tako hitro kot prah za mleko, brez koščkov in ne rabiš cuclja z večjo luknjico. Kasneje lahko tak piškotek daš v sadje, da je sadni obrok bolj kaloričen. Kupi se jih pa lahko samo v BC-ju. En piškotek v mleko pred spanjem je dovolj. Je pa zanimivo, da nekateri otroci sploh ne marajo sadnih okusov. Miha je imel rajši zelenjavne okuse, čeprav se tudi sadja ne brani user posted image  tako da je po neuspešnih poskusih s kuhanim jabolčkom, najraje zmljaskal kolerabico, korenje.. Opozarjam na banane, ki rade zaprejo pa še obvezne nitke se pojavijo v blatu, da se bbo katera prestrašila.  Avtosedež. Miha zgleda prav zadovoljen v Roemer Kkng sedežu, ki je od 9 do 18 kilogramov user posted image  Se pa splača gledat na akcije. V babičinem avtu se vozi z Brevijem, ki je primeren od rojstva dalje do 18 kilogramov in tudi nič ne protestira. Stolček za hranjenje. Mi imamo Peg Peregotovega od Miha, ampak ga on še uporablja, tako da bom Majo najprej hranila kar v lupinici na kuhinjski mizi, nato pa gre čez kakšna dva meseca v Mihov stolček. Rožica, lahko zelo dolgo čakaš, da se bo sam usedel, ker nekateri otroci ne osvojijo vseh faz po knjigi. Kaj je temu krivo pa ne vem. Mogoče jih tudi "preambiciozne" mame silimo v položaje, ki jih še ne zmorejo. SE mi pa zdi, da boš že sama vedela, kdaj je čas, ker sama najbolje poznaš otročka in če boš ocenila, da je kaj prezgodaj, bo tako že moralo biti prav!Miha recimo se ni nikoli kotalil iz boka na bok. Položaj na trebuhu je razen pasenja kravic sovražil. Šele, ko sem ga sama posedla (nekje pri 6ih mesecih in pol), se je v roku meseca ob stegovanju po igračkah začel kobacati. Ga pa nisem zalagala z blazinami in se je ob lovljenju ravnotežja zvrnil kot pijanček v levo, desno in nazaj. Ko je shodil, pa nikoli ni kasiral niti ene buške, ampak je hodil in šibal naokrog. Nekateri se začnejo dvigovati ob opori, hitro shodijo in se ne kobacajo, tako da tu ni pravila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
29.12.2007 13:14:25   
nana 27
Maja spije 7 obrokov na dan po 120ml.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?