nana 27
|
Nefretiti, čisto možno je, da Nežika hitreje raste, ali pa se je navadila zdaj, ko je bila prehlajena. Upam, da ne. Srček, meni se zdi glede hrane tvoj načrt super. Za zgostitev pa ti predlagam Plasmon piškote, ki se v adaptiranem mleku čisto stopijo, primerni so od 4. meseca dalje (imaš tudi od 6. meseca dalje). Stopijo se tako hitro kot prah za mleko, brez koščkov in ne rabiš cuclja z večjo luknjico. Kasneje lahko tak piškotek daš v sadje, da je sadni obrok bolj kaloričen. Kupi se jih pa lahko samo v BC-ju. En piškotek v mleko pred spanjem je dovolj. Je pa zanimivo, da nekateri otroci sploh ne marajo sadnih okusov. Miha je imel rajši zelenjavne okuse, čeprav se tudi sadja ne brani tako da je po neuspešnih poskusih s kuhanim jabolčkom, najraje zmljaskal kolerabico, korenje.. Opozarjam na banane, ki rade zaprejo pa še obvezne nitke se pojavijo v blatu, da se bbo katera prestrašila. Avtosedež. Miha zgleda prav zadovoljen v Roemer Kkng sedežu, ki je od 9 do 18 kilogramov Se pa splača gledat na akcije. V babičinem avtu se vozi z Brevijem, ki je primeren od rojstva dalje do 18 kilogramov in tudi nič ne protestira. Stolček za hranjenje. Mi imamo Peg Peregotovega od Miha, ampak ga on še uporablja, tako da bom Majo najprej hranila kar v lupinici na kuhinjski mizi, nato pa gre čez kakšna dva meseca v Mihov stolček. Rožica, lahko zelo dolgo čakaš, da se bo sam usedel, ker nekateri otroci ne osvojijo vseh faz po knjigi. Kaj je temu krivo pa ne vem. Mogoče jih tudi "preambiciozne" mame silimo v položaje, ki jih še ne zmorejo. SE mi pa zdi, da boš že sama vedela, kdaj je čas, ker sama najbolje poznaš otročka in če boš ocenila, da je kaj prezgodaj, bo tako že moralo biti prav!Miha recimo se ni nikoli kotalil iz boka na bok. Položaj na trebuhu je razen pasenja kravic sovražil. Šele, ko sem ga sama posedla (nekje pri 6ih mesecih in pol), se je v roku meseca ob stegovanju po igračkah začel kobacati. Ga pa nisem zalagala z blazinami in se je ob lovljenju ravnotežja zvrnil kot pijanček v levo, desno in nazaj. Ko je shodil, pa nikoli ni kasiral niti ene buške, ampak je hodil in šibal naokrog. Nekateri se začnejo dvigovati ob opori, hitro shodijo in se ne kobacajo, tako da tu ni pravila.
|