Pikabu
|
Vidim, da se nekaj o zobeh in govorjenju pogovarjate. Naš ima uradno 6 zob, zgoraj 4 in spodaj 2. Neuradno jih ima pa 8 ali 9. Mislim, da mu gredo že štirice ven, oz. spodaj ima sigurno nekaj zunaj in to nikakor ne morejo biti dvojke ali trojke, mi je pa čudno, da so spodaj zunaj enice, zdaj pa kar štirice, drugega pa nič. Mulo mali pa nikakor noče pokazati, koliko zob ima, zato uradno sploh ne vem, to sem bolj na hitro videla. Glede govorjenja smo pa pomojem najslabši. Ves čas nekaj čeblja in se pogovarja. Mama reče, če mu rečeš, kako reče, sam od sebe redko, pa ne z namenom, da bi koga poklical. Emo pokliče AA (tak dolg, zategnjen). Psičko Ajšo pokliče nekaj podobnega AJAAAAA. Najpogostejša zloga sta AAAA in DADA. Za psa zna reči vau, vau, za kravo reče MMMMM, za račko še najlepše reče GAGA. Če je lačen, zacmoka, če je žejen, naredi tako, kot da bi bolj globoko dihal. Če kaj hoče, kaže s prstom in govori A, A, A. Fant bi zelo rad govoril, res kar naprej čeblja, ko ga kaj učim, me prav gleda v usta, poskuša obračati jeziček tako kot vidi mene, pa mu ne uspeva. Sicer je pa zelo navdušen nad glasbo, zelo je vesel in kar ploska, če skupaj kaj pojemo, velikokrat vzame knjigo in sam "poje", na AAAAA ali DADADA. Tega Ema nikoli ni počela, da bi tako pela. Enkrat bo tudi on vse govoril, sploh ni panike.