|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vtikanje starih staršev v vzgojo
26.12.2007 17:46:20   
Anonimen
Dan!

Imam en problem, moja mati misli, da je otroka starega dve leti in štiri leta še prehitro za vzgajat in da menda moraš vedno samo potrpet in počakat da bo obdobje minilo. In potem pričakuje da se bom v vsaki situaciji prilagodila. Meni se pa enostavno zdi, da smo tudi starši ljudje in da se mora otrok tudi naučit počakat. Primer: "Dveletnica bi se dojila medtem ko jaz jem kosilo. Jem naprej in ji kljub temu, da se ona meče po tleh pač povem, da je mamica lačna in da bo dobila ko pojem" To je pač eden izmed mnogih primerov, ki bi jih lahko izpostavila.

Ne vem.. A smo moderni starši res tako kruti ali pa mogoče naši starši to doživljajo dosti bolj kruto. No za moja moram rečt, da nista nek vrhunski primerek vzgoje in da sem bila bolj samorastnik kot ne. Ko dveletnica zamoči, jo pošljem sedet na kavč ali v drugo sobo, potem se pa pogovorimo.

Do kam pustite svoje starše z nasveti? Koliko se lotevajo s primeri tipa: " Ko sem jaz imela otroke.." ali  "V naših časih.." ali  "To pa ne delaš prav.."

Kak to sovražim.. Da ne govorim, da je moja mama  pedagoški delavec in menda super vrhunsko obvlada, ker je to njena stroka..

user posted image user posted image

Valjda je težko ugotovit kdo sem... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vtikanje starih staršev v vzgojo
26.12.2007 17:51:33   
Kepica83
Hm jaz mislim da čisto vredu reagiraš in se poslužuješ pravilnih ukrepov. Vsekakor pa jaz vmešavanja staršev v vzgojo mojega otroka nebi dovolila. Imela sta šanso vzgoje pri meni pri mojih otrocih pa bom jaz glavna in pika. Ti jim daj jasno vedet da bo tak kot ti rečeš in pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2007 17:57:54   
sandra113
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Do kam pustite svoje starše z nasveti? Koliko se lotevajo s primeri tipa: " Ko sem jaz imela otroke.." ali  "V naših časih.." ali  "To pa ne delaš prav.."

Sploh ne pustimo.Stari starši so vzgajali pred 30 leti. No danes je vse malo drugače.

14.6.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2007 18:42:31   
lex
pri eni uhi not pri drugi ven. Ko mi pa dekl meče dol pa jim tud povem, kaj si jaz mislim o svoji vzgoji in da pač tako je, pa če se mečejo po trepalnicah.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu sandra113)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.12.2007 19:10:43   
Naja30
Ko vidim, da fre kdo čez mejo, katero sva določila z možem, to pokažem oz. povem. Za enkrat jim je najina vzgoja všeč.
Mislim, da se otroka vzgaja od rojstva oz. recimo od 1 leta, ko pa nekaj res že šteka. In mislim, da prav fajn reagiraš, tako nekako je pri nas. Če noče npr. kosila, pa jaz prej pojem. Itak je vedno prva, ampak če noče, bom pa jaz, pa tudi če tuli zraven.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.12.2007 19:13:50   
Anonimen
Meni se pa enostavno zdi, da smo tudi starši ljudje in da se mora otrok tudi naučit počakat.

Joj, ja, ja, ja, ja, mora počakat in pika. Prav to, da ne bi bilo treba počakat, bi bilo FUUUULLLL narobe.  Jaz sem ga kar malo pobiksala tule, ampak ne pri dveh letih, že prej bi morala s tem začet. No, O.K., samo ko je otrok še mičken, res ne moreš vedeti, kakšen bo zrasel, v smislu, kako zahteven bo. Če bi to takrat vedela, bi da gotovo načrtno puščala po par sekund počakat. Za vsako stvar. Par sekund, čisto tako, da mu zleze pod kožo.

Ja, in pošiljanje v sobo je tudi v redu metoda, če otrok terorizira vse okrog sebe. Pri nas sicer ni bilo treba prav velikokrat, ampak parkrat pa je le bila prehuda. Saj se itak vidi, da otrok takrat prav rabi, da mu postaviš mejo. In če mu jo postaviš, se bo počutil varnega, če drugega ne. Ker si ti njegov starš in ti mu poveš, do kje lahko gre. On je otrok in tega ne ve, starš pa je odgovoren zanj in to ve. S tem mu nudi varnost. Ne razumem, kako da tvoja mati tega ne ve, če je "iz foha". Če že ne čuti tako, pa vsaj kdaj kje to lahko prebere.

Zdaj pa moram šibar, ker moj otrok pa že ne more mene čakat.user posted image  Ne, saj je, me prideta iskat v službo, pa sta klicala, da sta že skoraj tu. Šibam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.12.2007 19:41:52   
Gina
Reci ji: Mami, če ti je težko gledat trpečega otroka, greš lahko medtem v kopalnico počakat, da ne boš poslušala. Saj veš, jaz sem ful grozna mati, zanič sem in teroriziram svojega otroka. Navadi se. Al me pa prijavi na socialno. Tako pač je pri nas. Ne bo se dojila med kosilom. Amen.
Pa se nasmehni in ji daj enega lupčka.

A veš, ni problem v tistem, kar poslušamo, problem je, kaj si mi zraven mislimo. Če se ti začneš spraševat, če si res ok mama, pa če res delaš zanič, imaš problem. Če si pa zihr, da delaš prav, pa si zraven predstavljaš, da imaš poleg dveh otrok še enega velikega otroka v podobi mame, ki ti še zraven malo serje, pa lahko iz tega ven potegneš edino to, da se moraš tudi temu velikemu otroku naučiti reči ne, enako kot malima dvema. In pač rečeš ne brez slabe volje. A veš, vsak malo večji otrok bo z enakimi forami skušal doseči svoje, kot tvoja mama. Namreč začnejo razpravljati s tabo, zakaj nimaš prav. In točno to je tisto, kar trobim že kot star papagaj, da starš ne sme. Ne sme se zaplesti v pogovor, prepričevanje. Kjer je ne, je ne. Torej delaj z mamo kot z otrokom. Dobra vaja za ne se naučiti reči je to. Vzemi kot izziv.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2007 19:43:30   
altati

Tega ne dovolim. O tem ne debatiram!
Otroke vzgajava midva z možem, svojih in moževih staršev ne poslušam na to temo in z njimi o svoji vzgoji ne debatiram.Oni so svojo priložnost vzgajanja že imeli.

Je pa tudi moja mami pedagoški delavec in bi mi na veliko 'solila' pamet, če bi se dalo, a sem ji že pred leti postavila meje.Tako da se zdaj raje ugrizne v jezik, ker ve, da bo drugače vroče.

Je pa tako, da mi otrok ni nikoli čuvala, le izjemoma gredo kdaj k njej za kakšen dan na počitnice (beri mogoče 5 dni v letu) in to na njeno željo.

Zadeva se mi zdi da je popolnoma drugačna, če stari starši vnuke čuvajo, saj se mi zdi da si s tem posledično pridobivajo pravico vzgajanja.Ampak kot mi je znano, pri tebi to ni tako (če se pravilno dešifrirala anonimnouser posted image ).

< Sporočilo je popravil altati -- 26.12.2007 19:45:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2007 21:32:25   
piščanc
jaz ima nasproten primer, moja mami mi skoz trobi, da jaz pa nisem bila tok neubogljiva in sem ubogala na besedo. še posebej pri kosilu sem sedela kot miška za mizo. še vedno pojem do konca kar je krožniku, to je samo vzgoja in miselnost staršev.

to je bolj odvisno od vzgoje staršev, nehateri so bili bolj popustljivi, drugi bolj strogi. rečeš ji lahko samo to, da so to tvoji otroci, in da boš delala kot se tebi zdi prav, seveda lahko vedno omejiš obiske

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.12.2007 14:01:01   
Anonimen

Z nasveti točno do točke nič....sem zaj** karakter user posted image .

Z dejanji kolikor hočejo. Zaenkrat ni neželenih stranskih učinkov, da bi se morala vtikat, kar se vzgoje tiče. Pa se znam drugače na živo glavo skregat...user posted image . Ampak z Mičico full lepo delajo....in mi je bv, da bi se vtikala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2007 14:11:51   
VesnaLana
Moji starši ali moževi starši se v vzgojo najinega otroka ne morejo in se ne vmešavajo. Vzgoja je stvar mene in moža in to sva vsem dala vedeti že pred rojstvom. Sedaj se dedka in babici z Lano igrajo in ne posegajo v vzgojo. Prav lepo se razumemo.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2007 14:15:26   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A veš, ni problem v tistem, kar poslušamo, problem je, kaj si mi zraven mislimo.

Točno to.

Pa mogoče še to...če zaupaš v vajino vzgojo, tudi kakšen neugoden veter v celosti pojma vzgoje ne bo pomenil veliko :).

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.12.2007 7:48:33   
VITA74
Strinjam se z Gino! user posted image  zaupaj vase in v svoj način vzgoje, ter to jasno pokaži svoji mami.

Vem pa da to ni tako enostavno, tudi jaz imam mamo, ki je/bila na trenutke "prepametna". Motilo me je ker je škratu ves čas popuščala in mu v skoraj vsaki stvari ustregla, potem pa jamrala, da jo ne posluša, uboga.... user posted image  

Nato smo imeli en večer sceno, ko sem jaz malega poslala spat (po vsem pripadajočem večernem ritualu), sam pa si je zaželel še eno risanko....ki mu jo je babi ugodila user posted image user posted image user posted image user posted image  seveda sem vztrajala pri svojem in je šel spat v solzah (ves čas je ponavljal: "sam babi pa mi dovoili....") po nekaj minutah sem šla do njega in se želela pogovoriti, mali pa je izjavil:"Zakaj moram jaz tebe ubogati mamica, če ti ne ubogaš svoje mamice, ki meni pusti gledat risanko" - takrat pa se je tudi moja mama zavedla svoje napake... in sodelovanje je sedaj veliko boljše...
lp user posted image

srečna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.12.2007 8:04:42   
Enolla
Vtikanja s strani starih staršev jaz žal nimam. Najbrž bi mi šlo skoz eno uho noter skozi drugo not. Ampak glede dotičnega primera pa bi ti rekla, da imaš ti prav ker sem bila sama dva meseca od tega opozorjena (po tem ko sem jo vprašala ali ima kakšen nasvet zame, ker ga vidi drugače kot jaz) s strani sinove vzgojitelice v vrtcu, da ne zna počakat in da bi bilo v redu, da se ga počasi to uči - vzgojiteljica je iz vrst stare garde.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.12.2007 20:34:38   
daysi
Otroke vzgajava midva z možem, svojih in moževih staršev ne poslušam na to temo in z njimi o svoji vzgoji ne debatiram.Oni so svojo priložnost vzgajanja že imeli.

Se strinjam z Gino.user posted image user posted image user posted image
Oni so že zamudili svojo priložnost, da bi vzgajali svoje otroke.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.12.2007 20:40:50   
ZARA
Ja, moja mati mi je ravno včeraj tako malo dodala, da me ni za gledat (ker pač vztrajam pri svojem in ne popuščam) in zakaj sem sploh imela otroke, če nisem zanje ??!! In da sem preveč nervozna. Od 6ih zjutraj me je tamala nažirala, tečna cel dan ko driska (za nič) in podobne vaje... popizdila sem pa ob 3 popoldne in ona meni, da sem preveč nervozna? No, meni je gladko odneslo dekl in sem jo napotila k vratom stanovanja. Jap, dobesedno sem jo vrgla ven iz stanovanja!! Mi je kar malo odleglo potem.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.12.2007 20:43:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

in zakaj sem sploh imela otroke, če nisem zanje ??!!

Jaz to že sama pravim....pa kar vozimo user posted image user posted image .

Viš, mogoče je to dobra taktika :). Že a priori povem, da nisem narejena za otroke, da nimam pojma in naj vsak dela po svoje. Pa mi dajo vsi mir user posted image .

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
28.12.2007 20:44:21   
Anonimen
Do kam jih spustim?Do nikamor.Oni so nekoč vzgalaji svoje jaz bom svoje.

(odgovor članu daysi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.12.2007 20:57:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

No, meni je gladko odneslo dekl in sem jo napotila k vratom stanovanja. Jap, dobesedno sem jo vrgla ven iz stanovanja!! Mi je kar malo odleglo potem.

Moja prav išče, da bi jo doletelo isto... Jaz moj dekl še kontroliram, ampak ne vem koliko časa mi bo še zneslo... Itak nič ne znam in sem najslabša mama na tem svetuuser posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Vtikanje starih staršev v vzgojo
28.12.2007 21:01:53   
Anonimen
No moja mami se tud non stop kaj vmešava. Po njeno jaz nič ne vem. Mojemu otroku reče; veš mami tega ne ve, ti bo babi  pokazala.
Res, da je moj otrok še premajhe (7m), da bi jo razumel, vendar mi to gre ful na živce, Na začetku sem se z njo parkrat spičla, sedaj pa samo še pokimam. Saj kar koli rečem ful zamer.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
28.12.2007 21:16:48   
ThinkPink
Imam en problem, moja mati misli, da je otroka starega dve leti in štiri leta še prehitro za vzgajat in da menda moraš vedno samo potrpet in počakat da bo obdobje minilo.

Moji pa ravno obratno mislijo in hočejo, da vzgajam otroka starega 4,5m!!! Kako naj dojenčku dopovem, da bom jaz pojedla najprej, potem pa bom ga šla dojiti.user posted image  Najboljša pa je tako moja oma, ki mi nonstop teži v smislu: " Mene poslušaj, jaz sem jih imela 5, jaz že vem..."

Ko se kdo vmešuje v moj način "vzgoje" ali mi vsiljuje svoje nasvete to enostavno preslišim. Niti kregati se mi ne da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.12.2007 22:56:15   
kalbo
Do kam pustite svoje starše z nasveti? Koliko se lotevajo s primeri tipa: " Ko sem jaz imela otroke.." ali "V naših časih.." ali "To pa ne delaš prav..

S takimi nasveti se je ustavlo nekje pri drugem zlogu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.12.2007 23:09:52   
Pupica
Ko se kdo vmešuje v moj način "vzgoje" ali mi vsiljuje svoje nasvete to enostavno preslišim. Niti kregati se mi ne da.

No jaz se tega držim, čeprav ne pri starših, ker oni mi ne solijo pameti kaj in kako(me pač tolk dobr poznajo, da vedo, kakšna sem)So pa drugi včasih pametni.

En primer mi je za vedno ustal v spominu. Hči je prve 3 mesece visela non stop(ampak res non stop)na dojki. Jedla je in jedla, in jedla,....Sej se ji je tut poznalouser posted image In mene ni motil. Kmal sem vse opravla z njo v naročju:skuhala kosilo, dala prat, posesala, .... , skratka vse. In vedno ene in iste besede. A že spet na jošk visi????No in ko je prišlo preko meja vsega kar se da mirno in tiho prenašat, sem jezno rekla, da je na moj in ne na njen!Nos se je povesil mal, ampak mi2 s hčerkico sva pa imele miruser posted image
Znajo pa bolj stari starši zakomplicirat, ampak ker so stari jim niti nič ne rečem, ker sem bila vzgajana v duhu, da se starim ne oporeka, tako da....preslišim, ignoriram, pa je!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.12.2007 7:54:52   
caillou
Pa saj ne vem, če je kje kako drugače. Jaz sem mamo nagnala prvi dan, ko sva s punči prišle domov s porodnišnice.
Recimo da sem desetič v življenju previjala, mala se je drla kot jesihar in migala s tistimi nožicami, da jo je bilo težko krotit, pot mi je tekel v potokih, mati pa: "Ja, otrok je že čist plav, ne smeš ga pustit takole jokat."
Ja no, meni je pa takrat zavrelo. Štirinajst dni se nisva slišali, potem je pa le prišla vnukinjo pogledat in mi dala mir za vse večne čase.
Tašča in tast sem pa tja kakšno podrobita, samo se v končni fazi  vedno izkaže, da imata kar prav.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.12.2007 8:04:57   
muki1
Pri nas dokaj podobna situacija. Mama sicer ni pedagoški delavec je pa kar se tiče vzgoje požrla pamet vsega sveta user posted image . Se pa ponavadi konča z kakšnim žolčnim prepirom, ki me vsake toliko čisto zamori. Moram delat na tem, da mi bo začelo dol viseti.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Plavanje
muška

Če bi vaš otrok obiskoval plavalni tečaj in bi učitelj predlagal, da se lahko udeleži tekmovanja, bi se s tem strijali?

da (78%)

ne (2%)

aktivnost bi še v naprej obiskoval samo rekreativno (10%)

ne vem (10%)

Število vseh glasov: 301

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!