anajmad
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aurea IZVIRNO SPOROČILO: šnucika Jaz sem tole novico prebrala na TTX rtv slovenija. Zdi se mi,da so malo narobe interpretirali stavek o povečanem številu rojstev, po mojem govorijo o povečanem številu prezgodnjih porodov. Bo malo treba začeti delati na tem, da nosečke ne bodo preobremenjene, Se strinjam s tabo, bistvo je v povečanju števila nedonošenčkov in kot je že ena zgoraj napisala, treba se je vprašati, zakaj do tega tako pogosto prihaja? Kakšno vlogo imajo pri tem službene obremenitve, nosečnice same, če npr. pretiravajo (s športom, itd.), stres, večplodne nosečnosti, ki so še pogostejše pri umetnih oploditvah... Upam, da se bo, v dobro mamic in nedonošenčkov čimprej uredilo tako, kot je treba. Se strinjam z gornje navedenim. V letu 2006(govorim o obdobju od januarja do marca)je bilo takrat na EINT 14 parov dvojčkov in 2x trojčki.Samo hec,da so bili ti trojčki naravno spočeti ,dvojčki pa skoraj vsi v postopku,razen 2 para mislim,da ne. To je tudi neodgovorno od zdravnikov,ki izvajajo umetne oploditve. Že takrat so se zdravniki ful jezili,zakaj dajejo dva zarodka,ker je vedno več komplikacij. Sama na žalost sem rodila 3x prezgodaj in do danes niso ugotovili vzroka. Pa nisem pod nevemkakšnim stresom,ali kaj podobnega. Ne vem?
< Sporočilo je popravil anajmad -- 19.12.2007 7:05:01 >