|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
17.12.2007 17:40:45   
sayuri
Super super za 6 postopkov. user posted image user posted image user posted image

Pija76, nisem bila huda, ampak res nisem nikjer zasledila tvojega poročilca, zato te ni bilo na seznamu. user posted image  Sicer sem pa vesela, da me opomnite, če kaj manjkauser posted image

Jaz še zmeraj pol dneva prespim....user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
17.12.2007 17:41:51   
Mišolina
Tudi jaz sem imela danes punkcijo in sem pridelala 4 celice. Ni jih sicer toliko, kot sem pričakovala (imela sem 6  velikih foliklov,  2 pa do punkcije nista dovolj zrastla), upam pa, da so vsaj te dovolj kvalitetne.

Sonček 75, držim pesti, da bo ta ena celica dovolj in da te v soboto pričaka en lep zarodek, ki se te bo držal vseh devet mesecev. user posted image user posted image user posted image

Sonček 33, ne bodi žalosta. Folikli bodo že še zrastli, boš vidla.user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
17.12.2007 17:42:40   
Stormy
Čer punce,

čez vikend se nisem mogla nič javljat, namreč dobila sem ene spuščaje po rokah in glavi, pa kasneje še po telesu in zgleda, da sem alergična na dabroston, ki ga moram jemati do 16. tedna nosečnosti. Zdej bom z njim nehala, po treh dneh pa začnem spet z utrogestanom. Upam samo, da je bila to res alergija na tablete, da se bo to končalo, ker je prav zoprno. Zaskbi te.

Arneja, slikco imam trenutno na hladilniku pod magnetkom, kasneje bom vse verjetno dala kar plastificirat na skupni sloj (ker imamo v službi plastificer), da se ne bodo uničile, pa v kak album, ali pa si bom tudi umislila eno lepo škatlo za te stvari. Jo imam že ogledano. Kako si pa ti? Vidim, da si bolje, kar me zelo veseli.

Abra, kako kaj počutje? Si že prišla kaj k sebi po prejšnjem tednu?

Sonček75, lahko pa, da je to ta prava. Želim ti, da se bo razvila v lepo blastocisto, da je to ta borka, ki ti je namenjena.

Anonimna, a veš kaj ta novica pomeni za vse tiste punce, ki so 4 postopke že porabile.....nebesa. Prav je tako.

Vsem puncam, ki imate ta teden test, želim veliko sreče in držim pesti!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
17.12.2007 17:47:59   
sayuri
Kako je z vami punce?

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

Anonimna user posted image  greje user posted image  TEST 15.11. ????
sonček500 greje user posted image user posted image  - TEST ???
user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V OKTOBRU / NOVEMBRU user posted image

• Anonimna user posted image  (PO,dr.Reš) zamrznjenček ET 1.11.
  • gloria (27let)(2.IVF;LJ, dr. Bokal), Suprefact

• sonček500 (1IVF;LJ, dr. Tomaževič), 18.10.začetek špikanja, 22.11. punkcija,ET 27.11.
  • babylove (IVF;Francija), punkcija 7.12., ET 10.12.
  • Rmeli (3.IVF/ICSI?;LJ;dr.Vogler) Suprefact

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
17.12.2007 17:52:55   
sonček75
sonček33
tudi prejšni teden ko bi ga jaz morala dobiti ga niso imeli user posted image user posted image user posted image
Meni se pa zdi čudno zakaj sem dobila stopko že ko so bili folikli veliki 17,17,16,16
Ali je bilo prezgodaj in sem zato pridelala samo 1 celico?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
17.12.2007 17:57:42   
Abra
Pija76 nehaj tko slabo misliti o pingvinčkih. Očitno prvič niso izbrali najboljših zarodkov. Če preživijo odmrznitev so to največji borci. Saj za enega veš, kajne?

Sonček75 nikoli ne veš, mogoče je pa ta celica tista prava. Saj v končni fazi rabiš samo eno. Jaz ti držim pesti, da se bo lepo oplodila. user posted image user posted image user posted image

Anonimna, res ne vem, zakaj moraš bit anonimna. Računica pa ni vedno tako črnobela. Poglej, koliko je punc, ki v prvem postopku ne pridejo do transferja, njim je čisto vseeno en ali dva zarodka, postpopek jim je ravno tko šel v maloro.
Ne vem, kako natančno spremljaš, kar precej puncam zadnje čase vstavljajo po en zarodek, seveda so to mlajše punce in kar neki jim je tudi uspelo. Če pa bi zakon natančno brala, bi videla, da gre za prenos enega kvalitetnega zarodka (o tem sicer laiki nič ne vemo, kaj naj bi to pomenilo), drugače pa po presoji zdravnika in ženske!!!
Čakalne dobe se pa s tem ne bodo povečale, saj je zavod odobril več plačanih postopkov, poleg tega pa so na čakalni listi isti pari, le da bo precej manj samoplačnikov.
Jaz mislim, da imamo s to spremembo precej boljše pogoje in sem zelo hvaležna društvom, ki se trudijo za to.

pikovitek jaz sem že zadnjič, ko sem predlog brala, takoj nate in tvojo user posted image pomislila. Čisto res je to, človek obrača, bog obrne. Januar bo tvoj mesec, ne more bit drugače. user posted image user posted image user posted image

Sayuri, dobra si, da poleg vsega še uspeš seznam urejat. user posted image user posted image Jaz sem že po 13. uri čisto fuč. Sem danes skoraj skupi padla, sem premalo jedla user posted image user posted image zdaj sem že fajn odspala in je bolš.

Sonček33 to je pa res čudno. To si imela predpisano in ti pol kar niso dali, al kako??? Katastrofa. Čemu pa služi ta Cetrotide? So ti dali kaj nadomestnega?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
17.12.2007 18:06:35   
Abra
Mišolina user posted image user posted image user posted image 4 celice so čisto dovolj. Naj se zdaj še lepo oplodijo.user posted image user posted image user posted image

Stormy izpuščaji morajo bit pa res zoprni. Kaj pa, če poskusiš s prometriumom, ta je naraven in naj bi bil malo boljši.
Jaz sem pa utrujena in skoz lačna user posted image user posted image

(odgovor članu Mišolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
17.12.2007 18:21:05   
Pija76
Mene pa dons internet heca user posted image user posted image , je počasen kot da jaz ko sem samo še danes sama, jutri grem na žurko nimam cel kup cunj za speglat....

Sonček 75 mislim, da je imela Maja 24 samo eno celico in a veš da ima sedaj pri sebi malo Majo? Tako da samo optimistično!

Sonček 33 to je grdo da nimajo Cetrotida in da vam dajo zaradi tega prej punkcijo, ti si imela kratek postopek a ne?

Abra Citrotid je za ustavljanje oz upočasnjevanje ovulacije in mislim da tudi za jačanje foliklov, tolk jaz vem iz mojih laičnih izkušenj, sej veš 1. IVF pa pojma o ničemer. Ja za enga pingvinčka živega vem, samo a veš da ga še nisem videla! Sam ga mislim, da že kar dobro po pripovedovanjih poznam....

Mišolina pridna si bila, zdaj pa ti želim, da te vsi 4 počakajo v soboto!

Sulfinija zdaj pa razumem, sam prej si pa tako napisala, da sem mislila da imaš rajš 6 postopkov, kot da si že noseča, in mi res ni šlo skupaj user posted image

Sayuri hvala hvala, zdaj sem pa tolk ponosna k se vidim, ha ha ha, dobr da je tvoj seznam da ne bom pozabila po otroke iti, drugače si pa prava faca, da tole urejaš! A že kaj namestnico iščeš?

Pikovit še je pravica a ne? Zdaj nas boš pa na kavico pelkala a ne?

A sta Mlinčka in Dejzi šle kr skupaj h Karmen? Pol ga bosta pa spet okrog sračkale....

Arneja jaz še nimam flaške...joj sem pozabljivka.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
17.12.2007 18:29:16   
Sulfinija
Pija,jaz bi bila najrajši kot vsaka izmed nas da bi nam kar v prvo ratalo pa ne bi rabile večkrat iti skozi tole kalvarijo.

Sedaj bomo vse lepo uživale v veselem decembru punce leto 2008 bo sigurno naše.

Punce kdaj boste delale jelkico?

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
17.12.2007 19:00:31   
sonček33
Abra, pija76, Sonček75 - ma super ste
...nič mi niso dali namesto tega, pač nimajo...a ni to grozno? Komaj čakaš, da si na vrsti, da imaš novo upanje, potem pa ni zdravila???

Želim vam vse dobro.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
17.12.2007 19:13:34   
Anonimen
Živijo moje punce!

Sem bla celi vikend zasedena in se vam nisem mogla javit.

No jst sem smrekico postavila v nedeljo zjutraj. Lepo sva z mojim srčkom jo uredila.

Anonimen, sem že mislila, da sebe prikazuješ v tvojem postu o rojstvu dečka. Kar solzne oči sem dobila. Zelo luštkano. Takšne stvari nas res držijo pokonci.

Sonček 75, ne bit žalostna, držim pesti, da bo ta tvoja celica zmagovalna.

Pija, ti je uspelo z slikico! Luštna je, ni kaj.

(odgovor članu Sulfinija)
  Neposredna povezava do sporočila: 1711
17.12.2007 19:16:28   
Anonimen
Anonimna, kako pa ti, je tvoja pikica ok? Gledam seznam pa vidim, da je zraven vprašaj!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1712
17.12.2007 19:16:48   
zarja1
Punce pozdravljene,
no tukaj se po nasvetu Abre prvič oglašam. Proti koncu decembra imam razgovor z ginekologom in nato (vsaj tako v piše v pismu, ki sva ga z možem prejela) v mesecu januarju poseg ivf. Ali je možno, da se ivf opravi, kljub temu da v decembru nisem prejemala nobenih zdravil?
Za seboj imam dve neuspeli inseminaciji in kar veliko dozo klomifena. Ni bilo učinka user posted image . Sedaj sem popolnoma vzhičena, vesela, sploh se ne zmorem umirit, polna sem energije in že komaj čakam (pozitivnost še ni škodila nikomuruser posted image ). Morda pa tokrat le bo!!! Samo to mi še hodi po glavi....

Po prebiranju forumov sem zasledila, da imate punce zelo različne izkušnje. Imate morda kakšen nasvet zame-začetnico na tem področju...........

Skrajno hvaležna......user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
17.12.2007 19:33:02   
kajsica
Punce pozdravljene!

Končno dobila nazaj računalnik, pa še vedno ne dela tako kot bi bilo potrebno, enostavno mi določenih stvari na netu ne odpira. Ima katera predlog kaj storiti?!user posted image

No pri meni je pa spet neki novega. Na 1 UZ sem imela v matrenici vodno vrečko 6mm in mi je beta HCG zelo malo zrastla (12.12), na 2.UZ ni bilo vidnega nič, čista maternica in sum na IVN (14.12), no danes pa sem spet bila ker mi merijo hormon zaradi suma na IVN in je UZ se pokazala majhna GV, betaHCG pa je zrastla na 1072. Meni ni nič več jasno kaj se dogaja, ne vem ali naj upam ali naj ne ali....saj sama ne vem, vem le to da je to takšna živčna vojna da je hudo. Aja pa še to, v petek sem prenehala z jemanjem Dabrostona in sedaj ne jemljem ničesar. Pikola, saj še moj G ni vedel kaj se dogaja in pravi da bomo pač počakali, res pa je da je sum na IVN bolj ali manj opuščen.

Punce res vas prosim, če je katera imela karkoli podobnega ali pa če pozna kaj podobnega.....prosim povejte. Nekako nočem začeti spet upati, da me ne bo še enkrat tako podrlo kot me je prejšnjo sredo. No to sredo pa spet UZ in dati kri.

Prosim prosim za nasvet ali kakšno besedo.

Sayuri, vem da je boleče in da si sedaj v čisto drugačni lepi situaciji, ampak ali mi lahko vsaj na ZS poveš kaj se je prejšnjikrat dogajalo s teboj, ker me je res strah, da ne grem po isti poti kot ti.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
17.12.2007 19:36:46   
Anonimen
Zarja 1, najprej zelo dobrodošla. user posted image

Želim ti, da ti uspe v prvem. To, da si napisala, da imaš v januarju IVF pomeni da se ti začne celi postopek, vključno z vsemi zdravili. Končni datum punkcije foliklov in končno transfer tvojih pikic, ti pa bod sporočili naknadno oz. glede na reakcije zdravil.......

Pa kar pogumno.

(odgovor članu zarja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 1715
17.12.2007 19:40:02   
sonček33
Mišolina, hvala tudi tebi. Kako si ti?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
17.12.2007 19:40:06   
Anonimen
Kajsica, kaj se dogaja s tabo. Tako velik hormon pa ne vedo kaj je???

Upam, da se bo kmalu pokazalo na čem si. Ti pošiljam en objemček user posted image

(odgovor članu kajsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1717
17.12.2007 19:42:18   
zarja1
Dakec,
a so reakcije zlo hude ali gre skozi? A so samo injekcije ali še kaj drugega?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
17.12.2007 19:46:02   
kajsica
dakec, ja hormon je sedaj zrastel odkar sem nehala jemati Dabroston,. ki naj bi ga jemala do 16 tedna, je pa beta HCG še vedno za čas ki naj bi bila noseča majhen, kajti ET sem imela 14.11.

Saj pravim, da se je sedaj šele po 3 UZ vidla majhna GV v maternici, prej pa nič. Meni ni nič več jasno. Vsi so pričakovali, da mi bo hormon začel padati sedaj ko bom prenehala s tabletami, pa je le rast začel. Bom videla v sredo kako in kaj bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
17.12.2007 19:55:14   
Abra
kajsica to je pa res živčna vojna. user posted image kako se ti to vleče. user posted image Nisem dolgo na RR, se ne spomnim, da bi v tem času bla kakšna podobna zgodba. Vsaj sreda bo kmalu tu. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
17.12.2007 19:55:47   
kajsica
zarja1, nikar straha, ker gre vse lepo skozi. Prvo boš imela 22 dan ciklusa ali pa 2 dan ciklusa razgovor, kjer ti bodo povedali ali boš imela doljg ali kratek postopek.

Pri dolgem začneš z inekcijami 22 dan ciklusa, če pa kratkega pa 2 dan ciklusa. V večini je prvi UZ 8 dan ciklusa, potem pa bo tvoj G itak videl kako ti rastejo folikli in ti bo določil nadaljne UZ. Ponavadi imaš cca 3 UZ preden si daš stop inekcijo. 2 dni po stop inekciji imaš puncijo, približno 3-5 dni pa ET, potem pa se začne čakanje, ki je ubijajoče, ampak ga preživimo, samo da bi bil magičen +.

Poglej, inekcije niso noben bav bav, jaz sem si jih dajala v nogo vse (prazaprav me je pikal dragi), malo so mi bile hlače premajhne, ker sem imela hiperstimulacijo in sem bila napihnjena, drugače pa ni nobenih težav.

Jaz ti bom rekla samo to, da ne razmišljaj preveč o postopku, ampak se sprosti in pojdi čimmanj obremenjena v vse to, ker če ne, te bodo živci izdali. Sedaj še imaš čas, pred vama so prazniki in si nafilajta baterije in uživajta

Pa vso srečo.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
17.12.2007 19:59:55   
Abra
Kajsica še en optimistična čudežna varianta:
Zanosila si kasneje in sicer ne z zarodki, ki so ti jih vstavili, ampak s foliklom, ki je bil pri punkciji še premajhen, da bi ga punktirali. Potem pa sta se spermij in jajček au naturel po user posted image našla. user posted image Kako bi blo to lepo. user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
17.12.2007 20:01:11   
gold fish
Kajsica - držim pesti, da se izteče tako kot je treba user posted image

Punce - eno vprašanje....
Kaj me, ki imamo transfer v tem in naslednjem tednu že pademo pod ta zakon - se pravi pod 35 let 1 zarodek? 

Pozdrav.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
17.12.2007 20:07:54   
tassi1
kajsica-a sta kaj user posted image  v tem času po et?možno je da si na začetku user posted image in je zato hormon povišan...

želim,želim ti da je to TOuser posted image user posted image
držim vse pestke,tudi na nogahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
17.12.2007 20:12:25   
zarja1
Kajsica držim pesti zateuser posted image user posted image user posted image  šele zdaj sem prav prebrala za kaj gre........

A te lahko še vprašam kako je s punkcijo? Nekatere pravijo, da grejo pod narkozo, druge dobijo le protibolečinsko injekcijo, tretje tabletko, četrte pa spet nič......

Sama bolečino še kar prenašam, a slabosti žal ne.

Zarja

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......