Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 11:40:42
|
|
|
|
špelin@
|
Študenti in stažisti se mnogo bolj potrudijo, so bolj nežni, razumevajoči,... Pa itak je ob njih mentor, ki je za "kritje", če situacija "zagusti". Jaz sem imela ob zadnjem porodu prekrasno izkušnjo z dvema stažistkama Pa tudi dekleta z zdravstvene šole so bila mnogo bolj nežna pri odvzemanju krvi
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 11:40:46
|
|
|
|
manetka
|
Jaz sem imela za babico študentko, sicer v Kranju, ampak zato ker sva se poznali in sem jo prosila, če bi bila zraven. Je bila pa že kar pri veliko porodih, tudi pri eni moji prijateljici in sem pač vedela da ni čisti začetnik. Jaz nism bila ravno enostavna porodnica, ker sem bila že 10 dni čez rok, pa še kar nič odprta, pa še maternični vrat se mi ni skrajšal, no in če ne bi bilo nje zraven ker sem jo poznala bi še težje rodila saj se je bolj poglobila v porod, kot druge babice ki so samo hodile od postelje do postelje, ona pa je zraven mene sedela in mi masirala križ. Itak se nimaš kaj bati, saj so vedno zraven še druge babice in če v kaj ni prepričana potem vseeno lahko priskoči še druga babica.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 11:58:20
|
|
|
|
moci
|
meni je bilo tudi všeč. študentje si vzamejo čas zate, se pogovarjajo, poslušajo, poskušajo pomagat, ...
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 12:04:06
|
|
|
|
Lunca1
|
Pri meni je bila zraven ena študentka. Me je babica vprašala, če lahko študentka vodi porod, pa sem rekla, da načeloma lahko, samo naj mi poskusi varovat presredek. Potem je pa raje pobudo prevzela babica.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:08:32
|
|
|
|
Ro-La
|
pri prvem porodu, sta se v porodni sobi "naslikali" dve študentki, ampak jima nisem dovolila, da bi bili prisotni, zato sta morali porodno sobo zapustiti. ...če mi ne morš pomagat, pol me tut gledat nimaš kaj...
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:13:59
|
|
|
|
san
|
jaz sem jih imela obakrat poleg. pa še iskat jih je šla babca, da so tipali plod skozi trebuh in kako se tiplje maternični vrat. me ni motilo, ker vem, da se nekako morajo naučit. in brez prakse ne gre. na koncu je tako babca glavna, sploh če karkolli ne gre tako kot mora. še reševalca sem učila kako se stg nastavi, je bil revež čist bogi .
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:17:32
|
|
|
|
san
|
aja, izkušnje so bile čok. v bistvu se mi zdi, da je boljše kadar je študentka zraven kot če je ne bi bilo, ker je takoj babco poklicala, ko se ji kaj ni zdelo ok. tisti dve, ki sta bili pri meni, sta bili super.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:17:34
|
|
|
|
lelaval
|
Ne, nobenkrat
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:22:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen mene pa zanima tiste, ki ste že rodile, ali ste imele pri porodu navzočo študentko in kakšne izkušnje imate s študenti v poronišnicah (največ seveda lj)!in še ali bi dovolile da študentka dela z vami? Seveda bi dovolila, nekje se pa morajo naučiti. Doma težko.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:24:50
|
|
|
|
polona2
|
Ko sem finiširala, se je od nekje pojavila ena študentka, vprašal pa me ni nihče nič...Takrat mi je bilo tudi vseeno...Če bi me prej vprašali, pa bi bila proti...
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 14:47:55
|
|
|
|
jazz
|
Takrat mi je bilo vseeno kdo je tam in koga ni, važno da je bil moj zraven, saj se niti ne bi imela volje kregat!
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 15:05:27
|
|
|
|
Blejka26
|
tud pri men sta bili dve študentke.Mal mi je bilo neprijetno,ko sta me onidve peljali pod tuš,drugi dan po CR..sam a sploh lahko kaj rečeš?Mene noben niti ni vprašal če me moti ali ne..no sej sta bili prijazni pa klepetavi ampak vseen..
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 15:40:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Da še jaz napišem svoje mnenje. Kot študentka zdravstvene nege sem bila na praksi tudi v porodnih sobah. Izkušnja je bila neprecenljiva in resničnos em hvaležna mamici, ki mi je dovolila, da sem bila zraven pri porodu. Enkratno doživetje. Prav včeraj zvečer sem pa razmišljala, ali bi tudi sama dovolila, ko bi rojevala, da so študenti zraven. In prišla sem do zaključka, da ne, ker sem preveč občutljiva, ko gre za mojo intimnost. In porod je zame intimno doživetje.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 16:06:14
|
|
|
|
Taula
|
Jaz bi eno še sprejela, da mi pa dva ali tri tam visijo in bulijo v moje mednožje...ne hvala.
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 16:09:01
|
|
|
|
lemavrica
|
Sem imela dve pri porodu ampak sta mi šle na koncu že pošteno na živce.Sploh ko mi je ena med popadkom stopila na kabel od CTG-ja in se potem še nekaj bebavo smejala.Pa še vprašali me niso če mi je prav da sta notri.
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 16:09:22
|
|
|
|
lojzika
|
Jst sem imela zaradi zakompliciranega poroda v 5 minutah polno sobo. (Lj) pojma nimam kdo je bil študent pa katera je bila glavna babica, vse so neki pametovale :-))
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 16:23:16
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica Pa še vprašali me niso če mi je prav da sta notri. Evo, vidiš, točno tole (oz. samo to!) je mene motilo pri prvem porodu - v medenični vstavi. Soba je bila polna mladine, vsi so buljili v moje mednožje, ni se pa nihče niti predstavil, kaj šele vprašal, če je gruča študentov lahko prisotna Bi pa dovolila, ker vem, da se morajo nekje učiti, saj gre tudi za prihodnost naših hčera Pri tretjem porodu so se vsi prisotni predstavili in sem bila še vesela, ker sem dobila ogromno mero prijaznosti in dobre volje
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 16:47:26
|
|
|
|
emaa
|
Imela pripravnico zraven, me ni motilo. Tudi med ležanjem na oddelku za nosečnice, so bile študentke tam, pa na oddelku kasneje (sem iste srečala še na rotaciji spodaj), ko sem rodila. Meni ni problema, še CTG sem jaz kdaj pokazala nastavit, pa kaj morajo pisat (pri dvojčkih je malo več dela), naučit se je treba. Sem se pa enkrat eni študentki ponudila, da mi vzame kri (drugje), pa si ni upala.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 17:12:19
|
|
|
|
san
|
hm, to pa tudi meni ne bi bilo všeč, da bi kar brez vprašanja notri uletel. mene so za vsakega posebej vprašali, če je lahko poleg ali ne oz. če lahko potipajo, za tiste, ki so samo na hitro prišli tipat. in tudi obe študentki in reševalec so se mi še sami predstavili in me še enkrat vprašali, če so lahko zraven.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 17:36:30
|
|
|
|
Anonimen
|
boljse studentka, ki se uci in pomaga, da se nauci, ko pa da enkrat naletis na enga ki pa je ze doktor,ki nima pojma, ker ga niso spustli dovolj zraven na vajah.... tvoj G je odsoten...tam te tud nihce ne bo vprasal... vse ki ste proti...kdo bo pa vase vnucke na svet spravu? aja pr vas velja..sej se lahk ucijo sam na men ne....dej dej... sej pa niso tam same..da bi kaj zasustrale.... in kako pr vragu se naj naucijo...in zakaj bi vas mogli vprasat, kaj vas je kdo vprasal, lejte tukaj imamo 5 babic, katera vam je najbolj simaticna, da bo zraven na vasem porodu.....
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 18:07:29
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen in zakaj bi vas mogli vprasat, kaj vas je kdo vprasal, lejte tukaj imamo 5 babic, katera vam je najbolj simaticna, da bo zraven na vasem porodu..... No, no... Sama močno zagovarjam to, da so študentje prisotni, ker se nekje pač morajo naučiti, ampak glede zgornjega pa samo tole: zato ker je to naša pravica. Ni vse samo črno-belo. Glej Vodnik po pravicah nosečnic http://vppn.freehost386.com/index.html "Pravica do varstva zasebnosti Nega in zdravljenje morata biti opravljena tako, da npr. med preoblačenjem, pregledi, dajanjem osebnih podatkov vaša zasebnost ni ogrožena. Zdravstveno osebje se mora predstaviti. Študentje so lahko navzoči le, če vas prosijo za dovoljenje in v to privolite. Pravico imate, da vas na pregledih spremlja kdo od vaših bližnjih, če to želite."
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 18:52:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem bila prisotna ob dovoljenju mamice. Enkratna izkušnja.
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 19:51:50
|
|
|
|
polona2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen ...in zakaj bi vas mogli vprasat, ... ...ITAK da bi me moral vprašat...
|
|
|
|
RE: študenti v porodnišnicah 17.12.2007 20:05:46
|
|
|
|
pilar28
|
oj moj porod je bil poseben, zato,ker nisem prišla rodit ampak na počitnice(tako sem rekla). Rodila sem v LJ, prvorodka, ob enih so me priklopili, posadili moža na stol, do treh sem se odprla in ob štirih rodila, mimoidoči poznavalci me niso zanimali, so me pa vprašali, če imam kaj proti in tudi študentka, ki mi je krajšala čas je kasneje omedlela, tako da....tko je, jaz sem rodila in bi z njimi ali brez. Stvar posameznika, def. pa se vpraša, če se sme biti zraven ja!!!
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?