|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2007
14.12.2007 15:28:03   
iwa
naši pa dons že cel dan očitno zob zbija ven ker je skoz čist adijo, vse v usta pa se drgne, slini za uho vleče in NIČ razen joške noče jest, za crknit....vmes kake 15min mir pol pa spet....
ah komi čakam da že pride ta zob matr ga mam dostuser posted image user posted image user posted image

še breskev banana na kar je nooooooora noče niti povohat.....bo žeuser posted image

Življenje je lepo!

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4226
14.12.2007 15:28:31   
kjava
Putka, user posted image  za tvojo mamo in za vse vas!

Rogljiček, jest dam Eriki čaj od Hippa, sam ga ful malo spije, še en deci/dan ne, tko da jo za žejo kar dojim.

Mater, Eca, pri vas mate pa res smolo. Pa zob! Tud pomislit ne smem kok je to svinjsko, če te boli user posted image

Kaya, jest nimam pojma o teh obročih user posted image

Andrejevo stanje je pa nespremenjeno, pravi sicer da ga noga ne boli več (ker sem mu rekla, da ne bo mogel na sprehod), ampak šepa pa še. Domov sem ga spet večinoma nesla.

Aja, putka, si pa res faca, da boš tole sovico igrala user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4227
14.12.2007 16:08:18   
lex
Jaz sem ji kupla fredov obroč pa sem jo malo bolj naprej namestila, da je lahko pacala. Edino pol moreš skoz spredaj držat, da se ne zvrne naprej. V tistem s hlačami je pa še bolj nerodno in ta otrok sploh ne pride do vode, da bi pacal in šprical. Kopa je bolj hotela uživat, sem jo pa kar iz vde dvignila (prijela sem jo za trebušček) in je malo bolj not smuknila se je uravnovesila in potem je ni blo treba več držat, pa je tud prila z rokami do vode. meni je zakon in mi je totalno žal, da ga nisem že pri Aleksu kupila.

rogljiček evo jaz ti kupim 2kg meda, če ga še imaš za prodajo

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 4228
14.12.2007 16:09:42   
lex
še eno vprašanje - naše julijke o izsedile, da je Qunny buzz za ne vem koliko cenejši trenutno na baby-centru. Pa me zanima - a ta voziček je že za tako majhne - meni se ne zdi.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4229
14.12.2007 16:28:59   
rogljicek
Ste me spomnile za tale med. GA ŠE DOBILA NISEM!!!! Ga bom verjetno poleti, ko ne bom vedla kaj z njim počet. Ne vem no, jih moram spomnit. Smotkoti. U bistvu tud za denar še ne vem, če so mi ga že nakazal. Ampak itak sem pa že navajena. Včasih sem čakala plačilo projekta tudi leto ali več. Si morte mislit.!? Tko, da mislim, da v tole samostojno ustvarjanje ne bom šla več. Zdje moram še koga več preživljat kot pa samo svojo rit.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 4230
14.12.2007 16:48:05   
kaya2007
lex, buzz je kao od 6 mesecev naprej, jaz dam kajo že noter in je ok...ampak imam vseeno raje maclarnovo marelo, tko da buzza sploh ne uporabljam.

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 4231
14.12.2007 17:00:38   
Putka
Lex, Buzz-a imata Majchi in petrazg in kolikor vem, sta obe zadovoljni. Od rojstva dalje je uporaben s košaro.

Sem pa tudi jaz videla v novem BC katalogu (dobili včeraj), da je v akciji. Samo ne vem ali dnevni ali od 17.12. dalje.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4232
14.12.2007 17:13:08   
kristi79
hi

Putka, tvoji mami  veliko sreče in pozitivnih misli.user posted image user posted image

Rogjiček, moj mali popije zelo malo, glede na to, da ni dojen. Popije cca 150-200ml soka z vodo na dan.

user posted image Dons mali spet nič ne spi. Pol bo pa spet user posted image okol 18h.  Včeri sem ga kar fajn oblekla in ga pelala še mal ven. Misl, da ga bom dans tud, sej se noče nič igrat, sam po rokah bi se nosu. Ali ve zvečer tudi kdaj peljete svoje sončke ven?

Drugač pa Anže že veselo in zelo hitro "rikverca", tako da sem včasih kar šokirana ko ga najdem na drugi strani sobe, pomožnosti pri kakšni roži, ki jo veselo trga. Ravno kar mi hoče računalnik ugasnt(  ko pa lučka tako lepo sveti).

lp

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4233
14.12.2007 18:21:53   
Putka
Katja ne pije nič, razen dojenja. No, danes sem ji kozarec vode ponudila, pa ga je grizlauser posted image

Pa takole glede sokov in sladkega čaja (npr.instant). Sem se držala pri prvem otroku in se bom pri drugem - nobenega dodanega sladkorja. Sploh če so zobki zgodaj, ker je več možnosti da se uničijo. In da je to o steklenični gnilobi, kar piše po revijah res, lahko potrdim sama. Pri dveh prijateljicah imata otroka precej gnile zobe (plombiranje pri 2 letih, enkic sploh ni,..) od sokov. Oba otroka pa sta imela ponoči stekleničko s sokom oz sladkim čajem.

Torej, po priporočilih zobozdravnikov - za žejo je najbolje, če se navadijo na pitje vode/nesladkanega čaja.

Glede zobarja - jaz sem Vesno naročila, pa še za katjo povprašala. Zdaj dojenčke pri enem letu naročajo na preventivni pregled (pogledajo ugriz, zobke, povprašajo po razvadah - flaška, palček, duda..). Za razvoj čeljusti in ugriza je fajn dojenje, ker takrat mišice pravilno delujejo. Skratka, Katja gre januarja z nama in bodo še njo pogledali. Sicer pri 1 letu.

(odgovor članu kristi79)
Neposredna povezava do sporočila: 4234
14.12.2007 20:31:36   
BAMBINA_
Mi smo spet imeli PESTRO noč user posted image , zaradi zabasanega noska se je stalno prebujal in ni nazaj zaspal... Smo šli zjutraj k P, je vse ok, za noska je operil priporočal. Tak, zdaj sem mu v vsako nosnico dala po eno kapljico in zaenkrat (trkam na les) se še ni prebudil. Kar se fiziološke tiče... mislim, pa kaj naj bi ta reč res pomagala??? Griši namreč niti slučajno ne. Aja, sem za zobozdravnika vprašala, pa je rekel, da šele pri treh letih. Sem rekla, kako pa to, nekateri že zdaj dobivajo vabila, pa pravi, da je to povsem lokalno urejeno... Če želim, ga pa lahko tudi prej naročim.
Putka saj ne vem, kaj naj ti rečem... Res ni enostavno, to kar zdaj dajete skozi. Sreča, da gre za milejšo obliko in, da je tvoja mami tak pozitivček. To res ogromno pomeni pri premagovanju bolezni. Saj bo še vse ok, to verjamem! Glede dohtarja, pa user posted image user posted image user posted image prekleto budalo blesavo...
tekočine spije Griša okoli 250 - 300 ml čaja dnevno. Ima pač samo še 1 in pol obrok mleka, ostali trije obroki pa GH, torej mora malo več tekočine dobit, sploh ker ga kar naprej matra zaprtost, domnevam da zaradi ranitala.
Zoba pri nas ni še nobenega. Sem danes rekla pediatru naj malo pogleda. Pa tako en čas gleda njegove dlesni, nato pa pravi: "Kaj pa naj pogledam? Da nima še nobenega zoba? No, draga mami, vaš sin nima še nobenega zoba." user posted image user posted image No, mi je potem pojasnil malo resneje, da pri nekaterih otrocih ni nobenih znakov, nobenih nabreklih dlesni, zob preprosto pokuka ven in to je to.
tejč dober si tole zrihtala, da si si priborila malo svojega dragija zase user posted image user posted image
Aja, Griša je osvojil novo črko (P), ki jo veselo vadi in ponavlja. HIhihi! Nky to glede govorjenja... mamice prav rade verjamemo, da nas dojenčki kličejo (ata, mama ipd), vendar pa to ni res. Mislim, da šele okoli prvega leta povejo (zavedno) svojo prvo besedo.

Nočko!!
p.s. Griša se še vedno ni nič prebudil user posted image user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4235
14.12.2007 20:52:49   
Majchi
Čer punce!

No, ko sem se včeraj že hvalila s kuhinjskimi stoli, naj povem, da jih je danes šel dragi naročit (včeraj so bili vsi prodajalci zasedeni z risanjem kuhinj) in so mu povedali, da jih proizvajalec ne dela večuser posted image . Whatever.

Bambina, a Operil že lahko dajemo tamalim? Nam je rekla s fiziološko.

Tekočina: Lano počasi navajam na magični lonček in že kakšen teden spije 150 ml Hippovega sadnega čaja. Ampak ji ga moram večkrat uturit, da se potem z veseljem s tistim cucljem afna. Putka, ta čaj ima sladkor že notri. A to pol ni v reduuser posted image ?

Zobarja imamo mi v ponedeljek pred plavanjem, pa vam potem lahko kaj več povem, kako to zgleda. Vabilo smo kar dobili, nimam pojma, kako so nas glih tja poklicali.

Kristi, jaz Lane zvečer ne vozim ven na sprehod, ker men ni do te teme in mraza. Me pa, če je fejst sitna, tud kaj tazga prime.

Putka, glede tvoje mami pa držim pesti. Res upam, da bo vse ok.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4236
14.12.2007 20:56:14   
BAMBINA_
Sem pozabila prej povedati, da pri nas pa sneži user posted image user posted image o kak bi bilo luštno, če bi bil bel božič
user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4237
14.12.2007 20:59:25   
BAMBINA_
Majchi na navodilih sicer piše, da je za otroke od 1 leta dalje, ampak mi je P rekel, naj zvečer kar dam, glede na to, da nikakor ne more spati. Tudi farmacevtka je potem rekla, da lahko, ampak kapljice, spreja pa ne.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4238
14.12.2007 21:08:45   
felicia
ojla
evo Uroš spi.

sprehajanje ponoči- nismo se še sprehajali, vedar bi rada den dan šla z malim v center Ljubljane pogledat lučke, mogoče bo Urošu tudi zanimivo.

pitje tekoćčine- no spije čaja okoli 100ml povprečno pa še vodo mu dajem kar po kozarcu navadnem, pa slišim kako ga grize ampak tudi spije neki vode in zelo rad pije iz kozarca.

dobili bomo trip trapa komaj čakam jutri!

je imel pa Uroš danes bližnje srečanje s tlemi se je prekucnu naprej na piuzzlah direkt na nos in na parket, mu je bila potem slina malce krvava ampak ni nič hudega. Kar je hudoo je to da sem jaz bila poleg pa sloph nisem vidla da se bo prekucnu, jezna sem nase!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4239
14.12.2007 21:20:39   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: felicia
je imel pa Uroš danes bližnje srečanje s tlemi se je prekucnu naprej na piuzzlah direkt na nos in na parket, mu je bila potem slina malce krvava ampak ni nič hudega. Kar je hudoo je to da sem jaz bila poleg pa sloph nisem vidla da se bo prekucnu, jezna sem nase!

Eh, ne si očitati feliška, zdaj, ko so naši malčki postali mobilni, se bodo nesreče pač dogajale. Kraste na kolenčkih, buške na glavah, opraskane dlani... to je pač del odraščanja user posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4240
14.12.2007 21:29:19   
felicia
bambina- sej vem pri tretjem verjetno sploh ne bom trznila. Hvala za podporo

tejč- kje si pa ti? zasvpjenka s kmetijo?
user posted image

a vse ostale gledate? Jaz bom jutri me zanima ta dvoboj.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4241
14.12.2007 21:30:45   
felicia
nič grem ajat lahko noč zaspanke!
user posted image

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4242
14.12.2007 21:46:13   
lex
Alina pije vodo ali pa frutek namesto sadnega obroka. Spije  pa 50ml tekočine + flaša (sem skor napisala dojenje, se še namreč vedno počutim rahlo krivo, po moje bo edina ki bo na flaši gor zraslauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ker mam namen tud 3 dojit). Midve sva že bili pri zobozdravniku, pa sva se samo lepo pogovorili kako in kaj. V čeljust ji je pogledala videla pa itak ni nič.
Glede hippovih čajev - nikoli več. jaz sem jih Aleksu skoz dajala (da boi sroti ne bi pil vode) in dokler je imel za vsak zob vročino sem nekak vedela, da so mu izrasli. Tud umivala sva jih a ni odprl zelo ust. samo malo in sem mu bolj rila ščetko not ko pa kaj drugega in tako sem spregledala zgornji 5ki, ki pa imata edini luknji. Vsi ostali zobki so zdravi. In mi je ful žal, da sem ga navadila na tega sladkega user posted image . Sem kupla pri Alini komarčka pa ga je spila glih 1 žličko, ji ni bil preveč všeč je boljš vodauser posted image user posted image user posted image user posted image . No z Aleksom mam pa šele drug teden zobozdravnika, da ga bo pregledala po 1 letu. Bi morala avgusta bit na vrsti, pa me je naročila šele oktobra pol pa je ni blo pa je on zbolel,.....

Bambina ti ga kar naroči, ko bo imel 1 zobek.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4243
14.12.2007 21:50:15   
kristi79
Bambina bodi previdna z Operilom, ker zelo oži kapilare v nosu- lahko se zgodi, da popokajo kapilare in začne krvaveti iz nosu. Fiziološka mora bit obvrzno v spreju( Nisita, aqua maris- nista pod potisnim plinom) špricaj pa min. 10x na dan.

Felicia-
mi smo bili prejšni teden v Lj.- center in je bil mali čist navdušen nad lučkami.

Pri nas tud že snežiuser posted image user posted image user posted image

nočka

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 4244
14.12.2007 21:58:56   
ancka1
Čer!

Vidim, da me full pogrešate. user posted image  user posted image  user posted image
Rogljiček, v službi je fino. Če po pravici povem, je dober občutek par ur početi še kaj drugega, kot animirati malo zverinico. user posted image  Ne res, paše it malo med ljudi, malo spremeniti dinamiko,... Sem imela pa prvi dan, ko je prišla varuška drisko in sem bila precej živčna. user posted image  No, izkazalo se je, da povsem brez potrebe. Tevž in varuška sta super team. user posted image  Po mojem je otroku težje sprejeti nekoga, ko je že nekoliko starejši. Vsaj po moje.
Ti je pa tudi Putka super napisala.
Tevž nima pa nobene želje po puzanju, je pa čisto divji, kar se tiče stanja. Čisto sam stoji ob neki opori zadaj-in to bi on ves čas. user posted image  Saj, če pomislil, da je moj pri 9 mesecih shodil, jaz pa pri 10 (rojena 1 mesec prekmalu)...ga bomo kmalu lovili. user posted image

No, lahko noč drage moje in lep vikend!!!

Ančka, ki bolj malo spančka

29.4.2007 nas je razveselil najlepši deček.

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4245
14.12.2007 22:04:15   
lex
anči boste pa res kmalu postali pravi dirkačiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4246
14.12.2007 22:15:07   
rožica81
Ančka, zadnjič sem na hitrco videla varuško in Tevža na sprehodu, pa sem najprej mislila, da ga pelješ ti user posted image  Kdaj pade kak kofe? Jaz te res že pogrešam user posted image

tekočina - Nace spije eno flaško čaja dnevno, ok. 120 ml, včasih pa tudi dve. Kuham mu pa Lumpijev zeliščni čaj. Sprva sem mu dajala Hipp-ove instant kamilice, pol sem pa menjala in sem mislila, da zeliščnega čaja ne bo sprejel. Pa ga ima tako rad, da tistih sladkih čajev še povoha ne. Še sreča.

Majchi, nista edina brez kuhinjskih stolov user posted image  Midva imava dva razstavna eksponata že nevemkolko let user posted image  Pa če bi bila vsaj enaka user posted image  Vsaj mizo sva že kupila, za stole pa še gledat nisva šla. Zdej pa tut ne vem, kdaj bova. Moj dela od jutra do sutra! No, vsaj zvečer je doma, kar je ful fino, glede na to, da ga prej velikokrat tudi več kot cel teden ni bilo doma.

Putka, držim pesti za tvojo mami, sigurno bo pa vse ok! user posted image   user posted image   user posted image

Danes sem šla v Šparovček pogledat, če imajo trip trap stolček, da bo imel Nace kje sedeti pri mojih starših. In sem ga dobila user posted image  Stokke, kot nov za 68 EUR user posted image  Imela ga je ena babica in je res ful lepo ohranjen. Nace je pa pravi car v njem user posted image

sprehajanje ponoči - bolj ne kot ja. Ko je tema, se odpravimo v kak šoping, če je nujno.

(odgovor članu ancka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4247
14.12.2007 22:18:12   
rožica81
Pri nas tudi že sneži user posted image  No, počasi nekaj dol leti user posted image

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 4248
14.12.2007 22:29:25   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: kristi79

Bambina bodi previdna z Operilom, ker zelo oži kapilare v nosu- lahko se zgodi, da popokajo kapilare in začne krvaveti iz nosu. Fiziološka mora bit obvrzno v spreju( Nisita, aqua maris- nista pod potisnim plinom) špricaj pa min. 10x na dan.

Hvala za tole opozorilo. Ampak, jaz res več ne štekam, tega s fiziološko. 1x čitam, da se ne sme dajati več kot po 1ml naenkrat, drugi pravijo ful našpricat, da bo iz druge nosnice začelo tečti... Zdaj sem pa res zmedena, koliko fiziološki pri enem spiranju se lahko nabrizga v eno nosnico?

(odgovor članu kristi79)
Neposredna povezava do sporočila: 4249
15.12.2007 11:24:45   
kristi79
Bambina ,jaz sapricam 2 šprica v vsako nosnico. Fiziološka je najbolj naravna stvar za telo, saj jo imamo v telesu (0,9% NaCl). Predozirat je ne moreš.

2.5.2007 Anže

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  168 169 [170] 171 172   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Objemi so pomembni za razvoju možganov doj...
Noben starš ne pozabi prvega objema z dojenčkom, raziskave pa kažejo, da ti najzgodnejši objemi okrepijo možganske reakc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?