Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 9:56:21
|
|
|
|
belka
|
Živjo! Dajte me prosim razsvetlit - a je bilo že sprejeto, da bo vrtec za 2. otroka zastonj, ali še ne ?? Malo se nam krešejo mnenja, ker mi mama pravi, da je sprejeto, meni se pa zdi, da še ni. In če je bilo, od kdaj naprej velja, 1.9.2008 ali 1.1.2009? Pa lepo prosim, ne se kregat, če je to prav ali ne ... Hvala, hvala!!! belka
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 10:07:32
|
|
|
|
pikalonca
|
Kolikor je meni znano ima drugi otrok brezplačno, če je rojen v istem letu kot prvi. Torej velja za dvojčke in tiste, ki "znajo" roditi dvakrat v enem letu. Država nam je spet vrgla pesek v oči!!!
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 11:26:41
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Vrtec je BREZPLAČEN za drugega otroka, če imaš hkrati v vrtcu dva otroka (ni treba, da sta dvojčka, al pa en let narazen!) in to od 1.1.2008 naprej!
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 11:40:30
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Evo, črno na belem.... Tole je zadnje dopolnilo zakonu in začne veljat 1.1.08 14. člen Za prvim odstavkom 29. člena se doda novi drugi odstavek, ki se glasi: »Iz državnega proračuna se vrtcem zagotavljajo sredstva za sofinanciranje brezplačnega vrtca za drugega in naslednje otroke, ki so vključeni v vrtec hkrati s starejšim otrokom, in sicer v višini, ki je staršem določena kot plačilo za program vrtca.« 15. člen V 32. členu se za četrtim odstavkom doda peti odstavek, ki se glasi: » Če je v vrtec vključen več kot en otrok iz družine, so starši za mlajše otroke oproščeni plačila.« Dosedanji peti odstavek in šesti odstavek postaneta novi šesti in sedmi odstavek. 16. člen V drugem odstavku 34. člena se na koncu besedila doda novi stavek, ki se glasi: »Če je v vrtec vključen več kot en otrok iz družine, so starši za mlajše otroke oproščeni plačila, in sicer v višini plačila, ki bi jim bilo določeno, če bi bil otrok vključen v vrtec, ki izvaja javno službo.«
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 12:21:40
|
|
|
|
belka
|
Naty-Taja, to sem našla tudi jaz, ampak samo kot predlog zakona, nikjer pa nisem zasledila, da bi bilo to dejansko sprejeto, zato sprašujem. Tudi na spletni strani ministrstva je napisano to kot "Teze zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrtcih -12.10. 2007". Hvala in LP, belka
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 13:37:51
|
|
|
|
OliveOyl
|
A res? Že od 1.1.08...Tudi jaz nikjer ne najdem. Pol bom imela enega zastojn,vsaj nekaj. Mal me je zmedlo tole,a ni bilo rečeno,da bo zakon stopil u veljavo šele s 1.9.08?
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 14:02:01
|
|
|
|
Urša
|
Jst tud nisem prepričana, če je to že sprejeto...
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 14:13:14
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Meni je tole potrdil ravnatelj OŠ na svetu staršev kjer smo obravnavali problematiko vrtcev in podražitev... Sem ga nalašč vprašala, če je to že potrjeno in je rekel, da ja!
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 14:14:18
|
|
|
|
OliveOyl
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Meni je tole potrdil ravnatelj OŠ na svetu staršev kjer smo obravnavali problematiko vrtcev in podražitev... Sem ga nalašč vprašala, če je to že potrjeno in je rekel, da ja! No pol pa fino,upam,da ima prav.
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 15.12.2007 15:17:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja ampak res ne vem, če je to že z novim letom, če ni mišljeno kot z novim vrtčevskim letom, torej s 1. 9. 2008. Ker vem, da so v Kransjki Gori zdaj sprejeli, da bo pa do takrat občina financirala za 2. otroka, so si dali v proračun. Če bi to bilo že 1. januarja, da bi financirala država, potem to v Kr. Gori ne bi imelo nobene veze. Pa jo ima. Tako da po moje je s 1. 9.
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 17.12.2007 17:32:01
|
|
|
|
Rubin.
|
Jaz sem se pogovarjala z tajnico vrtca in ta mi je rekla takole: zakon je sprejet, ampak vstopi v veljavo s 1.9.2008. Kateri otrok bo imel brezplačno varstvo še ne vedo, ampak predvideva, da tastarejši, ker tudi prvi stopi iz vrtca. Če je res ne vem, tako so mi rekli.
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 18.12.2007 10:21:36
|
|
|
|
Sibil_
|
NA koprski občini še ne vejo točno kako in kaj, vsekakor pa bo brezplačno za drugega oziroma mlajšega otroka v vrtcu-itak ko gre starejši v šolo se plačuje pač samo za enega, ne?Pa mlajši imajo višjo ceno jasli kot starejši vrtca, tako da se bolj splača da ima mlajši zastonj. LP, Sibil RR
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 18.12.2007 20:54:06
|
|
|
|
bobek05
|
Naj mi prosim nekdo pove KJE to piše - da je ta zakon sprejet... še nobena okrožnica ni šla ven, nobeno obvestilo, ...
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 18.12.2007 21:37:10
|
|
|
|
Rubin.
|
Meni je rekla tajnica "najinega" vrtca Tezno. Tam vprašaj.
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 18.12.2007 21:39:49
|
|
|
|
Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR NA koprski občini še ne vejo točno kako in kaj, vsekakor pa bo brezplačno za drugega oziroma mlajšega otroka v vrtcu-itak ko gre starejši v šolo se plačuje pač samo za enega, ne?Pa mlajši imajo višjo ceno jasli kot starejši vrtca, tako da se bolj splača da ima mlajši zastonj. LP, Sibil RR Ja to se za nas bolj splača, mislim pa da bo država gledala kaj se njej bolj splača, pa bo dala prvega zastoj, za katerega varstvo je cenejše.
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 18.12.2007 21:59:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05 Naj mi prosim nekdo pove KJE to piše - da je ta zakon sprejet... še nobena okrožnica ni šla ven, nobeno obvestilo, ... Bobek, kaže, da še ni sprejeto, ampak bo: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2125052
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 19.12.2007 19:22:49
|
|
|
|
bobek05
|
Splišni, saj zato me je zanimalo... Vsi so se pogovarjali o tem, kot da je ŽE sprejeto... Menda bi v vrtec poslali kakšno obvestilo, ali ne???
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 20.12.2007 9:42:18
|
|
|
|
ljiljana
|
baje, da to velja samo za vrtec in ne jasli. a imam prav?
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 20.12.2007 10:13:52
|
|
|
|
Gordana-3
|
to pomeni, če imaš enega v jaslicah, enega v veliki skupini, da plačaš za oba? mislim, da ne
|
|
|
|
RE: vrtec za 2. otroka zastonj - je sprejeto? 23.12.2007 20:14:11
|
|
|
|
bobek05
|
IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana baje, da to velja samo za vrtec in ne jasli. a imam prav? in kje spet to piše??? jaz tega enostavno ne razumem - zakaj po vrtcih, šolah in ne vem še kje že na veliko oznanjajo, da je zakon sprejet, če pa ŠE NI... še do nov. so zbirali predloge in mnenja in je jasno, da bo DZ še o tem odločat
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?