Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:18:08
|
|
|
|
HuAnita
|
Včeraj popoldne odpuščen mali zi bolnišnice, danes že ful navihan, da sem ga komaj krotila, na antibiotikih sicer, zvečer pa je začel: vse je že 7x pobruhal, tudi zdravila, pa moje mleko, ker ga še dojim. Zdaj sem vsa panična, saj bruha stvari od zajtrka - niti požirek vode mu ne ostane v ustih!!!!!! Naj ga peljem k dežurnemu, pa bova spet - 3x v tednu in pol - v bolnišnici????? Ima katera idejo, kaj bi bilo? Kaka normalno, vročine nima (kot rečeno, še dobiva antibiootike, čeprav jih je 2x zbruhal...). Naj počakam do zjutraj, ko ima hči sistematski pregled???
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:20:17
|
|
|
|
Aja32
|
Če se bo ve eni uri umirilo in bo zaspal, bi jaz počakala do zjutraj. Naj se naspi, pa greste potem jutri. Edino, če vidiš, da je dehidran, potem jaz ne bi na tvojem mestu nič čakala, ampak bi ga odpeljala k dežurnemu...
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:22:34
|
|
|
|
cmokec
|
Pokliči v dežurno, pa naj ti tam svetujejo. Pa opazuj, če je plenička kaj mokra, da ne bo dehidracije. Srečno.
|
|
[Brisano sporočilo] 11.12.2007 22:26:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:30:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Ideje nimam....ni pa dobro...šit, no, že spet . A hoče kaj pit? Karkoli?
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:36:11
|
|
|
|
HuAnita
|
Čez dan je ful lulal, pa jedel, nadoknadil vse za nazaj, pil ful. MičRR, a veš, da če mu moj mlek ne ostane notri, kaj bi mu potem?????? Zdaj spi, bok še počakala malo.... Saj tako hitro ne more dehidrirati, kaj? Ko se bo zbudil, dobi spet zizaland, pa milom, da bi mu notri ostalo. Punce, ne vem več, kaj naj, to presega mojo potrpežljivost in dobro voljo!!!!! a se bo to kdja nehalo pri nas??????? Šefice ne upam pokliciti, samo sms je in maile še pošiljam!!!!!
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:37:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Mičica je pila izotonične napitke, to ji je takrat pasalo, edino, da ni zbruhala. Po mleku je pa še bolj bruhala. Probaj, nima bit kaj narobe, po moje. Je pa tole pri vas preseglo že vse meje potrpežljivosti.....
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:40:18
|
|
|
|
Marogica
|
Daj mu pijačo samo po požirkih, da mu vsaj nekaj tekočine ostane v telesu. Pa vsekakor bi dežurno poklicala, pa da vidiš, kaj ti bodo rekli.
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:47:35
|
|
|
|
Magi*
|
tako ja, tekočino po požirkih in najbolje šipkov čaj - ta menda najbolj pomirjevalno deluje na želodec.
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:51:17
|
|
|
|
HuAnita
|
Saj spije par požirkov, pa jih potem najkasnje čez pol ure zbruha?!?
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 22:59:09
|
|
|
|
Magi*
|
HuAnita, daj kliči v dežurno. pa, če ga moraš ponovno tja odpeljati, ga pač moraš. bošček mali, kaj mu je le tako naškodilo?
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:03:53
|
|
|
|
piščanc
|
kaj pa če ga antibiotiki tako silijo na bruhanje? za jest pa kakšna goveja juha po žlikah, jogurt, kamilice ( v obratnem vrstenm redu) želim vam predvsem zdravje.
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:04:12
|
|
|
|
Janeja
|
Pa saj ne morem verjet no. Tole pri vas pa res že presega vse meje. Držim pesti, da mirno preživite noč in se zjutraj mali bošček zbudi dobre volje in brez bruhanja. Pa mogoče res probaš s kakšnim požirkom čaja, samo da dobi tekočino.
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:08:21
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Saj spije par požirkov, pa jih potem najkasnje čez pol ure zbruha?!? Daj mu po žlički, eno ali dve.... pa če z kakšne pol ure zopet. Požirki so mogoče celo preveče naenkrat. Jaz imam tudi "kravji" požirek . Smo imeli pred kakšnim letom isto doma..... To z žličko je potem nekako šlo, vse ostalo je bruhal, na koncu že žolč. Jesti tudi ni hotel nič, je pa trajalo en popoldan in pol noči, zjutraj pa je bil dober...kar se bruhanja tiče...
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:09:44
|
|
|
|
tanja75
|
Nam so svetovali žličko-dve navadne vode na 10 min, ki niso pomagale. Jaz bi šla v bolnico, škoda matrat otroka. Mi smo se tri dni matrali najprej z drisko in nato še z bruhanjem. In vsi nasveti dr niso pomagali.
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:11:29
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanja75 Nam so svetovali žličko-dve navadne vode na 10 min, Mi smo tudi navadno vodo dajali, kasneje sem primešala elektrolite.
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 11.12.2007 23:16:34
|
|
|
|
petra81
|
Nam so tudi svetovali izostar na žlično vsakih pet minut par žličk in je ostalo noter!! Srečno!
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 7:44:22
|
|
|
|
puncica
|
ne morem verjet a dohtarji svetujejo izotonične napitke al kako . Upam Huanita da ste noč preživeli mirno pa da se mu je bruhanje umirilo.
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 7:56:02
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica ne morem verjet a dohtarji svetujejo izotonične napitke al kako . Upam Huanita da ste noč preživeli mirno pa da se mu je bruhanje umirilo. Ja, ker menda nadoknadijo izgubljeno sol v telesu. Pa saj so prav dobri, če pa pomagajo, pa toliko bolje.
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 8:18:50
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja, ker menda nadoknadijo izgubljeno sol v telesu. Pa saj so prav dobri, če pa pomagajo, pa toliko bolje. Pa a ni noter kofein al neke take zadeve pa gor piše da ni za otroke in nosečnice
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 8:44:33
|
|
|
|
pupika
|
Ko je moj mali bruhal in imel drisko je zdravnica napisala recept za Rehidrol. To je prašek, ki se zmeša z vodo in naj bi kar pomagal, je pa ta prašek prav za to, da otrok ne dehidrira. Se pa ta prašek dobi tudi brez recepta, tako da jaz mislim, da je tale prašek vseeno boljši, pa poskusi dati malemu, če je že star eno leto pol tabletke ProLife, ki obnavlja trebušno sluznico in ima polno vitaminov, meni je farmacevtka rekla, da naj dam malemu pol tabletke zjutraj in zveččer kadar ima drisko in po antibiotikih, ki pomiri tudi želodec.
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 8:50:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica IZVIRNO SPOROČILO: al bina Ja, ker menda nadoknadijo izgubljeno sol v telesu. Pa saj so prav dobri, če pa pomagajo, pa toliko bolje. Pa a ni noter kofein al neke take zadeve pa gor piše da ni za otroke in nosečnice Lahko da je, samo, če pomaga, jaz ne bi premišljevala. Pa naš včasih kat tako spije kakšno flašo izotoničnega napitka.
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 8:54:51
|
|
|
|
Lenny
|
Kako je mali? Se je umirilo, ali sta morala k zdravniku?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.12.2007 11:35:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Bruhanje --- nujno!!!!! 12.12.2007 22:29:41
|
|
|
|
HuAnita
|
Še vam, poleg avgustovk: Punce, mali je ponoči spil 2 dcl čaja + dojenje, pa ni več bruhal. Zdravnica mu je danes predpisala druge atibiotike, ker so tisti prvi res tako obupnega okusa, da še mene silijo na bruhanje Novi sirup je kul, ga še ni zbruhal... Sem pa letos spoznala že toliko antibitikov, da razmišljam o poklicu farmacevtke
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?