|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Otrok iz prve veze
11.12.2007 9:58:52   
Anonimen
Iz prve veze imam otroka, ki ima redne stike z očetom. S sedanjjim partnerjem nekoč želiva imeti še enega otroka....

Kako sodelujejo vaši sedanji partnerji z otroki iz prejšnje veze? Naj bi ga vzgajali ali mu bili prijatelji? Pravi, da je za vzgojo oče....ampak vidi ga vsak drugi vikend. Ker glede na to, da živimo skupaj, pričakujem, da bo sodeloval pri vzgoji.

Kako imate vi to "urejeno"?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Otrok iz prve veze
11.12.2007 10:01:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Iz prve veze imam otroka, ki ima redne stike z očetom. S sedanjjim partnerjem nekoč želiva imeti še enega otroka....

Kako sodelujejo vaši sedanji partnerji z otroki iz prejšnje veze? Naj bi ga vzgajali ali mu bili prijatelji? Pravi, da je za vzgojo oče....ampak vidi ga vsak drugi vikend. Ker glede na to, da živimo skupaj, pričakujem, da bo sodeloval pri vzgoji.

Ker živite skupaj, bo še preveč sodeloval pri vzgoji, pa če mu to paše ali ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.12.2007 10:05:18   
Anonimen
Za moje pojme je oče tisti, ki skrbi zanj! Jaz dam moškim ultimat - imej mojega sina rad kot za svojega, če ne, pa ne bo nič iz tega nastalo... Ker se mi ne zdi fer do otroka, da očim skrbi za pravega otroka, zanj pa ne, živimo pa skupaj... Grdo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.12.2007 10:22:19   
ona
Tukaj na linku imaš že v eni debati podobno situacijo,le,da je tu  drugi otrok že na poti,je pa podobno tvojemu vprašanju
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2078399&mpage=1&key=&#2078556

drugače pa je moje mnenje,da tvoj zdajšnji partner,če je tebe vzel in otroka je konc koncev dožan skrbet za tvojega otroka,se z njim ukvarjat,...
za moje pojme,če partner tega ni pripravljen,nimaš kaj delat z njim...
jaz sem imela isti primer in ti povem,če mojega otroka ne bi sprejel gre lahko kar nekam,ker je otrok tisti prvi....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.12.2007 10:23:29   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ker živite skupaj, bo še preveč sodeloval pri vzgoji, pa če mu to paše ali ne.

Se strinjam.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2007 10:28:31   
Anonimen
Jaz sem otrok take družine, da sva z bratom dobila očima in kasneje sestrico. Z biološkim očetom sem imela stike na 14 dni ali 1 mesec (njemu se ni ljubilo večuser posted image ).
In tako nama je očim postal oče in sva ga upoštevala prav tako kot mamo, saj res nebi nikamor prišli če bi bila samo "mama" glavna, on pa "ko ga šljivi, pač je slučajno tam".
Tako ni bilo NIKOLI nobenih razlik v vzgoji, razvajanjih, darilih, kaznih......med posvojenci in lastnim otrokom. In prav je tako. Če živimo skupaj smo družina in funkcioniramo kot družina.
Ko pa sem bila na obiskih pri očetu (ki ima tudi novo družino) pa so veljala njihova pravila. Ampak samo do vhodnih vrat. Ko sem prišla domov sem bila spet doma in morala ubogat tako mamo kot očima.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2007 10:54:49   
tanikaa
Ja valda da bo sodeloval pri vzgoji. Mislim živel bi z vama, vzgajal pa ne bi??? Halo?

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2007 11:20:01   
Teya*D.
Poznam primer...znanka ima otroka iz prejšnnje veze ki vsak vikend obiskuje očeta...z novim partnerjem ima še dva otroka in živijo skupaj.Vsi se razumejo super in seveda očim skrbi za fanta kot za svojega sina in sin pravtako upošteva navodila očima.Razumejo se super tako da mislim da bo šlo tudi tebi!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.12.2007 11:22:43   
mojamura
jaz imam iz prejšnjega zakona sina, sedaj pa imava z novim partnerjem tudi sina. Tako, da smo štirje. Oba s partnerjem sodelujeva pri vzgoji. Razlika je le ta, da starejši sin njega ne kliče ati, ampak ga kliče po imenu, kar se mi zdi prav, saj vendar oče je samo eden in on ve kdo je to. Vendar pa sem seinu jasno in glasno povedala tudi, da je dolžan oba ubogati in upoštevati. Tudi če mene ni doma in mu partner kaj naroči, to mora tudi narditi.
Ko sva se s partnerjem spoznala sem mu takoj rekla da imam že otroka in če bi jaz kakorkoli zaznala da mu je sin odveč oz. ga ne mara, z najine zveve ne bi bilo nič. Vedno sem govorila da je sin na prvem mestu, šele nato je vse ostalo.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.12.2007 14:49:31   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

Ko sva se s partnerjem spoznala sem mu takoj rekla da imam že otroka in če bi jaz kakorkoli zaznala da mu je sin odveč oz. ga ne mara, z najine zveve ne bi bilo nič. Vedno sem govorila da je sin na prvem mestu, šele nato je vse ostalo.

Ja, se popolnoma strinjam. Sem bila oz. sem v isti situaciji, s tem, da jaz z zdajnšnjim partnerjem nimam otroka. In če bi samo za sekundo zaznala, da mu je otrok odveč ... čao pero. In glede na to, da ga on vzagaj, mu nudi ljubezen, sigurnost, je otrok dolžan ga spoštovati in upoštevati. Brez izjeme. Ker kot je že ena enkrat napisala: Oče je tisti, ki vzgaja in ljubi, ne pa tisti, ki je "daroval" seme.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.12.2007 15:24:11   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

Ja, se popolnoma strinjam. Sem bila oz. sem v isti situaciji, s tem, da jaz z zdajnšnjim partnerjem nimam otroka. In če bi samo za sekundo zaznala, da mu je otrok odveč ... čao pero. In glede na to, da ga on vzagaj, mu nudi ljubezen, sigurnost, je otrok dolžan ga spoštovati in upoštevati. Brez izjeme. Ker kot je že ena enkrat napisala: Oče je tisti, ki vzgaja in ljubi, ne pa tisti, ki je "daroval" seme.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pri nas je isto. Niti za trenutek nisem dvomila v to ali bo novi partner otroka sprejel kot svojega (v vseh pogledih brez izjeme) - drugače pa bi bila raje kar sama.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.12.2007 21:56:33   
Gina
Tvojemu bo slej ko prej moralo postati jasno, da je on z otrokom 26 dni na mesec, pravi oče pa zgolj 4 in to potegne marsikaj za sabo. Ne moreš biti z nekom na distanci, pa preživeti toliko časa skupaj. A veš, moj je tudi svoje čase, na začetku veze pravil, da ne smemo "zanemarjat" pravega očeta, da oče je en sam, da mora on otrokom nuditi prvo očetovsko ljubezen, potem pa šele očim....no, meni je takrat pisker iz glave odneslo (pa je še kar naprej to mislil nekaj časa, dokler ni imel dovolj izkušenj), predvsem pa je praksa pokazala, da če živiš z otroki, da jih itak vzameš za svoje, seveda pod pogojem, da ti mama to dopusti, da ni overprotective, pa da ti dovoli, da se njihova življenja prepletajo, da so prisiljeni en za drugega kaj narediti. Pri nas moj našemu fantu kar naprej razlaga kako se naredi to in ono, ga vleče s sabo vsepovsod, skupaj po moško debatirata, skupaj delata, ta hip ga npr. sprašuje zgodovino, bejbi razlaga druge reči, jo pelje vsepovsod, razvaža vse otroke,jih vzgaja, kupi vedno vsakemu nekaj, vselej se spomni tudi nanje, jih kliče po telefonu,  jih vozi k zdravniku, ostaja z njimi doma, kadar so bolani - za vse otroke, moje in najine skupne, tudi predstavi se vedno tako, da reče da ima tri otroke, reče to so moji otroci.....Res pa je, da ga velika dva kličeta po imenu, kar je čisto ok. V končni fazi imata tudi biološkega očeta, ki ga imata tudi rada, čeprav je čisto drug po karakterju in vrednotah. Ampak to ni nič slabega, je čisto ok, imata ljubezen na dveh koncih. Čisto lepo je to.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.12.2007 7:40:01   
pikica36
moj sin tudi hodi na obiske k očetu čez vikende in med počitnicami.
moj novi partner ga je vzel za svojega in normalno, če živimo skupaj da tudi prispeva k vzgoji... to pride čist posledično pa hoče ali noče.ga pa tudi moj mali full upošteva in se full dobro razumeta.seveda kar se tiče "bolj pomembnih" vzgojnih ukrepov "se vedno pomeniva in navadno to prepusti meni drugače pa.... no moram rečt, da dobro funkcioniramo.sin pa je tudi spoznal , kdo si vzame čas zanj, kdo mu pomaga, kaj mu kdo nudi... tako da ..... v glavnem nimamo problemov

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.12.2007 12:30:16   
maruškaŠ
Gina, eno vprašanje zate. Ker si napisala, da tvoj ostaja z njimi doma, kadar so bolani (s tvojimi in vajinimi) - me zanima  - ali lahko tvoj partner vzame bolniške za otroke, ki biološko niso njegovi?

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.12.2007 12:38:55   
Anonimen
maruškaŠ dobro vprašanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
12.12.2007 12:41:09   
Lepotica
Maruška najbrž Gina ni mislila samo konkretno bolniško v službi ampak da poskrbi za njih tudi sicer npr. v popoldanskem času ipd.

Vsakemu človeku je usojeno,
da bo našel zaklad.
A le tisti, ki posluša svoje srce,
bo zaklad tudi v resnici našel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.12.2007 12:44:07   
Lepotica
Sicer pa glede na to, da se lahko dobi bolniška za spremstvo dužinskega člana, ne vem zakaj on ne bi dobil bolniške za otroka, katerega očim je. Sej živita v zunajzakonski skupnosti?

da bo našel zaklad.

(odgovor članu Lepotica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.12.2007 12:46:26   
Anonimen
maruškaŠ! Jaz imam pol sestro po mamini strani. In ko je sestra imela 3 leta je mama spoznala mojega očeta. In v kratkem sem jaz privekala na svet. Moj oče ni delal razlik med nama. Tudi če je potreboval bolnišo za sestro jo je brez problema dobil saj ga nihče ni vprašal za katerega otroka potrebuje bolniško. Nevem kak pa je s tem če moški nima svojih otrok vzgaja pa tvoje. Takrat pa res nevem kak je z bolniško. Jaz mislim da ni problema.

(odgovor članu Lepotica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
12.12.2007 12:48:00   
Anonimen
aha Fiona23 je po novem Lepotica. Lepo lepouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
12.12.2007 12:48:34   
Lepotica
Najprej se ti zdi hecno vprašanje, pol pa tkole?

da bo našel zaklad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.12.2007 12:49:20   
Anonimen
to mene sprašuješ?

(odgovor članu Lepotica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
12.12.2007 12:49:35   
Lepotica
Ja lepo ja. In še bolj smešno.

da bo našel zaklad.

(odgovor članu Lepotica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.12.2007 12:52:08   
Lepotica
Ja tebe, ja.

da bo našel zaklad.

(odgovor članu Lepotica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.12.2007 12:53:27   
maruškaŠ
Ravnokar pridobljena informacije od ZZZS je, da ne more vzeti bolniške. Ker je pastorek širši in ne ožji družinski član. Nadomestilo za nego pa dobiš samo pri ožjem družinskem članu.

(odgovor članu Lepotica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.12.2007 12:55:20   
Lepotica
Mogoče pa vzame dopust ali pa morda je to mišljeno d popoldne vskoči.

da bo našel zaklad.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?