Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 7.12.2007 23:08:52
|
|
|
|
Naomi
|
...kar je dobru, nej slabu... ...ajm alajv ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 7.12.2007 23:17:59
|
|
|
|
dskubin
|
ajm alajv A to že Svitko piše ;) Žabika, to bi bilo zame idealno uspavanje. Pr nas zgleda tako: to, da najmanj pol ure šeta po posteljci, visi na stanici ipd. imamo itak že skor 3 mesce, vsak dan se pa pridruži še kaka pogruntavščina: tolčenje po omari, praskanje posteljnine, tleskanje z jezikom, oponašanje indijancev, slačenje, slinjenje. Medtem vstane in se vsede najmanj 156x, poglavje ležanje ji še ne gre najbolj - beri: jo moramo mi poležt in to večkrat. Mnoooogokrat. Medtem je tudi upiranje in jok, no, po kaki urci ponavadi omaga - večkrat pa se zgodi, da omaga tisti, ki se z njo ubada
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 9:29:00
|
|
|
|
draja
|
Jutro! Saj ne vem, al se mi blede al je res možno, da imamo takšne noči pri nas . Zbudila se je ob 22:30, ob 23:10 ob 00:15, ob 2-eh - tukaj se je čist zbudila in sem se do 3-eh matrala z njo,da se ne bi čist razživela, ampak neuspešno in tako je potem bedela do 4:45 . Pol pa spet bujenje ob 5:30, ob 7:20 in potem še ene 3-krat do 8:20 ko je bilo konec spanja. Evo, sem morala prav napisat, da vidim črno na belem, da lahko verjamem, da tako nič ne spimo več pri nas. Ampak gdč. je zdaj super volje in razigrana, čeprav se mi kar smili, ker je to absolutno premalo počitka za takega dojenčka. Mi bomo že zdržali, smo že zrastli kolkr smo, zanjo pa me kar malo skrbi. Komaj čakam bioresonanco, da vidim, če bomo vsaj tam kaj konkretnega zvedeli, ker drugače se mi bo utrgalo od razmišljanja, kaj je krivo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 11:39:14
|
|
|
|
erna14
|
evo se en helou od mene,sem do zdele delala sicer nebi ampak me je res nujno rabila in sem se sama ponudila,tko da .no domov sem prsla spet z svezo frizurco je res 10 min kar ni blo dela me je umivala in rihtala .sibam na dolenjsko draja
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 12:48:04
|
|
|
|
Dajadada
|
Meaa, hvala za napotke. Na srečo ni bilo treba, je bila še kar o.k. noč, zbujal se je zaradi zobka, ker je imel nonstop roko v ustih, al pa kar obe . Danes je mal bolš tko da ne bom spet brez veze rinla k P. Zgleda da ni vnetje, da so res zobki, ker zdej ga mažem s calgelom, pa je ful boljš razpoložen. Erna, dej no, a zdej boš imela pa kar vsak dan novo frizuro . Uživite na dolenjskem. Draja, tudi od mene .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 13:23:34
|
|
|
|
dskubin
|
No, a sem mogoče včer rekla, da smo za neki časa končali z zobki, k ni nč več videt, da bi ven rinlo. . Smo bogatejši še za spodnjo 1ko. Zdej nas lahko pa res malo pustijo pr mir, da se vsaj malo naspimo. NI čudno, da je že ves mesec tečna, pa da jo je tko bolelo, v 7ih dneh, smo pridelali 5 zob . Sem pa zelo neprespana, ker sem do 2h zjutraj čestitke dokončevala (pol je pa že Diti začela nočno rajanje), zdej jih pa moram začet pisat, če hočem bit še letos fertik. Zdej sta zgleda končno oba zaspala, pa ne vem kako dolga bo, zato šibam pobrisat po tleh pa posodo pospravt.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 15:33:21
|
|
|
|
dskubin
|
Evo, smo v enem tednu prišli k vrhu tazobatih ;) Spucala, počistla, vmes podojila (tmala je kr naprej zaspala ), grem čestitke pisat, pol pa upam, da moj kmalu pride iz službe, da ne bomo spet cel dan sami. Ela(amy) - 0 zobkov Iza - 0 zobkov Živa - 0 zobkov Jernej - 0 zobkov Hana Re - 1 zobek Tai - 1 zobek Špela - 2 zobka Svit - 2 zobka Žan - 2 zobka Maks (cv105) - 2 zobka Matia - 2 zobka Jurij - 2 zobka Jure (jjasna) - 3 zobki Tjaša - 3 zobki Nejc - 4 zobki Bor - 4 zobki Žiga (erna14) - 4 zobki Žiga (sezam) - 4 zobki Taja - 6 zobkov Diti - 6 zobkov Maks (Kr_enamami) - 6 zobkov Žiga (K_a_t_i) - 7 zobkov
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 16:22:20
|
|
|
|
Pikca
|
Mi smo bli pa spet pri dežurnem zdravniku... tokrat z Jernejčkom... je bil tko nerazpoložen dopoldne, nič jedel, pa kar spal bi, pa hrope - sem se kar ustrašla, no, pa menda ni za antibiotik, samo noska moramo pucat. A potem se tista pumpica za na sesalc obnese? Bom naročila pri Riji, ker z Nahrinelom nama ne gre najbolje Imajo pa v lekarni tudi eno pumpico na baterije, a katera pozna slučajno? čestitke - sva jih tudi midve z Živo zadnjič delali, ko je bila bolna in ni smela ven. na take male kartončke mi je narisala nekaj akvarelov (s svetlikajočimi vodenimi barvicami), pol sem jih pa samo nalimala na čestitke in prav dobro zgleda morm poslikat. Pa še Jernejčku sva rokico pobarvali in je ene par odtisov naredil. (btw meaa, še vedno vzamem tiste tvoje čestitke)
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 17:48:53
|
|
|
|
Barči78
|
A potem se tista pumpica za na sesalc obnese? Men je zakon pumpica, sam sesalec mi je crknil. Baje, da ni povezano s pumpico, samo me ful skrbi, ker sem zdej pri tašči čistila nosek, pa isto začne ful lučka za vrečo svetit, pa ni polna vreča Pa se bojim, da ne bo še tašči crknil, sicer pa hvala bogu je z našim noskom bolje.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 20:15:05
|
|
|
|
Dajadada
|
Pri nas baby vac laufa ****-krat na dan...meni je res zakon, ker drugače ne vem kako bi smrklčke ven zvlekla, ročne pumpice se meni ne obnesejo glih, tole za na sesalc pa res priporočam vsaki mamici. Jaz sem pa zdele prišla z ene zabave domov, da dam tamaučka spat on pa že spi ...sem tudi smotana,da nisem prej poklicala , bi lahko še mal ostala tam. Sem sicer rekla, da nazaj pridem, ko zaspi, zdaj moram pa doma čakat, ker ne vem a je zaspal za noč al se bo zdej, zdej zbudil in hotel joško . Prvič se je zgodil, da komaj čakam da se zbudi , da ga dam zares spat, pa da šibam še mal nazaj.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 22:04:20
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Čer. Draja, sem morala prav naglas prebrat tvoj post. Res se mi smiliš A imaš kakšno idejo zakaj se Živa toliko zbuja? Jo še vedno napenja? Diti, tole pa je blo 5 muh na en mah! Jernejček, pozdravi se!!! Mi smo pa danes bili pri tašči na Miklavžku pa še bratranček od Žiga je bil tam in je blo prav luštno. Tamalem se je dogajalo in je preskočil popoldanski spanec. Sem videla, da se nekaj pogovarjate o večernem uspavanju - naš bi sigurno zaspal brez zize, malo manj pa sem sigurna v uspavanje sredi noči. Ampak zelo možno, da je to samo v moji glavi. Namreč očku dostikrat uspavanje zelo dobro uspe. Včasih je pa spet tak halo, da je mami nujna. Včeraj sem bila na službenem žuru. Sem sicer bila že ob 1h doma, ker se nek blazen žur ni razvil (ni bil primeren prostor za to, če mene vprašaš), smo pa zvedeli, da letos bo božičnica pa sem bla takoj dobre volje . Žiga je bil priden in se je zbudil šele ob 5:30. No, sej še ni bil naspan, ampak med spancem se je moral mal na trebuh prevalit pa mal na kolena dvignit, pol pa ne vem kam je mislu it. Skratka, sem ga našla vsega nesrečnega, ko je sem pa tja po kolenih šetal. Ob 8h je ponovil poskus pobega pa se ga je oči usmilu in dal ven. Naomi - najs tu hjr from ju! Kwa je pa druga kitica? Alora pridem več k'sno? Ma dost me mate!
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 8.12.2007 22:35:09
|
|
|
|
Žabika
|
Tudi jaz sem danes glasno brala poste (tisto o uspavanju Diti in o spanju Žive) mojemu, ker se včasih kaj pritožuje. Pa je potem še parkrat kasneje povdaril, da imava kar "srečo". No, ko sem mu pa povedala koliko Žiga spi, je pa reku, da zakaj pa naša ne? Dskubin: tole se sliši pestro, ampak po moje je tudi vsaj malo zabavno. Diti že zgleda taka žurerka in po moje je ne bo nikoli za domov spravit s kakšnega žura. Draja: meni bi se po moje zmešal in bi hotla čimprej reči bobu - bob. Ne vem, če bi toliko časa zdržala. Te pa občudujem! No moj je pa danes spustil posteljo na najnižjo stopnjo, ker se je Hana "že" začela dvigat ob ograjici. Do zdaj me je pričakala na kolenih, danes zjutraj pa kar na stopalih. Tako da bi bil pravi čas očitno včeraj. Pa tudi jest je začela. Odpira usta na veliko. Joj mene pa malo skrbi kaj je s Skačico in njenim atijem. Upam na najboljše.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 8:08:50
|
|
|
|
pocka
|
jutro se moram pohvalit, da odkar smo prestavili posteljico spimo celo noč (no,danes se je enkrat zbudila vmes,včeraj pa nič). V glavnem zdaj je pestro,ko kobacamo,prid že prav povsod. Bo moj sam te dni naredil eno leseno stajico malo večjo kot so tiste navadne, da bo gospodična lahko not lutala. Hana - bravo za vstajanje ob ograjci dajadada - a ti je uspelo iti nazaj na fešto? kati - Žiga že ve,da mami žura in mora on pridno spančkat . A je kriza bit do enih zunaj pol pa zjutraj navsezgodaj auf??? Jaz bom verjetno cela povožena naslednji vikend. Tudi jaz sem se spomnila,da se skačica že nekaj časa ni javila. Upam,da je vse ok. Kdaj boste postavljali jelko in krasili stanovanja? Mi bomo mogoče danes popoldne, če bo čas. Bomo malo bolj zgodnji letos, da bo Taja lahko lučke pa okraske gledala. ...danes bomo pa šli na en sprehod,če bo vreme zdržalo,zaenkrat zgleda še "jasno"... uživajte v nedelji
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 8:29:41
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka kati - Žiga že ve,da mami žura in mora on pridno spančkat . A je kriza bit do enih zunaj pol pa zjutraj navsezgodaj auf??? Jaz bom verjetno cela povožena naslednji vikend. jst sem šele ob 10hvstala. Vmes sem ga samo podojila. Je vstal... Največja kriza je bla to, da sem zaspala šele okrog 4h - se je zgleda čist preveč za zadnje čase dogajal na žuru pa ni in ni šlo zaspat .
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 8:46:39
|
|
|
|
draja
|
Jutro! Punce hvala za podporo. Na žalost je bila današnja noč skoraj identična včerajšnji, samo zjutraj se je še prej zbudila. Ko vsaj ne bi bedela po 3 ure skupaj in to v najhujših nočnih urah . Tisto zbujanje na cca. pol urce še prenesem, tole bedenje me pa ubija. Kati na žalost imava oba z možem občutek da Živo spet mučijo krčki in da jo napenja. Nimava pa pojma od česa, ker se drživa vseh "pravil" glede napenjanja. Tudi jaz sem spet na dieti kljub mnenju P in alergologinje da za to ni potrebe, ker so bili izvidi negativni. Drugače pa se Živa tudi celo noč obrača na trebuh in nato takoj na vse 4 in pol se gunca in zbudi. Pa fajn da si šla na žurko. Mi jo imamo naslednji petek in upam, da bom imela voljo iti. Na spanju se mi itak ne bo poznalo, ker pred polnočjo tko al tko ne grem več spat, ker se mi ne splača . Žabika hvala. Tudi jaz bi rada rekla bobu bob pa ne vem več kaj narediti, da bi ugotovili kaj jo muči. Smo poskusili že čisto vse, šli na vse preiskave, edino bioresonanca nas še čaka naslednji torek. Pa čestitke Hani za dvigovanje na nogice!!!!!! Pocka super, da Taja lepo spančka ponoči! Jaz sem tudi poskusila obrnit posteljico Živi pa je bilo samo še slabše. Ni več znala sama zaspati in na koncu je vedno omagala tako obrnjena kot je imela prej posteljico . Saj vem da bi morala dlje vztrajati, da bi se navadila na novo pozicijo samo enostavno nimam energije za to. Sem pa tudi jaz razmišljala, da bi že danes postavili in okrasili jelko. Zakaj pa ne. Pol januarja je itak že brez veze jo imeti, zdaj pa bi bilo Živi sigurno zabavno. Upam, da danes najdem čas in energijo. Pikca bogi Jernejček! Držim pesti, da se hitro pozdravi. Pa vesela bom slikic čestitk, ki sta jih ustvarili s tvojo princesko. Uspavanje čez dan in zvečer ni problema. Zaspi sama in je vseeno kdo jo hodi obračat - očka ali mami. Ponoči je pa tko, če jo dam takoj ko se začne guncat ali jamrat na joško ponavadi hitro zaspi nazaj (razen ko jo boli trebušček). Če pa pride očka pa so v sekundi odprte učke, nasmešek na ustih in spanja je vsaj za kakšno urico, dve konec . Skačica tudi jaz mislim nate in stiskam pesti za atija! Lepo nedeljo želim vsem! P.S. Upam, da vam ne najedam z jamranjem o slabih nočeh vsako jutro, samo meni je pol takoj lažje, ko sem napišem .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.12.2007 11:09:40
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 16:38:50
|
|
|
|
sezam
|
draja - pa tole so pa res katastrofalne noči. Kako sploh lahko kaj funkcioniraš čez dan? Upam, da vaša frajlica kmalu ugotovi, da so noči za spat erna - a zdej boš pa važna, ko imaš tolikokrat novo frizuro Pikca - za Jernejčka IZVIRNO SPOROČILO: Žabika Joj mene pa malo skrbi kaj je s Skačico in njenim atijem. Upam na najboljše. Mene tud, pa še javi se nič. Upam, da je vse OK dedek Mraz - pri nas pa dobijo darila tudi tisti, ki šele bodo rojeni (predviden PDP do 31.12 tekočega leta) Včeraj smo šli k nam "po Miklavža" in domov pripeljali cel prtljažnik igrač Tko, da ima Ana danes delo, da vse sproba Pa še malo smo popraznovali, ker sta imeli mami in sestra pred kratkim RD. Tako, da je bil kar pester popoldan.
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 17:03:35
|
|
|
|
tinaaja
|
evo nas... bilo super ampak sem v drajinem klubu neprespanih.. mala se je spremenila v klopko ponoci in ne popusta.. ziza ziza ziza... jaz pa s tem, da ima tud B taaaaaaake podocnjake ... ampak energije za izvoz men se je pa vceraj ob 4 ponoc snelo in sem jo mojmu predala, pa jo je revez 45 min nosu okol, pol je mal odspala pa spet nosu.... mah brez veze... spanje na psu... mi pa ne smemo na dedka mraza zradi hipogamaglobulinemije ampak letos je itak vseeno, ker ne bi B imela kaj dosti od tega.. dobimo pa darilo in ce me obcutek ne vara, nas ze caka na posti skacica kasnej..
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 17:06:52
|
|
|
|
tinaaja
|
Za malo smeha... najboljsi ples mladoporocencev : http://www.mojoflix.com/Video/Best-wedding-first-dance-ever.html/t_blank
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 18:48:49
|
|
|
|
Naomi
|
...tincajc...wb ...sem se ze mal ustrasla da bo najin ples ...k sva se tko trudla ... ...drgac pa mam praznovanj ze polno kapo..tako je pri nas od konc oktobra...na manj kot 14 dni mamo rd-je...sploh zacetek dec...3 tamala necakinja, 9 tavelka, 13 svakinja...pred tem..brat, tast , moz...in se praznki...no pol k je pa vsega konc pa se jest takoj za praznki...k se ze vsem bruha po vsem..morjo pa se h men pridt ...ne znao bit razporejeni cez cel let...u 2 vikendih na 3 RD-jih ...opup...no Svit se lih ne prtozuje, vazn da giba ...drgac pa skakcica...res tudi mi upamo, da ni kej groznega... draja...tep tut mal moci za tele nocke...pa sem tut jes mislna da mamo katastrofo...sam Ziva se pa res ne da...ampak vazn, da ugotovite, DA NIC ni narobe...da more Ziva sam ugotovit, da se ponoci spi in ne zbuja on and on ...pri nas je pa kolicina hrane malo upadla...nobenega obroke ne poje vec kot 100, razn skutke LM al pa ksne druge jogurtove carovnije in pudinge...kosilce, ker je zelenjad pa sploh slabo, z meskom pa nunka ...vegi je ...ampak...dokler ma mal rdeca licka in nasmejana usta...me se ne skrbi ...dskubin...ja je bil Svitko zanc ja...on se se drzi vuk karadzic nacel pri ANG ...in ja imela sem eno prasanje, ker pa tok nakladam, nam vedla neki ...sam da otrok nau trpu in to je to za zle
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 21:25:04
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Navodila za lažje razumevanje: beri naglas U, kjr ztišje kl gvar Mi smo bli dvans u Trbovlah, smo s mel lušn. Zdej pa mal trnjram, č š znam dumačo špraho. S mi zdi, d mi kr gr . Žiga s j dvans matru 1 uro zspat, pr tem, d ni niti mal pujvoku. Razn ku je du rvoba pvojstl prkruzu. Pval j bla mal kriza pa j mogla mami ga ukul ubrnt. Sm bla pa 100%, d bo zspal n trbuhi z ritjo u luft. J eno uro glavo dvigvov pa nzaj dval pa spt gvar pa dval pa... Na kvanc j n boki umagu. Stavm n nov zvob pr Sviti! Zde grm pa spat. Dec je itak n udbojk. Drug tedn si bom š js kej najdla z dvakt n tedn do 10h udzun bit. Pa nej š un mal tmalga spat spravla...
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 21:37:04
|
|
|
|
Žabika
|
Kati: tudi če ne treniraš več tvoje šprahe na RR-ji! Si mi vzela 2 minuti spanca! Ma ne vem, nič se mi ne da. Sem pa naredila in napisala čestitke, tako da še 10 dni počakam, pa jih odpošljem. Sem bila kar pridna, a ne? Jutri še ne grem v službo, v torek pa res upam na štart. Mirno nočko!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 9.12.2007 21:59:14
|
|
|
|
Naomi
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Navodila za lažje razumevanje: beri naglas U, kjr ztišje kl gvar Mi smo bli dvans u Trbovlah, smo s mel lušn. Zdej pa mal trnjram, č š znam dumačo špraho. S mi zdi, d mi kr gr . Žiga s j dvans matru 1 uro zspat, pr tem, d ni niti mal pujvoku. Razn ku je du rvoba pvojstl prkruzu. Pval j bla mal kriza pa j mogla mami ga ukul ubrnt. Sm bla pa 100%, d bo zspal n trbuhi z ritjo u luft. J eno uro glavo dvigvov pa nzaj dval pa spt gvar pa dval pa... Na kvanc j n boki umagu. Stavm n nov zvob pr Sviti! Zde grm pa spat. Dec je itak n udbojk. Drug tedn si bom š js kej najdla z dvakt n tedn do 10h udzun bit. Pa nej š un mal tmalga spat spravla... LAHA NJAHI!!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 10.12.2007 7:09:47
|
|
|
|
A-N-J-A
|
tinaaja-WB !A si zadovoljna s šopigom??? kati-daj drugič raj po lublanjsk,sem si skor jezik zlomila ! žabika-srečno jutri v službi . Naše dete še spi,eno ta veliko dete pa je že v vrtcu .Smo včeraj nastavli pismo dedku mrazu in danes ugotovili da ga je odnesu,joj je blo veselja . V soboto smo postavli smrekico in Bor je navdušen skoz k njej rine in jo objema,se vid da mata neki skupne krvi . Mene pa ful zapestje boli,zdaj mam že kar mal trdga ga sploh ne morem več normalno premikat,pa neki mi preskakuje not .Bi blo najbrž fajn it mal k dr. No to bo vse za enkrat se nam nč ne dogaja pa nimam kej pisat .
|
|
|
|
RE: Marčevke 2007 (2. del) 10.12.2007 8:07:35
|
|
|
|
blanči
|
Pozdravljene, po dolgem času. V soboto smo dočakali pri Anji težko pričakovani prvi zobek. Juhuhu. Drugače vse po starem. V četrtek imamo cepljenje tretje in posvetovalnico. Morala bi že biti cepljena, a je bila takrat malo prehlajena, pa so mi prestavili. Tudi mi gremo na dedka mraza. V atijevi službi ga organizirajo v petek 21.12. in sicer moramo v MB v Oslarijio v Planetu Tuš. Rekla sva zakaj pa ne bi šli malo pogledat - mali ilet, ker je tudi ura prava ob 16.30. Vam sporočim kako bo. Naša sploh ne zna plazit po vseh štirih ampak takoj pristane na trebuhu. Ona bi kar stala in hodila. Ali se že vaši sami vsedejo iz ležečega položaja? Zdaj pa šibam se slišmo. Lep dan.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.