|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Utiva oz. PCA črpalka
3.12.2007 10:49:33   
katja_k
Zanima me, če mogoče katera ve, če je v porodnišnici Celje možen porod z PCA črpalko oz. utivo.
Kje je možen takšen porod?

Hvala za odgovore in Lep pozdrav

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 3.12.2007 15:29:23 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: UTIVA oz. PCA ČRPALKA
3.12.2007 11:29:25   
jana30
Ultiva je to Ultiva in to je eden izmed anestetikov, za katerega se pred anestezijo odloči anesteziolog, PCA črpalka je črpalka z zdravili proti bolečinam in jo event. tudi lahko dobiš ob oz. po carskem rezu, mislim da obeh stvari ne dajejo nikjer za naraven porod.
Prej ti svetujem da se malo o zadevah informiraš.

Carpe diem !

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2007 11:34:02   
žarnica
Vem,da je na Ptuju možna ultiva, dobiš jo,ko si odprta 3-4 cm. Jaz sem se zelo hitro odpirala in mi je niso upeli dati,zato žal nimam izkušenj.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2007 11:52:18   
benika
Porod z ultivo je sigurno možem v Kranju, MS ter na Pruju. Dobiš jo, ko si odprta 3 sm in si s pomočjo črpalke sama vbrizgavaš dozo na vsaki 2 min.
Jaz bom tako rodila čez ene mesecuser posted image .

lp

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2007 14:09:59   
Tanayya29
Jaz sem tudi hotla roditi v Kranju z ultivo,ampak sem potem rodila z EA(tudi v kR).Vem,da jo dobiš tam kjer je napisala Benika,mislim,pa da jo drugje še ne izvajajo.
Pravijo,da je fajn stvar,no jaz izkušenj nimam,lahko pa full pohvalim EA,saj bolečin nisem imela.

lp.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2007 14:16:11   
benika
Nayya, kolik oje v KR potrebno doplačat za EA?

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2007 14:29:51   
Tanayya29
175 evrov,ultiva pa 50 evrov..pa še prisotnost partnerja 20 evrov..tko,da sem tam pustila 200evrov.No,ampak se izplača.user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.12.2007 14:59:57   
petea
To mi ne bo nikoli jasno - zakaj bi morali za prisotnost očetov pri porodu plačati?! Namesto, da bi bili dobrodošli, ker so načeloma porodi z njihovo prisotnostjo lažji, hitrejši in z manj zapleti, jim udeležbo ponekod še zaračunajo?!?!?  user posted image
Imam trenutno čas ob dopoldnevih spremljati oddajo na RTL o nosečnicah in porodih v Nemčiji - vsi so lepo v svojih oblačilih, porodne sobe v prijetnih barvah, z zavesami, širokimi posteljami ipd., tako da skoraj nimaš občutka, da si v bolnici, pri nas pa vse sterilno, porodnice v groznih pižamah, očetje v zelenih, rumenih in kaj jaz vem še kakšnih pajacih ... da te pritisne na s..., ne pa na popadke. In potem si nekateri za to še upajo zaračunati! Kakšne neumnosti. Ne vem, zakaj ne morejo poenotiti vsaj nekaterih stvari po celi Sloveniji (določene stvari (materinska knjižica, prisotnost očeta pri porodu, bivanje staršev v bolnici ob bolnih otrocih) bi morale biti brezplačne povsod in za vse in pika).

Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2007 15:21:11   
Tanayya29
uff,se popolnoma strinjam s tabo....
ah,ta naša slovenija,včasih te resuser posted image user posted image .

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2007 15:40:28   
Seven*
Preden se odločite morda vseeno v razmislek:
-Ultiva vsebuje učinkovino fentanil, ki je močan narkotik, uporablja se za zdravljenje maligne in nemaligne bolećine, torej pri rakavih pacientih
-ultiva je opioid. Medtem ko jo dozirajo v mamo (ki je sicer nadzorovana), jo dozirajo tudi v otroka.
-fentanil povzroča upad dihanja in še par drugih stranskih učinkov. V nekaterih študijah jasno povedo, da so otroci zaspani, ker so pač zadrogirani. Zadeva ima sicer relativno kratko razpolovno dobo, to so vam verjetno že povedali, a vseeno ostaja v telesu kar nekaj časa (glej link).

Kaj piše o tem zdravilu?
Pregnancy Category C
Teratogenic effects were not observed following administration of remifentanil at doses up to 5 mg/kg in rats and 0.8 mg/kg in rabbits. These doses are approximately 400 times and 125 times the MRHD, respectively, in terms of mg/m2 of body surface area. Administration of radiolabeled remifentanil to pregnant rabbits and rats demonstrated significant placental transfer to fetal tissue. There are no adequate and well-controlled studies in pregnant women. Ultiva should be used during pregnancy only if the potential benefit justifies the potential risk to the fetus.

Odločitev je pa seveda vaša.

Gospa sem.

Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2007 16:04:03   
Tanayya29
no,saj verjamem,da ima vsak svoje mnenje...
anasteziolog mi je mejčkn drugače razložil,glede ultive,je pa literatura sigurn tapravauser posted image .

Jaz sem osebno se odločla za EA,sem bila zelo zadovoljna,mi je pa takrat anasteziolog na razgovoru,pred porodom še povedal,da je Epiduralna veliko bolj agresivna,kot ultiva,stranski učinki pa so podobni oz. skoraj isti.
Resnici na ljubo in v razmislek...moj primer..moj porod se je končal z CR(preozka medenica)...poleg povečanje EA še z spinalno blokado in po porodu te filajo z različnimi protibolečinskimi zadevami,itd itd....pa vseeno dojiš...
Meni se zdi,vse to bolj škodljivo za otročka,kot pa eno sredstvo,ki pripomore k lajšanju bolečin,ki itak hitro izzveni,in gre hitro ven iz telesa...sej,kot da je tista inekcija,ko jo dobiš pri porodu za lajšanje bolečin,kaj manj škodljiva...user posted image .

ne vem no,moje mnenje....user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2007 16:11:20   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28

no,saj verjamem,da ima vsak svoje mnenje...
anasteziolog mi je mejčkn drugače razložil,glede ultive,je pa literatura sigurn tapravauser posted image .

Jaz sem osebno se odločla za EA,sem bila zelo zadovoljna,mi je pa takrat anasteziolog na razgovoru,pred porodom še povedal,da je Epiduralna veliko bolj agresivna,kot ultiva,stranski učinki pa so podobni oz. skoraj isti.
Resnici na ljubo in v razmislek...moj primer..moj porod se je končal z CR(preozka medenica)...poleg povečanje EA še z spinalno blokado in po porodu te filajo z različnimi protibolečinskimi zadevami,itd itd....pa vseeno dojiš...
Meni se zdi,vse to bolj škodljivo za otročka,kot pa eno sredstvo,ki pripomore k lajšanju bolečin,ki itak hitro izzveni,in gre hitro ven iz telesa...sej,kot da je tista inekcija,ko jo dobiš pri porodu za lajšanje bolečin,kaj manj škodljiva...user posted image .

ne vem no,moje mnenje....user posted image user posted image

Lej, po porodu te smejo filat samo z paracetamoli in zadevami proti krvnim strdkom.

Pri EA anestetik prehaja predvsem lokalno, če so stranski učinki podobni, sem jaz burek. Moram enkrat v debato past z kakšnim anestezistom. Tole mi je res čisto skregano z logiko.

Pa še nekaj - ena injekcija proti bolečinam ali pa nenehno doziranje je velika razlika.

Saj ni tako hudo. Jaz sem se drla EPIDURAAAALNA ko sem bila že čisto na koncu in sem potem rodila. Jedva da mi je kateter nastavil. Čisto brezveze..

Gospa sem.

Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2007 16:19:29   
Tanayya29
No,najbolje,da se res pogovoriš z anastezistom,pa ti bo vse lepo razložiluser posted image .
Sicer pa res,odločitev posameznika.

Jaz sem imela zelo težak porod(od odteka vode 14 ur)in mi je EA res olajšala zadevo,in mi ni bilo brezveze,res ne!

Po CR te pa filajo pač s stvarmi,ki jih dobiš,medrugim tudi tramalom,in ja pristaneš,ker drugega ti ne preostane.

Lep dan!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2007 17:37:37   
Anonimen
Se strinjam s Peteo - neverjetno, kaj si privoščijo naše porodnišnice. Zato pa - če me ne bo kaj presenetilo, grem rodit v Avstrijo.

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2007 20:57:22   
SuzanaKK
Nayya, jaz se popolnoma strinjam s tabo, pa tudi sama bom imela 99 % EA pri porodu. To je odločitev vsake posameznice. Imam zelo dobro prijateljico, ki je imela urgentni CR, ker so predolgo čakali, da bi se odprla, otrok pa je tehtal čez 4000 g. Rekla je čisto isto kot ti, prej ne poješ enega lekadola celo nosečnost, ker te je stah, da bi imel negativen vpliv na plod, po CR pa so jo filali intravenozno sa protibolečinskimi, antibiotičnimi in ne vem kakšnimi še infuzijami, pa je še vseeno dojila. A to pa potem ne vpliva na otroka? A jebi ga, tako je, oni so strokovnjaki, ti pa narediš tisto, kar je najbolje, tako zate kot za otročka.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

Neposredna povezava do sporočila: 15
3.12.2007 21:07:58   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR
-Ultiva vsebuje učinkovino fentanil, ki je...

Gre za remifentanil (kar pa je v bistvu skoraj isto kot fentanil :)

http://www.asra.com/education/Spring_2002/2002S_A60.pdf
( "Indications for IV opioid labor analgesia include: coagulopathy, severe thrombocitopenia, sepsis, severe cardiac disease, and in some European centers, patient refusal of regional anesthesia.")

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.12.2007 22:03:44   
Tanayya29
super suzana,res fajn odločitevuser posted image .user posted image user posted image .....
Sj,če bi moški rojevali,bi že zdavnaj uvedli brezbolečinski porod...user posted image user posted image user posted image
No,malo za šalo in malo zares.

Je pa Paštetka super opisala svoj porod z Ultivo,za vse,ki vas še zanima...

lp.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.12.2007 23:00:03   
VesnaLana
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Nayya, kolik oje v KR potrebno doplačat za EA?

Zelo hvalijo porodnišnico na Jesenicah. Tudi moje kolegice so tam rodile. Sta pa EA in Ultiva tam brezplačni.

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.12.2007 23:08:08   
VesnaLana
No ja , naj še dodam, da sem se zaradi vseh stranskih učinkov EA in Ultive odločila za naraven porod, čeprav imam zelo nizek prag bolečine. Porod ni bil lahek in tudi ne kratek, vendar ko sem dobila v roke štručko je bilo vse pozabljeno.
Bodoče mamice , razmislite saj je samo par ur bolečin, ki se potem razblinijo in mislim, da je naraven porod še vedno najboljši.

Sicer je pa vse to stvar vsake posameznice.

Srečno

Vedno misli na to kar imaš in ne na tisto česar nimaš

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.12.2007 9:51:35   
neja.bor2007
in stranski učinki so?
Ah,dejte no punce.Zadrogiranost otroka?

hmmm..no,ne vem no,meni se moj ni zdel zadrogiran?Ali pa sem samo slabo seznanjena z vsem.
Seveda v tujini je to stalna praksa,pri nas v tej preljubi deželici,pa je to še kar strašno slaba anastezija,z vsemi mogočimi posledicami in stranskimi učinki,sploh pri otroku..ajej!
Dejte no,še pri dr. Hausu vsi rojevajo z epiduralno.

Seveda bojo vedno najbolj proti vse tiste,ki so rodile naravno in same nimajo izkušenj.Jaz sem rodila 2krat,drugič s pomočjo epiduralne a.3. bom rodila konec januarja,prav tako z pomočjo epiduralne,če bo seveda možno.

In,hvala bogu,da se je končno premaknilo nekaj tudi na tem področju.

LP.

(odgovor članu VesnaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Utiva oz. PCA črpalka
4.12.2007 10:29:04   
benika
Zanima me, če mogoče katera ve, če je v porodnišnici Celje možen porod z PCA črpalko oz. utivo.
Kje je možen takšen porod?

Punca je postavila to vprašanje in ni spraševala, če jo priporočate ali ne! Predlagam tistim, ki so odločno proti, da odprete posebno temo o škodljivosti protibolečinskih sredstev, pa bomo tam o tem debatirale.

Tiste, ki strogo zagovarjate naraven porod, rojevajte naravno, tiste, ki bi si rade pomagale z Ultivo, EA ali podobnimi zadevščinami, pa bodo rojevale s tem. 100 ljudi, 100 čudi. In tukaj (pa še pri kakšni drugi temi, a ne Sevenuser posted image ) pač ne bomo nikoli prišle skupaj.

(odgovor članu katja_k)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.12.2007 14:44:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jana30

Ultiva je to Ultiva in to je eden izmed anestetikov, za katerega se pred anestezijo odloči anesteziolog, PCA črpalka je črpalka z zdravili proti bolečinam in jo event. tudi lahko dobiš ob oz. po carskem rezu, mislim da obeh stvari ne dajejo nikjer za naraven porod.
Prej ti svetujem da se malo o zadevah informiraš.

ne razumem točno kaj si hotela povedati. user posted image

Ultiva pomeni način poroda kjer dobiš sredstvo proti bolečinam: remifentanil.
Tale Remifentanil ti pa lahko vbrizga anesteziolog ročno (mu rečeš Zdaj, ko začutiš popadek) ali si ga pa pustiš v žilo sama preko te PCA črpalke. Enostavno pritisneš nanjo.

Predoziranja ni. kar pomeni, da ne moreš pritiskat non stop. Je narejena najmanj na 2 minuti. Prej ti analetika ne bodo dali oz. ti je črpalka ne bo spustila. Četudi so popadki pogostejši ti učinek drži 2 minuti.

Omamljenost otroka?user posted image  Ne vem no...meni je smešno. Moj otrok ni bil omamljen, niti zaspanec. Mogoče bi mi celo pasalo, da bi se spočila. Čeprav tega ne bi rabila, ker si itak spočit in se sploh ne počutiš, da bi rodil. 
Ne, bom rekla, da pa kateri otrok ni bil zaspan. Ampak glej, četudi ti dajo navadno injekcijov žilo, lahko fasaš zastoj srca, če pride zrak v žilo. tako, da....  Preberite si na škatlici z vitamini stranske učinke.

Hvala bogu za Ultivo. Zmanjša 80% bolečine, čutiš vse, ni te strah, da bi ti hrbtenjačo poškodovali...

(odgovor članu jana30)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
4.12.2007 16:28:55   
Tanayya29
user posted image user posted image ...ste se le oglasile,punce,ki imate izkušnje s tem...user posted image user posted image
sj človek ne upa nič več napisat,k takoj napadejo.
No,moj malček tudi ni bil zadetuser posted image ,no jaz pa sem bila fulll zadeta,ampak od tega,ker sem rodila tako lepega fantka.
Ali so pa tole tudi stranski učinki?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.12.2007 18:46:56   
*tajda*
Joj Seven tebe pa ta le ultiva blazno moti,že drugič se vsajaš v temo pri kateri nimaš izkušenjuser posted image
Jst sem bila v kranju dogovorjena za ultivo ampak mi je sodelavka rekla da ji ni kaj preveč pomagala tako da sem se odločila za Ea in bilo je superuser posted image Sem imela tako fajn anestezista kot nayauser posted image
Ultiva enim pomaga,drugim ne,zato tiste ki se bojijo ea naj kar poskusijo z ultivouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Utiva oz. PCA črpalka
4.12.2007 20:56:05   
maja&m
Kaj res nobena ne ve kako je z Ultivo v Celju?
Katja_k - ali si morda že sama kaj izvedela? Moja prijateljica je rekla, da ko sta bila s fantom na ogledu porodnišnice, da je izvedela,da imajo sedaj v Celju dve stvari za lajšanje bolečin. Samo ni pa vedela katere. Mogoče je to to.
Kdaj pa imaš rok?

Lp

Maja

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?