|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
3.12.2007 17:09:09   
janney
Ojla punce!

No jaz sem živa prišla iz pregleda user posted image  pri dr. Rešu! Potrdil mi je PCO jajčnike in mi nonovno predpisal Klomifen (1/2 tabletke od 4-8dne)+ Aglurab (2X na dan). Od 1-4 dne menstrualnega ciklusa pa še dati kri za merjenje hormonov na Parmovi, 13 dan pa na UZ!
Sperminogram mojega srčka je fenomenalen dr. Reš je rekel da boljši ne bi mogel biti in res so noreli kot zmešani!
Moram reči da prihajam od dr. Reša z pozitivnimi mislimi in bil je zelo prijazen in nič nesramen!

Tako punce sedaj sem tudi jaz ponovno včlanjena v klub klomifenk!

papa

Janney

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
3.12.2007 17:10:16   
neela
CIAO MOJE KLOMIFENKE!!!!
uf ste pridne!...grem po vrsti...najprej
Pati0102 - čestitke!!!!! želim ti mirno in srečno user posted image ....evo Miklavž je že začel in prva je 'padla'!!!! user posted image user posted image user posted image

Štunfek - takoj dol iz RR in veselo na delo...ups na user posted image user posted image user posted image ...navijam zate in že pišem dobrim možem, da ti prinesejo user posted image user posted image user posted image !!!!!

Janney - kako je šlo pri Rešu???

Punce, nekaj bi vas vprašala....jaz sicer čakam Miklavževo darilo, ki upam, da pride 8.12., se pravi da sem tik pred dnevom D. Pa me že nekaj dni 'ščemijo' prsi, imam nekam napihnjen trebuh in vsake toliko časa se prav čudno počutim (kot bi me obhajala slabost). Sedaj pa sem v dvomih....ali so to samo znaki prihajajoče user posted image  ali je mogoče to TO!! Žal znakov sama ne morem prepoznati, saj zaradi izostale O v preteklosti, nikoli nisem vedela, kdaj bom dobila user posted image  oz imela PMS.... Kaj menite? Me pa po eni strani tolko matra, da bi šla delat CB, ampak me je strah razočaranja...

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
3.12.2007 17:32:13   
Fargesia

user posted image

user posted image   KLUB POZITIVNIH KLOMIFENKuser posted image
  • maša82 - 3.ciklus (2 v začetku leta) - 25.12. test
  • anonimna - 6.ciklus (zanositev v 1.ciklusu - nov.2006user posted image )
  • Petra1111 - 2.ciklus
  • miska73 - 4.ciklus
  • neela - 1.ciklus - 8.12. test
  • Efi - 4.ciklus
  • stunfek - 2.ciklus - 25.12. test
  • waiting - 2. ciklus - 15.12. test
  • reby - 2. ciklus, čaka na rezultat
  • Čačka - 2. ciklus - 8.12. test
  • janeey - 1.ciklus

user posted image SREČKE KLOMIFENSKE NOSEČKEuser posted image
  • pati0102 - 1.ciklus (4.10.)

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
3.12.2007 17:34:05   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: stunfek

najprej čestitke pati0102!!user posted image user posted image user posted image  v katerem ciklusu klomifena pa si zanosila?

no, jaz sem že opravila UZ na 11. dan ciklusa oziroma dva dni po zadnji tabletki klomifena in imamo...1 folikel...16mm user posted image user posted image user posted image . V prvem ciklusu sem imela dva folikla v levem jajčniku, zdaj pa enega v desnem. Sem kar zadovoljna in upam, da bo ovulacija kar se da "kvalitetna" in da ujamemo to dragoceno jajce user posted image

sem že s službe, a bom morala it še malo nazaj proti večeru.

stunfek, a te bo še kej gledala po O? a je kej rekla kdaj naju bi nastopila O? jaz mam jutri in sem že ful nestrpna...moji bodo pa verjetno malo manjši...če jih bo kej več...al pa če sploh bodo...

in bravo za pridelan folikel!!!!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
3.12.2007 17:55:19   
stunfek
Janney, dobrodošla med klomifenkami. Upam, da bo v tvojem primeru hitro obrodil sadove. Lepo, da si zadovoljan z Rešem.

Neela...lahko vse to pomenni prav karkoli :) Na žalost ti bo samo test razkril kako in kaj. Lahko pa čutiš. Jaz verjamem v to, da ženska nekako ve. Ne vedno ampak se zgodi :)

Ne, maša, nič me ne bo gledal po O. Rekel mi je da iz videnega v ovulacijo ne dvomi. Nisem ga niti vprašala kdaj misli da bo O, saj iz "teorije" vem, da mora zrasti do recimo cca 24mm in da na dan v povprečju zraste 2 mm (od 1 mm do 3 mm na dan). To je po mojih izračunih čez cca. 4 dni, kar nekako sovpada s časom, ko jaz mislim, da imam ponavadi O. O bom preverjala z merjenjem BT. Tko, bolj zaradi filinga kot kaj drugega. Itak da bomo sedaj do O user posted image vsaj vsak drugi dan, če ne bo zneslo vsak dan :)
Rekel mi je, da je sluznica odebeljena na 4 mm, kar je ok za ta čas, da je maternica videti gladka, brez polipov in to je to. Razložil mi je, da lahko vedo ali ovulacija bo ali ne, nikakor pa ne morejo vedeti, kako kvalitetna bo ovulacija.

Sem vprašala, kaj pa je to nekvalitetna ovulacija in mi je obrazložil nekaj v smislu, da če je jajčese super in vsi procesi potekajo super, s takojšnjo podporo rumenega telesca je vse kul.
Rekel je, da če pride do ss pred 8.tedni je  zagotovo šlo kaj narobe v smeri razvoja teh procesv...nekaj se ni pravilno delilo, neka kromosomska napaka. (To se je zgodilo meni) in predvidevam, da je kvaliteta jajčec odvisna tudi od starosti in z mojimi skoraj 35 leti gotovo ne blestim na tem področju :)

Ampak vem, da mi bo uspelo :) Morda že v tem ciklusu, kdo ve?!? :)

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
3.12.2007 18:42:54   
neela
Janney - no, sedaj pa si polnopravna članica klomifenka oz. po novemuser posted image . Želim ti, da bi pridelala čim bolj kvaliteten folikel, ki bo 'ta pravi'.

Stunfek - so minili vročinski navali? Se počutiš bolje?

Jaz na srečo nisem čutila nobenih stranskih učinkov, čeprav sem svojega user posted image  že vnaprej opozorila, da bom bolj tečna, kot ponavadi....potem pa nič....ko sem bila na UZ me je g vprašal, če sem zaznala kaj stranskih učinkov...pa sem mu rekla, da ne, da še tečna nisem bila...še manj kot ponavadi...pa me je vprašal, če so mi doma naročili, da mi jih g predpiše za cel mesec.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
3.12.2007 19:00:47   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: stunfek

Ne, maša, nič me ne bo gledal po O. Rekel mi je da iz videnega v ovulacijo ne dvomi. Nisem ga niti vprašala kdaj misli da bo O, saj iz "teorije" vem, da mora zrasti do recimo cca 24mm in da na dan v povprečju zraste 2 mm (od 1 mm do 3 mm na dan). To je po mojih izračunih čez cca. 4 dni, kar nekako sovpada s časom, ko jaz mislim, da imam ponavadi O. O bom preverjala z merjenjem BT. Tko, bolj zaradi filinga kot kaj drugega. Itak da bomo sedaj do O user posted image vsaj vsak drugi dan, če ne bo zneslo vsak dan :)
Rekel mi je, da je sluznica odebeljena na 4 mm, kar je ok za ta čas, da je maternica videti gladka, brez polipov in to je to. Razložil mi je, da lahko vedo ali ovulacija bo ali ne, nikakor pa ne morejo vedeti, kako kvalitetna bo ovulacija.

Sem vprašala, kaj pa je to nekvalitetna ovulacija in mi je obrazložil nekaj v smislu, da če je jajčese super in vsi procesi potekajo super, s takojšnjo podporo rumenega telesca je vse kul.
Rekel je, da če pride do ss pred 8.tedni je  zagotovo šlo kaj narobe v smeri razvoja teh procesv...nekaj se ni pravilno delilo, neka kromosomska napaka. (To se je zgodilo meni) in predvidevam, da je kvaliteta jajčec odvisna tudi od starosti in z mojimi skoraj 35 leti gotovo ne blestim na tem področju :)

Ampak vem, da mi bo uspelo :) Morda že v tem ciklusu, kdo ve?!? :)

tega pa ne verjamem popolnoma...ker meni je 2x rekel da bo O, pa je ni bilo in sem imela hiperstimulacijo...in prav zaradi tega sem zdaj vsa v strahu...vsak špik v jajčnikih me zaskrbi...bom jutri več zvedela...

Absolutno ti bo uspelo!!!!!!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
3.12.2007 19:24:21   
stunfek
No, kar se tice hiperstimulacije mi je rekel, da kadar je vec foliklov si kandidat za hiperstimulacijo. Ker sem tokrat odreagirala tako, da sem imela samo en folikel mi na primer naslednji mesec, ce seveda ne uspe, ni treba prit  na UZ kljub jemanju klomifena. Ocitno je morda po dveh ciklusih ze ugotovil kako moje telo odreagira. Upam, da ne bo kaksnih presenecenj :)

Pobarala sem ga tudi o tem, kako je s podporo drugem delu cikla oziroma luteinski fazi s pripravki kot dabroston ali prometrium ali kakrsnakoli druga oblika progesterona. Pravi da so mnenja ful deljena o primernosti in uspesnosti te uporabe. On je menda v tistem taboru, kjer prav gorece tega ne predpisujejo. Jaz sem naklonjena k temu, da se proba, ker kao skodovati ne more ampak mislim, da je pametno, da vcasih zaupamo svojim G in sledimo njihovim navodilom user posted image

No, toliko o tem :) A ni hecno, kako natancno spoznamo svoja telesa in procese vnjem v casu, ko skusamo zanosit? user posted image

Stunfek

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
3.12.2007 21:15:12   
Fargesia
joj, stunfek, mene je tok strah...sem pojedla zadnjo tabletko in me prav nervoza daje, kaj me čaka jutri...

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
3.12.2007 21:19:43   
neela
maša82 - kar pogumno jutri!!! klomifenke smo s teboj in navijamo zate!!!! user posted image user posted image user posted image

za srečo pa še pošiljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
4.12.2007 9:33:40   
stunfek
se strinjam maša...tokrat bo vse v redu. saj imaš manjšo dozo kot takrat, ko si imela hiperstimulacijo, a ne? torej nič bat. pa še kmalu imaš pregled in boš v dobrih rokah. ve bo ok...boš vidla. user posted image

pa hitro poročaj kako je šlo, ok?

Stunfek

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
4.12.2007 10:07:25   
Fargesia
sem že nazaj...razočarana...v desnem je en velik 10mm, v levem pa 8mm....v petek mam ponovni UZ...dejte mi povedat kake so sploh šanse...koliko mora biti velik folikel?

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
4.12.2007 10:55:09   
Tiara123
maša 82, a ni malo prehitro, če si včeraj nehala jemati tablete? Jaz sem imela 1. uz 5. dan po zadnji tableti in takrat sem imela 22 mm velik folikel.

Mislim, da še ni nič izgubljeno in da bo v petek prijetno presenečenje. Navijam zate!!!

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
4.12.2007 10:55:29   
Petra1111
Živjo punce, da se še jaz malo oglasim. Jaz ne pričakujem svoje 6.12 ,testa pa bom delala 8.12.- sem se odločila, da rajši malo počakam, ker se mi je s klomifenom v 1. krogu podaljšal cikel.
Zanima me pa neslednje: kdaj se lahko dela CB test- ali ga lahko delaš preden pričakuješ menstruacijo. To sprašujem za vsak slučaj, če slučajno ne zdržim :-)

Vsem želim,da miklavž in božiček prineseta čim več user posted image user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
4.12.2007 11:27:22   
Tamara79
Pozdravljene klomifenke,

Tudi pri meni je bil na novo odkrit PCO, pa mi je dr. Reš predpisal Klomifen + Prometrium. Ker sem imela Klomifen še doma, mi ni predpisal recepta, samo rekel, da naj jemljem po pol tabletke. Prejšnjič (pa ne pri njem) sem namreč jemala po 2 tabletki.

Sem opazila, da dr. Reš standardno predpiše tako terapijo. Mi lahko poveste tiste, ki se zdravite pri njemu, (zgoraj sem videla janney, da ima ravno tako terapijo s klomifenom), če gre za tabletke 50 mg ali 100 mg?

Hvala!!

stara/nova klomifenka Tamara

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
4.12.2007 11:30:57   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: Tiara123

maša 82, a ni malo prehitro, če si včeraj nehala jemati tablete? Jaz sem imela 1. uz 5. dan po zadnji tableti in takrat sem imela 22 mm velik folikel.

Mislim, da še ni nič izgubljeno in da bo v petek prijetno presenečenje. Navijam zate!!!

Hvala...user posted image včeraj sem pojedla zadnjo tabletko...sem mela pa danes pregled, zato ker sem v januarju in februarju imela hiperstimulacijo jajčnikov...in v petek grem spet na pregled...Ko bi se tvoje besede pozlatile!!!

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
4.12.2007 11:33:05   
Fargesia

user posted image

user posted image   KLUB POZITIVNIH KLOMIFENKuser posted image
  • maša82 - 3.ciklus (2 v začetku leta) - 25.12. test
  • anonimna - 6.ciklus (zanositev v 1.ciklusu - nov.2006user posted image )
  • Petra1111 - 2.ciklus - 8.12. test
  • miska73 - 4.ciklus
  • neela - 1.ciklus - 8.12. test
  • Efi - 4.ciklus
  • stunfek - 2.ciklus - 25.12. test
  • waiting - 2. ciklus - 15.12. test
  • reby - 2. ciklus, čaka na rezultat
  • Čačka - 2. ciklus - 8.12. test
  • janeey - 1.ciklus
  • Tamara 79 - 2.ciklus

user posted image SREČKE KLOMIFENSKE NOSEČKEuser posted image
  • pati0102 - 1.ciklus (4.10.)

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
4.12.2007 11:33:49   
Fargesia
Tamara, v katerem ciklu si s klomifenom...jst sem ti napisala 2.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
4.12.2007 11:40:51   
Tamara79
Sem tretjič v prvem ciklusu, vmes imela prekinitve oz. SS

lpt

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
4.12.2007 11:43:43   
Fargesia
a ti pol napišem 1.ciklus al 3.ciklus?

(odgovor članu Tamara79)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
4.12.2007 11:48:08   
janney
Pozdravljen!

Maša82 jaz mislim da je tole še malo prekmalu in do petka ti lahko folikli še full zrestejo!

Tamara79 na škatlico res nisem pogledala kok so močne, bom ko pridem domov pa sporočim je pe rekel dr. Reš da so reakcije veliko boljše pri nekaterih pacientkah z manjšo dozo!

Petra111 stiskamo pesti za user posted image  ali user posted image !

stunfek sta pridna z user posted image  in veliko user posted image ?

Punce jaz imam še eno vprašanje po kolkem času po ovulaciji se začne sluznica tanjšati?

lp

Janney

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
4.12.2007 11:58:44   
Petra1111
jenny, mene pa zanima, če ti je dr. Reš že po prvem pregledu ugotovil policistične jajčnike?
tudi jaz sem naročena pri njem in me zanima kako hitro so to pri njem odvija?

Kdaj najhitreje se lahko dela test?

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
4.12.2007 12:00:18   
Petra1111
Joj, janney, oprosti ker sem te preimenovala user posted image

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
4.12.2007 12:35:11   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: janney

Punce jaz imam še eno vprašanje po kolkem času po ovulaciji se začne sluznica tanjšati?

Sluznica se po ovulaciji začne luščiti z nastopom menstruacije, če ne pride do vgnezditve.

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
4.12.2007 12:55:07   
janney
Petra111!

Meni je že G. ugotovila policistične jajčnike tako da jih je dr. Reš samo še potrdil!

Pri dr. Reš gre to se meni zdi full hitro in vse ti lepo razloži da se najprej ob PCO jemanlje Klomifen (3-6 ciklusov) nato pa hormonske injekcije!

Pred začetkom jemanja K. (začnem 4 dan) moram do 1-4 dne ciklusa oddati kri za hormonske preiskave!

Nato moram 13 dan na UZ, dan pred tem morava z Lubijem imeti spolni odnos da se  preveri kako se semenčeca obnašajo v meni!   

Potem pa ne vem več naprej!

Petra111 svetujem ti da kar počakaš izostanek user posted image  in nato delaj test! Če pa točno veš kdaj si mela ovulacijo pa prištej temu 14 dni in takrat delaj test!

Papa

Janney

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?