|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
3.12.2007 11:57:45   
janja
lane31 - kaj praviš, da rdeče znamenje pomeni, da naj bi se ti v nosečnosti kaj zaluštalo? Naš starejši ima tudi na enem boku za rižek veliko znamenje, pa nisem imela v nosečnosti nobenih posebnih želja. Oba moja pikeca pa imata na vratu štorkljino znamenje - jaz ga imam tudi. Urban pa ima rahlo znamenje tudi na čelu nad noskom (upam, da to izgine!). Očitno je meni mati narava označila oba otroka.

JennyAnny - kateri čas dneva pa daješ otroku AD3? Meni so svetovali dopoldne ravno zaradi tega, da ne bi imel krčev zvečer. No, zaenkrat ga še nič ne krči. A kapljice proti krčem tudi daješ?

mehurčica - ne bom ti svetovala nič novega glede krem. Res je, da so vse bolj na mastni podlagi. Jaz našega namažem z Buebchen ognjičevo kremo za obraz ali pa Buebchen Wind und Wetter (za ven). Pa mu očitno paše. Če pa ima na obrazu kako rdečico, mozoljček ali suh lišaj pa ga namažem z Bepanthenom (ker hkrati tudi regenerira kožo).
A ti že treniraš orbitrek? Jaz sem imela tudi CR, pa se kar ne upam. Ga gledam v dnevni sobi kako se prah nabira na njem, ampak ker so se tudi meni kile ustavile previsoko, bom morala kmalu skočit nanj.

Zdaj pa grem, malček zahteva svoje...





_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: Desetke007
3.12.2007 13:30:47   
kmarija
Trenutno naša punca spi pa mam čas:
Smo imel v petek pestro, ker ni kakala 8 dni sem šla k P in mi je dala glicerinske svečke pa neko odvajalo, ki naj bi ji ga dajala cel mesec po 5ml zjutraj user posted image user posted image
Po svečki je kakala user posted image ,  sam glede odvajala pa nisem sigurna. Jaz mislim, da je prekmal otroka navadit na odvajala, k potem se črevo poleni pa ne bo mogla več kakat brez odvajal. Zaenkrat odvajal ne dajem user posted image  Kaj mislite? Bi ve dajale odvajala vsak dan cel mesec?
 

Drugač pa našo mal krčki dajejo, kupči so tko tko user posted image  kokr se spomni user posted image
Široko ne povijam (kolki 1a), pa naša fizioterapevtka je rekla da ne priporočajo širokega povijanja, če so kolki ok, zarad razvoja (sploh če je otrok ekstenzijski ga odsvetujejo)
Čez dan bolj malo spi, pa zato zaspi recmo ob 23 pa spi do 5 -6 ure zjutraj user posted image user posted image . Smo jo pogruntal. Tud prej je bla tko sitna, pa sem jo dala kr v pojstlo, pa eno igračko poleg, pa dudo, pa je sama zaspala. user posted image
Danes smo iz fizioterapije (imamo 2x tedensko), je bila full pridna user posted image . Smo bili pohvaljeni.
Se pa res pozna, ker hodmo že četrti teden. Se je pa zvijala nazaj pa bolj v levo, tko v lunco se je zvila. Pol je pa razvojni nevrolog ugotovil, da je v ramenih mal bolj hipotona, nogice pa hrbet pa ekstenzijski. V bistu ni zlo hudo, bolj zarad preventive, da ne bi bilo potem težav user posted image . Je pa kr naporn hodt, zrihtat Nino pa sebe, pa v gužvo rint, pa parkirat user posted image
Sej pol k vidiš rezultate si pa tokuser posted image
Toliko zaenkrat, grem si user posted image  naštimat


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: Desetke007
3.12.2007 13:34:25   
kmarija
Sem se spomnila :
Glede cepljenja proti rota virusu - meni sta P in razvojni nevrolog (zelo cenjen) odsvetovala. Jaz ne bom cepila.
P je imela pri enem otroku 5 dni po ceplenju hud zaplet. Nevrologa pa poznam in če reče ne je to zame dovolj dobr razlog da ne cepim.

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:12:47   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica
Klaudia super, da je Lia zdrava user posted image  
Pa moram ti povedati, da so te kapljice iz Tržiča zakon user posted image  Danes smo na 13-tih kapljicah in krči so ponehali oz. so minimalni proti temu kakšne je imela prej. Hvala bogu, da nam pomagajo user posted image



Me veseli da ji pomagajo. Mi smo se ustavili na 16 kapljic. In zdaj ji skos dajemo toliko. Bomo mogl že kmalu novo flaško načet.
Če slučajno katera, ki pride v četrtek na srečanje, rabi te kapljice, naj mi sporoči do danes zvečer, da naročim user posted image  da jih jutri kupi...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:22:25   
majoli
Cepljenje; sem se pogovarjala z eno farmacevtko in ona je je mnenja, da so za nenadno smrt v zibki kriva ravno vsa cepiva, ki jih dajo v ta mala bitjeca. Samo, da to itak ne bojo nikol priznal, ker je preveč denarja v igri. Jaz malega ne bom dala cepiti za nič drugega kot tisto kar je obvezno.

Naš Maks ima tudi čisto suho kožo na ličkih. Sem namazala z ribjo mastjo in se mi zdi malo bolje.

Pikec je ful priden. Zdajle že pol ure leži na kavču in se pogovarja z mobili in sam s sabo.

Prosim za mnenje; a se vam zdi normalno, da se sine cel dan doji, okol 6 popoldne se mu pa mal zmeša in je ful lačen in poje 180ml dodatka. Kot da bi cel dan ful premalo dobil in mora potem popoldan in zvečer nadoknadit. Samo ne vem, zakaj mi čez dan nič ne pokaže, da je premalo mleka dobil pri meni? Mene kar skrbi, da ni to slabo za njegov želodček, da tako na hitro poje tako veliko. Mu bom raje kar že čez dan malo dodajala.

(odgovor članu kmarija)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:25:02   
majoli
Še glede kapljic AD3; ko sem mu jih dala popoldan, ga je zvijalo cel večer. Zdaj mu jih dam pa zjutraj in je vse ok. Se mi zdi pa noro, da morajo te kapljice naši pikci jest in potem tako trpet. A ne morejo česa druzga pogruntat?

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:47:00   
tave
Hoj!

Mi smo pa danes stari 2 mesecauser posted image .

Pri nas pa imamo zdaj že kar nek ustaljen red. Čez dan jemo na 3 ure, okoli  17h pa začnemo s krči in tako do 20h. Umes se še skopamo, tako da ko damo  pleničko dol in se pripravljamo za kopanje je ful vsel in nič ne joka. Potem poje in malo zatem zaspi. Jaz mu potem še v spanju dam za jesti in tako spi potem do 5h zjutraj in spet pojemo in potem še skupaj potegneva da 8h. In potem jovo na novo.

No nabavila sem sling in sem tok štorasta z njim. Prosim da tiste ki ga imate in boste prišle  v četrtek, da ga prinesete s sabo da me malo podučite. Ko ga dam notri mam tak občutek kot da je ves polomljen notri.

Danes so nam že drugi dan premočile pleničke, tako da bo zgleda res treba prešaltat na večje.

Dones je pa vreme res čisto brezvezeuser posted image . Nič od sprehoda!


lp, tave

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:48:51   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: majoli

Še glede kapljic AD3; ko sem mu jih dala popoldan, ga je zvijalo cel večer. Zdaj mu jih dam pa zjutraj in je vse ok. Se mi zdi pa noro, da morajo te kapljice naši pikci jest in potem tako trpet. A ne morejo česa druzga pogruntat?
Avstrijske OleovitD3 ne povzročajo krčkov. Mi jih dobimo jutri. Stanejo malo več kot 2€.
Sem ji ene 5 dni dajala zjutraj AD3, sicer samo 2 kapljici, ampak jo je vseeno že malo matralo. Kaj šele, če bi ji dala več. Tudi jaz ne vem, zakaj bi se mogli matrat, zato pa sem se odločila, da gremo v A po tiste. Že pri sinu smo jih imeli.

(odgovor članu majoli)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: Desetke007
3.12.2007 14:57:58   
Pandica
Klaudia mi pa smo danes na 14. In zdaj sma se leže podojili in je kar zaspala zraven, ko je ne mučijo ti koliki. Res so svetovne kapljice user posted image  

Tave vse najboljše za 2 meseca user posted image   Uhh, kako hitro čas beži.

Mehurčica a te avstrijske kapljice OleovitD3 res ne povzročajo krčev? Ker Zala je pa dobila PlivitD3 pri pediatrinji in jo grozno šravfa po njih. Tako, da bi jaz pol tut te nabavla, če bi ji bilo boljše po njih. Škoda nisem vedela že prej to, ker pol bi jih že kupili takrat, ko smo šli po one proti krčem.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:06:21   
mehurčica
Pandica, na eni temi sem vidla, da nekaterim tud Plivit povzročale krčke. Jaz bom kar Oleovit kupila rajši.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:17:26   
drobižek
Pozdravljene!

Klaudia - hvala za povezavo o kupčkih; pa upam, da je tvoja Lia okuser posted image

previjanje - joj naša user posted image  tudi neizmerno uživa, ko se previjava. Se mi zdi, da komaj čaka na vsako previjanje. Pa tudi kopa se zelo rada! Pa zraven se tolk smeji in uživa...jaz tudi široko povijam in je najsrečnejši človek, ko ji dam te plenice dol. Je imela kolle 2A.
user posted image A ve katera kaj to pomeni 2A? Vem, da so 1A čist super, ostalo mi pa ni nič jasno, pa še nobeden ti nič ne pove.

Tudi pri nas že vse opazujemo. Kakšne žive barve, pa če se kaj premika, pa na glasbo takoj reagirauser posted image

lane31 - tudi naša takoj zaspi v vozičku, razen če jo kaj matra. Jo damo v košaro, pa še ne uspemo dati na voziček in že spančkamo. Kot da je nekje v drugem svetu...tudi mi smo imeli znamenje rdeče barve in to na desni strani na hrbtu pod lopatico, pa je kmalu izginilo. Zdaj pa ima na vratu na zadnji strani, pa se mi zdi, da tudi že zgineva. So mi rekli v P, da je treba spremljati ta znamenja in biti pozoren na njih...

mehurčica - ti pa že menstruacijo? Sploh si je še ne predstavljam..je brez nje prav fajnuser posted image
                  Mogoče res probaj kremce od bubchena - so fajn!


AD3 - groza!!!!!!!!!!!!!!user posted image ji sploh ne dam vsak dan, ker me je vsakič znova strah kaj naju zopet čaka...ne vem zakaj ne dajo D3 ali pa tist Oleovit, ko pa točno vejo, da imajo grozne krče po njih?! Danes še počakam, da vidim kakšna bo reakcija, potem pa kar pokličem p in prosim naj mi jih zamenja. A je že katera naredila to?

kmarija - jaz ji ne bi dajala odvajal. Res se tako hitro navadijo na vse..
LIKANJE - tudi jaz vse likam od plenic naprej...


user posted image Ne vem katera je pred časom pisala, da ima njen user posted image  rdeče pikice po telesu. Naša jih tudi ima. A se te pikce s čem mažejo?


Včeraj smo jo doma sami zmerili in je zrastla za 3 cm. Me prav zanima koliko ji bodo namerili čez en teden na pregledu? Ker zadnjič so ji po enem mesecu izmerili, da ni nič zrastlauser posted image , jaz pa vidim po bodijih, ker tamanjših sploh več ne mormo oblečt.

Lepo se mejte! Danes ne bo nič s sprehodom, jutr pa ziher!


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:30:42   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: tave
Mi smo pa danes stari 2 mesecauser posted image .



Mi tudi user posted image . Vse najboljše TEJU, ZOJI in LII. user posted image

tave - bom prinesla sling s sabo. Samo jst jo nosim samo tummy to tummy, ker v zibki tuli kot nora... user posted image

pleničke - naša ima tako debela stegna, da ji enega ne objamem s prsti ene roke. In tako imava pleničke št.3 že en mesec zagotovo.

D3 - jst bom šla iskat oleovit v škofjo loko v eno homeopatsko trgovino, ker mi je bližje kot Avstrija. AD3 smo nehali dajat po prvem dnevu, ker jo je revico zvijalo kot noro.

previjanje - noro uživa. Imava široko povijanje (kolki 2A in 1B). Tako da vsak večer ob osmih jo odvijem in pustim da brca kake četrt ure. Pol se greva pa kopat, kjer spet brca po čebričku, pa masaža, kjer z nogicami kar sledi mojim gibom-je res smešna user posted image . Ampak kakšno tuljenje je, ko se je treba oblečt...

kolki - kolikor sem jst razumela P, je 1A,B... popolno razvit kolk. Vsaka nadaljna številka so kolki malo slabše razviti.

opazovanje - v soboto je dobila za darilo igralni center in tako uživa noter. Bom dala slikico v album. Najbolj ji je všeč ena zeleno oranžna raca, ki cinglja... user posted image

pikice po telesu - patronažna nam je rekla da ponavadi zginejo do 8.tedna starosti. Če bi me pa res motile, naj pa s kamilcami vmijem. Samo jst sm ji kar na miru pustila.


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:49:22   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

opazovanje - v soboto je dobila za darilo igralni center in tako uživa noter. Bom dala slikico v album. Najbolj ji je všeč ena zeleno oranžna raca, ki cinglja... user posted image



tukaj je link: http://klaudia.moj-album.com/album/9689019/
pa ena fotka za pokušino... user posted image
user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 563
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:51:27   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: drobižek


                 Mogoče res probaj kremce od bubchena - so fajn!


AD3 - groza!!!!!!!!!!!!!!user posted image ji sploh ne dam vsak dan, ker me je vsakič znova strah kaj naju zopet čaka...ne vem zakaj ne dajo D3 ali pa tist Oleovit, ko pa točno vejo, da imajo grozne krče po njih?! Danes še počakam, da vidim kakšna bo reakcija, potem pa kar pokličem p in prosim naj mi jih zamenja. A je že katera naredila to?

kmarija - jaz ji ne bi dajala odvajal. Res se tako hitro navadijo na vse..


Ja, saj od Buebchen bom verjetno kaj vzela.

Nam je pediat. sama rekla, če bo imela krčke, naj takoj pridem po recept za Plivit in naj ne čakam do naslednje posvetovalnice. Ampak bom vzeli kar raje Oleovit, ker imam že dobre izkušnje od prvega - ni imel krčkov po njih.

Kmarija, se strinjam z drobižek.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 564
   RE: Desetke007
3.12.2007 15:55:17   
mama06
Pozdravljene,

Mi pa imamo danes 1 MESECuser posted image user posted image user posted image user posted image

KLAUDIA tudi mi smo zelo zadovoljni s tržiškimi kapljicami proti krčem. Se še matra revček,samo dosti manj.

Danes sem dobila kapljice iz Austrije - Lefaxin - pa me zanima dvoje:
- ali jih lahko dam isti dan kot druge kapljice oz. kako prešaltam na druge kapljice
- a jih katera uporablja, saj me zaima, kako se dozirajo?

PREVIJANJE se previjamo široko, kolki 1B in ko ga najbolj mučijo krči(naprimer sedaj so ga), ga odvijem in pustim, da kakšno rundo zaspi samo s pleničko. In potem spi kot top.Ko pa mu dam nazaj gor široke plenice, je pa dretje kot user posted image .

PLENICE sem poskusila s Pampers New Born 1 in so mu premale. Pa tudi tista mrežica se mu prilepi na kožo na ritki in jajčka i dobi rdeče pikice. Sedaj je dragi prinesel iz DM-a Babylove-ov, večje, pa bomo videli kako in kaj bodo te?





(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 565
   RE: Desetke007
3.12.2007 21:41:26   
valči
Mama 06,
prvo vse najboljše za 1 mesecuser posted image user posted image

Odgovarjam ti glede Hendlinga.Hipotonost pomeni ohlapni mišični tonus.Lara je bila zelo mehka,kot da ni imela mišic,kot spužvica in smo jo z vajami pri nevrofizioterapevtki izvežbali in učvrstili,hodili pa sva do 9. meseca.Kaj me pa z Nino čaka,ne vem,vem le,da kaže znake hipertonije,kar je čvrst mišični tonus.Namreč zelo trda je,usločena,ko podira kupček,ko zaspi,se mi zvija z glavo nazaj,kot luna.Pri zdravnici se je z nogicami postavila pokonci pri enem mesecu in je takoj dala napotnico,komaj čakam,da greva.Ko jo dam v lupuinico,se mi z nogicama odriva,tako da jo res treba zmehčat.
Jaz bi na tvojem mestu prosila za napotnico pri razvojnem nevrologu,da ti strokovno pregleda otroka in te Hendlinga nauči,ki ti bo zelo prav prišel.
Na pamet ti ne znam pisat,moreš slike videt in ti bo približno jasno,najbolje pa seveda,če te v živo naučijo.
Slike boš našla na podforumu rarvojne motnje,čisto zgoraj išči,boš videla.Ali pa vtipkaj na iskalnik Hendling in ti bo ven vrglo vse o tem.Upam da najdeš,aktivnega linka ti ne znam dat.

LIKANJE,
likam vse,za vseh pet,le kake sintetike in včasih pliša za Nino,ker me res moti nezlikano perilo.Plenice pa obvezno,imam boljši filing,čeprav mi pogosto časa zmanjka,včasih dam v sušilca,takrat hitro zložim,plenice pa je treba zlikat.

user posted image ,imamo krčke,tako kot vsak večer,pomagajo ji kapljice koroških lekarn,kolko,tolko.

sedaj pa grem,fajn boditeuser posted image

_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 566
   RE: Desetke007
3.12.2007 23:22:46   
živa
Hoj, čvekice,

danes sem morala odpredavati en referatek na neki konferenci, zato se zadnje dni nisem javljala, ker sem vsako prosto minutko pisala predavanje. Zdaj se mi pa zdi, da imam počitnice, ker lahko sedem pred računalnik in visim na RR-ju, ko deca spi user posted image . Nisem se uspela prebiti skozi vse poste, odkar sem se zadnjič javila, pa saj bomo najbrž v četrtek nadoknadile čvekanje, kajne (2ursae, na srečanje pridem samo s tamalim, ker če bi vzela še tavečjega, potem ne bi bilo nič s čvekanjem, vsaj dlje časa ne)?

Jaz se vsak dan sprašujem, če je z mojim dojenčkom vse ok oziroma če sem jaz sploh dobra mama, ker revež cele dneve jokca, se zvija med krči ali pa spi. Kako igranje, daljši pogovor, kaj šele nasmeh so pri nas le sanje in pobožne željeuser posted image . Pa še takrat, ko je buden in ne joka, ga navadno tavečji sračka in se posvetim njemu, da je mir pri hiši. Vaši na slikicah pa zgledajo tako luštni dobrovoljčki!

Nekaj dni nazaj je mali dobil mozoljčke po celem obrazu in je prav grozno! Zdaj ima suho in rdečo kožo in če to povečem še s hudimi krči, se sprašujem, ali ima morda alergijo. Ali so kaki znaki za alergijo, da posumiš nanjo pri en mesec starem otroku?

V četrtek smo bili v posvetovalnici in je bilo vse ok; Klaudia, mere so: 56,5 cm, 4820 g.

Ponoči mali kriči vsaj eno uro, še rajši pa tri ali štiri, zato grem počasi spat, pa se bom od zdaj javljala bolj pogosto ... do naslednje moje neumnosti, ko bom spet kaj "morala" narediti za službo user posted image .

Lp,

živa


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 567
   RE: Desetke007
4.12.2007 5:09:29   
mama06
dobro juro,

kot vidite smo pokonci zaradi krčev!user posted image user posted image user posted image

Valči najlepša hvala, bom vprašala pri pediatru.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 568
   RE: Desetke007
4.12.2007 7:44:12   
oktoberka
Dobro jutro!!
Najprej glede menstruacije- js sm jo dobila že čist takoj ko je blo konec čišče. se pravi danes mislim da je od tega 3 tedne. Pa dojim in nisem dojenja nikoli prekinjala za več kot 6ur. Vedno sem user posted image dojila na okoli 3 urce. Al pa še pogosteje! Tko da ne vem če ma to kej zraven.

No, vceraj sva bli pa na trebušnem lesu v Štorklji!! Ful je super. Sem tok navdušena. Dans greva pa na telovadbo, sam baje pa ni tok ok. No, sej bova vidli.

Mi smo pa predvčerajšnjim spali eno rundo 5ur in pol, danes pa 6 ur!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem tok navdušena- sploh ne vem kaj ji je. Včeraj je še zaspala brez nega samga jokanja ob osmih in spala do dveh zjutri. Ne morem verjet. Zdej se pa sprašujem, če je možno da je bla skoz tok dehidrirana da se je zbujala, ker zdele ji že 3 dni dajem čez dan čaj in ga spije v dnevu 2dcl in od takrat tud spi. A je možno da je to to, al pač sam odrašča pa zato vedno bolj pridno spi?

Danes imam ob 18.45 ginekologa. Bomo vidl kaj bo rekel. Upam da mi bo dal zeleno luč za user posted image ! user posted image

Nč bejbike, mejte se, pridne bodite in polubčkite svoje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !

Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 569
   RE: Desetke007
4.12.2007 9:37:06   
pony
Hojla!

Mi smo stari že dva meseca in smo bile včeraj v posvetovalnici in naše mere so: 4950g in 57,5cm.

Spanje je dobila kar super ritem. Ponavadi zaspi med 22h in 23h in se zbudi med 4h in 6h poje in spi naprej še za dve ali pa tri ure. Potem ustane in je budna ponavadi tja do 10.30, ko zaspi za kakšno uro. Potem spet jemo in ponavadi gremo na sprehod in v vozičku spi kot top in potem še kko pridemo nazaj jo pustimo v vozičku in je njeno spanje dolgo2-4h ure. Pozno popoldne je spet budna in se smeje in opazuje. včeraj je začela tudi spuščati prve glasove. Zvečer zaspi za kakšno uro. In potem nočni spanec. Včeraj sem se že malo prestrašila, koje zvečer zaspala ob22.20 in se do 6.30 sploh ni zbudila. Sem jo potem jaz vzela iz koška in jo podojila,saj me je že vse tiščalo.

Likanje likamo skoraj vse, razen kar je od tamale ker dam v sušilni. Je pa super ker se tudi mož velikokrat loti likanja. Ko sem bila v tej nosečnosti prve tri mesece full slaba se je navadil likati in mu sedaj ni problema.

Rdeče pikice naša jih je imela po 5 tednih full po obrazu in je izgledalo prav grozno. P nam je rekla, da lahko traja do treh mesecev in se nič ne maže, lahko se kopa v hrastovem lubju. No sedaj pri dveh mesecih se je obraz sčistil jih ima pa nekaj po trebuhu. P je rekla,da se lahko razširijo do popka.

Kapljice mi imamo D3od Plivita in ji dam dve dopoldne in zaenkrat jo nič bolj ne zvija.

Krči tisti z vreščanjem zvečer so minili. Stoka pa še tudi v spanju in potem ponavadi prdi.

Menstruacija Tudi meni se je en teden po koncu čišče pojavila krvavitev kot menstruacija, vendar mi je ginekologinja rekla,da je malo verjetno, da je to menstruacija, ker polno dojim. Je pa to normalno pri dojenju in se lahko tudi ponovi.

Previjanje naša tudi full uživa, ko je odvita in sploh kadar se slačimo. Pri oblačenju pa je tako dretje, da ji kar sapa zmanjkuje. Se mi zdi, da e prvi štirje ni nobeden tako drl kot ta .Ta bo karakter.

Sedaj me že kliče. Je bila kakšnih deset inut na taki odejici, kot jo ima Klavdija in se je sama zabavala. Sedaj je pa najbrž že zaspana.

Se beremo
Pony

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 570
   RE: Desetke007
4.12.2007 9:57:31   
Klaudia
             user posted image     

62 user posted image      34 user posted image         30 user posted image

31.08. pikceva ('78), METKA
           rojstvo: 1770g 
                                  MANCA
           rojstvo: 1660g

06.09. inja2 ('84), DAVID
           rojstvo: 2920g, 52cm

13.09. tinki_winkica ('82), BOR

           rojstvo: 2600g, 47cm
 
13.09. sanwebdra ('79), JULIJA
           rojstvo: 2540g, 45cm

17.09. mamica80, ŽAN
           rojstvo: 3060g, 50cm
 
18.09. pingi ('79), JAKA
           rojstvo: 2980g, 51cm
           1.mesec: 4210g, 54cm
           2.mesec: 5110g, 59cm
 
21.09. bambi ('73), HEIDI
           rojstvo: 3200g, 46cm

21.09. Ursikazala ('70), NIKA
           rojstvo: 3520g, 51cm
 
24.09. orka** , ANEJ
           rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm

26.09. Solero ('78), RUDI
           rojstvo: ?

27.09. MissLady, ERAZEM
           rojstvo: 3650g, 52cm

27.09. bonci ('77), KLEMEN
           rojstvo: 2780g, 49cm 
                              KARMEN
           rojstvo: 2460g, 48cm
 
29.09. Zoja*** ('76), MAKS
           rojstvo: ?

29.09. picola1 ('80), DORIS
           rojstvo: 3200g, 50cm

30.09. pony ('74), SARA
           rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm
           2.mesec: 4950g, 57,5cm

03.10. Klaudia ('86), LIA

           rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm 

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
           rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm 

03.10. tave ('74), TEJ
           rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm 

04.10. Lillylilly ('79), ŽAN
           rojstvo: 4520g, 55cm

04.10. AnaB. ('79), VID 
           rojstvo: ?

06.10. Micla ('77), ELENA
           rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm

10.10. pajcevina ('83), EVA
           rojstvo: 3670g, 53cm

10.10. bušbuš, KATJUŠA
           rojstvo: 3490g, 51cm
 
11.10. skuštrana ('77), ARSEN
           rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
           rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm

11.10. kmarijaNINA
           rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm 

13.10. oktoberka ('85), ZARJA
           rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm

13.10. Jasna ('76), NELI
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec:  4980g, 55cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
           rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec:  3860g, 55cm 

14.10. Pandica ('79), ZALA
           rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
           rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm

15.10. janja ('73), URBAN
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

15.10. mišk ('82), DONA
           rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
           rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm 

17.10. *Lana* ('78), TEVŽ
           rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm

17.10. kopriva, DAVID
           rojstvo: 2470g, 50cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
           rojstvo: 3590g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 53,7cm

18.10. JennyAnny ('79), LANA
           rojstvo: 3240g, 51cm
           1.mesec: 4430g, 58,5cm

18.10. Panda., ANA LUCIJA
           rojstvo: 4020g, 54cm

19.10. mehurčica ('78), ENI
           rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
           rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm 

20.10. mala ('83), GAŠPER
           rojstvo: 3870g, 52cm
 
20.10. suzymami ('81), IZAK
           rojstvo: 3250g, 52cm

21.10. inibiniNIK
           rojstvo: 4520g, 54cm

22.10. valči ('79), NINA
           rojstvo: 3450g, 50cm
           1.mesec: 4250g, 55cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
           rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

22.10. Blejka26, TJAŠA
           rojstvo: 4050g, 53cm

23.10. Natasa-6 ('74), DEJAN 
           rojstvo: ?

23.10. drobižekŽIVA
           rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm 

24.10. Daschi ('76), ZAIRA
           rojstvo: 4080g, 53cm
           1.mesec: 5120g, 56cm
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
           rojstvo: 3100g, 48cm
           1.mesec: 4250g, 54cm 
 
26.10. miska1, MARTIN
           rojstvo: 3210g, 52cm

26.10. sanosan, BRINA
           rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm

26.10. soraja ('83), TAJA
           rojstvo: ?

28.10. Spark ('77), ALINA
           rojstvo: 3670g, 51cm
           1.mesec: 4290g, 53,8cm

28.10. mojca235, AJDA
           rojstvo: 3600g, 51cm

29.10. potOSKAR 
           rojstvo: ?

29.10. živa ('77), ANŽE
           rojstvo: 3810g, 52cm
           1.mesec: 4820g, 56,5cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
           rojstvo: 3650g, 50,5cm
           1.mesec: 4350g, 54cm

30.10. Hohenn ('76), JURE
           rojstvo: 3550g, 52cm
  
03.11. mama06, JERNEJ
           rojstvo: 3400g, 49cm

04.11. ninka 80 ('80), KLEMEN
           rojstvo: ?

05.11. zivepo ('86), PIA
           rojstvo: 4055g, 51cm 

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 571
   RE: Desetke007
4.12.2007 10:06:20   
Klaudia
Jutro!
 
živa - mani je patronažna rekla, da so mozoljčki po obrazu normalni za dojenčke. Znaki alergije so mozoljčki po trebuščku (pa še to ni nujno), kakšna driska, hudi krči, ki se nadaljujejo po 3.mesecih... to je tko na hitro. Drugače pa probaj iz prehrane ukinit mleko za 14dni pa opazuj če bo razlika. Alergija na mleko je najbolj pogosta.

user posted image  Naša je pa zadnjih par dni začela roko tlačit v usta. In to tako cmoka, da je kr kaj. A bi jo mogla pri temu bremzat al ni to nič kej tacga?

oktoberka - naša tut ogromno čaja popije pa spi isto kot je prej. Včeraj zjutraj je ob 9h prvo jedla, potem sva se sprehodile do kuhinje kjer je začela težit za flašo in spila čez še 0,5dcl!!! Sm kar pogledala. Potem se je pa lepo posračkala in smejala do ušes user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 572
   RE: Desetke007
4.12.2007 10:37:57   
drobižek
Dobro jutro še od mene!

Klaudia - naša si je pa že v P tiščala roko v usta. Včasih celo roko, včasih prst, dva, tri...pa smo prišli domov sem pa rekla, da ji raje dam dudo, da se potolaži kot pa da daje roko ali prste v usta. Ker če se navadi na to, je veliko boljše, da ima dudo, ki lahko rečeš, da jo je muca popapala, prstov pa ji ne moreš vzeti stran...pa naša sploh ne mara vedno dude. Ko zaspi, jo vrže ven...tako da jo ima res samo za potolažit...


Jaz bi pa rada, da bi naša tudi spila kaj čaja, ker smo na adaptiranem mleku, pa ga noče. Od začetka, ko smo prišli domov, ga je še malo probala, zdaj pa sploh ne. Dajem ji pa hipov komarčkov čaj. A mate kakšno idejo še za kateri drug čaj, ki ga vaši user posted image  radi pijejo?

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 573
   RE: Desetke007
4.12.2007 10:59:33   
mišk
Oktoberka: Naša tudi ful čaja spije. Zadnjič se je ful jokala in sploh nisem vedla kaj ji je. Potem sem ji kot zadnjo možnost naredila 1dl čaja in ga je v momentu spila, pol sem ji dala pa še navadno vodo in je tudi te spila skoraj en deciliter. Tako da zgleda, da je bla čist dehidrirana. In po mojem, se user posted image  velikokrat jočejo samo zaradi žeje!?user posted image
V glavnem, Dona pije brez problema tudi samo prekuhano vodo, kadar je žejna.

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 574
   RE: Desetke007
4.12.2007 11:08:14   
Klaudia
drobižek - naša je vse čaje, ki jih samo zmešaš z vodo ven pljuvala. Voda ji tut ne gre lih dol po grlu.
Pol smo ji začel kuhat navaden bebe čaj, pa na 3dcl ji dam eno malo žličko sladkorja (ker so mi tako svetovali na infecijski - kao namesto infuzije, ki je vsebovala glukozo) in tega pije kot nora. Ga obožuje. Dokler ni bilo cukra not ga je pila le če je bila sila user posted image  - baraba mala

dehidrirani so pa pomoje zaradi kurjave, ker pride ful suh zrak...

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Uporaba kolesarske čelade
abee

Zakaj ne nosite kolesarske čelade med vožnjo po mestu?

Ker ne paše k mojemu izgledu (17%)

Ker mi pokvari frizuro (17%)

Ker je predraga (7%)

Ker se počutim varno tudi brez čelade (34%)

Ker mi postane v napoto, če parkiram kolo in hodim po mestu (24%)


Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!