mojsoncek
|
Še nekaj predlogov: Polžki z jurčki in bučkami Polžke skuhamo, splaknemo ter odcedimo. Čebulo nasekljamo in popražimo, dodamo na koščke narezane bučke in namočene jurčke. Dušimo do mehkega. Pekač namažemo in potresemo z drobtinami. Najprej stresemo v pekač polžke, dodamo bučke in jurčke, potresemo s timijanom, baziliko, posolimo, popopramo in prekrijemo z lističi sira. Vse prelijemo z žvrkljanim jajcem in zapečemo cca 20 min pri 200 C. Široki rezanci s slanino in gorgonzolo Testenine skuhamo in odcedimo. Slanino narežemo na rezance, popečemo, dodamo nadrobljeno gorgonzolo, maslo, česnov prah ter smetano. Dodamo rezance in pokuhamo. Pomešamo, solimo in popramo, potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo. Gurmanske testenine Na kocke zrezano meso (v original receptu je svinjina) prepražimo na čebuli, začinimo, dodamo zrezano šunko in rdečo papriko, ter dušimo do mehkega. Posebej naredimo bešamel (na maslu svetlo popražimo moko in zalijemo z mlekom), ga prevremo in dodamo omaki, ter dodamo še na koščke narezane beluši. Omako zamešamo v testenine ali jih samo prelijemo. Špageti po vrtnarsko Korenje narežemo na kocke. Vso zelenjavo skuhamo (korenje, cvetača, brokoli, grah) in odcedimo. Iz moke, masla in mleka naredimo bešamel, dodamo muškatni orešček, sol, poper, česen in peteršilj ter vino in omako prevremo. Dodamo kuhano zelenjavo. Špagete skuhamo, odcedimo, ter prelijemo z omako. "Potica" iz makaronov Makarone skuhamo in odcedimo. Posebej zmešamo 4 žlice kisle smetane, 2 rumenjaka, na drobno zrezano šunko ter drobtine. Dodamo makarone, peteršilj in sneg iz beljakov. Vse premešamo, dodamo v namazan pekač in pečemo cca 30 min.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|