|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   8 teden
1.12.2007 10:20:05   
Anonimen
Zdravo

Imam problem. No ni glih ravno problem in sicer bega me velikost ploda  v 8 tednu.
Moj plod je velik v 7t3d=8mm. Na MED-OVER sem vprašala Pušenjaka kakšna je mera v tem tednu in je odgovoril da od 15mm-21mm. Men se zdijo te mere ful nabite, glede na to da v drugih tabelih nikjer ni tako velikih mer za 8 teden.
Lepo bi prosila, če bi mi lahko še ve napisala mere od vaše pikice, če je bila katera na pregledu v 8 tednu?
Hvala 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 8 teden
1.12.2007 10:51:24   
polly80
8 teden 2 dni- 1,7 cm..tako imam napisano v materinski knjižici..drugače ti žal ne znam svetovati..mogoče si noseča manj..lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.12.2007 11:12:17   
Anonimen
ja možno, da sem noseča manj. Polly80 na koliko dni pa si imela menstruacijske cikle?

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2007 11:21:22   
polly80
na 28-29 dni sem imela ciklus..nič ne skrbi,če si 7 teden 2 dni,je to 7.teden,takrat naj bi bil velik okrog 11 mm,sem pogledala na internetu..saj manjša odstopanja so..samo brez panike,če bi bilo kaj narobe,bi ti ginek.povedala..lepo počakaj na naslednji pregled,ko bo pikica že malo večja..user posted image   lepo bodi,lepo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2007 17:38:25   
Inigo
moj pišek je bil v 7t1d velik 10,7mm. potem takem, tudi premali. ampak mislim, da se kr ok tazvija, tako da...

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2007 10:47:37   
alea01
Mere, ki sem jih zasledila v knjigi:
7teden: 4-5mm
8teden: 14-20mm

Torej, tvoja velikost bi ustrezala tem meram. Moja kepica je bila velika pri 7t6d 11mm in se vse normalno razvija.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2007 12:06:28   
tassa
Jst sem bila na pregledu prejšnji teden in sem bila tudi v 8 tednu nosečnosti. Velikost ploda pa je bila 16 mm.

Nekaj pa mi ni jasnouser posted image .  Ko si pri gin (vsaj pri meni je bilo tako) pač poveš prvi dan zadneje menstruacije in on določi v katerem tednu si. Nato pa naredi še UZ (beri: ultra zvok) v katerem izmeri velikost ploda in ti s tem potrdi teden oz. ti pove odstopanje glede na zadnjo menstr.... Npr. jst sem po  dnevih prišla na PDP 08.07. 2008. glede na velikost ploda in nevem kaj še, (po UZ) pa na 10.07..

Torej, ko si bila na gin pregledu, ti gin ni določil dneva tudi glede na UZ.

Obstaja možnost, da si noseča manj. Mislim, da ni panike oz. brez veze si belit glavo, naslednjič pa povprašaj gin.

Tassa

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2007 12:16:42   
Taula
Pogosto se zgodi da se PDP prestavi...po dnevu zadnje M so ponavadi nosečke noseče več, a je prišlo do kasnejše oploditve. Do 12 tedna se postavi pravi PDP.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu tassa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2007 12:17:57   
Taula

8 tednov

1,6 cm

1 gram

9 tednov

2,3 cm

2 grama

10 tednov

3,1 cm

4 grami

11 tednov

4,1 cm

7 gramov

12 tednov

5,4 cm

14 gramov

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2007 12:32:45   
Anonimen
Oj a veste kaj meni ni nikoli jasno
Npr. po teh tabela ko piše 8 teden 1,6 cm 9 teden 2,3 cm.
Kako je to mišljeno 7t1d=1,6 cm , 8t1d=2,3 cm
So to začetne meritve tedna al je to nekje sredina mišljena?

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2007 21:13:03   
butt3rfly
pa zakaj se tak fejst obremenjujete s temi številkami???? pol je pa mogoče kje plodek malo manjši od tistih mer, ki jih poda famozni pušenjak al pa so odstopanja od mer v vseh mogočih tabelah, in nosečnico napade blazna panika. rajši uživajte v dejstvu, da ste noseče. ostalo pa prepustite zdravnikom, ki se na to dosti bolj spoznajo kot pa ve. itak je vsaka ženska drugačna in ne more vsaka številka veljati za vse.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2007 22:48:24   
silmarillion
tud js sm bla ravno na pregledu in je pri 8 tednih plod velik 17mm

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2008 22:51:59   
Miss L
Moj je pri petih tednih velik 6,1mm in je po menju ginekologinje premali. Čeprav je rekla, da ni  prepričana ker do zdaj ni delala veliko takih zgodnjih uz. Vaše mnenje?

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2008 23:43:17   
lindy
Za 5 tednov mislim, da je kvečjemu prevelik ne pa premajhen, pa ne obremenjuj se s temi merami!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

(odgovor članu Miss L)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.1.2008 9:16:55   
lilija*
8t1d - 19mm

Se pa tudi meni ne zdi smiselno ukvarjati s temi merami. Kot vemo je zanositev, glede na to koliko časa preživijo spermiji in na to kdaj lahko pride do ovulacije, možna kar okoli10 dni v ciklusu - odvisno, ali spremljate, kdaj pride do O, zato se ne sekirat....

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.1.2008 9:28:06   
Miss L
Ja men je na podlagi velikosti, tega da sem rabila 9 mesecev da zanosim in včerajšnjega rjvkastega izcedka (ki ga potem na pregledu ni bilo), ginekologinja predpisala dabroston. To so hormoni za pospešitev rasti rumenega telesca. Sam me moti to, da v njihovih navodilih piše da niso primerne za nosečnice in da lahko povzročijo nezaželjene učinke na plodu in dojenčku. To mi je predpisala včeraj zvečer gin. na urgenci tk da bom počakala do pon. da vidim ka bo moja gin rekla na to

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.1.2008 9:39:21   
lilija*
To piše na vsakih zdravilih!!!! Sicer pa sem ti odgovorila že na sosednji temi. Našla pa sem še to od Pušenjaka:

""Dabroston,kar je naša domača različica progesterona za podporo nosečnosti"""

Če ti je to predpisal zdravnik, je smiselno, da ga začneš čim prej jesti!

(odgovor članu Miss L)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.1.2008 16:53:54   
pf
8 tednov 2 dni - 1.8 cm

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2008 19:21:24   
tally
pri men je bil plodek pri 7t 2 dni 11mm.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.1.2008 19:32:52   
Miss L
Lilija, glej to v navodilih ne piše za berzveze. Očitno so raziskave pokazale da lahko pride do posledic in se je proizvajalec s tem zaščitil pred morebitinimi tožbami s strani nosečnic. Zdravniki marsikaj rečejo pa sploh ni res. Kolko sm js zdej brala je moj plodek normalno velik saj je realno lahko star največ 4 tedne in najmanj 3. Noseča sem danes 34 dni in od tega sem imela 7 dni menstruacije. Tko da js rajše ne tvegam oz. bom šla še po drugo mnenje.  

(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.1.2008 22:49:28   
lilija*
Dabroston dobijo vse nosečnice, ki krvavijo ali imajo izcedek v zgodnji nosečnosti (po 10, 11 tednu ga ne predpisujejo več). Preberi po forumu pa boš vidla, da je pač tak....

(odgovor članu Miss L)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.1.2008 19:58:38   
Miss L
Sj to je že lahk tak, sam verjem da nič ne piše za brezveze in to so v vsakem primeru hormoni. Glej če bi blo vse kul oni to ne bi napisali v navodilih. Zdj bom pa nehala razpravljati o tem, ker ni prava tema.

(odgovor članu lilija*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.1.2008 7:22:04   
bebi
Na pregledu pri 8T/3dni je bila velikost ploda 16 mm.

2006
2008

(odgovor članu Miss L)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.1.2008 7:31:16   
bastian111
Menim ,da so tvoje  oz.otrokove mere ok.Če je slučajno  malo premajhen pa bo kasneje pridobil.Ne sekiraj se in uživaj v nosečnosti.user posted image

(odgovor članu bebi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.1.2008 11:00:03   
karmen83
V 8T1D je moj sonček meril 17,5 mm.

6.8.2008 nama je v življenje posijal najin sonček - najlepša dojenčica na svetu. Sabina, rada te imava!

(odgovor članu bastian111)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?