neja24062007
|
IZVIRNO SPOROČILO: mentos evo naša spi. Mam pa eno vprašanje. Naša zjutraj noče nič jest, pa ne vem zakaj.naša princesa je ista (uro so dve po vstajanju ne je nič od nič) Mogoče, ne vem, zato ker zvečer popije 180 ml mlekca s rižkom (naša sicer poje 180 ml mleka in malo mlečne kašice na žličko-včasih pa tudi to ne), nato imam uro ob 03, da ji v spanju dam 140 ml, ter zjutraj ob 8,9 ni nič lačna. Mogoče pa, ker zdaj papca zvečer rižek, da ji ob 3 nič ne dam, in bo potem zjutraj veselo papcala (probaj en dan-jaz sem jo nehala sama hraniti ponoči-sem se bala da bi se navadila in posledično je čez dan pojedla obrok več). Kaj mi svetujete? Potem bomo pa samo na 4 obrokih. Mislite da bo dovolj.? Jest sem pravi psiho (nisi, nisi, tudi pri nas se borimo s hrano, tako da te popolnoma razumem). Ne vem, se bojim, da bo kar shujšala, če ne bo dobila v spanju (tudi jaz sem imela ta strah, dokler lepo napreduje se nimaš kaj bat). Pri nas pa je borba s hrano. Vsak dan si rečem, da jo ne bom silila, in da kolikor popije toliko naj bo. NE seveda, mora revček spit celo flaško in jaz okoli nje skačem še 2 uri (kot bi brala naše borbe s hrano). Vam povem, da sploh skoraj nikoli ne joče, da je lačna. Mine 5-6 ur in ona ne bi še nič.naša zadnjič ni celo noč in ves dopoldan do 10.30 jedla, tako da sem že živčnega dobila in potlej je z nasmeškom spila vso flaško. Naši otročki čutijo, da smo mame živčne, četudi ne dojimo in zato se probaj malo umiriti predno ji ponudiš flaško, če jo ne bo hotela ji reci, da bo dobila isto kasneje (umirjeno). Vem, da je lahko govorit in težko tako naredit-ampak jaz sem ista. Če noče jest, flaško lepo spakiram v hladilnik in ji jo ponudim čez eno uro; če jo noče pač mleko vržem stran. pa nam morila, ker sem že tako slabe volje. Sem ji pa skuhala jabolček in malo banance in spet zavračanje in kremžanje. Brez veze.včeraj čez dan sem ji dopoldan naredila banano-jo ima zelo rada-kremženje; kosilo krompirček in špinača-obožuje- kremženje, zvečer (18.00) pa 200 ml mleka in 60 ml grisolina (ob 21.00) to je pa šlo v ritko. Zdej ji bom pa dala samo zvečer rižek. Včasih se kar nad njo jezim, ker ne je, potem me pa čukov gleda in obe v jok. Mislim, da sploh ne smem več brat RR, ker ko berem kako vaši cukri jedo, se še bolj žrem in postajam še večji psiho. Mene ves čas samo mori ta hrana, koliko bo pojedla, ali bo jedla.draga mentos tudi jaz sem to že ugotovila, da drugi otroci veliko več pojejo, spijo, se razvijajo, igrajo, smejijo na glas... ampak noben otrok ni isti in vsak otrok je individualist in tako ga je treba sprejeti. Jaz sem se že sprijaznila s tem, da pač poje 200 ml manj na dan, da se ne smeji na ves glas (se še mogoče bo), in ugotovila sem tudi, da glede RR-če noben nima pravega nasveta- ponudijo/ponudimo pa ramo na katero se lahko naslonimo in zapomni si LIST PAPIRJA prenese vse (OK, v tej varianti je to računalnik). Ponoči mi spolh ni težko vstat, samo da bi jedla. Sam od tega še premišlujem. Še včeraj, ko sem mami peljala k zdravniku in je naš imel tamalo, ter ko sem prišla domov je bila prva beseda, ali je kaj pojedla in nato sem ji že flaško molila. Res sem grozna. Res sem zamorila, ma grem in ne se ozirat saj sem se mogla mal spucat. Mogoče mi bo pa kdaj ratal da pozabim in se odzovem samo ko bo jok po hrani. Mentos, ne se sekirat, tukaj smo zato da si 'pomagamo', če ne čisto dobesedno pa vsaj malo moralno in psihično. Jaz sem se veliko bolj umirila odkar sem ugotovila, da se lahko tule gor malo sprostim (pozabim na težave), ja rada tudi pojamram, ampak pravim, če komu ni kaj všeč lahko moj post preskoči, jaz se pa skuliram ob pisanju. Izlijem svoja čustva, tegobe, jezo in mi je veliko lažje. In ti garantiram, da med junijkami ne boš doživela obsojanja. Zdej sem se pa še jaz razpisala... evo imamo že alarm in čisščenje noska...
|