Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 10:37:47
|
|
|
|
MAŠKA
|
Moje mnenje: ko bosta vidva prebolela izgubo. Sploh pa ni toliko pomembno, če ne misliš imet veselice. Dojenčka pa lahko tudi prej naročita .
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 10:41:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem, da lahko prej naročiva, ampak tako sva si želela pravi vrstni red.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 10:44:25
|
|
|
|
muki1
|
Kdo pa je umrl? Mi smo imeli poroko 21. septembra, bratranec 5. oktobra, pa je 10. septembra umrl dedek. Ker je bilo vse splanirano, rezervirane restavracije, obleke, smo se vseeno poročili, resda je vse skupaj zgledalo bolj klavrno, ampak kaj češ.....smrt ne izbira.
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 10:56:25
|
|
|
|
MAŠKA
|
Če sta si zadeve tako zastavila, mislim da ni noben greh, če se lepo poročita. Če ne bo muzikantov, sploh ne vidim razloga, da bi morala s poroko čakati. Pa srečno!
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 10:56:45
|
|
|
|
fricka
|
Medva sva počakala od smrti moje tašče 6 mesecev. Tako se nama je zdelo prav, pa tudi tast je tako želel.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:08:57
|
|
|
|
srki
|
Ja ne vem, če imata že vse datume rezervirane, potem ne vem, koliko spet to vzame časa in ostale energije, da najdete drug termin in seveda ostali (npr. muzhikantje) tudi. Druače pa, kolikor se bo vama zdelo prav, nekomu je dovolj 1 mesec, drugim ne 1 leto.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:10:55
|
|
|
|
scubadiver
|
Pri nas je bila mami dolgo časa hudo bolna. Brat in njegova sta splanirala majhno poroko, v družinskem krogu, brez veselice, bolj samo s kosilom. 1. marca je nato mami umrla, 15. marca pa sta se kljub temu poročila. Poročno kosilo je bilo sicer veselo, pa čeprav v senci žalosti.. Tudi babici (mamini mami) se je zdelo prav, da se kljub temu poročita.
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:20:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva nimava nič rezervirano, samo rada bi čimprej.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:21:22
|
|
|
|
srki
|
Potem pa čimprej, če vidva menita, da je dovolj časa od smrti minilo. Ne se na druge ozirat.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:34:33
|
|
|
|
2.2.
|
meni je tudi umrl 26.2.2006 oče v maju mesecu sem zanosila- planirano in v oktobru "neplanirano" imeli poroko, sama mama se je strinjala, čeprav jaz ne bi imela tako velike poroke-120 ljudi ampak mi ni sploh žal da smo jo imeli. samo žal mi je da se nisem prej poročila ko mi je bil še oče živ ko so nam vsi govorili pa dajte se poročit...kaj čmo saj itak nikoli ne poslušamo drugih....
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:48:32
|
|
|
|
baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Potem pa čimprej, če vidva menita, da je dovolj časa od smrti minilo. Ne se na druge ozirat. Vids jst cist iskreno receno... bi pa v tem primeri SE ozirala na druge... Na tiste ki zalujejo! Ker poroka naj bi bil vesel dogodek in ce se vedno vecina zaluje za pokojnim, ni pravega vzdusja. Kar pomeni, da na moji poroki nebi bli tok sprosceni, kot bi si zelela... Jaz osebno bi se pogovorila z vsemi, ki so mi blizu in se na podlagi tega odlocila, kdaj in kako... Nebi mogla gledat samo nase! Poroka vedno lahko pocaka...
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 11:50:56
|
|
|
|
baguSka
|
meni je tudi umrl 26.2.2006 oče v maju mesecu sem zanosila- planirano in v oktobru "neplanirano" imeli poroko no, ce bi bil tak casovni razmak, pomoje sploh ni nobene panike... ce pa je bila smrt pokojnika teden dni nazaj, je pa mal kriticno zame osebno... jaz recimo sem prejsnji teden zgubila babico in mi niti na kraj pameti nebi padlo, da bi se ze to soboto porocila cez kaksen mesec mogoce... ko bi v sebi to cutila, vendar bi se hotela prepricat, da se pocutijo tudi drugi...
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 12:19:33
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka IZVIRNO SPOROČILO: srki Potem pa čimprej, če vidva menita, da je dovolj časa od smrti minilo. Ne se na druge ozirat. Vids jst cist iskreno receno... bi pa v tem primeri SE ozirala na druge... Na tiste ki zalujejo! Ker poroka naj bi bil vesel dogodek in ce se vedno vecina zaluje za pokojnim, ni pravega vzdusja. Kar pomeni, da na moji poroki nebi bli tok sprosceni, kot bi si zelela... Jaz osebno bi se pogovorila z vsemi, ki so mi blizu in se na podlagi tega odlocila, kdaj in kako... Nebi mogla gledat samo nase! Poroka vedno lahko pocaka... Maš prou, ja. Samo potem se bodo eni strinjali z določenim datumom, določeni pa npr. ne. Mah, ne vem. Zoprna situacija.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 12:21:09
|
|
|
|
baguSka
|
se bodo eni strinjali z določenim datumom, določeni pa npr. ne jaz bi gledala na svoje najblizje.. teh pa ni toliko!
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 12:38:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Vem samo da se nekje okol pepelnice baje ne sme poročit. Al 6 tednov po njej. Moje mnenje je, da če je poroka v krogu družine ali če je velika s prijatelji, znanci, sorodniki...da bi počakala vsaj nekaj časa. Edino tako kot je muki napisala, da smrt ne izbira in imaš pač že vse splanirano. Naš sorodnik (od partnerja) je odpovedal za včeraj eno srečanje tik pred zdajci, ker smo v soboto zvedeli za smrt v družini in je bil včeraj pogreb. Pa je bil to tudi dogodek, ki ga je težko odpovedat. Je bil pogreb punce, ki se je ponesrečila pri Litiji v petek.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 12:44:13
|
|
|
|
sneška_
|
Bi bilo dobro da bi počakali malo.Ker če delaš poroko in kje je smrt bila v družini verjemi da ne bo toliko vesela pa ne bo imela takšno ozdušje kot si zaslužii sama beseda poroka.
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 12:58:30
|
|
|
|
2.2.
|
saj ko pravite težko se odločiš...čist odvisno od posameznika. jaz sem bila zelo navezana na očeta zato sem bila sploh proti poroki pa mi je potem tudi mama rekla da bo že nekak prebolela to soboto...in tako je bila samo najbolj grozno mi je blo ko je rekel fotograf da se samo starši naj postavijo poleg nas- to je ena od slik; mi je bil kar knedel v grlu ni ni mami bilo lahko, samo vem da nas vedno oče spremlja, sicer malo drugače kot pa v resnici.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 13:05:44
|
|
|
|
tanikaa
|
Bi kar upoštevala baguskin nasvet.
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 13:14:52
|
|
|
|
solatja
|
mislim, da je bila včasih 3 mesece tista doba žalovanja.
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 13:24:34
|
|
|
|
N _ B
|
Moji mami je oče url 3 tedne pred poroko, ki sta jo nato kljub nosečnosti prestavila za 6 mesecev. 3 tedne po poroki sem se pa jaz rodila.
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 13:31:02
|
|
|
|
baguSka
|
Aja pa se to: porocno svatbo se itak dela za svate, ne!? in ne zase! torej meni je potem logicno, da svate vprasas, ce so se pripravljeni ze zabavati! ce bi gledala samo nase, potem se porocita brez svatbe! pejta do maticarja in podpisita! pa bosta cimprej porocena, pa se nobenega zalostnega obraza ne bo na poroki...
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 14:41:43
|
|
|
|
muki1
|
Ja, saj mi smo tudi imeli sestanek družinski. Dedek je bil dalj časa bolan, lahko bi umrl tudi na dan poroke. Babica se je kar sprostila, pa tudi hčerke, razem moje mame, ona je bila še najbolj zadržana. Imamo pa mi res zelo veliko nesreče z umiranjem babic in dedkov. Eno babico pa smo pokopali na dan, ko sta imeli sestra in sestrična maturantski ples. Takrat smo se tudi zmenili, da sta šli odplesat in smo šli pogledat bratranci in sestrične. Starši niso bili .
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 17:25:12
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj pa ima smrt nekoga veze s tvojo poroko? ce t ni tvoja mama ali oce oz nisi prevec prizadeta, naj te ne skrbi za druge..
|
|
|
|
RE: smrt v družini in poroka 26.11.2007 17:27:48
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Aja pa se to: porocno svatbo se itak dela za svate, ne!? in ne zase! torej meni je potem logicno, da svate vprasas, ce so se pripravljeni ze zabavati! to si pa sfalila!! JAZ SEM SVOJO POROKO DELALA ZASE! GLAVNO MI JE BILO DA SE MIDVA Z DRAGIM ZABAVAVA IN IMAVA NORO, CE PA OSTALIM KAJ NI PASALO - IN? to je bil moj POROCNI DAN in ne njihov
|
|
|
Privatni vrtec!ttamariskaaČe vaš otrok ne bi bil sprejet v vrtec, bi ga raje vpisali v privatno varstvo ( več otrok različne starosti ) ki je ponavadi dražje, ali v privatni vrtec ( otroci v skupini s sovrtniki ), ki pa bi bil 30% dražji od vrtca?otrok bi ostal doma ( babice, dedki ) (
53%)
privat vartstvo (
21%)
privatni vrtec (
27%)
Število vseh glasov: 868Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!