Pajaca
|
Ciao šnucika come stai??? Bene??? Io ho fame e cosi non sono bene. No sono buona a scrivere ma poso parlare in italiano quasi buono. Mi mancano parole. Ma se mi ne da, je bila učeri ena ura in pol čist dost. Drgač sem pa jaz tud rastla z italjanščino, tko da mi je čist domača, razumam 99%, to tko že od otroštva, k sta hotla nona pa nono kaj skrit pred mano pa jima ni ratal . Moja nona in nono sta iz Trsta in sta prišla v LJ po 2 sv.vojni. Sta pa žal bila dost nestrpna še dolgo do italjanov, da me nista hotla naučit italjanščine, moja nona je pol ko sem bila v sr.šoli dojela da sta nardila napako in sta mi pol plačala tečaj. Tko da sem nardila tečaj italjanščine do konca, s konverzacijo vred. Problem je pa v tem, da zelo malo govorim v italjanščini in zato sem precej pozabila. Tako da imam sedaj en osvežilni tečaj. V službi je direktorjeva hči hodila na tečaje in so se vsi prtožbval čez to, pol so nam pa rekl, da plačajo tečaj če kdo želi hodit. No ja iz velikega haloja, smo se 4je odločili za tečaj. S sodelavko sva gurntali kaj, pa je ona rekla da bi raj ponovila italjanščino kot angleščino. Letos mi je pa ušla in sedaj sem sama. Pride zjutri inštruktorca do mene, tuki čičava v pisarni in klepetava vse živo. Tko da res superca. Nekak mi gre vedno bolje in upam, da bom dost odnesla od tega, pa če se bo dal da mi plačajo še kakšen nadaljevalni tečaj, tko bi najbrž pol šla delat še kakšen un izpit, če bo ratalo. Če prej ne pobegnem s tuki.... ha ha ma se neki menim za drugo službo še od junija tko da ne vem kaj bo s tega. No ampak baje oni govorijo okol, da majo že novo punco za v LJ???? Drgač mam pa jaz ful rada jezike in mi tud na stara leta ni panika se učit novega jezika. Ko sem nehala s tečajem italjanščine sem bila vsak pon in sre čist živčna in sem se pol na francoščino upisala sam da sem mela kakšen opravek popoldan (k da jih drgač nisem mela dost). Ampak žal so pol tko prestavl tečaj da nisem mogla hodit. Tko da to moram še enkrat podelat do konca. Pol pa španščina al pa nemščina (za kozlat sicer ampak bi prav prišla v mojem poklicu), mogoče kaj vem japonščina al pa ruščina. Tko da tale tvoja obala je men čist znana, sem kot otrok preživela ogromno dni na obali, oz mal not, pa mal čez mejo. Tam je pa itak tko da govorijo malo mešanco. Malo slovensko malo italjansko. Me pa jebe to k tam vse rečejo na š. Torej brušketa in ne brusketa.... šalša in ne salsa... a razumeš in pol jaz italjanščino govorim na š. Zdele pa čakam, da se naš šef spravi po malco, ma jaz sem lačna, on ma pa danes rd in baje časti, drgač mu bom ušla na kosilo. On pa klepeta in klepeta. NANA LIZA čestitam za Tevža. Boš videla, fantki so čist drug svet k punčke. Bolj mehki in raj se crklajo, pa bolj mamini so.
|