|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice-2.del
21.11.2007 10:31:56   
bamby
februarka, jaz sem skozi na bolniški, pa mi je G dal papirje za nastop porodniške 28 dni pred PDP. Nekje sem zasledila, da opcije 42 dni prej na porodniško ne obstaja več in je za vse obveznen nastop le 28 dni pred PDP.
Kaki pa le jej, ker je res dober za prebavo. Jaz ga zdaj redno jem verjetno že 3 tedne vsako jutro, pa še kakšnega popoldan ali zvečer, pa mi vsak dan pojejo alelujo. Je res dober feeling.
meti, zate isto, probaj s kakijem, ali pa zvečer namoči suhe slive, pa jih zjutraj pojej in spij tudi vodo, v kateri so se močile. Vode pa ne nalivaj preveč, ker potem ne bo okusna. Mora pa je biti nekaj več, kot da jih samo prekrije. 10-15 kosov bo več kot dovolj.
Lahko poizkusiš tudi z namočenimi otrobmi v jogurtu, ampak tu gre bolj za terapijo (zdravljenje črevesja pri zaprtosti), pomaga pa vseeno. To lahko nadomestiš tudi z Activio z žitaricami. Potem za lakoto lahko ješ polnozrnate krekerje, pa seveda ob vsem tem je treba res veliko piti, ker žitarice nabreknejo in to potem potisne po črevesju.
pina, a pri tebi ni še nič boljše??? Jaz sem od včeraj izgubila pol kile, ker res nisem skor nič jedla zaradi želodčnih težav user posted image . Me je spet kislina v želodcu pekla. Ampak pozno zvečer se pa nisem mogla upreti čokoladi user posted image , sem jo skoraj pol zmazala, s celimi lešniki. Sem se bala kako bo z želodcem, pa je bilo kar OK.
janey, tamala te bo pa prav gotovo pogrešala, pa ti isto njo. Saj bo prišla kaj k tebi na obisk user posted image , pas e bosta malo pocertali.
maruša, na CSD greš vse rihtat 2 meseca pred PDP. Ampak res ne vem, ali je 2 meseca prej že zadnji rok user posted image .

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1801
21.11.2007 10:32:03   
Janey
8 dobilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vrtnica76)
Neposredna povezava do sporočila: 1802
21.11.2007 10:35:28   
larisa
Daaan,

vidim da ste že pridno za računalniki user posted image

Meti jaz sem imela iste težave kot ti, ni zašpilalo aleluje tudi po 8 dni, pa me je ginekolog poslal v lekarno po odvajalni čaj in zabičal da vsak drug dan morm nujno zašpilat. Sem mislila da je odvajalni čaj odsvetovan v nosečnosti ampak ni, ker gre takoj v črevesje in se ne absorbira v kri, tako da poskusi še ti, če ne bo bolje.

Drugač so me pa prejle poklicali iz službe, in mi povedali da glede na to da sem do PDP-ja na bolniški in ne morem koristiti letošnjega dopusta in niti ne tistega od 2008, ga lahko vsega koristim leta 2009!!user posted image  Svaka čast za moje delodajalce!user posted image  Jupiiii....

Suzi, kakšni pa so znaki diabetesa v nosečnosti?

Neposredna povezava do sporočila: 1803
21.11.2007 10:36:04   
vrtnica76
Meti,sem imela kar srečo kar se oblačil tiče, da sem že na prvi sprehod navlekla nase svoje najljubše kavbojke-tokrat pa ne vem kako bouser posted image Midva bova začela s postavljanjem(mal bova morala omare prestavit)opreme, ko bomo pospravili drevešček-bog ne daj, da se bo user posted image kej preveč mudilo.Če nas pa slučajno preseneti, bo pa že našel pomočnike.Sem mu že zdej razložila kje naj stvari stojijouser posted image .

Bistvo sreče v življenju je v tem, da imamo kaj delati, ljubiti in upati.

16.1.2008 se je rodil korenjak Janez.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1804
21.11.2007 10:37:04   
vrtnica76
user posted image Janey,čestitam!!!!!

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1805
21.11.2007 10:39:39   
MetiLu
Janey user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Bamby, bom probala še s kakiji, ker suhe slive mi pa ne grejo dol  user posted image . Pijem pa že tako veliko, tako da tle ne bi smel bit problem user posted image  Ah sej bo. Sej za zmeri pa hrana tud ne more notri ostat user posted image  

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1806
21.11.2007 10:40:28   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: anandrej

Suzi, user posted image user posted image Izgleda, da ima vsak svoje metode. Sem pa mal na Wikipedii gledal in so meje take:
- tešče: 5.5 mmol/L
- 1h po obroku: 8 mmol/L
- 2h po obroku: 6.7 mmol/L

Potem tebi najbrž merijo na tešče.

daj mi povej, če vama kaj vpisujejo v tist roza kartonček za diabetike ("sladkorna bolezen, prehrana, tablete")????
ja, zgleda da vsak po svoje dela. user posted image Vidva oz. tvoja hodi v LJ??? Meni so v petek merili po jedi, sem rekla, da sem kako uro in pol nazaj zajtrkovala, pa ni blo važno. Da ti prepišem, kaj imam v tem kartončku od zadnjega pregleda napisano: Hbml (oz. nekaj takega) 5,0 (v stolpcu GKpp)....to je 3 mesečno povprečje
                               v stolpcu GKbaz piše 4,5
                               in še v stolpcu GU piše 5,5 (s tem da na enem računalniškem izvidu, ki so mi ga dali za domov piše GLU 5,5 mmol/L, kar je verjetno to, kar ti navajaš in zgleda da je po jedi to ok). So pa za nosečnice bolj stroga merila glede teh mej!!

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1807
21.11.2007 10:40:32   
Guerina
Evo mene, se ena nova... za na seznam seveda, drgac, pa se na nosecnost spoznam ze 29 tednov:) Ze nekaj casa prebiram vas forum, pa vidim,da ste kar bolj cveke, kot drgot,  ko ne znajo nic pametnega povedatuser posted image
Da povem se moje podatke:
PDP: 8.2.2008, naj bi bla puncka, sam se se nekaj skriva pravi duhtar moja krvna skupina je 0+ in naslednji pregled 4.12.2007.  Moj rojstni dan pa je 16.06.1978.
Do zdaj sem se zredila za 15 kg... sem bila ze kregana....sam ne morem pomagat.... ne pretiravam v hrani, se pa res premalo gibljem... moja stegna so ze podobna pomelu, ampak, to baje rabim za mleko:)Imam tezave z izbiro imena... res ne vem zakaj ne pustijo, da je otrok nekaj casa brez, potem, pa ko se mu vidi karakter mu/ ji das ime.... ne pri nas te je  po enem mesecu brez imena treba  prijavit socialni...user posted image
Drgac je punca cez dan ful zivahna, se mi zdi da niti ne zatisne ocesa, je pa reku ginekolog, da ima dolge noge, kar se dobro cuti, ko me brcne ze skoraj v joske:)

En lep pozdravcek vsem bodocim mamicam

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1808
21.11.2007 10:43:49   
bamby
janey, čestitke za dobro opravljen izpit user posted image user posted image user posted image . Zdaj se ti je pa odvalil kamen od srca.

meti, a več, da ne vem, kdajsem stare cunje lahko oblekla nazaj, ker je bilo itak poletje in sem večinoma nosila capri z elastanom. Ampak v jeseni sem že oblekla kavbojke.
Težo se pa vedno meri zjutraj. Zvečer je čisto normalno, da je kila več kot zjutraj. Realna teža pa je zjutraj.
Meni se zdi, da ti morda tudi napolitanke lahko škodijo za prebavo. Poizkusi se jim upreti za nekaj časa. Cotk za user posted image  se bom pa jaz lotila kar kmalu prat in spravljat v red, čim mi user posted image  zrihta dodatni polici v omari. Narejeni sta, le preveliki, pa jih mora za 2 cm odžagat.

Sem bila pa pridna včeraj. Sem nekaj cotik poslikala user posted image . Jih moram najprej v računalnik spravit, pomanjšat in dat v album. Ko bojo, vas obvestim.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1809
21.11.2007 10:43:56   
larisa
Guerina, najprej dobrodošla, potem pa: a veš da sva rojene na isti dan, isto leto. Še ure pa kraj uskladiva, pa lohk ugotoviva če sva se kej družile v porodnišnici?????user posted image

(odgovor članu Guerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1810
21.11.2007 10:44:15   
MetiLu
Vrtnica, a tako pozno, jest sem rekla, da bi tam enkrat do božiča rada imela postavljeno, ker morava tudi malo omare in posteljo prestavit, pa mogoče bo treba še kakšno manjšo omarico kupiti, ker nimam kam vseh cunjic pospravit. Zdele imam na volje le ne predal user posted image  pa komaj čakam, da operem cunjice, da jih bom potem začela zlagati user posted image user posted image   

No za oblačila me pa veseli, upam da jih bom jest tud nase spravila, čeprav meter malo drugače kaže user posted image user posted image  pa sej so razteljive tiste kavbojke user posted image user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1811
21.11.2007 10:45:38   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

Glede začetka porodniške - sem slišala, da če si že prej na bolniški, te dajo kar avtomatsko 42 dni prej na porodniško in si potem na koncu toliko manj z user posted image . Je to res? Ali to lahko kaj sam zbirašuser posted image ? Potem lahko že ful prej papirje urejaš, al kako?

to pa sploh ni res!!!!!! user posted image user posted image  sicer je pa edina varianta zdaj, da greš na porodniško 28 dni pred PDP!!!

user posted image user posted image user posted image Sej sm hotla sam preverit, tako sem slišala oz. me je tašča s tem ustrašla... Zgleda da je za cajtom.user posted image Še toliko bolj, da ne drži...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1812
21.11.2007 10:47:13   
srečka nosečka
larisa - ravno danes sem se tudi jaz pozanimala okoli dopusta. So mi rekli, da lahko LD za 2008 v celoti izkoristim v 2009. user posted image user posted image user posted image
A ti za to dajo kakšno izjavo? Kolegici so namreč kasneje ta dopust enostavno črtali, oz. so ji vzeli 10 dni LD.

Janey
user posted image
Glede aleluje pa si lahko samo čestitam. user posted image
Meni še nikoli ni tako pridno igrala kot sedaj v user posted image . Očitno sem malo izven JUS-a. user posted image

Pa kaj vam še lahko zaupam:
aleluje je - jote pa ni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1813
21.11.2007 10:47:24   
delfa
OJLA! user posted image
Ob vsej tej čokoladi in kuhanju kosila se mi kar sline cedijo.
Sem pa ravno voziček v vrečo zavijala,da se ne nabere preveč praha. Zaenkrat imam samo komplet voziček s košaro in lupinico, vse ostalo pa planiram nabavit v naslednjem mesecu. Večina vas je že bolj pridnih.
Bi lahko katera vnesla podatke o nosečnosti še zame starost 29, 1.user posted image , 0+, 13.12., sem čist anti za kaj naredit za na računalniku user posted image .
Kako se pa imate ve? Vas kaj mučijo slabosti, strije.... ste dobro?

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1814
21.11.2007 10:47:47   
vrtnica76
Guerina,dobrodošla med čvekicami,enauser posted image zate.

(odgovor članu Guerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1815
21.11.2007 10:49:57   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Suzi, kakšni pa so znaki diabetesa v nosečnosti?

Preveliko oz. hitro naraščanje tvoje teže, velik oz. nadpovprečno velik otroček za svoje tedne. Nekih drugih znakov ni. Otroci so pa lahko ob rojstvu zelo veliki, če se tega diabetesa ne ugotovi, pa obstaja. čeprav pri meni tokrat teža niti ne narašča prav veliko, pa tudi detece je skor premalo za svoje tedne.... user posted image user posted image  kdo bi vedel....to je pač hormonsko neravnovesje.

Janey, user posted image user posted image user posted image user posted image

Guerina, dobrodošla.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1816
21.11.2007 10:53:24   
Februarka08
Janey user posted image user posted image .

Dobrodošle novi članici!!! To bo čveka...user posted image

Drugače pa midva po vsej verjetnosti že danes teden dobiva sobico za user posted image , potem pa na juriš za pranjem cotk in zlaganjem v omareuser posted image . Posteljica je že doma, zibelka tudi, ostalo še pride... user posted image Komaj čakam...
Zdej pa je na vrsti malo dudlanja, ker že cel dopoldne zabušavam. Učke mi kar skup vleče - oh pa te neprespane noči...

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1817
21.11.2007 10:53:49   
anandrej
Suzi, ja midva sva v LJ. Zdej točno ne vem kaj piše v roza knjižici, po spominu pa se mi zdi, da je v prvem stolpcu 5.4, v zadnjem pa 4.(pa še neki) - ta tazadnji je tak grd napisan, da se nič ne vidi, ker se je dohtarca zmotla pol pa čez nekaj nakracala user posted image Pač dohtarji user posted image Aja pa v srednjem ta dolgem stolpcu piše še "dieta" se mi zdi, drugega pa nič. Aja, lahk pa popoldne slikam, pa dam v album, pa boš točno vidla kako je.

Neposredna povezava do sporočila: 1818
21.11.2007 10:53:50   
srečka nosečka
Meti - koliko jaz sebe poznam, bom imela tudi toliko prej pripravljene stvari kot ti. user posted image user posted image user posted image
Se je težko vzdržat. Sem ravno prej peljala dragega nazaj v službo, pa nisem mogla, da ne bi zavila še malo v BC.  Pa je naša user posted image  še bogatejša za dvojne žabice, slinčke, dve brisački, škarjice in krpice za umivanje. user posted image

Guerina - dobrodošla user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1819
21.11.2007 10:56:09   
MetiLu
Guerina živjo! user posted image

Bamby, sej karat napolitankam se že tri dni odpovedujem user posted image  in še kar čakam in čakam na slavospev user posted image user posted image

Delfa, s strijami se še nismo preveč hvalile, sicer pa se počutje iz dneva v dan spreminja. Enkrat smo super, drugič za en kakec user posted image  ti se samo pridruži čvekanju, boš vse sproti zvedla user posted image

Srečka nosečka in Larisa user posted image user posted image user posted image  za dopust, žal pri nas ni tako dobrih šefov...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1820
21.11.2007 10:57:41   
Guerina

IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Guerina, najprej dobrodošla, potem pa: a veš da sva rojene na isti dan, isto leto. Še ure pa kraj uskladiva, pa lohk ugotoviva če sva se kej družile v porodnišnici?????user posted image

Ma kaj res... In obe imava rok v februarju?:) neverjetno. Torej jaz sem bila rojena v Ljubljani ob 3:40 ponoci. Kam gres pa zdej rodit? mogoce se se najina ta mala srecata:) Ma to mi je pa prav polepsalo dan zdej:)

Hvala tudi Vrtnici76user posted image

Ko pa ze govorite o stimanju sobice, bi jo tud jaz rada mela ze jutri postavljeno...se mi zdi cimprej tem bolje... ne maram, da me kaj prezgodnjega preseneti ( ker je zdaj v tisti sobi milijon sare) in bi mogla pol se vse pospravljat prelagat, prebelit... si niti ne predstavljam. V glanem cimprej ko je mozno...je pa res, da se bo med tem nabral na stvareh prah:)

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1821
21.11.2007 10:57:42   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu
Enkrat smo super, drugič za en kakec user posted image

Včasih pa še za en kakec skupaj ne spravite, a ne? user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1822
21.11.2007 10:59:55   
MetiLu

IZVIRNO SPOROČILO: anandrej

IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu
Enkrat smo super, drugič za en kakec user posted image

Včasih pa še za en kakec skupaj ne spravite, a ne? user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Stari, ti nisi resen user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1823
21.11.2007 11:00:51   
anandrej
Meti, itak da ne. user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1824
21.11.2007 11:03:38   
MetiLu

IZVIRNO SPOROČILO: Guerina

Ko pa ze govorite o stimanju sobice, bi jo tud jaz rada mela ze jutri postavljeno...se mi zdi cimprej tem bolje... ne maram, da me kaj prezgodnjega preseneti ( ker je zdaj v tisti sobi milijon sare) in bi mogla pol se vse pospravljat prelagat, prebelit... si niti ne predstavljam. V glanem cimprej ko je mozno...je pa res, da se bo med tem nabral na stvareh prah:)

Saj posteljnino pripravijo ko si ti v porodnišnici al pa sama ko prideš domov, samo toliko, da je posteljica na svojem mestu, pa jogi, pa voziček, previjalna, pa cunjice oprane in zložene. Sej posteljico lahko pokriješ s kakšno rjuho, da se ne praši, cunjice pa pospraviš  omaro, pa jim ni nič hudega user posted image user posted image  sicer pa zdej vse neki gledamo, da bo čist vse frišno in lepo user posted image

(odgovor članu Guerina)
Neposredna povezava do sporočila: 1825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?