mateya24
|
Hojla babike! Mi smo pa dans že nazaj od P. Smo imeli 2 cepljenje. Ko ji je P dajala inekcijo v ritko se ji je mala režala ko počena..ne morš vrjet kake je vzganjala dans...še mi smo se vsi zravn smejali...no ampak saj bolš to kot pa da bi jokala. Je bla ful pohvaljena glede napredka...in sem fulll vesela Glede GH sma se dogovorili, da boma kljub polivanju še počakali na 6.mesec in bomo sedaj še nadaljevali z Aptamilom AR. Rekla mi je tudi, da je včeri govorila s kardiologinjo in da je sedaj operacija 1000% izključena...ndaljevali bomo samo še s mesečnimi pregledi. Prav vesela sem, ne bi moglo bit boljšega darila za roj.dan No naše mere za seznam (zvesta prosim če dodaš) so: 5880g, 64cm V glavnem jaz sem fuuullll vesela dans (sem mogla to še enkrat povedat) Freycha, vrjami da vem kako je to, zato ti pošiljam , pa se bo ziher porihtalo. Lahko ti samo povem kako je blo pri nas...kr sama veš kolk sem prejamrala o njenem polivanju. Napotnico za gastro ne vem če ti po napisala, ker nama je takrat ni hotla...oz.je rekla, da pri tak mičkenih tega ne pišejo. Nama pa je napisala drugo napotnico s katero so potrdili ta njen refluks. Naredili so ji podroben UZ želodčka in prebavnega sistema...smo jo mogli kar tam pred njimi nahranit in smo počakali zuni 45min, nakar so delali ta UZ. Glede neprenašanja kravjega mleka in mlečne intolerance pa so ti že napisale, da sta primerni hrani Pregomin in ta Alernova. (Pregomin se dobi tudi brez recepra, za Alernovo ti nemorem povedat, ker ne vem). Midve sma sprobali se mi zdi, da vse kar je možno: Aptamil1, Novalac, Novalac AR1, Pregomin, Milumil1, pa še od Nestlee...pa sma pol pristali na Aptamilu AR...in je sedaj kolko tolko to polivanje v mejah normale....ne morem rečt, da ga ni več, ampak se je umirilo,...res sma ga po mislim, da 3 dneh hotli tud dat vstran, ampak je pediatrinja rekla naj poskušama vsaj 1teden, in 5 dan se je je poznalo, da je bolje.... Tak, da ti lahko rečem, da si že tolk sprobala...probaj še kupit tole Aptamil AR hrano(po možnosti v Mullerju, je cenejša, pa tud kvalitetnejša), pa bota vidli, res da če je moji pomgala, ni nujno da bo Diti tudi...ampak vseeno jaz bi na tvojem mestu probala, škodit ji ne more. Men je pediatrinja takrat razložla, da je pač ta Aptamil AR ni narejena na podlagi pšeničnega škroba kot druge, ampak koruznega in bi naj to bolje delovalo na črevesno floro, (bi naj bla lažja prehrana), ki pri tak mičkenih še ni dovolj zrela. Glede alergij pa sem se pogovarjala s P ravno dans. (Ker namreč jaz jih mam cel kup.) Na otroka se ne prenesejo s starša. Je pa res, da če je mamica alergik, ima otrok zaradi tega dedno predispozicijo in je bolj nagnjena k temu. Se pravi, da ni nujno da bo jih tud otrok imel. Kar se pa tiče testov...so kriteriji, ki jih imajo za dojenčke bolj tak tak... (NAj bi jih dali komaj takrat, ko se že na otroku pokaže da nekaj ni ok(npr. driska, rdečica, posipi, rdeče lise, krastice, ipd.) ) ...ker naj do 2leta starosti ti testi ne bi pokazali natančno...naj bi blo 50 % sigurnost. Razen za test, ki ga delajo za mlečno intoleranco in jajca(tista bi naj bila 99%). No tak mi je ona rekla. Ah mater sem ga zaj zabluzla, ...upam, da se bo kateri sploh dalo brat pa bo razumela kaj sem sploh hotla povedat, kr vidim, da je čist brez repa in glave. SEm hotla še drugim kaj napisat pa morm pičit, kr se je mala zbudla...pridem še pol nazaj... papa
|